Şimdi Ara

WD Garanti ve RMA hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Eksen bilgisayardan 2011 yılında aldığım 1TB WD 1002 FAEX Cevair Black HDD çok kötü ses çıkarmaya başlayınca firma ile görüştüm ve 2 yıl olan garantisinin bittiğini yapılacak bir şey olmadığını söylediler, halbuki WD support adresinden sorgulattığımda 5 yıl görünüyor,

WD support adresinde bir hesap oluşturdum, ürün seri numarasını kayıt ettirdim, daha sonra RMA oluşturdum şimdi türkçe ve basit, sonra size bir email geliyor kargo ambalajı ve adresi hakkında dikkat etmeniz gereken bunlar zaten, çoğu kargo şubesinde hazır ambalajlar satılıyor ben PSC kargodan aldım hazırladım ve burada gönderdim, emailde gümrük için bir evrak var bunu da yazıcıdan çıkarıp ekliyorsunuz, ekliyorsunuz, bir de aynı mailde RMA barkodlarıda var bunu da ambalajın bir kaç yüzüne yapıştırıyorsunuz, talimat anlaşılır ve Türkçe, size istanbulda bir UTİ toplama merkezi adresi veriyor ve buraya gönderiyorsunuz bu kadar gerisi beklemek.

Türkiye garantisi bitmiş, yurt dışı garantisi devam eden HDD leri olan arkadaşlara lazım olur diye anlatma ihtiyacı duydum, ben 1TRB, black hdd gönderdim, 20 şubat da 7 mart da Tayvan'a ulaşmış, 8 mart da 1trb gönderdiğim halde 2trb cevair black ile değiştirip, UPS kargoya göndermişler, daha ne zaman elime ulaşır, bilmiyorum ama dönüşün biraz sıkıntılı olduğunu diğer konulardan öğrendim.

• Aynı durum :D eksen bilgisayar'a iki satır yazı yazıp distibütör firmaya gönderirmisiniz diye belirtmen gerekirdi hocam garantisi devam ediyor büyük ihtimal yurtdışı garantisi olarak geçiyor 2011'de almışsın çünkü ben 2010'da aldığım wd black 500 gb 32 mb cachenin garantisi 2015'te bitiyor yolladım bekliyorum bakalım sonuç ne çıkacak eksa bilgisayardan almıştım asbis'e ulaştırıldı ulaşırken yurtiçi kargo hasar vermiş hard diske sonucu yazarım buraya değişim bekliyorumda değişim yapmayacaklar gibi yapmazlarsada yapacak birşey yok artık çünkü hard disk'e hasar vermiş yurtiçi kargo yurtdışına göndersem bile kabul etmez adamlar
  • Benzer konu öncedende mevcuttu. Verdiğiniz güncel bilgiler için teşekkürler. Daha detaylı bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_66955049/tm.htm
  • 17 gün mü sürmüş ulaşması o.O

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

Aynı durum :D eksen bilgisayar'a iki satır yazı yazıp distibütör firmaya gönderirmisiniz diye belirtmen gerekirdi hocam garantisi devam ediyor büyük ihtimal yurtdışı garantisi olarak geçiyor 2011'de almışsın çünkü ben 2010'da aldığım wd black 500 gb 32 mb cachenin garantisi 2015'te bitiyor yolladım bekliyorum bakalım sonuç ne çıkacak eksa bilgisayardan almıştım asbis'e ulaştırıldı ulaşırken yurtiçi kargo hasar vermiş hard diske sonucu yazarım buraya değişim bekliyorumda değişim yapmayacaklar gibi yapmazlarsada yapacak birşey yok artık çünkü hard disk'e hasar vermiş yurtiçi kargo yurtdışına göndersem bile kabul etmez adamlar

Türkiyede garanti 2 yıl wd support da cevairblack serisine 5 yıl garanti var denilmesi onlar için önemli değil, benimki iki yılı geçti, ben direk kendim gönderdim 20 şubatta, 6 mart da teslim almışlar 7 mart da kargoya ups kargoya vermişler. Sanırım iki satır yazmak yetmiyor bizim firmalara 5 yıl garantili ürüne ülkemizde 2 yıl destek veriyorlar, adamlar garanti ve memnuniyetin kralını sunuyorlar buyurun bakın ülkemizde 2 yıldan sonra destek vermiyor ama Tayvanlı 1 trb gönderdiğim HDD yi 2 TRB ile değiştirmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: SaGini

Benzer konu öncedende mevcuttu. Verdiğiniz güncel bilgiler için teşekkürler. Daha detaylı bilgi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_66955049/tm.htm

verdiğin linki daha önce incelemiştim ama konu başlığı ile konu çok farklı, gönderirken ilgili konuları aramama rağmen konu başlığından dolayı hep es geçtim, sonrada inceledim ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

17 gün mü sürmüş ulaşması o.O

evet gelmesi de 20 gün sürer sanırım olsun ben zaten hdd yi gözden çıkarmıştım 3 yıllık hdd için değer zannedersem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

quote:

