Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim ben öğrenciyim. Html, Css ve Php dillerini biliyorum kendi yaptıgım birçok site mevcut. Diğer normal tasarımcılardan farkım ise onlardan çok daha hesaplı bir fiyata site yapmam. Bilirsiniz normal bir tasarımcı ağzını en az 300 400 tl'den açar , benim farkım ise onların 500 tl çektiği bir siteyi 100 tl'ye halletmem Ve Eksiksiz yapıyorum baştan sonra tasarım + seo ayarları dahil olmak üzere herşey bana ait. Yalnız Hosting İle Alan Adına karışmam onlar size aittir.
Önce kendine bir tane yapıp, oraya referans koysaydın da 100 TL'ye ne yaptığını görseydik. Hadi onu geç zaten template editlediğin bellide. İnsan bir mail adresi için alan adı alır kendine en azından.
Arkadaşa katılıyorum. Yaptığın birçok internet sitesinden birkaç tanesini görmek isteriz.
Tamam Yaptıgım Sitelerden Bir Kaç Tanesini Atayım O Sorun Değilde, "zaten template editlediğin belli" Bu Şekilde Küçük Düşürmeye Ne Gerek Vardı Nerden Biliyorsun Öyle Yaptıgımı? Ayrıca Demişsinki İnsan Mail Adresi İçin Bir Alan Adı Alır Kendine En Azından. Arkadaşım Ya Sen Öğrenci Olmamışsın, Yada Öğrenciyken Babanı Sömürmüşsün. Herneyse Yaptıgım Siteleri Görmek İstiyorsunuz En Kısa Zamanda Onlarıda Atıcam
Şimdi sana bir kaç soru sormak istiyorum ? Ben bir yazılım firması kurmaya çalışıyorum ama bu sektörde 7 yıldır varım hep ajans ve firmalarda çalıştım herşey gayet güzel fakat ben kendi fikirlerim ile ilerleyecek bir firma kurmaya hazırlanıyorum. Sende benim kadar yeteneklisin kod biliyorsun php yazıyorsun grafikden anlıyorsun ne kadar ileri seviye olduğun önemli değil yapıyorsun birşeyler herşey güzel ve senide tebrik ederim çabaların için öğrenciyken kendi kendine ekmek parası kazanmak istiyorsun TAKDİR EDİLECEK DAVRANIŞ.
Yanlız benim şirket kurmaya en çok korktuğum 7 yıldırda her defasında insanalra kendimi güvendirmeye çalışmaktan bıktım neden mi ?
Bir öğrenci veya çalışan birisi çıkıyor abi ben sana ucuza yaparım diyor. Bunu dediği an mesleğin bütün etiği yerin dibine girdiği gibi bu sektörde ekmek yiyenlerse zan altına giriyor siteyi açıyorlar 3-5 e işi yapıyor işine gelmediğinde kaçıyor siteyi kapatıyor vb yüzlerce örneği herkez kafasında canlandırabiliyor. (sen öylesin demiyorum)
Sonra ben bu işe gönül emek vermiş ekmek teknem ve sonsuz saygı beslediğim mesleğim ve tüm yeteneğim ile dürüstçe çıkıp müşterime bu iş 1000 TL diyorum adamın ilk sözü 250 ye bir öğrenci yapıyor oluyor. Sonra geçen birine yaptırdım kaçtı gitti şifreleri bize verecen mi diyor (etik olarak zaten paylaşılır ama sorması bile beni ezmesidir aslında)
Ve sende dahil olmak üzere bu sektörü ki ekmek kazanacak kadar ilgü duyduğun yetenekli belkide gelecekteki işini ayaklar altına alıyorsun. Bak öğrenci olabilirsin ama bilginin yaşla alakası yoktur. Biliyorsan değerini koru ayaklar altına alma. Hem sende istemezmisin 500 tl eden senin 20 gününü çalacak bir yazılım projesine 2500 Tl fiyat verip 20 günün karşılığını almayı ?
İstersen eğer böyle yapma canada / abd gibi yerlerde stajer (yazılımı daha bilmeyen) yazılımcı adaylarına saati 14 usd maaş veriyorlar yani bu ne demek biliyormusun 8*5*4 =1600 USD / AY MAAŞ (8 saat günlük çalışma 5 gün çalışıyorsun 4 hafta) Şuan çalıştığım şirkette aldığım para bu bile değil biliyormusun. Birde düşünsene stajer olmadığını alacağın maaşı düşün. Dünyanın heryerinde yazılım aynı şeydir ve değeride aslında aynı olmalıyken malesef sektör ele ayağa düşmüş ve 3-5 tl para kazanıcam sevdasına bir stajerin maaşını uzman birisi iş yerinde alamıyor.
Lütfen rica ediyorum böyle yapmayın. Lütfen...
Sana gayretlerine ve çabana saygı duyduğumu bilmeni isterim.
Son bir tavsiyede kendine güveniyorsan freelance tasarımcı arayan ajanslar var git işi onlar alsın yapsınlar sende paranı al emin ol 3-5 tl site yapmandan daha çok kazanıcaksın. Kendin yapıcaksanda bir meslek etiğin olsun sonra yapki yaptığın işe saygı olsun.