Şimdi Ara

WAP25 sahtekarlığı ve onlara çanak tutan GSM operatörleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wap25 isminde bir yere haberim olmadan abone olmuşum bunun karşılığında da benden 23.06.2011 tarihinde hattımdan 10 TL alındı. Bunun üzerine vodafone müşteri hizmetlerini aradım hattımdan çekilen 10 TL'nin geri verilmesini ve aboneliğin iptal edilmesini istedim, onlarda bana çekilen 10 TL ile ilgilerinin olmadığını ama abonelik iptalini wap25'e bildirebileceklerini söylediler. Ardında 3520 numarası üzerindeki tüm paketleriniz iptal edilmiştir diye bir mesaj geldi.

Bu işin birinci kısmıydı yine aynı günün gece yarısı hattımdan habersiz bir şekilde 10 TL gitti saniyeler geçmeden bi 10 TL daha gitti toplamda bir günde hattımdan 30 TL çekilmiş oldu. Şimdi hattımda 0.30 krş. gibi bir bakiye var.

Korkumdan para yükleyebiliyorum ne de kimseyi arayabiliyorum. Para yüklesem anında yine hattımdan para çekecekler. En sonunda hattımı kapattıracağım her halde kaç senedir de kullanıyordum turkcell’den vodafone taşımıştım.

Bununla ilgili bir çok forumda şikayet var insanlar aboneliğini iptal ettirmelerine karşı hatlarından para çekilmiş. Burdan da o şikayetlerle ilgili linkleri paylaşmak istiyorum artık bu dolandırıcılara birileri dur demeli sikayetvar.com’da da bir çok şikayet var benim şikayetimide yayınlansın paylaşacağım. Adamların dolandırıcılığı haberlere bile konu olmuş, bu haberide buradan paylaşacagım. Facebook’da bile sayfa açmışlar bu dolandırıcılar için onuda paylaşacağım.

___________________________________________________________________________________________________________________________

YBS vodafone mağdurları(wap.wap25)

Buda facebook'daki Wap25 mağdurlarının açtığı sayfa. Bu Sayfaya ulaşabileceğiniz linkhttp://www.facebook.com/pages/YBS-vodafone-ma%C4%9Fdurlar%C4%B1wapwap25/179314235447255?ref=ts

____________________________________________________________________________________________________________________________

Kabusun adı Tuncay Özkan haber paketi
    'Tuncay Özkan haber paketi' mağdurları artıyor. Adı çıldırtan üyelik paketine çıktı.

"Tuncay Özkan haber paketi aboneliği" adlı uygulama, vatandaşları mağdur ediyor. YBS AŞ isimli şirketin GSM operatörleri aracılığıyla vatandaşlara gönderdiği mesaj, iddialara göre kullanıcı onay vermese de abonelik işlemini başlatıyor. 'İptal yazıp 3520'ye gönderildikten sonra 'Abonelik işleminiz sona ermiştir' denilse de abonelik ücreti faturalara yansımaya devam ediyor.

Adanalı Ömer Y., kendisine gönderilen kısa mesajı açtığını; ancak abonelik teklifini reddetmesine rağmen üye yapıldığını söylüyor. Faturasına, 50 liralıkTuncay ÖzkanHaber Paketi aboneliği ücreti yansıtıldığına dikkat çeken Y., üyeliği iptal etmek istemesine rağmen ne GSM şirketinin de ne de YBS isimli şirketin iptal etmediğini vurguluyor. Aboneliği iptal ettirmek için aradığı telefondan dahi dakikası 40 kuruştan ücret alındığını anlatan Y., "Ben de tepki olarak GSM hattımı iptal ettim. Tüketici haklarını koruyan birimlere müracaat edeceğim. Hiç kullanmadığım ve kullanmak istemediğim tarifeler nedeniyle fatura ödemek zorunda bırakılıyorum. İptal etmek istediğimizde 'Abonelik işleminiz sona ermiştir' denilmesine rağmen gelecek ayki ödeyeceğim faturam şimdiden 63 lira olmuş. Bu soygunun önüne geçilmeli." dedi.

