Şimdi Ara

*WARMHAUS ENERWA & ENERWAplus* Kullanıcıları (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.381
Cevap
36
Favori
115.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu okuduktan sonra işte kombi bu diyecekken servis ağının yetersiz oluşu korkuttu açıkçası.. Airfel'e de sıcak bakıyordum ama onun servisi de bu bölgede sıkıntılı :(

    Şuan hala bosch condens 2500w - condens 2000w arasında gidip geliyorum ..
  • Warmhaus yetkili servisi kombimi çalıştırmaya geldiğinde bu markadan açılışların giderek arttığını mobil ekranındaki programdan gösterdi. bu markanın 3 tane kombisi yakınlarımda var en son 1 ay önce aldığım kombimin çalıştırılmasında sorun yaşadım kartım ve valfim değişti kombim yine ateşlemeye geçmedi en sonunda karttan çıkan ateşleme düzeneğine giden kablo ile parçası değişti çok şükür çalıştı çalışmasaydı fabrikaya gidecekti. Sıfır aldığım kombimin bu kadar çok parçasının değişmesinden dolayı aynı binada oturduğumuz akrabalarıma da iyi ki bu markayı önermemişim dedirtti. Fabrikada üretilen kombiler deneme yapılmadan çıkıyor olmalı ki ben bu sorunu yaşadım. Forumda warmhaus ile ilgili yorum yapan çok ama kullanıpta yorum yapan sayısı gerçekten az.

    Warmhausu almadan önce donanımhabere baksaydım disintegration hocamızın önerdiği yeni airfeli alırdım. Aynı binada oturduğum akrabalarımda kombi alacak,yeni airfeli onlara aldırmayı düşünüyorum.

    Şunu da söylemesem kombiye haksızlık yapmış olurum kombi herhangi bir sorun çıkarmazsa yetkili servis ile işiniz olmazsa çok sessiz, ve kaliteli

    Konfor modu oda termostatından ayarlanabiliyor yetkili servise termostat alırsanız gerek kalmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba

    Bu kombiyi hiç araştırmadan aldım bu ikinci yılı ve gayet memnunum. ZonguldK ta yaşıyorum kışları soğuk olur kuşın ısıtma ve aynı anda sıcaksu kullanımında sıkıntı yaşamadık. Servis bana 20 km uzakta var firmanın mobil uygulamasından servis takep ettim gün içinde geldii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende birkaç kelam edeyim. bu kombi yeni çıkan erp yönetmeliğine uygun kombi üreten ilk firma diyebilirim

    çevremde birkaç kişiye aldırdım ve aldırmışken kombinin içini de inceledim.komponentler kaliteli.anakart italyan zaten modülasyonlu o.t'lerden anlayabiliyorsunuz

    kısa bir süre önce bosch condens 2300 piyasaya çıktı daha tam inceleyemedim ama çok geniş modülasyon aralığı ve 24/28 özellikleri var yani XL sıcak su performansı

    bir de airfel digifel premix çok eski bir kombi ama kasa değiştirdi yeni özellikleri çok iyi

    son olarak şunu unutmayın her zaman yazıyorum tasarruflu ısınmada kombi en son sıradadır yalıtım,tesisat,petek metrajı,sıcaklık kontrol elemanları kullanmak (o.t & termo vana)

    şu 4 madde olmadıktan sonra kombi tasarruf yaptırmaz

    örneğin kombiyi balkona koymak bile yakıtı arttırır.

    iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar araştırma yaptıktan sonra ve aklım warmhaus ta kaldıktan soonra yine Alman ın Buderus una üzülerek döndüm, servisinin 2 sokak ötede olması da beni buderus a itti ve bir de tamir bakım kılavuzunun internette bulunması. o kitapçığa göre bakımlarını kendim yapmayı düşünüyorum, her tarafını sökebilirim.