Aynı durum :D eksen bilgisayar'a iki satır yazı yazıp distibütör firmaya gönderirmisiniz diye belirtmen gerekirdi hocam garantisi devam ediyor büyük ihtimal yurtdışı garantisi olarak geçiyor 2011'de almışsın çünkü ben 2010'da aldığım wd black 500 gb 32 mb cachenin garantisi 2015'te bitiyor yolladım bekliyorum bakalım sonuç ne çıkacak eksa bilgisayardan almıştım asbis'e ulaştırıldı ulaşırken yurtiçi kargo hasar vermiş hard diske sonucu yazarım buraya değişim bekliyorumda değişim yapmayacaklar gibi yapmazlarsada yapacak birşey yok artık çünkü hard disk'e hasar vermiş yurtiçi kargo yurtdışına göndersem bile kabul etmez adamlar

Türkiyede garanti 2 yıl wd support da cevairblack serisine 5 yıl garanti var denilmesi onlar için önemli değil, benimki iki yılı geçti, ben direk kendim gönderdim 20 şubatta, 6 mart da teslim almışlar 7 mart da kargoya ups kargoya vermişler. Sanırım iki satır yazmak yetmiyor bizim firmalara 5 yıl garantili ürüne ülkemizde 2 yıl destek veriyorlar, adamlar garanti ve memnuniyetin kralını sunuyorlar buyurun bakın ülkemizde 2 yıldan sonra destek vermiyor ama Tayvanlı 1 trb gönderdiğim HDD yi 2 TRB ile değiştirmiş

Hocam bunlar değişim/onarım yapmayacak o zaman tutanak falan tutuldu dedi bana eksa bilgisayardaki bayan ürünün garantisinin bittiğini biliyorlar en başında asbis'i aradım yollayın bakarız dedi hard disk'i yolladım ve işin garip tarafı elimde ne fatura var ne garanti belgesi bunuda belirttiğim halde kabul ettiler asbis hallederiz dedi asbis'i arayıp ürünü istemelimiyim sizce 24.02.2014'te yollamıştım ertesi gün ellerine ulaşmış 12 gün oluyor yaklaşık göndereli geri çektirip yurtdışına mı yollasam sizce hocam bu arada wd'nin sitesinden nasıl kayıt ettirebilirim hard disk'i

• @ErKaN-23

hocam bu arada senin 7 martta gönderip tayvana ulaşan 1 tb'lık hard disk'in mi 2 tb olarak 8 martta döndü yani 1 günde adamlar hiç uğraşmayıp sıfır hard disk yolladı sana yani burayı tam anlayamadım
  • quote:

@ErKaN-23

hocam bu arada senin 7 martta gönderip tayvana ulaşan 1 tb'lık hard disk'in mi 2 tb olarak 8 martta döndü yani 1 günde adamlar hiç uğraşmayıp sıfır hard disk yolladı sana yani burayı tam anlayamadım

Evet kardeşim aynen öyle wd support hesabından Rma durumunu takip edebiliyorsunuz,
  • Şubat 20 de gönderdiğim ve tayvana giden HDD bu gün değişimden geldi, toplam 25 gün sürdü.
  • merhaba hocam bende azönce RMA kaydı oluşturdum fakat diğer konudaki arkadaşlar hdd performans testlerinin ekran görüntülerini de eklemişler RMA kayıtlarına fakat benim oluşturduğum kayıtta bunları ekleyemedim. Sonradan eklemenin bir yolu varmıdır? açıklama kısmına da Hdd yüksek ses çıkarttığını ve performansta anlık düşmelerin oluduğunu ve sistemin donduğunu yazdım. Bilgilerin yetersizliğinden sorun yaşarmıyım acaba ? yada daha detaylı bir açıklama ve performans testlerini eklememin bir yolu varmıdır ?
  • R0CKie kullanıcısına yanıt
    Ben göndeririken hiç bir ekran görüntüsü ve test bilgisi eklemedim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

Ben göndeririken hiç bir ekran görüntüsü ve test bilgisi eklemedim,

bilgi için teşekkürler pazartesi bende kargoya vericem inş. bi aksilik çıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0CKie -- 4 Nisan 2014; 14:07:21 >
  • R0CKie kullanıcısına yanıt
    Biraz ambalaj konusuna önem veriyorlar RMA kaydı alındıktıktan sonrada kesin değişim yapıyorlar, gerisi sabredip beklemek.
  • kargo ellerine sağ sağlim ulaşmış 17.04.2014 tarihinde fakat ellerinde caviar black serisi disk olmadığı için mail attılar ve 3tb green serisi disk önerdiler fakat anakartım desteklemediği için 2tb üzeri disk bağlayamadığımı söyledim ve caviar black serisi beklemek istediğimi belirttim. bakalım nekadar beklicez :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0CKie

kargo ellerine sağ sağlim ulaşmış 17.04.2014 tarihinde fakat ellerinde caviar black serisi disk olmadığı için mail attılar ve 3tb green serisi disk önerdiler fakat anakartım desteklemediği için 2tb üzeri disk bağlayamadığımı söyledim ve caviar black serisi beklemek istediğimi belirttim. bakalım nekadar beklicez :D

Banada 2trb CB göndermişlerdi demek ki ellerindeki ürünün durumuna göre gönderiyorlar, gerçi 3trb green de fena teklif değilmiş.
  • 1 tb re4 Enterprise serisi disk de teklif ettiler ama genelde forumdaki arkadaşlara 2tb caviar black gönderdikleri için caviar black beklemek istiyorum dedim :D bakalm beklediğime deycekmi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.