Birkaç yıldır devam eden "Tuncay Özkan haber paketi aboneliği"nin mağdur sayısı gün geçtikçe artıyor. Mağdurların internete attığı şikayetlerden bazıları şöyle;

-Ben de bu SMS'den şikayetçiyim. 25 TL fatura gelmiş. Konuşmamışım, bana gönderilen SMS'nin parası. Enayimiyiz biz?

-Ben iptal etmek için mesaj atıyorum. Abone olmadığımı belirten 'SMS' geliyor. Daha sonra bilgilendirme SMS'leri geliyor. Her gün zaten takip ettiğim haberleri bir de SMS ile alıp üstüne ücret ödemek istemiyorum. Bu ücreti, istememe rağmen hala benden almaya devam eden zihniyeti de kınıyorum.

Bu haber samanyoluhaber.com'da ve başka yerlerde de yayınlandı. Habere ulaşabileceğiniz linkhttp://www.samanyoluhaber.com/h_503580_tuncay-ozkan-haber-paketi-hayati-zindan-etti.html

______________________________________________________________________________________________________________________________

Sikayetvar.com'daki, vodafone yazdıgım şikayet yayınlanmış sizde bakmak isterseniz sikayetvar.com'a girin ve şikayet ara kısmına 873535 bu numarayı yazın ve aratın konunun başlığı Wap25 Benden 1 Günde 30 TL Aldı! wap25'ede şikayetimi yazdım ama o daha yayınlanmadı ama ben yinede o şikayetlerin numarasını vereyim sizde bakın 873534 ikinciside 873510.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Buda biz kullanıcıların bilmesi gereken kanuni haklarımız adamlar benden 10 TL aldıktan sonra mesaj yollayıp abone olduğumu söylediler.
    Ne bilgilendirildim nede abone oldugumun farkına vardım sadece adamlar bi hileyle abonelik işlemi başlatıyor. Daha sonrasında abonelik iptalinide gerçekleştirmiyorlar ve lira çekimine devam ediyorlar.

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurulu’nun 07.01.2010 tarihli ve 2010/DK – 10/8 sayılı
    Kararı.
    Mobil telefon işletmecileri tarafından sunulmakta olan melodi ve oyun hizmetlerinin sunum
    şekli ve şartlarına ilişkin 30/06/2009 tarih ve 2009/DK-10/336 sayılı ve 20/08/2009 tarih ve
    2009/DK-10/424 sayılı Kurul Kararlarının söz konusu hizmetlerin telefona gömülü olarak
    Dene-Al yöntemi ile sunumunda, tüketicilerin bilgilendirilmesinin tam olarak yapılması,
    mağduriyetlerin önlenmesi ile gerçek iradelerinin yansıtılması amaçlarının
    gerçekleştirilmesinin yanı sıra abone memnuniyetinin sağlanması ve hizmetin sunumunda
    aksaklıkların olmamasını teminen,
    Elektronik Haberleşme Kanununun 6 ncı maddesinin (c) bendi, 12 nci maddesinin 2 nci
    fıkrası (e) bendi ile 48 inci ve 49 uncu maddeleri hükümleri gereğince;
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerinin aynı tuşa (dokunmatik
    ekranlı telefonlarda aynı yere) sürekli/art arda basılmak suretiyle satın alma işleminin
    yapılmaması şartıyla 30/06/2009 tarih ve 2009/DK–10/336 sayılı Kurul Kararı ile
    20/08/2009 tarih ve 2009/DK-10/424 sayılı Kurul Kararının uygulama kapsamından
    ayrı tutulması,
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerinin sunum yöntemine ilişkin
    olarak 31 Mart 2010 tarihine kadar uygun bir satın alma yönteminin geliştirilmesi,
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerine ilişkin Kurul Kararı ile
    satın alma yöntemi uygulamaya konulana kadar üretilecek olanlar dahil Dene-Al
    oyunları içeren telefonlara yanlışlıkla satın almayı engelleyecek şekilde bir defaya
    mahsus bilgilendirici kısa mesaj gönderilmesi,
    - Kurul Kararının İşletmecilerin ve Kurumumuz internet sayfasında yayımlanması
    hususlarına karar verilmiştir.

