Şimdi Ara

web tabanlı oyun yapımı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu arada ilk mesajda OGAME GİBİ BASİT BİRŞEY demiş arkadaş.. Bunu anlamadım.. ogame gibi bir siteyi basit bir şekilde nasıl yapabilirsin bilmiyorum
  • Seco18tr

    1. en az 1 programlama dili üzerinde tecrübe
    2. en az 1 data base üzerinde tecrübe.

    bir dili çok iyi bileceksin ve bir data base kullanmayıda çok iyi bileceksin.
    php ile kodluyacaksan mysql, C,C#,visual basic vs gibi microsoft dilleri ile yazmak istersende Sql yada oracle ı çok iyi düzeyde bilmen gerekli. Bundan sonrası zaten kolay belki 1 milyon satır kod yazman yeterli olucaktır.
    Oyun ile ilgili Programlama olsun grafik olsun 3d olsun genelde o işin sonu olarak düşünülür yazılımcıysa artık uçmuş derler grafiker ise artık uçmuş grafiker derler ancak web tabanlı bir oyun ilede gidip desktop oyunu karşılaştırmak olmaz sonuçta web tabanlı oyun 3-5 tane yazıdan ibaret ve sürekli data base den veri çekiyor gidipte directX yada open gl gibi veya agei gibi bir şeye ihtiyaç duymuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: looter

    Seco18tr ben bu işe girmeni tavsiye etmem :S

    Bu tür bişiy yapmak için çok emek ister....

    OLAYI SOMUTLAŞTIRAYIM;
    GİTAR ALDIN 70-80 YTL'ye falan;
    2-3 ay çaldın....sonra bıraktın
    KAYIP:Zaman+Para

    Neyseki böyle şeylerde para fazla kaybetmezsin.( Eywallah sonra tekrar çalarsın belki )

    ilk başta html öğren...Onu bilmeden gerçekten hiç bir şey yapamazsın.
    Çünkü php zateb html kodlarını yazmak için bir yöntem !
    Araştırdıkça göreceksin.

    bende gitar aldım 2 hafta uğraştım beceremeyince kenara attım 50 tl vermiştim
    o tarafdan kaybetsemde programlamadan kazandım.

    öncelikle 0 dan başlıyorsan gerekli eğitimin en az 2 ay en çok 4 ay sürebileceğini bilmen gerekli.

    bu işi kolayca yapabilmenin yolları html+asp+sql(basit seviye)
    bunları öğrendiğine metin tabanlı basit bir oyun yapabilirsin.
    yani oyunda karakter gözükmez sadece metin olur.

    bu bana yetmez grafik tabanlı isterem dersen bununda iki yolu var
    1- html ile resimleri yan yana getirme olaya göre resim seçme
    2- flash kullanma

    ilk şıkkı önceden öğrendiğin bilgilerin üzerine yöntem geliştirerek yapabilirsin.
    flashla yapmak istersen ise gerçekden iyi derecede flash öğrenmen gerekir
    bu da zamanı 2 ay uzatabilir.

    tüm bu eğitim sürecinin ardından asıl işe koyulabilirsin.
    oyunun boyutuna göre 3 aydan 1 seneye kadar yolu var.
    yani bu iş büyük merak ve sabır ister




  • 1-HTML

    2- PHP

    3-Bir Grafik programı

    Ben bunlardan hiçbirini bilmiyorum ama nasıl yapacağının aşamaları var.

    1-kendine kesin ve net bir oyun türü ve senaryo belirle

    2-Bu arada basit olursa pek oynayan oalcağını sanmıyorum orta derece falan

    3-Sonra sıra geldi Zor kısma programlama Html PHP den daha kolaydır ASP gerçi daha iyi ama daha zor neyse sonra Html yi öğren kolaydan başlamak istersen sonra PHP yada ASP çevrem ASP daha kolay diyor.

