Şimdi Ara

WD Caviar Black 1 TB ve Seagate Barracuda 2 TB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, HDD fiyatlarının fazla olduğu günlerde Vatan'da sanırım Teb bonus lulara %30 indirim varmış. 2 tane HDD arasında kaldım. Elimde 750 GB Caviar Black var fakat doldu. Son 2-3 aydan beri 2GB alanımla idare ediyorum . Seagate HDD'nin depolama alanı cazip geliyor. Depolama alanları farklı olmasına rağmen fiyatları aynı. Sizce ne yapmalıyım. Hep WD tercih ederim, sıkıntı da yaşamadım. Bu sefer sizin fikirlerinizi almayı düşündüm
    Teşekkürler

Seagate:http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st2000dm001-3,5-2tb-barracuda-sata-30-64mb-cache--7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=58492

WD:http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/wd-wd1002faex-35-1tb-caviar-black-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44252

• Dostum bilgisayarındaki tüm disklerin performanslı olması gerekmiyor. 1 tane performans diskin olsun geri kalanda depolama için olsun. sendeki caviar black'i sistem, program ve oyun yüklersin geri kalanı film program setup vs ıvır zıvırlarıda depoya doldurursun. Bu yüzden senin durumunda seagate 2tb uygun oluyor. Wd caviar green 2tb'a bakmanıda öneririm. Depolama açısından oldukça iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: escapethelife

Dostum bilgisayarındaki tüm disklerin performanslı olması gerekmiyor. 1 tane performans diskin olsun geri kalanda depolama için olsun. sendeki caviar black'i sistem, program ve oyun yüklersin geri kalanı film program setup vs ıvır zıvırlarıda depoya doldurursun. Bu yüzden senin durumunda seagate 2tb uygun oluyor. Wd caviar green 2tb'a bakmanıda öneririm. Depolama açısından oldukça iyi.

2 TB Caviar Green mi alayım diyorsun 344 TL oda. WD almak istiyorum zaten. İyi oldu bu öneriniz. Peki bu Caviar Green Kaç RPM ? Sanırım 5400 RPM miş. Depo için 7200 RPM gerekmez diyorum. Yanılıyor muyum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 12 Temmuz 2012; 17:44:56 >
  • Caviar Green ler 5400 rpm dönüyor onların birde green interpool diye ayrı modelleri var green performansa göre 7200 rpm çıkıyor

blue vede black serileri 7200 rpm hızındalar
  • Peki siz ne önerirsiniz Seagate Barracyda 2 TB mı yoksa WD Caviar Green 2TB mı sadece arşiv için kullanacağım başka bişey yok yani. 750 GB Caviar Black sistem için fazla mıdır ?
  • hangisi uygun geliyor ise onu alın zaten depolama olarak kullanıcaksınız tercih size bırakıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

hangisi uygun geliyor ise onu alın zaten depolama olarak kullanıcaksınız tercih size bırakıyorum

Hocam zaten seagate almak istemiyorum. Caviar Green alsam 5400 ve 7200 RPM arasına ne değişir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD Black SN850 1 TB SSD
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • seagete modelinde dönüş hızı yüksek olduğu aktarım kısa sürede biticektir cavair green serisinde aktarım az bir fark dük kalıcaktır aktarım hızına

bağlı olarak seagete alırsınız aldığınız modelin sata 3 olmasına dikkat edin hem ilersi içinde
  • quote:

seagete modelinde dönüş hızı yüksek olduğu aktarım kısa sürede biticektir cavair green serisinde aktarım az bir fark dük kalıcaktır aktarım hızına

bağlı olarak seagete alırsınız aldığınız modelin sata 3 olmasına dikkat edin hem ilersi içinde

Aktarım süreleri ne kadar fark edebilir ki ? 750 GB arşivimi tek seferde atmaya çalışsam ne kadar zamanlık fark oluşur ? Caviar Green Sata 3 sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xanberk

quote:

seagete modelinde dönüş hızı yüksek olduğu aktarım kısa sürede biticektir cavair green serisinde aktarım az bir fark dük kalıcaktır aktarım hızına

Aktarım süreleri ne kadar fark edebilir ki ? 750 GB arşivimi tek seferde atmaya çalışsam ne kadar zamanlık fark oluşur ? Caviar Green Sata 3 sanırım.