Buda yukarıdaki yazının PDF'i.http://www.tk.gov.tr/duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2010/2010%20DK-10-185.pdf

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Burda da Vodafone sitesindeki görüşme detaylarımı paylaşıyorum. Dolandırıcılığın ispatı.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/26/5558.jpg
    http://i1106.hizliresim.com/2011/6/26/5593.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsfgl -- 26 Haziran 2011; 14:30:51 >

• Buda şikayetvar.com'daki Vodafone yazdığım şikayet. Şikayet no : 873535

VODAFONE Wap25 Benden 1 Günde 30 TL Aldı!
    23 Haziran 2011 tarihinde saat 13:17'de Wap25'e abone olduğuma dair mesaj aldım ve hesabımdan 10 TL gitti. Hemen Vodafone müşteri hizmetlerini aradım ve abonelik iptali gerçekleştirdim. 23 Haziran 2011 13:29'da da 3520'den mesaj geldi ve aboneliğimin iptal edildiğini yazdı.

24 Haziran 2011 00:55 civarı hesabımdan iki kere üst üste 10 TL toplamda 20 TL daha çekildi. Artık hattımda da para kalmadı. Korkumdan daha para da yükleyemem. Bu sorun çözülmezse artık son çare benim için çok önemli olsa da hattımı iptal ettireceğim. Benim bu mağduriyetimin giderilmesi, hesabımdan çekilen 30 TL'nin iade edilmesini ve abonelik iptalinin gerçekleşmesini istiyorum.

sikayetvar.com'da bu kısım görünmüyor sadece ben ve muhatabım görüyor sizde görün diye buraya yazdım.

Cuma gününden bu yana hattımı kullanamıyorum çünkü hattımdaki tüm TL’ler YBS A.S. tarafından alındı. Hattıma TL'de yükleyemiyorum çünkü yine hattımdan TL çekilecek. Wap25 mağduru o kadar çok insan varkı forumlar, sikayetvar.com mağdurların şikayetleriyle dolu sizde bunlara çanak tutuyorsunuz. Ben YBS A.S.’den şikayetçi olduğum kadar vodafone’dan da şikayetçiyim Tüketici Hakları Bildirgesi diye bir şey çıkarıp televizyon reklamları veriyorsunuz müşteri memnuniyetinden bahsediyorsunuz ardından müşterilerinizin dolandırılmasına göz yumuyorsunuz sizde bunlarla ortaksınız. Ben sizin aracılığınızla Wap25 aboneliğini iptal ettiriyorum ama gece yarısı benden 20 TL daha alınıyor siz niye bunlara müsaade ediyorsunuz.
    Hakkımı aramak için vodafone sitesinden görüşme detaylarımın çıktısını aldım. Bir günde benden 30 TL’nin nasıl gasp edildiğinin ispatıtır. Bu çıktıyla birlikte bir dilekçe yazıp ulaştırma bakanlığına, Telekomünikasyon Kurumu’na şikayetde bulunacağım ayrıyeten kanuni haklarımla ilgilide araştırma içindeyim.
    Buda tüketicilerin bilmesi gereken hakları. Ben bilgilendirilmeden bir hileyle abone yapıldım aboneliği kabul ediyormusun, evet veya onaylıyormusun gibi hiç bir ibare olmadan abone olmuşum halbuki abone olmadan önce mesajla uyarılmam gerekiyormuş buda ispatıhttp://www.tk.gov.tr/duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2010/2010%20DK-10-185.pdf

• Buğün vodafone müşteri hizmetlerinden arandım ve benden gasp edilen 30 TL geri iade edildi. İlk 10 TL gittiginde ben vodafone müşteri hizmetlerini aramış ve durumu anlatmıştım onlarda bana; aboneliğinizi iptal ettirmek isterseniz bunu gerçekleştirebiliriz ama sizden alınan 10 TL için birşey yapamayız demişler ve YBS A.Ş.'nin numarasını verip orayla görüşün demişlerdi ama şimdi paşa paşa paramı geri iade ettiler demekki oluyormuş bi ilgileri varmış. Aslında ben 30 TL'de de değilim benden aldıkları alacakları ancak 30 TL olurdu. Ayrıyeten karar almıştım hattıma 30 TL geri yüklenirse bende cebimden sadaka niyetine 30 TL dağıtacaktım ve dağıtacağım.

