Şimdi Ara

Web sitesi projem için PATENT almam gerekir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar değişik bir arkadaşlık sitesi kurmayı dusunuyorum. Yani sanal alemde olmayan bir tarzda birşey. Şuan biraz yoğunum ama 2012 yılı itibariyle tasarıma başlayacağım. En gec 2013'de dev bir kitleye hitap etmeyi düşünüyorum. Projemi birkaç normal ınternet kullanıcısı (web tasarım ile alakası olmayan(özellikle bu tür kişiler seçtim)) arkadaşıma açtım ve hepsi de çok beğendi hatta bazıları ortak dahi olmak istedi. Neyse konuyu açma sebebim bu projem için patent almayı düşünüyorum. Daha önce tasarlanmamış bir site projesi için patent alınır mı ? Alınırsa, işlemlerin nasıl yuruduğu konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goçıçı -- 17 Kasım 2011; 18:11:14 >

• TAKIPTEYIM.
  • Benim de böyle bir projem var çok araştırdım daha hiç yapan olmamış. Tek kişilik dev kadroyu oynadığımdan hem tasarımıydı hem kodlamasıydı çok zorluyor pes edesim geliyor. Da böyle şeylerin patenti olmaz benim bildiğim. Alan adını alırsın o alan adını kimse kullanamaz ama gidipte fikirleri patentlemeye kalkarsak işin içinden çıkılmaz. Bu işlerde erken yapan kapar.
  • Türkiyede hic olmaz hele net tam curcuna bence cok iyi ise hic bekleme basla soyledigin kisiler bile aklından gecirir elinde parası olanlar hele :)
  • sana ayda 5 bin liradan fazla getiri veya günlük 50k dan fazla kullanıcı vermeye başladıktan sonra almanda fayda var yoksa logonu sloganını hatta bir anda sitenin kopyasını scriptleri ile birlikte başka bir sitede görebilirsin.
    Ayrıca tubitak kosgep vb destekleri almanda veya banka kredisi almanda çok işini görür patent.
    Başvuru yapacağın zaman elinde demoda olsa bir ürün olmalı diğerlerinde farkı nedir arge mi yeni ürün mü bunları bildiriyorsun.Sonra galiba kabul bekliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcem -- 18 Kasım 2011; 9:28:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geforcem

sana ayda 5 bin liradan fazla getiri veya günlük 50k dan fazla kullanıcı vermeye başladıktan sonra almanda fayda var yoksa logonu sloganını hatta bir anda sitenin kopyasını scriptleri ile birlikte başka bir sitede görebilirsin.
    Ayrıca tubitak kosgep vb destekleri almanda veya banka kredisi almanda çok işini görür patent.
    Başvuru yapacağın zaman elinde demoda olsa bir ürün olmalı diğerlerinde farkı nedir arge mi yeni ürün mü bunları bildiriyorsun.Sonra galiba kabul bekliyorsun.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Kısaca anladığım şudur. Siteyi kurup yayınlamadan pantenti alamazsın doğru mudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExpDisease

Benim de böyle bir projem var çok araştırdım daha hiç yapan olmamış. Tek kişilik dev kadroyu oynadığımdan hem tasarımıydı hem kodlamasıydı çok zorluyor pes edesim geliyor. Da böyle şeylerin patenti olmaz benim bildiğim. Alan adını alırsın o alan adını kimse kullanamaz ama gidipte fikirleri patentlemeye kalkarsak işin içinden çıkılmaz. Bu işlerde erken yapan kapar.

Siz de mi benim gibi tek başınızasınız :) Kolay gelsin.
    Patentlemek bence en mantıklısı araştırıyorum işte bakalım ne olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tübitak kosgeb falan öyle site yapıyorum ben yapılmamış falan dediğin zaman direk hadi güzel kardeşim der kapıyı gösterir, devlet desteğini alamazsın öyle o konuda hiç gaza gelme, anca kosgebin bakkala manava önüne gelene verdiği geri ödemeli bir kredi var onu alabilirsin

patent meselesine gelince, yapıp bitirince alabilirsin ama senden önce mutlaka yapan oluyor merak etme, zaten fikir için direk verilmiyor, senin projen nasıl birşey bilmiyorum tabi ama bu işin prosedürü eğer konun var olsa bile aynısını yapmayıp geliştirdiğin için faydalı model olarak geçirebilirsin korumaya illa patent gereği yok yani, sendeki hali korunmuş olur, ha imkanın varsa direk amerikadan patent olarak al orj. fikir diyorsan eğer kesin, her alanda babalar gibi savunursun o zaman hakkını çünkü oranın yasaları daha belirleyici ve global bu anlamda, mesela apple ın önüne gelene patent hakkı dayamasının sebebi bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Goçıçı

quote:

Orijinalden alıntı: geforcem

sana ayda 5 bin liradan fazla getiri veya günlük 50k dan fazla kullanıcı vermeye başladıktan sonra almanda fayda var yoksa logonu sloganını hatta bir anda sitenin kopyasını scriptleri ile birlikte başka bir sitede görebilirsin.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    Kısaca anladığım şudur. Siteyi kurup yayınlamadan pantenti alamazsın doğru mudur ?

hayır siteyi yayınlamadan patentini alabilirsin.Demo göster yeter(elle tutulur bir demo olmalı) .Projenin tutup tutmayacağını bilmiyorsan şimdilik patent almaya gerek yok.Benim sana tavsiyem şimdilik isim hakkını ve görsel haklarını al.Nasıl bir proje bilmiyorum.Fakat sağlam bir proje ise hiç durma elinde bir demo varsa projelendir.Bir kaç standart var onlara göre proje dosyası hazırlayıp kurula sunuyorsun.Onlar araştırıyor böyle bir proje yok ok diyor sana patenti veriyor.Herhangi bir kuruluş senin fikrin üzerinde bir proje çıkarmaya kalktığında.Hooop diyorsun dava açma hakkına sahip oluyorsun.Fakat patent ücretleri hakkında bilgim yok pahalı olabilir.
    Ve dediğim gibi en büyük avantajı ise projen sağlamsa kosgep ve tubitak ın ciddi destekleri var.Web tabanlı semantik bir proje için başvuran arkadaşlar proje desteği aldılar.teknokentte şimdi ofisleri var.Hiç ummadığın anda büyürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcem -- 18 Kasım 2011; 19:56:32 >

• Tescil işleri biraz sıkıntılı işliyor Türkiye'de. Hele fiyatları görsen. Ama ilk olarak marka tescili ile başlayabilirsin bence.
  • Aslında bilişimle ilgilenen bi hukuçuya danışsan daha faydalı olabilir. Üniversitede derstte görmüştük büssürü ıvırı zıvırı var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.