Sadece Aktarım Hızı Değil Sistemizide Yavaşlatır 5400 Rpm.

Benm Fikrim Şöyle;
    İkiside Usb 3,0 - İkiside 64 Mb Cache'ye Sahip Yine İkiside 3,5'' ve İkiside 7200 Rpm.Bu Yüzden Depolama Mikrtarı Fazla Olan Seagate Barracuda 2 Tb Almanızı Tavsiye Ederim.

... Ama İlla WD Alcam Dersen Biraz Pahalı Ama Aşadakini Önerebilirim.

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/wd-wd2002faex-35-2tb-caviar-black-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=52287

• açıkcası şuan kadar hep samsung kullandım NTFS dosya birimine 1 tb hdd 3 saat sürmüştü biçimlendirmek ilk aldığımda oda

açıkcası hiç o kadar boyutta bir taşıma işlemi yapmadım 750 gb onlar film vede oyun dosyaları olsa gerek

seagete yaklaşık olarak 15-25 dk arası sürer tahminen

wd cavair green de bu süre 35-45 dk arası sürebilir tahminen

dosyalarınız atarken tek seferde atmayın parça parça atın en azından 50-75 gb arası taşıma boyutu kullanın

bu ilk gün aldığınız 0 km ferrariyi otobabana çıkıp 300 km çıkarmaya benzer

zaten ilk gün taktınız NTFS dosya birimine çevirmek vede dosyalarınız atmak sizin yarım gününüzü alıcaktır

• @amigo1997

Sistem yavaşlatır derken ben bu sürücüyü sistemde kullanmayacağım. Sadece arşiv için kullanacağım nasıl bir yavaşlama olur ki ? WD Caviar Black 2TB çok pahalı sanki. Hani indirimle bile eski fiyatlarına gelmez sanırım. İndirimle 355 liraya geliyor. Eski fiyatı 355 lira mı sizce ?

@babaeski39

Hocam evet oyun dosyaları taşıyacağım şeyler. 750 GB Caviar Black sistem için kullanacağım. Yanına da Caviar Green alsam sadece depo için sessiz bir problem olmaz sanırım. Yavaşlama demiş üstte arkadaşımız ama sanmıyorum. Öyle bir olasılık var mı ?

Edit: Hocam yada ben WD 2 TB Caviar Black alıyorum bir problem olmaz değil mi ? Paraya kıyıcam alıyorum vallahi %30 indirimi kaçıramam. HDD fiyatları bu kadarken 355 liradan kapmam lazım bunu.

Edit2: Aldım hocam 355 TL den siparişi geçtim inşallah iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanberk -- 13 Temmuz 2012; 0:20:59 >

• valla kralı kapmışsınız helal olsun boyut vede performans sahibi ne diyelim iyi günlerde kullanın
  • 2 gün önce ST2000DM01 aldım 2 adet 260TL'den performans gayet iyi format bile atmadan firmware güncellemesi yaptım yanlız diskin biri birinden biraz daha yavaş.
  • Vallahi artık ne kadar performanslı yarın test edeceğim. Kargoya verilmiş yarın elimde
  • Aldım diski çok memnunum.
    Değerler:
    Maks.Hız:156MB/s
    Min.Hız:72MB/s
    Bad Sector yok.
    Ses fazla değil şuana kadar. Dosyları aktarıyorum. Aktardıktan sonra format atacağım. Diğer diskide 750GB tek parça olarak kullanacağım.
  • Hocam hayırlı olsun kral seçim olmuş gerçekten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

Hocam hayırlı olsun kral seçim olmuş gerçekten.

Çok teşekkürler
  • Walla bende yeni aldim caviar black 2tb. Windows kurdum, şuan windows'u update yapiyorum ama arkadaş çok ses var yaa, sanki savaş var diskin içinde! Bu ne böyle! Caviar green vardi, o ses yapmiyodu böyle ama performansi cok iyi değildi. Bunun performansi iyi dedik aldik, bundada katur kutur bişeler oluyo! Adam akilli bise yok mu şu piyasada? Kendi paramizla rezil oluyoruz! Nese bi update bitsin bakalim ne olcak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.