Ama ben yinede bu işin peşini bırakmıycam. YBS A.Ş. nasıl olurda benim hattımdan para alır ha cebimdeki para çalınmış, ha hattımdan para alınmış bence bir farkı yok. Bu konuda tek mağdur olan ben olsam yine işin peşini bırakırdım ama o kadar çok mağdur var ki herkesin mağdur olduğu konuysa aynı, habersiz veya hileli abonelik ve diğer bi ortak konuysa abonelik iptal edilmesine rağmen insanların hatlarından çekilen paralar, her ay gelen kabarık faturalar. Buda benim haklılığımı ve bu konuda elimin güçlü olduğunu gösteriyor.

Bide bu olayda vodafone kısmı var ben yeni, yeni anlıyorumki bu mağdurların bi ortak yanıda vodafone'lu olmalıları. Acaba vodafone'un cebine birşeymi giriyor bi çıkarımı var veya bir ihmal mi. YBS A.Ş.'nin yaptıklarına vodafone neden göz yumuyor bir çok insan şikayetçi adamların yaptıkları aşikar apaçık ortada bu adamlar yaptıklarıyla gazetelere bile konu olmuşlar "http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1088590 " bu konuda YBS A.Ş. kadar vodafone'da suçlu.

Bu konuda yapmayı düşündüğüm şeyler var birincisi bir dilekçe yazmak ikincisi şikayetlerden oluşan bi dosya hazırlamak üçüncüsü bunları gerekli yerlere mail veya fax yoluyla iletmek.
    Bu yollamayı düşündüğüm yerler ise şöyle:

1.Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na
    2.Bilgi Teknolojileri ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na
    3.Ulaştırma Bakanlığı’na
    4.Tüketici derneklerine
    5.GSM şirketlerine
    6.Eğer bu hazırlamayı istediğim dosyayı ingilizce'ye çevirtebilirsem vodafone'un İngiltre’deki merkezine. Bunun sebebide acaba İngiltere'de de insanların dolandırılmasına göz yumuyorlarmı yoksa bu sadece vodafone Türkiye'ye özgü bi durummu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnsfgl -- 27 Haziran 2011; 18:29:17 >

• paranizi geri almaniza sevindim.

gerekli iptalleri de yaptirin ki tekrardan boyle birsey olmasin.

bu arada vodafone ingilterenin sucu yok.
  • Tamda herşey düzeldi derken buğün yine sabah vakti hattımdan 10 TL çekildi. Çok sonrada bi mesaj "wap25 aboneliğiniz yenilendi" yazıyordu. Demekki wap25'den paçayı hala kurtaramadık. Bende yeniden vodafone'a mail yolladım.
  • Mrb..

Konuyu açan arkadaşa birşey soracam. Ben google arama yaparken bir siteye girdim sitenin ismi aklımda değil. Neyse download tam yapacakken karşımda hattınızda yeterliği bakiye olmadığı için download işlemi başarısız oldu dedi

ne ben abone ol die bi linke tıkladım nede ben abone olmak istemedim.

Geliyim olaya bugün hattıma kontör yükledim.. Kontör yükler yüklemez hattımdan 10 tl wap25 kesti. Ben direk siteye girdim bakdımki kafalarına göre google'dan girdiğim sitede benim onayım olmadan beni otomatik abone yapmışlar..

Bugün üyeliği iptal ettim.. Eğer yine hattımdan kontör kesilirmi..

Ayrıca askerim şuan ben şikayet'de bulunsam sonuç ne olur ?

Ve bu işin sonunu bırakmıcam yasal haklarımı arıyacağım..

Gelen mesajlar telefonum'da kayıtlıdır.

