Şimdi Ara

Web bot yapımı için hangi programlama dili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapmaya çalıştığım proje bir web sitesinden paketleri çekip onları işleyecek ve otomatik olarak zamanı ayarlı şekilde komutlar gönderecek. Her ne kadar illegal bir uygulama yapmaya çalışıyor gibi görünsemde aslında öyle değil. Bunu yapmak için nereden başlamam gerekiyor hiç bir fikrim yok.

• Web bot genelde birçok siteleri dolaşıp veri ceken uygulamaya denir, bazen web crawler da denilir. Bir siteden (ki sen öyle dedin galiba) cekilecekse web scraping uygulaması denir. Web scraping diyorsan Python'un Scrapy diye bir paketi var o işe özel. Ancak paket halinde değil, işi ayrıştırarak ben yapayım dersen Wget veya curl gibi webten istediğin ayarda indirip, inen dosyaları herhangi bir betik içinde (perl, ruby, python, php ve hatta java dahil) Python BeautifulSoup paketi ile istediğin ayarda ayrıştırıp istediğin veriyi depolama imkanı var ki o şekilde kendim birkaç betik yazıp kullandım.

Bu olaylar illegal falan değil. Benim sunucum var çeşitli botlar, tarayıcı haricinde Scrapy client'lar, istatistik ve teknik amaçlı (www.builtwith.com gibi) ziyaretçiler düzenli olarak gelir ve giderler. Ha büyük bir dosya, video koyduysam sadece bir kez indirirler, ellerindeki versiyonla bendeki versiyon aynı ise indirmez oldukça akıllı programlardır. İllegal diyorsan uygulamalarımda açık yakalamaya calışan IP scanner'lar port scannerlar da gelip gider kimisi aptalca login.php, passwd gibi dosyalar bulmaya calışır kimisi daha gelişmiş algoritmayla gelir korumamı sağlam tutarım, ötesinde ne kadar legaldir bilmem..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.