    4-Sonra bu programlama işinden Web tabanlı oyunları iyi eleştirenlerden fikir al.

    5-Grafik yap bu işi başka birinede yaptırabilirsin oyunun türü ve konusuna göre grafik seç. Onu yansıtıcak türden grafikler olsun. Bu yansıtma işine örnek WildGuns ve Traviana bak

    6- Ve grafiklerde hazır olunca oyunun yapımına başla.

    Sonra ortaya süper bir oyun çıkar.






  • Ben şu an web tabanlı bir oyun üzerinde çalışıyorum, çoğu bitti azı kaldı. Kolay bir iş değil, ben de tembelim, uzun sürüyor. Ama kesinlikle programlamayı yeni öğrenen birinin düzgün yapabileceği bir iş değil. Programlaması çok iyi olan insanlar bile ogame gibi bir oyun üzerinde aylarca uğraşır. Gerçekçi olmak lazım, öyle hadi oyun yapalım deyip yapılacak birşey değil bu.
  • adam gibi yorumu bir tek amone vermiş.


    web tabanlı oyun yapmak belirli bir zamandan sonra tek kişiyi sıkacağı için, birden fazla kişi tarafından yapılması gerekir ve bu kişiler tamamen farklı görevler yapmalıdır. örneğin birisi tasarım yaparken, birisi grafiker, birisi de programcı olmalıdır. eğer programcı hepsini yapmaya çalışırsa (ben) ortaya amatör görünümlü profesyonel oyun çıkar ve bu oyuncular tarafından sevilmez...

    tasarımcıda ayrıca kod yazımına karışmayacak, temasını yapıcak ve programcıya verip ağzını kapalı tutacak kardeşim! sonra grafikerde senaryoya göre grafik çizip tasarımcıya verecek. eğer herkes birebirinin işini yaparsa kavga çıkar ve oyun yarım kalır.

    oyun yapımı uzun sürdüğünden tam bir plan içinde hreket edilmeli. plana sadık kalınmazsa o oyun bitirilmez (tecrübeyle sabittir)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amone

    bu arada text-based oyunlar (ogame,travian gibi) genellikle video oyunu olmadıkları için,3D boyutlu bir arayüze sahip olmadıkları için yalnızca tarayıcıdan oynanmalarından dolayı çok basit gelir

    doğru elbetteki ogame gibi bir oyunu "yazmak" silkroad'ı yazmaktan daha basittir ancak silkroada nazaran daha basittir

    kodları çok dikkatli yazmalısınız,çünkü ileride geliştireceksiniz,bir çok ekleme ve değiştirme yapacaksınız bu yüzden kodları yazarken "günü" değil "geleceği" düşünmelisiniz

    ve mutlaka ama mutlaka html kodlarını php kodlarından ayırın,html,css ve javascript kodları oyun motoru,gerekli hesaplamaları yapan sınıflar içinde bulunmamalı
    örneğin savaş sonunda kullanıcının puanını hesaplayan kod aynı zamanda veriyi biçimlendirerek ekrana yazmamalıdır


    Peki şöyle bir kod hangi dil ile yazılır ?
    Karakterin hasar gücü 5-8 arası.İlk raundda 2 taraf 5 er kez vuracak.İsabet şansları ve Dodge Rate (Türkçesi aklımda değil) % lerine bakarak kendi içinde simulasyon yapacak.
    HTML
    PHP
    Javascript demişsin
    Çok gelişmiş olmasa da HTML bilgim var.PHP'ye geçmeden HTML bilgimi mi tamamlayayım yoksa tamamlamadan PHP'ye geçsem bir zararı olur mu ?




