Şimdi Ara

WD Scorpio Black'de PROBLEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Scorpio Black 500gb olan modeli kullanıyorum.

birkaç gün önce laptop'ta donmalar başladı. kendiliğinden. pek olmazdı. ilk seferde umursamadım ve reboot ettim ancak dha sonra 2-3 kere tekrarladı. bad sector olabileceğini düşünerek hem C, hem de D sürücülerinde CHKDSK programladım. hdd'den tıkırtılar gelmiyor. bilgisayar D'yi tararken bazı noktalarda "WINDOWS ... DOSYASINDAKİ BOZUK SEKTÖRLERİ DEĞİŞTİRDİ" mesajı birkaç kez çıktı.

3 saatten fazla bir zaman olmuştu ve bilgisayara ihtiyacım vardı, o yüzden kapatıp açtım tekrar. çalışırken WD'nin sitesinden "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" programını indirdim. burda yaptığım kısa testi hdd geçemedi, test tamamlanmadı. SMART kısmında bir hata görünmüyordu.

uzun test yaptığımda da "bazı bad sector'lar bulundu ve onarılabilir" mesajı aldım. gece pc'yi açık bırakıp bu testin hdd'yi onarmasını umut edeceğim.

sizce onarılabilir mi? bu anlattıklarıma göre hdd'nin kurtulma şansı var mı, yoksa 1-2 haftaya patlar mı? ona göre yedeklemeye gireceğim.

daha fazla bilgi istenirse verebilirim.

teşekkürler.

• İsterseniz HD Tune ile SMART değerlerini tam olarak bir ekleyin. Health sekmesinde gözükür.
  • buyrun

• Sarı olan satır 413 değeri Bad Sector sayısını gösteriyor.

Raw Read Error Rate değeri yüksek 7747, sağlam diskte sıfırdır. Buna dikkat edin, ilerleyen günlerde artış olursa disk ölüyordur.

Command Timeout değeri yine yüksek, kritik hata belirtisidir.

G-sense diskin çalışma anında darbe aldığı sayıyı gösteriyor. Unsafe kısmı da yine normal bilgisayarı kapatma dışı güç kesilme sayısı. Bunlar doğrudan hata değil ama hataya yol açmış olabilirler.

Dediğim gibi Data hanesinde yazanları takip edin, eğer artmayı sürdürürse diski garantiye göndermeyi deneyin.
    Her durumda önemli dosyalarınızı yedekleyin.
  • şimdi error scan kısmını da çalıştırdım. onun da resmini koyacağım. teşekkür ederim ben en iyisi yedeklemeye başlayım. garantiye vereceğim artık.

bunlar onarılamaz herhalde, değil mi?
  • Diski takip edin, Data hanesindeki değerler artış gösterirse sorun mekaniktir, çalıştırdıkça tümüyle bozulacak demektir.
    Eğerler artmazsa ve eğer garantiye göndermeyi istemiyorsanız/garantisi yoksa Bad Sector'ler için Low Level Format deneyebilirsiniz. O alanları kullanılmaz diye işaretler, diskin kapasitesi azalır ama kullanırsınız.
  • sanırım artış gösterdiler bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seagate Game Drive PS5 2 TB
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet artıyor, garantisi varsa oylanmadan gönderin. Yoksa da diski kullanmayın.
  • alalı 1 sene olmadı. vatan'dan almıştım. yarın faturasıyla birlikte bir gideyim bakayım.

çok teşekkürler
  • Disk çalıştığı anda çok sallanmış gözüküyor, unsafe shutdown değeri de dediğim gibi normal kapanma yapılmadığını gösteriyor.
    Mekanik disk yerine SSD almayı deneyebilirsiniz, onlarda hareketli parça olmadığı için bu tür sorunlar olmaz, sistem de çok hızlanır.

Rica ederim, geçmiş olsun.
  • aslında normal kullanıyorum ama demek ki gene de yanlış kullanıyorum. bu değerlere bakıp değişimi reddetme ihtimalleri de vardır sanırım?

SSD'ler hala çok pahalı :) kullandığım diskin 320gb olan modelinde antishock sistemi vardı sanırım, herhalde değişim olmazsa onu alırım.
  • Sanmam reddetmezler, disklerde gözle görülür dış hasar olmadıkça doğrudan yenisiyle değişim yapılır.

320 değil de 120 olanı alabilirsiniz, yer azalır ama program açılış hızları hız ikiye katlanır ve pil süresi artar.
  • tavsiye ettiğiniz bir yer var mı ssd için, nereden alayım?

bir de ssd'lerin performansı zamanla düşüyor filan, ssd disklerden pek anlamıyorum. hangi modeli alabilirim sizce?
  • Forumda Corsair'in 120 GB olan modeli çok beğeniliyor:
    http://forum.donanimhaber.com/m_53114637/tm.htm
    Bu başlığı takip ederseniz gereken şeyleri hep yazmışlar.

SSD'lerin ilk çıkanları bir kaç senede bozuluyordu, bu yenilerde ona karşı yeni teknikler kullanıyorlar ve daha uzun ömürlü olduğu, yavaşlama olmadığı söyleniyor.
    Ben kendim de diskleri hızdan çok kapasite için kullandığımdan henüz düşünmesem de, son zamlardan sonra çok sayıda kişi SSD alıp kullanmaya başladı, hepsi memnun gözüküyor. Yukarıdaki konuya bakarsanız, duruma göre onlara sorarsanız daha iyi yanıtlarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.