Şimdi Ara

Web Tabanlı Oyunu Projesi [beta versiyon] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
3
Favori
25.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kerem Beyit isminden haberim var.Çok güzel çizimlerini görmüştüm.
    Açılışta ve beta versiyonda sorun olmaz ama ilerde kaliteli çizimler gerekli.
    Bende iyi bir grafikerim Yeditepe Üniversitesinde VCD okuyorum fakat inanın hiç zamanım
    kalmıyor çizimlere,ki çizsem bile Kerem Beyit ile kıyaslamam kendimi.Kendisi profesyonel.

Herşeyin çok hızlı ilerlemesini istemiyorum aslında.
    Haftaya oyun ile ilgili senaryo düzenleme amaçlı minik bir toplantı yapacağız.
    Yanımızda bilgisayar olmayacak,sadece kağıt kalem ve fikirler paylaşılacak.

Ayrıca birçok kişi mail atmış "Vatanay bence forumdaki konuyu sil süprizi kaçmasın." diye.Bende aynı şeyi düşünüyorum zaten.
    Ben tepki ölçmek ve tavsiyeler almak için bu konuyu açtım.Hemde sanırım birazda yanlış foruma açtım.

İyi kötü tepkiler aldık,allaha şükür 1-2 tanede yapıcı eleştri aldık.
    Kesinlikle reklam amaçlı açmadım bu konuyu.Yine amacımı belli etmek için konuyu 1-2 gün içersinde sileceğim.
    Önümüzdeki haftasonu oyun ismi tam olarak belirlenecek.Daha sonrasındada domain alınacak.

Oyun sitesi üzerinden gelişmeleri bildirecek arkadaşlarımız olacak.İlgililer bir şekilde haberdar olur zaten.
    Herkese tekrar tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 21 Aralık 2007; 22:25:50 >

• Hikaye üzerinde çok çok çok sıkı durmanızı salık veririm. Bilirsin ki LOTR fanları diğerlerine benzemez. Şahsım adına söylerim ki filmi ağzı açık ayıla bayıla izleyenlere süper olmuş kral olmuş diyenlere sinir olurum. Ki bana göre film hikayeyi katletmiştir. Ve benim gibi bir sürü insan var. O yüzden hikayeyi direk kitaba dayandırırsan LOTR fanlarını kalıcı olarak çekebilirsin. Hatta Hobbit ve Silmarillion u da kullanman bence süper olur.

Hikaye konusunda yardım istersen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Başarılar şimdiden.

Not: Niye bizimde uluslar arası başarı sağlamış bir Web oyunumuz olmasın.
  • bencede kitaba dayandır senaryoyu.
  • Bugün projeyi çok sevdiğim bi abimle paylaştım.Kendisi şuan askerde.Fakat bu projenin temel taşlarından biri olacak ilerde.Özellikle işletme kısmında.
    "Bana bunu yapma.Askerliğimi yaktıracaksın bana.Askerlik bitsin öle yap aklım oyunda kalacak" falan dedi :)

Oyunu oynayanlar keyif alır diye umuyorum fakat yöneticiler kesinlikle sizden daha fazla eğlenecek :)

Bir iki yeni fikiri paylaşayım ;

-Aynı şehirde bulunduğunuz herolardan mesaj alabileceksiniz hiç ummadığınız anda
    -İttifak sistemi için kodlama başladı tatilde olmama rağmen :)
    -2 ayrı grafikerle iletişimdeyiz.Cevapları bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

script tamamıyla kendimin.zaten çok uzun zamandır asp programlıyorum.6 sene falan oldu.
    fakat dediğim gibi telif problemleri yüzünden oyun 7-8 aydır askıda bekliyor.

yine tekrarlıyorum.isimler değişse vs vs oyunun telif problemleri ortadan kalkarmı?
    mesela atıyorum

Aragorn yerine kolcu kralı
    Gandalf yerine ak büyücü
    Faramir yerine kolcu komutani
    boromir yerine Beyaz şehir komutanı
    fln fln..

Telif haklarını ödemeden oyunun adını Yüzüklerin Efendisi yapamazsın. Bu ismi kullanamazsın. İlk önce sorun burada. Eğer telif hakları vs. bunları halletmezsen sitenin ömrü en fazla bir kaç ay olur sonra kapanır.

Sadece isimle kalsa iyi. İsim değişik olsa bile telif hakkı ödemeden senaryoyu birebir uygularsan yine sonun aynı olur.

Kusura bakma belki hayallerini yıktım ama gerçek böyle. Sonradan site kapanınca üzülmekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 22 Aralık 2007; 0:12:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

script tamamıyla kendimin.zaten çok uzun zamandır asp programlıyorum.6 sene falan oldu.
    fakat dediğim gibi telif problemleri yüzünden oyun 7-8 aydır askıda bekliyor.

yine tekrarlıyorum.isimler değişse vs vs oyunun telif problemleri ortadan kalkarmı?
    mesela atıyorum

Aragorn yerine kolcu kralı
    Gandalf yerine ak büyücü
    Faramir yerine kolcu komutani
    boromir yerine Beyaz şehir komutanı
    fln fln..