Konuyu açan arkadaş benimle özel mesaj ile iletişim kurarmısın.. Rıca etsem..

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnsfgl
    Tamda herşey düzeldi derken buğün yine sabah vakti hattımdan 10 TL çekildi. Çok sonrada bi mesaj "wap25 aboneliğiniz yenilendi" yazıyordu. Demekki wap25'den paçayı hala kurtaramadık. Bende yeniden vodafone'a mail yolladım.

dedigim gibi iptal yaptirmazsan ayni olay yine olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar ben abone iptalini vodafone müşteri hizmetlerinden yaptırdım. İlk 10 TL gidince olayı anlayamadım vodafone müşteri hizmetlerini aradım onlarda konuyla ilgili bilgilendirdiler para iadesiyle ilgili bir şey yapamayacaklarını söylediler ama abonelik iptalini gerçekleştirebileceklerini söylediler bende abonelik iptalini yapın dedim hatta abonelik iptalinin gerçekleştigine dair wap25'den mesajda geldi ama adamlar yinede hattımdan TL çekmeye devam ediyorlar.
  • aynı olay 6 ay kadar önce benim de başıma gelmişti.
    şikayetvar.com sayesinde paramı almıştım.
    tabiki ilk önce vodafonla görüştük ama halledeceğiz deyip 2 ay oyaladılar sonunda şikayetvar.coma başvurdum.
    2 ay kılını kıpırdatmayan vodafone konu şikayetvar.coma intikal edince müşteri dostu kesildi birden
    1 hafta içinde paramı hattıma yüklediler.
    vodafone kullanıcısıyım ama geçmişte hepsini kullanan biri olarak hiçbirinin diğerinden aşağı kalır yanı yok.
    iyiki varsın şikayetvar.com
  • Freddie'nin kabusu gibi
  • he ya ne wap25'miş arkadaş :)

tuncay özkan haber paketi ne ayaktır anlamadım, ergenekona haraç mı topluyorlar

bildiğim btk ile bu aboneliklerin bir düzenlemesi olduğu, yanlış biliyor da olabilirim, turkcellde böyle bir düzenleme olabilir.
    abim demişti, turkcell bu işleri çok sıkı tutuyor diye.

bu tarz abonelikler ya iki ya üç aşamalı gerçekleşiyor, kayıt, onay smsine cevap gibi.
    kafalarına göre nasıl abone yapabildiler anlamış değilim.

bu arada telefondan surf ile melodi oyun tema indirecem diye sakat sitelere girmek tehlikeli,
    tıkladığınız onaylamalara örtülü abonelik başvuruları koyabilirler, eskiden daha çoktu, bitti sanıyordum.

çok geçmiş olsun kardeşim, umarım cerahati tam atarsın hattan

haberler geliyor muydu bari abone iken, hakkaten haber paketi mi bu?

• 24.06.2012 şu mesajı aldım;
    Wap25 paketiniz 26.06.2012 tarihinde haftalık 10tl ye otomatik olarak yenilenecektir. İptal için IPTAL WAP25 yazıp 3520 ye gönderin. MH:5463545445
    hemen ardından yaptığım işlem;
    IPTAL WAP25 yazıp 3520 ye gönderdim(saat 10:59)
    Saat 21:14 te 20tl yükledim
    saat 21:55 te 10tl wap25 tarafından çekildi.
    25.06.2012 saat 11:33 te vodafone müşteri hizmetlerini aradım ve aboneliğimin iptalini istedim. Şuanda iptal edildiğini, iptal edildiğine dair mesaj gelmezse ybs müşteri hizmetleri numarasını arayarak 5463545445 iptal ettirebileceğimi söyledi.
    Saat şuan(25.06.2012)11:44, YBS A.Ş. den mesaj geldi;
    3520 numarası üzerindeki tüm paket üyelikleriniz iptal edilmiştir.
    İNŞALLAH EDİLMİŞTİR

Not: Vodafone müşteri temsilcisine; "Ben ne yapmışım da oraya üye olmuşum bakabilirmisiniz?" diye sordum ancak o bilgiye ulaşamadığını söyledi.