  • Merhabalar genç ve meraklı arkadaşım :)

    Öncelikle kısaca kendimi tanıtayım ki belki bişrleyler not edersin :)
    Son 5 Yıldır html, javaxcript, Ajax, mysql, ve php derslerini bir eğitmen olarak veriyorum.
    Dahada öncelere yani sene 2001e gidersek Html ve JS e başlama tarihimdir 2001den 2004e kadar büyüklü küçüklü firmalarda orta ve büyük ölçekli projelerde yer aldım. Geneli yukarıda yazdığım dil ve destekçileriyle yapıldı.
    2004 yılı sonunda eğitmenliğe başladım.

    Kısacası eder 9 yıl.

    Şimdi gelelim senin kısmına;
    Şu anda benim öğrencilerim 3 aylık toplam 360 saat ders almalarına ragman anca JS ve CSS tablo ve divlerle birşeyler yapabiliyorlar.
    İçlerinden çıkan en iyileriyse anca php mysql ile verdiğim örnekleri inceleyerek benzer yada temel kodu değiştirerek birşeyler yapabiliyorlar.

    Gelelim Oyun kısmına 2007 yılı sonundan beri Browser oyunu yazıyorum hala bitmedi bitmeye pekte niyeti yok gibi
    Php Mysql Ajax JS Flash ve XML ile resmen boğuşuyorum. Sözün kısası internetteki Ogame scriptini warez bir yerden bulup kurabilirsin yada benzeri oyunları da aynı sekilde. Ama sıfırdan başlayacagım diyorsan yukarıdaki gitar ile örnek vermiş bir arkadaşım var aynen dediği gibi zaman kaybedersin. Öğrenmek için mi zaman harcayacaksın yoksa Projeyi yapmak için mi?

    Bence bunu bir kendine sor çünkü her ikisinide aynı anda yapma düşüncen varsa sanıyroum ki bu senin bir kaç yılını alacaktır...


    Saygılarımla MiNiK_eŞeK...




  • upP...
  • Yine bu başlık ile alakalı başka bir başlık vardı. Orda Taner'in yazdığı bir mesaj var onu okumalısınız:http://forum.donanimhaber.com/m_33542340/tm.htm#33558142
  • web tabanlı oyunlarad php - mysql kullanılabilir fakat burada java tüm işi yürütür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: savaşım

    Yine bu başlık ile alakalı başka bir başlık vardı. Orda Taner'in yazdığı bir mesaj var onu okumalısınız:http://forum.donanimhaber.com/m_33542340/tm.htm#33558142


    hakketen yav ne biçim yazmış bi anda 4 yıl geçmiş gibime geldi bi anda içimdaki oyun yapma aşkı bitti.(zaten fazla yoktuda sadece hayallerimi süslüyordu)

    Böyle ogame gibi oyun yapmak istiyorum diyen herkes okumalı bence.




  • Ya herşeyden önce bizde şöyle bir merak var. Pekala yapılmış olan şeyleri taklit yoluyla kendini geliştirme merakı. Bunun Türkiyedeki en büyük örneği, interneti (açıkçası ben bu durumdan şikayetçiyim) belli belirsiz hangi amaç doğrultusunda işgal ettikleri bilinmeyen forumlar. Forum dediğiniz olay eğitim bilimlerinde de mevcut olan bir tartışma platformudur aslında. Sunulan konu üzerine, konunun doğruluğu, uygulanabilirliği ya da hangi hallerde ne gibi değişikliklerden geçtikten sonra uygulanabileceği üzerine vs, yapılan tartışmalar bütünüdür. Moderatörlüğünü de öğretmen yapar ya da öğretmen gözetiminde bir veya birkaç öğrenci. Ama bizde, forum artık crack paylaşma insanları RapidShare.com'a mahkum etmekten ibaret. Şimdi site adı vermek istemiyorum, fakat, öyle forumlar var ki, sırf bir forumu yönetmek, o forumda admin olabilmek adına açılmış forum siteleri var. Yine reklam yapmak olarak algılamasın kimse ama, forum denilen denklemin şundan ibaret olduğu konusundayım.
    DonanımHaber.com=Ceviz.net=Özgürlükİçin.com=Linuxnet.com.tr=vs
    Bu eşitlik "hepsi aynı ya bırak şunları" tarzı değildir. Hepsi belli bir amaç içindir. Donanım Haber.com'a girildiğinde, karşınıza, donanım değerlendirmeleri çıkar. Forumuna girdiğinizde, insanlar gerek donanım olsun gerekse yazılım olsun, bu konular görüş bildirir, başkalarından fikir alırlar. Ceviz.net programcılık adına hizmet verir. Özgürlük için, Türk işletim sistemi Pardusun yanı sıra genel olarak Linux konusunda destek verir. Linuxnet, Linuxu tanıtır, neden linux gibi soruları yanıtlar ve bilgi verir. Birde şöyle bir eşitlik vardır.
    aforumu (rapid, paylaşımın son noktası, dizi film, vcd, divx) + bforumu(rapid, paylaşımın son noktası, dizi film, vcd, divx) + cforumu(rapid, paylaşımın son noktası, dizi film, vcd, divx)= 0;
    neden mi? birbirinden farkları yoktur. Amaçları ise hiç yoktur. Sırf adı forum olsun diye ya da kurucusu sırf bir foruma admin olsun diye kurulmuşlardır.