    AMA KAFAMDA BİR SORU İŞARETİ KALDI. ONUN İÇİN BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM. EVDE 2 BANYO VAR DEMİŞTİM.
    BUDERUS KGB062 nin KİTAPÇIĞINDAKİ TEKNİK DEĞERLER ŞÖYLE DİYOR;

    Maks. su miktarı l/dk. 10

    AMA YİNE 2 SATIR ALTTA

    EN 13203-1 standardı uyarınca spesifik debi (Delta T = 30 K) 14,6[ l/dk/b]

    yaziyor.
    hangi değeri alacağız? 10 litreyi mi 14.6 litreyi mi?
    biliyoruz ki kombimiz 30 kW sıcak su kapasitesi verebiliyor. peki max olarak sadece 10 litre dahi verebiliyor olsa bu sefer suyu daha fazla ısıtabileceği için kalan ihtiyacı banyonun soğuk su çeşmesini açarak dengeler ve yıkandığımız suyun böylelikle debisini artırabiliriz.

    yada bunlarla uğraşmayın mı diyorsunuz hemen hemen aynı fiyata gelecek olan Warmhaus 28/35 Kw (28 kalorifer, 35 kw sıcak su) lik kombiye mi döneyim?

    ve de dediğim gibi biz 5, 6 lt suyla yıkanabiliyoruz. dolayısıyla 2 banyo 12 lt/dak sıcak su yeter. yani buderus yetermi sana , yoksa warmhaus al istediğin kadar sıcak suyu çok açabilirsin rahat rahat mı diyorsunuz?




  • İş bu sefer kesinlikle bitmiştir.

    Warmhaus un oda termostatını 10 tane bayisine sordum, RAnkara Rüzgarlı daki ana bayisine sordum. Yok yok. Bu arada kombiyi takacak olan arkadaşa da kombinin kendisi Enerwaplus ı sordurttum. Stoklarda yokmuş, hergün zam geliyor ve fiyatlar değişiyormuş cb. 10 günden önce gelemezmiş falan filan. bizim o kadar bekleyecek vaktimiz yok!!!
    bye bye Warmhaus, wellcome Buderus.

    karar verilmiştir. Son karardır. Buderus GB062 alınacaktır.

    şimdi bakalım önümüze.
    alt kat 70 m2, üst kat 50 m2.
    Alt katta Mutfak Oda Salon ve Banyo var. Kombi mutfak ta olacak. Mutfağın yanı oda, onun yanı salon. Banyo da mutfagın yanında.
    Üst katta 3 oda ve 1 banyo var. daha doğrusu 2 tam kapalı oda var, diğer 3.üncü küçük oda ise (kapısı yok ama bir hobi odası tarzında, buna odacık diyelim). bu odacık üst antreyle birleşik. bu bölgede tek bir petek var.
    Ev net 120 m2, brüt te 130, 135 m2 vardır ev. güneye bakıyor, full güneş alıyor. en son kat, altımızda yeni evli bir doktor çift var. gündüz kalarifer yakacaklarını hiç zannetmiyorum.

    buna göre:
    Alt kattaki salondaki 2 peteğe, alt kattaki odadaki 2 peteğe ve üst kattaki (mutfağın tam üstündeki çocuk odasına) odaya TRV takacağım ve bir de OT takmayı düşünüyorum.

    1) OT yi modülasyonlu almam şart mı? Yada nasıl birşey almalıyım ve nereye takmalıyım. istenirse evin planın da sonra gönderebilirim.
    2) program yapmak istiyorum. Üst kattakiler gündüz sabah 8 akşam 6 çalışıyor olduğundan kimse olmayacak, alt katta sadece gündüz annane yaşayacak. gece ise herkes evde olacak. buna göre OT'yi üst kata koyup ona göre ısı programı mı yapmam gerekir?

    lütfen (özellikle disntegration hocam sizden) yardımlarınız bekliyorum.