• bende başıma gelen bi olayı aktarayım

bundan yıllar önce (3 sene kesin var fazlasına aklım ermiyo) internet üzerinden bi arkadaşlık sitesine girmeye calısıyordum. (bi arkadaşı işletmek için :D) neyse senden bi kac şeyler istiyo bilirsiniz e-posta adresi yaş cinsiyet vs en sonunda da gsm numaranızı istiyo gayet elit ve popüler bi site. neyse tüm bu bilgileri verdikten sonra siteye girdik buraya kadar herşey normal. bu sene kışın hattımdan ücret kesintisi olmuş sebebini sordum 3.party servisler 3520 3699 1130 vs gibi. servisin adını şirketin ismini ögrendim. bende HERKES GİBİ BEN KULLANMADIM dedim önce. sonra başladım araştırmaya. en son bunu hatırladım. o siteye girerken numaramı paylaştıgımı. altında kullanım koşullarını kabul ediyorum tik i var tıkladıgınız anda abone olmuş oluyorsunuz. :)) gayet yasal degilmi tebliğ ettiler sizde tebellüğ ettiniz.

ben buna dolandırıcılığın yasallaşmış hali diyorum. çok dikkatli kullanmamız gerekiyor cep telefonlarımızı. heleki faturalı kulanıyosanız.

• Yav bu vodafone sövdürecek beni vallahi :S 10 TL uçtu hattımdan online selfservisten zarsor buldum nere gettğini 10 TL nin baktım VDS aboneliği diyor nedir bilmiyorum googleye sorayım dedim VDS kazığı çıktı karşıma herkes dolandırılmış googlede VDS başlığı altında iyi bir şey çıkması googlede karşıma heç...

Sonra müşteri hizmetlerini aradım bizla alakası yok dediler numara verdiler bana 3520 servisi ni arayın diye kıld oldum sövecem yakın da ya 3520 ye ya da müşteri hizmetlerine...
  • Ortalık sahtekar kaynıyor.
    bazen telefon çalıyor açıyorum .
    telesekreter çıkiyor.
    vay efendim ev kazanma şansını yakaladiniz.
    bu şansi kullanmak için 0 a basin diyor.
    o an 0 tuşuna bastıysan yandın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkadım52

Ortalık sahtekar kaynıyor.
    bazen telefon çalıyor açıyorum .
    telesekreter çıkiyor.
    vay efendim ev kazanma şansını yakaladiniz.
    bu şansi kullanmak için 0 a basin diyor.
    o an 0 tuşuna bastıysan yandın.

Onların ümüğğünü sıkacam valla bune yav o ona atıyor suçu o ona vodafone ile YDS bibbbbb leri iksininde ümüğünü sıkacam az kaldı...
  • 10 TL yi kurtardım sonunda ama bu işin ucunu bırakayacağım...

WAP 25 /YDS ile gerekli incelemeelri yapmaları için vodafoneye detaylı şikayet gönderiyorum ilişkilerini keserler tez zamanda inşallah.
  • Kardeşimden de 12 tl çekmişler hatta avea ile ortağız demişler vermiyorlar parayı, bilişim suçlarına mail attım bende

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün benide soydular gerekli her yere mail atacam.Adamı salak yerine koyuyorlar ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnsfgl

Wap25 isminde bir yere haberim olmadan abone olmuşum bunun karşılığında da benden 23.06.2011 tarihinde hattımdan 10 TL alındı. Bunun üzerine vodafone müşteri hizmetlerini aradım hattımdan çekilen 10 TL'nin geri verilmesini ve aboneliğin iptal edilmesini istedim, onlarda bana çekilen 10 TL ile ilgilerinin olmadığını ama abonelik iptalini wap25'e bildirebileceklerini söylediler. Ardında 3520 numarası üzerindeki tüm paketleriniz iptal edilmiştir diye bir mesaj geldi.

Bu işin birinci kısmıydı yine aynı günün gece yarısı hattımdan habersiz bir şekilde 10 TL gitti saniyeler geçmeden bi 10 TL daha gitti toplamda bir günde hattımdan 30 TL çekilmiş oldu. Şimdi hattımda 0.30 krş. gibi bir bakiye var.