    Şimdi konumuzla ne alakası var ya diyenleriniz olacak. Var hem de çok. Oyun yapmak istiyorum diyen arkadaşlara tavsiye vermek niyetinde değilim. Nihayetinde, ben de oyun nasıl yapılır konusunda uzman değilim hatta hiçbir bilgim yok. Elbette merakımı çeken noktalar var. Fakat, bir oyun yapmak adına değil, nasıl bir mantık barındırdığına yönelik. kimsenin hevesini kırmak ya da programcılığını bu yönde kullanmaya adamış ve bu konuda uzmanlaşmış olan kişileri de kötülemek derdinde değilim. Elbetteki herkesin bir uzmanlık alanı olacaktır ve bence olmalıdır. Hem meslek başına hem de meslek içinde.

    Konuyu uzatmak istemiyorum. Bu konuda yardım isteyen arkadaşın fikirnden yola çıkarak bu konudaki fikrimi beyan etmek istiyorum. Güzel arkadaşım hayal kurmak çok güzel şeydir. Fakat hayalini kurduğun şeye ulaşmak hayaline göre gerçekten uzun bir yol aşmayı gerektirebilir. PHP'yi öğrenmeye başlamak, ya da ne biliyim öğrenmeye başlayıp, çoktan yarısına gelmiş olmak pek de önemli değildir. Tecrübe olmadan mantık yürütemeden yarı yola gelmeyi geçtim, daha başlamadan yamulursun. Heves kırmak değil bu. Çünkü hevesi olan insanın hevesi çabuk kırılıyosa o zaten kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş atasözünün tam karşılığı bir durum olur. Hevesi olan insanın azmi bol olur. Azmi ise özellikle bu konu için, tecrübe adına çırpınmaya yöneliktir ya da öyle olmalıdır. Ben PHP'yi 2 yıldır öğrenmeye çalışıyorum. Bakın ay demiyorum yıl. O senin beceriksizliğin diyebilirsiniz. Buyrun deyin. Fakat ben her öğrendiğimi uygulamada görmeden rahat edemem. Çünkü bugün öğrenediğimi defalarca tacrübe etmeden, hatasını gördüğümde ahanda bu diyemeden içi rahat eden bir insan değilim. Mantığına düşkünüm. Biryerde takıldığım zaman, deli gibi sorularıma cevap arar, bulduğum cevabında mantığına bakarım öle hemen kabullenmem. Tecrübe böyle elde edilir. En azından ben bugüne kadar böyle elde ettim. Geçtim web tabanlı oyunu bir masaüstü oyunu yapma hevesi ile OpenGL, DirectX bunun üstüne de C veya C++ gibi bir programlama dili de öğrenseniz, tecrübe edinmeksizin, kendinizi tecrübenize güvenecek kadar geliştirmeksizin hiçbirşey elde edemez ve yarı yolda hatta başlangıç bile öte de yani, hayallerinizde kalırsınız. Gelelim, cevabımın başında dile getirdiğim belki de pek gereksiz gelen maydonoza. Özgünlük. İnternet, gereksiz forumlarla dolup taştığı kadar gereksiz birçok oyunla da doludur. Hele ki bunların özenti