  • Öncelikle karar verme sürecinde kolay gelsin buderusun kombisi zaten pahalı modülasyonlu oda termostatı da çok pahalı ben olsam airfelin digifel premix yeni kombisi ile modülasyonlu oda termostatının toplam fiyatı ile buderusu karşılaştırırdım. Yaklaşık 2,5 senedir kombi piyasasını takip ediyorum Buderusun gb062 sine nasıl bu kadar zam geldi inanılır gibi değil buderusun yedek parça fiyatları da insanı düşündürmüyor değil. Airfelin yeni kombisine de bakmak da fayda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktim airfel digifel premixe 30 kW si 4800 küsür lira. Arti pompasi 3 kademeli yazıyor.

    Frekans Kontrollü Pompa ile Çalışabilme gibi saçma bir ibare yazmislar ne demekse. Buderus tan ucuz diil ve de frekans kontrollu pompa diil, 3 kadameli pompa, yani buderus tan daha kotu. Bunu mu oneriyorsunuz yoksa daha yeni bir modeli var da ben mi bilmiyorum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sicak su kapasitesi de daha kötü buderus tan. Delta T 25 iken 14 lt, buderus un delta T 30 iken 14.6 lt hocam.



    Lutfen lütfen rica ederim :) dersime iyi çalışıyorumm...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    enerwa plus 33 kw ile bende warmhaus lu oldum.. çevrede hiç kullanan yok. ancak bir güven oluştu.. eski kombim viessman vitopend 100 idi..ev değişikliği ile warmhaus u tercih ettik. Salı günü muhtemelen teslim edilir. inşaallah pişman olmayız.. Şu zamanlarda Yerli tercihi önemli.. Warmhaus bizi pişman etmez umarım.
  • Arkadaşlar biz de @disintegration hocamın tavsiyesi üzerine 3 adet enerwaplus sipariş edeceğiz. Yalnız bu cihazdan randıman almak için wt_rf03 hariç bu cihaza modülasyon yaptırabilecek, on/off olmayan, aynı zamanda kablosuz hangi oda termostatını kullanmalıyız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadimler66 K kullanıcısına yanıt
    wt rf03 haricinde kablosuz+modülasyonlu o.t seçeneği yok, kablosuz+on-off oda termostatı almalısınız seçenek çok fazla
  • firtina34 kullanıcısına yanıt
    elektronik & beyaz eşya biraz şans işidir ama warmhaus kombiler süperdir,sizin aldığınız enerwaplus en üst modeldir çok geniş fonksiyonel lcd ekran+modülasyonlu pompa var, servis önemli bölgenizde servisi varsa sıkıntı olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    wt rf03 haricinde kablosuz+modülasyonlu o.t seçeneği yok, kablosuz+on-off oda termostatı almalısınız seçenek çok fazla
    Hocam pekala on/of otler bu cihazda ne kadar işe yarar. Cihazın bütün özelliklerini ne derece kullanabiliriz ve tam tasarruf yaptırır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadimler66 K kullanıcısına yanıt
    on-off oda termostatı kullanırsan sadece oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğini kullanamazsın kombi diğer kombiler gibi tesisat suyuna göre modülasyon özelliğinde çalışır,diğer özelliklerini kullanırsın
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam enerwa ile enerwaplus arasında dijital ekran dışında pompa tesisat vs fark var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Wt rf03 te sıkıntı mı var hocam. Soran arkadaş neden bunu istememiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasey kullanıcısına yanıt
    wt rf03'te sıkıntı yok, enerwa ve enerwaplus aynı kombi lcd ekran büyüklüğü dışında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam priwa ile enerwaplus arasinda buyuk fark var mi hangisini tercih etmeli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece50 kullanıcısına yanıt
    aynı kombi büyük fark yok pompası ve lcd ekranı farklı diğer tüm özellikler aynı, ikisinin arasında fiyat farkı çoksa priwa al, az ise sen bilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.