Şimdi Ara

Web programlamayi sevmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gordugum kadariyla kendine yazilimci diyenlerin cogu web programlamayla ilgileniyor. Aksine web programlama bana hic ilgi cekici gelmiyor. Ayni sey hazir ML yazilimlarini anlamadan kullanmak icin de gecerli.
    Goruntu isleme vb matematiksel acidan ugrastirici alanlar daha ilgi cekici gibi. Fakat bu alanlarda calisan insanlara Turkiyede web programlamaci kadar ihtiyac var mi? Yurt disinda durum nasil? Eger mesleki tatmin istiyorsak endustriden vazgecip akademiye mi yonelmek gerekir?

• Merhaba dostum web programlama dediğimiz olay bilindik üzere cok kapsamlı ama hazır kodlar kullanılarak cok yüzeysel frameworkler kullanılarak biraz mantıktan kopartılıyor gibi görünebilir bir kurumsal e ticaret sitesi yapmak aktif kullanıcıya açmakla gidip bi nalbura bi web sitesi yapmak aynı seyler degil bunları neden anlatıyorum belki gördüğün hazır kodlarla yapılmıs siteler seni yeteneğin olabilcek alandan soğutmustur nike alibaba vs dünya devlerinin web siteleri front end back end i geçtim 1 sayfasını bile bilmem kaç mühendis danısmasıyla yapıyorlardır iş basit değil goruntu isleme matematik fizik kuralları üzerine dediğin sektörler ise elbette yabancı sektörlerde cok gelişmiş ve genelde cok ciddi firmalar ugrasır nasıl yani aselsan roketsan tabii bunlarda havacılık uzay gibi fiziğin derin konuları da var veya fizik acısından oyun motorlarıda her büyük oyun firmasının kendine özel oyun motorlarının yanında veya iceriğinde oyunun fiziksel sartlarını olusturan yerçekimi atıyorum aracın viraj alması gibi işin matematiği fiziğinide kapsayan yazılımlar var benim diyeceklerim bu kadar az cok kafanda bir şey olusturabildiysem ne mutlu bana
  • Merhaba dostum web programlama dediğimiz olay bilindik üzere cok kapsamlı ama hazır kodlar kullanılarak cok yüzeysel frameworkler kullanılarak biraz mantıktan kopartılıyor gibi görünebilir bir kurumsal e ticaret sitesi yapmak aktif kullanıcıya açmakla gidip bi nalbura bi web sitesi yapmak aynı seyler degil bunları neden anlatıyorum belki gördüğün hazır kodlarla yapılmıs siteler seni yeteneğin olabilcek alandan soğutmustur nike alibaba vs dünya devlerinin web siteleri front end back end i geçtim 1 sayfasını bile bilmem kaç mühendis danısmasıyla yapıyorlardır iş basit değil goruntu isleme matematik fizik kuralları üzerine dediğin sektörler ise elbette yabancı sektörlerde cok gelişmiş ve genelde cok ciddi firmalar ugrasır nasıl yani aselsan roketsan tabii bunlarda havacılık uzay gibi fiziğin derin konuları da var veya fizik acısından oyun motorlarıda her büyük oyun firmasının kendine özel oyun motorlarının yanında veya iceriğinde oyunun fiziksel sartlarını olusturan yerçekimi atıyorum aracın viraj alması gibi işin matematiği fiziğinide kapsayan yazılımlar var benim diyeceklerim bu kadar az cok kafanda bir şey olusturabildiysem ne mutlu bana

• Çünkü Türkiye'de ana sektör web uygulamaları üzerine. ML, Cloud üzerine firma yok ki millet çalışsın. Çiçeksepeti'ne web developer lazım. Belediyeye EBYS satan firmaya back-end developer lazım. Mobile app developer lazım bakkal uygulaması için. Engineering firmaları ne yazık ki çok az. O tür kariyer için yurt dışı tek çözüm.
  • merak etme bölüme yeni başlayan herkes böyle düşünüyor zaten, sonra yavaş yavaş heeeee demeye başlıyorsun :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frameworkleri kullanarak Yapay Zekacılık oynamak; Web, Mobil ve Masaüstü uygulama geliştirmekten daha basit. Kurallar belli, hareket alanı dar. Sonuçlar aşağı yukarı benzer.
    Bahsedilen işin matematik tarafı akademik anlamda bizim memlekette birkaç istisna dışında maalesef yok. Yine dışa bağımlıyız. Olanı kullanıp satmaya kalkıyoruz.

Ayrıca yazılımcı veya developer lar olan fikri en verimli şekilde koda dökmekle sorumludurlar o kadar. İşin bilimsel altyapısı onları doğrudan ilgilendirmez.

@s4hinsedat : Bir paragraf metin yazmışsın ancak tek bir nokta bile kullanmamışsın. Tebrikler daha ne diyeyim
  • web programlama yapan insanlara olan ihtiyacın artmasının sebebi web programlamanın yeteneklerinin artması. asp, php, css ve javasctipt yıllarca bu gelişmeye öncelik ediyordu. şimdi başka diller de server-side tarafında yeteneklere kavuştular. client-side tarafında da css ve javascript yeni standartlar ve teknolojiler ile büyük gelişim gösterdiler.

burada fark yaratan en büyük şey web tarayıcılar oldu. chrome, firefox ve safari webkit'in gelişimine katkıda bulundular. üstüne google v8 javascript motoru ile javascript'in performans ve yeteneklerini katladı.

yetenekler arttıkça bu dillerin hizmet ettiği kitleler de genişlemiş oldu. şu an web programlama ile cnc bile yönetiliyorken masaüstü programalada chat programları bile eski cazibesini yitirmiş durumda. hatta bazı masaüstü programlar nodejs ve html5 kullanıyorlar.

tabi tüm bu gelişimi ateşleyen asıl kaynak açık kaynak olmaları. php,css ve javascript yıllardır açık kaynak olarak uluslarası konsorsiyumlarla geliştiriliyor. ücretsiz olmaları sebebiyle yazılımcıların ilk tercihi oluyor.

mesleki tatmin açısından ise evet belki web programalada çözülmesi zor denklemler olmuyor. fakat ortaya çıkan ürünün eriştiği kitleler çok geniş olabiliyor. biri çıkıp instagram adında dandik bir yazılım yapıp milyonlarca insana ulaşabiliyor mesela. bunun da tatmini ayrı. fakat söylendiği gibi bilgisayar bilimi alanında türkiyede iş bulmak zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orcnd -- 2 Temmuz 2019; 13:12:10 >

• Web programcılığı eskinin visual basic ciliğine döndü.

Sıkıntılı, sorunlu iş akışlarını browser tabanlı yazılıma çeviriyorsunuz.

Ve çok sıkıcı...

Gömülü yazılıma dön. Grafik işlemeye dön ne bileyim. Dron falan programla.
  • Sevmek zorunda değilsin. Yapmak zorunda da değilsin. En genel iş kolu web olabilir ama tek iş kolu o değil. Çoğunluğun yaptığını yapmak zorunda da değilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.