Korkumdan para yükleyebiliyorum ne de kimseyi arayabiliyorum. Para yüklesem anında yine hattımdan para çekecekler. En sonunda hattımı kapattıracağım her halde kaç senedir de kullanıyordum turkcell’den vodafone taşımıştım.

Bununla ilgili bir çok forumda şikayet var insanlar aboneliğini iptal ettirmelerine karşı hatlarından para çekilmiş. Burdan da o şikayetlerle ilgili linkleri paylaşmak istiyorum artık bu dolandırıcılara birileri dur demeli sikayetvar.com’da da bir çok şikayet var benim şikayetimide yayınlansın paylaşacağım. Adamların dolandırıcılığı haberlere bile konu olmuş, bu haberide buradan paylaşacagım. Facebook’da bile sayfa açmışlar bu dolandırıcılar için onuda paylaşacağım.

___________________________________________________________________________________________________________________________

YBS vodafone mağdurları(wap.wap25)

Buda facebook'daki Wap25 mağdurlarının açtığı sayfa. Bu Sayfaya ulaşabileceğiniz linkhttp://www.facebook.com/pages/YBS-vodafone-ma%C4%9Fdurlar%C4%B1wapwap25/179314235447255?ref=ts

____________________________________________________________________________________________________________________________

Kabusun adı Tuncay Özkan haber paketi
    'Tuncay Özkan haber paketi' mağdurları artıyor. Adı çıldırtan üyelik paketine çıktı.

"Tuncay Özkan haber paketi aboneliği" adlı uygulama, vatandaşları mağdur ediyor. YBS AŞ isimli şirketin GSM operatörleri aracılığıyla vatandaşlara gönderdiği mesaj, iddialara göre kullanıcı onay vermese de abonelik işlemini başlatıyor. 'İptal yazıp 3520'ye gönderildikten sonra 'Abonelik işleminiz sona ermiştir' denilse de abonelik ücreti faturalara yansımaya devam ediyor.

Adanalı Ömer Y., kendisine gönderilen kısa mesajı açtığını; ancak abonelik teklifini reddetmesine rağmen üye yapıldığını söylüyor. Faturasına, 50 liralıkTuncay ÖzkanHaber Paketi aboneliği ücreti yansıtıldığına dikkat çeken Y., üyeliği iptal etmek istemesine rağmen ne GSM şirketinin de ne de YBS isimli şirketin iptal etmediğini vurguluyor. Aboneliği iptal ettirmek için aradığı telefondan dahi dakikası 40 kuruştan ücret alındığını anlatan Y., "Ben de tepki olarak GSM hattımı iptal ettim. Tüketici haklarını koruyan birimlere müracaat edeceğim. Hiç kullanmadığım ve kullanmak istemediğim tarifeler nedeniyle fatura ödemek zorunda bırakılıyorum. İptal etmek istediğimizde 'Abonelik işleminiz sona ermiştir' denilmesine rağmen gelecek ayki ödeyeceğim faturam şimdiden 63 lira olmuş. Bu soygunun önüne geçilmeli." dedi.

Birkaç yıldır devam eden "Tuncay Özkan haber paketi aboneliği"nin mağdur sayısı gün geçtikçe artıyor. Mağdurların internete attığı şikayetlerden bazıları şöyle;

-Ben de bu SMS'den şikayetçiyim. 25 TL fatura gelmiş. Konuşmamışım, bana gönderilen SMS'nin parası. Enayimiyiz biz?

-Ben iptal etmek için mesaj atıyorum. Abone olmadığımı belirten 'SMS' geliyor. Daha sonra bilgilendirme SMS'leri geliyor. Her gün zaten takip ettiğim haberleri bir de SMS ile alıp üstüne ücret ödemek istemiyorum. Bu ücreti, istememe rağmen hala benden almaya devam eden zihniyeti de kınıyorum.