olarak yapılmış Türk versiyonları vardır ki, güleyim mi ağlayayım mı bilemez durumdayım. Arkadaşım, yapmak istediğin şeyin, Bitfight'tan bir farkı olamayacaksa ki bugüne kadar, şehir alınmayan, kaosta savaşı konu alamayan web tabanlı bir oyuna rastlamadım, ne amacı ne anlamı olacak. Bak kendi ağzınla söylüyorsun. oGame gibi diyorsun. Ama bırak işte bak oGame zaten yapmış. hep aynı şeyleri taklid etmenin ben daha güzelini düşlüyorum daha güzelini yaparımın peşindeyiz. Kaç kişinin aklına öneri vermek varolanı geliştirmek bu şekilde tecrübe sahibi belki de bir iş sahibi olmak geliyor peki. Hiçkimsenin. Çünkü işin fikrini önemsemiyoruz. Benim olsun ne olursa olsun diyoruz. Hi farkı olmasa bile. Şimdi DonanımHaberin benzerini yapmaya kalksa biri ya da Ceviz.net, ben açıkçası bu forumların üyesi olarak sinir olurum. Savunmak bana mı düştü cihetinde değil belki ama, taklit olmasından rahatsız olurum. Forum sahibi de diğer üyeleri de rahatsız olur. bir de oGame'i düşün onlarda rahatsız olur. Ve senin yapmaya çalıştığın oyun gibi, Türk yapımı sürüyle oyun mevcut. Hangi siteye girsem yan tarafta bi banner. Sana birşey söyliyim. Buraya özgün ve açık bir fikirle gelmiş olsaydın, sana birçok kişi yardım ederdi. Ama eminim burada, bu konu üzerinde bilgisi ve yeteneği olan kişiler aynı soruları duymaktan ve aynı cevapları vermekten sıkılmışlardır. Kim olsa sıkılır. Ben mesela İngilizce Öğretmeni olmaya adayım ve kısmetse önümüzdeki yıl mezunum. Ama insanlar karşıma gelip İngilizce kolay mı nasıl öğrenilir, sen nasıl öğrendin şeklinde ve en vurucusu "bi kere ingilizce konuşsana ögüreyim nasıl konuşuyon" gibi klasik sorular sorduklarında ben bile sıkılıyorum. Ya kardeşim aynı okulları okuduk. Sen de ingilizce gördün ben de. Ya dersi dinlemedin, ya da sen İngilizce öğrenmek derdinde değildin, şimdi aklın başına geldi. Oyun konusu da buna benziyo. Tekrar söylüyürum heves kırma derdinde değilim ama, size öğüt veren insanlar bildiklerini paylaşmaktan çekinmiyo, onlarda aynı yoldan geçti ve sizlere herşeyden önce o yolları anlatıyolar ki taklit etme adına istenen bir yardım için bu bile çok diye düşünüyorum.
    Çok uzun olduysa, yazdıklarımı, örneklemelerimi gereksiz bulduysanız ve sürç-ü lisan ettysem affola. Kimse kırılmasın sölediklerime, samimi bir şekilde düşünün. İrdeleyin. Çok daha güzel çok daha özgün fikirlerle yola çıkıp sıkıştığınızda burada yardım istediğiniz takdirde eminim bir cevap bulacaksınız.




