Şimdi Ara

WEB Forum Sitesi Açacağım!!! (LÜTFEN YARDIM EDİN!))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle ben bir web tasarımı öğrencisiyim.... Ve burada soracağım soruları, neden öğretmenine sormuyorsun diyenler olabilir ancak bizim okuldaki hocalar derslerde bile zor birşeyler gösteriyor....

Konumuza dönersek;
    Ben ilk defa sıfırdan bir forum sitesi açacağım. Ve açacağım forum genel bir forum olmayacak. Anime (Animasyon) üzerine bir forum sitesi açacağım... Ancak bunu zevk için yapmıyorum. Kalıcı bir anime forum sitesi yapmak istediğim için yapıyorum ve kendimi bu konularda geliştirmek için. Ayrıca bu iş içinde belli bir bütçe ayırdım kendime....

Ve sizlere birkaç sorum olacak. Lütfen bu konularda bilgili olan kişiler sorularıma yanıt versin. Gerçekten yardımlarınıza ihtiyacım var...

1- Forum sitesine hazır scriptler alacağım ama tasarımını kendim yapmak istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?
    2- Diyelim ben forumu açtım. Scriptim ve Hostingim de var. Ben bu forumun sadece bir sayfasını değişik bir şekilde tasarlayabilir miyim?
    3- Yapacağım forum dediğim gibi genel olmayacak. Bunun için illaki Vbulletin'e ihtiyacım yok. Ve aslın da scripte vereceğim parayıda hosta katıp daha büyük bir hosting almak istiyorum. Bunun için güvenilir, işimi görücek bedava forum scriptleri var mı?
    4- Host konusunda, sınırsız host diye bir şey var mı? Ve hostumuzun büyüklüğünü kendimiz ayarlayabiliyor muyuz? (Google da arattığımda max. 10GB alan buluyorum. Bunu 20GB ye çıkartabilir miyim?)
    5- Tavsiye edeceğiniz bir hosting firması var mı? (Şuan yabancı bir firmadan host almayı düşünüyorum)
    6- Eğer tasarımını yapabiliyorsam, aldığım scripti; yaptığım site ile nasıl birleştireceğim?

İstediğim Host Özellikleri Şunlar:

-20GB Alan
    -30-50GB aralığında Aylık Transfer Bant Genişliği
    -Destekleme Özellikleri Sağlam olacak.

Yapmak istediğim forum sitesi, şuanda google amcaya türkçe anime sitesi diye arattığınızda gelen forum sitelerine benzer bir site yapmak istiyorum...

*Lütfen bana yardımcı olacak mesajlar gönderin. Sorularıma sırayla cevap verirseniz daha memnun olurum...

*Tecrübeli olanlar ve bana daha çok yardım etmek isteyenler varsa, isterlerse özel mesaj ile; isterlerse senbonzakura@fansub.com msn adresimi ekleyerek bana ulaşabilirler...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiihuuu -- 16 Mart 2010; 15:03:13 >

• 1) Mümkün.
    2) Evet.
    3) vBulletin, smf, mybb, phpbb bu iş için biçilmiş kaftan. Maddi olanağınız varsa kendinize özel yazdırabilirsiniz sistem ama değmez.
    4) Lafta var evet. Teoride ise hayır. Barındırma belki sınırsız olabilir ama hosting firmalarının işine geleceğini sanmıyorum, trafik ise zaten hiç olmaz o iş. Ben size sınırsız trafik adı altında hosting satsam, makinanın upload hızı 10mbps olsa, sizde bu bandı 7/24 aktif kullanmanız, gün sayısı ile çarpıldığında sizin SINIRINIZA (megabyte/gigabyte/terabyte cinsinden) zaten ulaşılmış olur. Yani sınırsız mümkün değil.
    5) Şöyleki yabancı firmadan almanızı, site yurtdışına hitap edecekse öneririm. Çünkü ülkemizin yurtdışı çıkışları ortada, ping sürelerinde bariz farklar ve olası bi teknik yardım gerektiğinde firmadan muhatap bulamama ihtimaliniz olabilir (yabancı diliniz yok ise)
    6) Programlama bilginiz var ise bu entegre işlemini yapabilirsiniz. Yoksa parası karşılığıyla bu işi yapacak yazılımcılar bulabilirsiniz.

Google amcada görünmek için ise SEO dediğimiz Arama Motoru Optimizasyonu şart. Bu konuda baya tefferruatlı, seo diye aratırsanız birçok bilgiye sahip olursunuz. Bu hizmeti veren firmalarda var.

Kısacası istediklerinizi kendiniz yapabilecek durumda değilseniz, sorduğunuza göre değilsiniz büyük ihtimal; Ya birisinden yardım alcaksınız(akraba, eş-dost) ya da parasıyla işlerinizi birisine yaptıracaksınız.

Hostinge gelince:
    20Gb Alan
    50Gb Trafik
    ve sınırsız alt özellik ile (mysql database, ftp, e-mail, e-mail list, sub-domain, cgi ve frontpage desteği vs.) size hosting sağlayabilirim. Ancak bu boyutlar için genellikle reseller tavsiye edilir; Şöyle ki toplam 20gb alanınız olur ve istediğiniz kadar siteyi barındırabilirsiniz. Bu konuda yardım isterseniz iletişime geçebilirsiniz. Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: webkruvazör

hosting ve destek konusunda bilişim dünyasını öneririm.

her mesajınızda reklam yapacağınıza, açılan konuları okuyup öncelikle sorulara cevap vermeyi deneseniz daha güzel olmaz mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.