Arkadaşlar merhaba. Şirketimiz için web page maker dan bir site yaptım. Bazı sorunlarım var. Sitemizin arka planı siyah renk. Farklı boyutlardaki bilgisayar ekranlarında, web sitemizi ortalı ayarladığım için ekran büyüdükçe kenarda beyaz yerler çıkıyor. Halbuki arka planım siyah. Web sitemizi 15'' laptop ekranında yapmıştım. 17 yada 19'' ekranda açınca kenarda boşluklar kalıyor... Lütfen resimleri inceleyin. Arka plan aynen burdaki gibi ekranın tümünde siyah olmasını istiyorum.
Fakat büyük ekranlarda, ekran boyutu değiştiği için ve sayfa ortalandığı için kenarlarda beyaz boşluk kalıyor.
Değerli bilgilerinizi paylaşır, problemime yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar...
boş biyeri sağ tıkla properties'e bas backgroundcolor'u siyah yap. siteyi ortaya almak içinde align diye b işey bul properties'te onu center yap.
Hocam siz arkaplanı değil sitenin dış hatlarını belirleyen tablonun arkaplanını siyah yapmışsınız, bundan dolayı çözünürlük arttıkça tablonun dışında kalan beyaz alanları görüyorsunuz.
İsterseniz Rampage nickli arkadaşın dediği gibi kullandığınız programın properties bölümünden backgroundu siyah yapabilirsiniz. İsterseniz <body> tagının içine şu kodu girerek backgroundu siyah yapabilirsiniz.
<body bgcolor="#000000">
Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. Arka planı siyah yaptığımı zannetmiştim ama yapmamışım Kenarlarda kalan beyazlıkları hallettik, şuan artık simsiyah görünüyor bütün ekran tiplerinde.
Fakat yeni bir sorun meydana geldi 15'' laptop ekranında arka planımın üzerindeki web alanım tam ortalı duruyor. Yani Center özelliğini kullandım. Fakat Center özelliği sadece sağa ve sola tam ortalıyor, fakat aşağı ve yukarı ortalamıyor. Web sitem 15'' ekrandahem sağa sola hemde aşağı yukarı tam ortalı:
Web sitem 22'' ekranda sağa ve sola ortalı fakat aşağı ve yukarı ortalamıyor...
Hocam bahsettiğin olay "vertical align" tam olarak dikey ortalama yapacak bir kod yok css hack yöntemiyle aşılabiliyor ama uygulamanı pek tavsiye etmiyorum, her tarayıcıda aynı sonuca ulaşman çok zor. Yine de araştırmak istersen Vertical Align middle olarak google da aratabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Kuva-i milliye
Hocam bahsettiğin olay "vertical align" tam olarak dikey ortalama yapacak bir kod yok css hack yöntemiyle aşılabiliyor ama uygulamanı pek tavsiye etmiyorum, her tarayıcıda aynı sonuca ulaşman çok zor. Yine de araştırmak istersen Vertical Align middle olarak google da aratabilirsin.
Teşekkür ederim hocam, vakit ayırıp değerli bilgilerinizi esirgemediniz. Web Page Maker, kullanımının kolay olmasından dolayı basit bir program gibi görünüyor fakat aslında yapmak istediğiniz birçok uygulamayı Front Page de harcadığınız zamanın 1/5 inde kolayca yapabiliyorsunuz. Programı çok iyi bilmediğim için bazı şeyleri çözemiyorum. Açıkcası sağa ve sola hizalama varsa aşağı ve yukarı hizalama da vardır bence mantıken. Söylediklerinizi araştırıyorum, sağlıcakla kalınız...
arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum masaüstü bilgisayarımda yaptığım site laptop ekranında cok büyük görübüyor bu sprunu nasıl halledebilirim yardımcı olursanız sevinirm.