Telif haklarını ödemeden oyunun adını Yüzüklerin Efendisi yapamazsın. Bu ismi kullanamazsın. İlk önce sorun burada. Eğer telif hakları vs. bunları halletmezsen sitenin ömrü en fazla bir kaç ay olur sonra kapanır.

Sadece isimle kalsa iyi. İsim değişik olsa bile telif hakkı ödemeden senaryoyu birebir uygularsan yine sonun aynı olur.

Kusura bakma belki hayallerini yıktım ama gerçek böyle. Sonradan site kapanınca üzülmekten iyidir.

Bu konuda tecrübelisiniz sanırım. Kaç projeye dahil oldunuz acaba? Merak ettim...

• @:ArHaus: ,
    tüm konuyu oku.
    oyunun adı yüzüklerin efendisi olmayacak zaten.
    sadece özenilen bir orta dünya ortamı var o kadar.
  • çok sıkı bir lotr fanıyım. hikayeyi kitaba dayandırmanız projenin sürdürülebilirliği ve fan kitlesi çekmesi açısından çok önemli. onun dışında telif problemlerini de hallederseniz çok güzel bir proje çıkacak gibi. baya emek harcanmış gibi gözüküyor ss lerden anladığım kadarı ile. grafiker lerle ortak iş yapın mutlaka şu an için bile grafikler fena sayılmaz arak harita dışında. sonuç olarak sonuna kadar destekliyorum projeyi. sizin gibi ben de birkaç avukat arkadaşıma danışıcağım telif konusunu.isimleri değiştirmek yeterli mi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volpix -- 22 Aralık 2007; 1:57:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar
    Bu konuda tecrübelisiniz sanırım. Kaç projeye dahil oldunuz acaba? Merak ettim...

Ben telif hakları konusundaki bilgilerimi paylaştım. Bunları bilmeniz için bir projeye dahil olmanız gerekmez. Bunları herkesin bilmesi ve farkında olması gerek. Tabi korsan cd, kitap, lisanssız program kullanıcısı iseniz durum değişir.

Ayrıntılı bilgi için Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göz atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 22 Aralık 2007; 15:08:04 >
  • arkadaşım tebrik edelim süper hazırlamışsın
  • Bence gayet güzel...Bitince ben de oynarım
  • quote:

1.Oyun haritası değişmelimi.Çünkü klasik bir orta-dünya haritası.Yoksa renklerle oynansa isimler değiştirilse yeterlimi... Değişmemeli
    2.Oyundaki karakterlerin resimleri değiştirilmeli.Yoksa sadece isim değişikliği yetermi...Değiştirilmemelli
    3.Genel anlamda oyun içindeki üst düzey karakterlerin (aragorn,gandalf vs) resimleri ve isimleri değiştirilmeli...Değiştirilmemeli

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.Ayrıca oyun hakkında yorumlarınızıda merak ediyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Not : Oyunun tanıtımının yapıldığı bazı interaktif yayınlardan görüpte bana ulaşan 2 yabancı 1 türk firma sponsorluk teklif etti.
    Sponsorluk derken telif karşılama.2 yabancı oyun firmasının telifi bu konuda var.Fakat sadece board oyunu yani forum üzerinden rp açmaya
    yetiyordu.Diğer türk firmasıda bir sinema firması.Türkiyeye film getiren bir firma.Onların telifleride sadece yayınlama hakkı olarak geçiyor.
    O yüzden 3 firmada işimi görmedi...

• Oyun gayet değil süper güzel bitmesini iple çekiyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: :ArHaus:

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Ben telif hakları konusundaki bilgilerimi paylaştım. Bunları bilmeniz için bir projeye dahil olmanız gerekmez. Bunları herkesin bilmesi ve farkında olması gerek. Tabi korsan cd, kitap, lisanssız program kullanıcısı iseniz durum değişir.

Ayrıntılı bilgi için Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göz atabilirsiniz.

Bunları hepimiz biliyoruz zaten. Kaldı ki bunu hazırlayan kişi ilgili yerlerle iletişime geçmeyi de denemiş. Ancak bir takım değişikliklerle bunun önüne geçmek mümkün. Çin malı müzik çalarların üstünde "SQNY" yazanını gördünüz mü bilmem...

• slm arkadaşım oyun süper e benziyor fakat bir problem var sitesi ne acaba
  • arkadaşlar irtibat kurmak için msn i ekleyin lütfen ultrAslan93@windowslive.com
  • hakkaten oyunu açında oynayalım
  • BEN BİR LOTR HASTASIYIM OYUNUDA SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM AMA OYUNUN ADINI TELİF SORUNU VAR DİYE YENİ BİŞEY KOYUCAKMIŞSIN KARDEŞİM ÖLE DEDİ BENCE OYUNUN ADINI SENARYODAN KOPMAMAK İÇİN TEK YÜZÜK FLN.. KOYABİLİRSİN VE BAŞARILAR
  • Bu oyun hakkında gelinen son aşama nedir? Bilen biri varsa lütfen paylaşsın.
    Teşekkürler..
  • oyun şuan askıda.
    tüm telif sorunları ve diğerleri yüzünden.

isimlerin ve karakterlerin değiştirilmesini düşünüyoruz.
    yeni bir hikaye yeni karakterler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.