  • Gece gece nasıl yazdın o kadar yazıyı?
  • Valla ben de bilmiom. İnsanın şikayetleri biraraya gelince ilham gelio galiba.
  • Tasarladığımız web arayüz görselini flas tabanlı web sitesi haline dönüştürebilecek, Yönetim paneli yapabilecek,

    Kurulum aşamasında çıkmış sorunları çözebilecek tasarımcı/yazılımcı aramaktayız. (Kodlar başvuru yapan adaylarla paylaşılacak)



    Gerekli nitelikler:

    Web oyun kurulumu bilen ve oluşabilecek hatalar sırasında çözüm üretebilecek,

    Öğrenmeye ve araştırmaya açık,

    Php /MySQL, HTML, CSS, Photoshop alanında deneyim sahibi,

    JavaScript Libraries /Frameworks hakkında bilgi sahibi,

    Wordpress konusunda kendini geliştirmiş,

    Cross-browser uyumluluğu konusunda deneyimli,

    Responsive konusuna hakim,

    Adobe Fireworks, Adobe Photoshop ve Adobe Dreamweaver kullanarak web sitesi tasarlayabilecek ve kurulumunu yapabilecek adayların başvurularını bekliyoruz.



    Bilgisine güvenen arkadaşlar mail adresimizden bizimle iletişime geçerek ücreti ve şartları öğrenebilir. uzmanariyoruz@gmail.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarladığımız web arayüz görselini flas tabanlı web sitesi haline dönüştürebilecek, Yönetim paneli yapabilecek,

    Kurulum aşamasında çıkmış sorunları çözebilecek tasarımcı/yazılımcı aramaktayız. (Kodlar başvuru yapan adaylarla paylaşılacak)



    Gerekli nitelikler:

    Web oyun kurulumu bilen ve oluşabilecek hatalar sırasında çözüm üretebilecek,

    Öğrenmeye ve araştırmaya açık,

    Php /MySQL, HTML, CSS, Photoshop alanında deneyim sahibi,

    JavaScript Libraries /Frameworks hakkında bilgi sahibi,

    Wordpress konusunda kendini geliştirmiş,

    Cross-browser uyumluluğu konusunda deneyimli,

    Responsive konusuna hakim,

    Adobe Fireworks, Adobe Photoshop ve Adobe Dreamweaver kullanarak web sitesi tasarlayabilecek ve kurulumunu yapabilecek adayların başvurularını bekliyoruz.



    Bilgisine güvenen arkadaşlar mail adresimizden bizimle iletişime geçerek ücreti ve şartları öğrenebilir. uzmanariyoruz@gmail.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarladığımız web arayüz görselini flas tabanlı web sitesi haline dönüştürebilecek, Yönetim paneli yapabilecek,

    Kurulum aşamasında çıkmış sorunları çözebilecek tasarımcı/yazılımcı aramaktayız. (Kodlar başvuru yapan adaylarla paylaşılacak)



    Gerekli nitelikler:

    Web oyun kurulumu bilen ve oluşabilecek hatalar sırasında çözüm üretebilecek,

    Öğrenmeye ve araştırmaya açık,

    Php /MySQL, HTML, CSS, Photoshop alanında deneyim sahibi,

    JavaScript Libraries /Frameworks hakkında bilgi sahibi,

    Wordpress konusunda kendini geliştirmiş,

    Cross-browser uyumluluğu konusunda deneyimli,

    Responsive konusuna hakim,

    Adobe Fireworks, Adobe Photoshop ve Adobe Dreamweaver kullanarak web sitesi tasarlayabilecek ve kurulumunu yapabilecek adayların başvurularını bekliyoruz.



    Bilgisine güvenen arkadaşlar mail adresimizden bizimle iletişime geçerek ücreti ve şartları öğrenebilir. uzmanariyoruz@gmail.com

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Flash öleli çok oldu.

    Uçuk kaçık işer için web assebmly diye bir nane var.

    De sizin büçeyi çok aşar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.