Bu haber samanyoluhaber.com'da ve başka yerlerde de yayınlandı. Habere ulaşabileceğiniz linkhttp://www.samanyoluhaber.com/h_503580_tuncay-ozkan-haber-paketi-hayati-zindan-etti.html

______________________________________________________________________________________________________________________________

Sikayetvar.com'daki, vodafone yazdıgım şikayet yayınlanmış sizde bakmak isterseniz sikayetvar.com'a girin ve şikayet ara kısmına 873535 bu numarayı yazın ve aratın konunun başlığı Wap25 Benden 1 Günde 30 TL Aldı! wap25'ede şikayetimi yazdım ama o daha yayınlanmadı ama ben yinede o şikayetlerin numarasını vereyim sizde bakın 873534 ikinciside 873510.

Buda biz kullanıcıların bilmesi gereken kanuni haklarımız adamlar benden 10 TL aldıktan sonra mesaj yollayıp abone olduğumu söylediler.
    Ne bilgilendirildim nede abone oldugumun farkına vardım sadece adamlar bi hileyle abonelik işlemi başlatıyor. Daha sonrasında abonelik iptalinide gerçekleştirmiyorlar ve lira çekimine devam ediyorlar.

Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurulu’nun 07.01.2010 tarihli ve 2010/DK – 10/8 sayılı
    Kararı.
    Mobil telefon işletmecileri tarafından sunulmakta olan melodi ve oyun hizmetlerinin sunum
    şekli ve şartlarına ilişkin 30/06/2009 tarih ve 2009/DK-10/336 sayılı ve 20/08/2009 tarih ve
    2009/DK-10/424 sayılı Kurul Kararlarının söz konusu hizmetlerin telefona gömülü olarak
    Dene-Al yöntemi ile sunumunda, tüketicilerin bilgilendirilmesinin tam olarak yapılması,
    mağduriyetlerin önlenmesi ile gerçek iradelerinin yansıtılması amaçlarının
    gerçekleştirilmesinin yanı sıra abone memnuniyetinin sağlanması ve hizmetin sunumunda
    aksaklıkların olmamasını teminen,
    Elektronik Haberleşme Kanununun 6 ncı maddesinin (c) bendi, 12 nci maddesinin 2 nci
    fıkrası (e) bendi ile 48 inci ve 49 uncu maddeleri hükümleri gereğince;
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerinin aynı tuşa (dokunmatik
    ekranlı telefonlarda aynı yere) sürekli/art arda basılmak suretiyle satın alma işleminin
    yapılmaması şartıyla 30/06/2009 tarih ve 2009/DK–10/336 sayılı Kurul Kararı ile
    20/08/2009 tarih ve 2009/DK-10/424 sayılı Kurul Kararının uygulama kapsamından
    ayrı tutulması,
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerinin sunum yöntemine ilişkin
    olarak 31 Mart 2010 tarihine kadar uygun bir satın alma yönteminin geliştirilmesi,
    - Dene-Al yöntemi ile sunulan oyun ve melodi hizmetlerine ilişkin Kurul Kararı ile
    satın alma yöntemi uygulamaya konulana kadar üretilecek olanlar dahil Dene-Al
    oyunları içeren telefonlara yanlışlıkla satın almayı engelleyecek şekilde bir defaya
    mahsus bilgilendirici kısa mesaj gönderilmesi,
    - Kurul Kararının İşletmecilerin ve Kurumumuz internet sayfasında yayımlanması
    hususlarına karar verilmiştir.

Buda yukarıdaki yazının PDF'i.http://www.tk.gov.tr/duzenlemeler/Hukuki/kurulkararlari/2010/2010%20DK-10-185.pdf

[size=4]Burda da Vodafone sitesindeki görüşme detaylarımı paylaşıyorum. Dolandırıcılığın ispatı.

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/26/5558.jpg
    http://i1106.hizliresim.com/2011/6/26/5593.jpg

Arkadasım benimde hattim Vodafone ben de 6662 mağduruyum hattından 121 tl çekilmiş fatura detaylarına baktığımda ben mesaj atmisim hiç bir bilgilendirme olmadan 50 40 30 seklinde para çekilmiş . Mesaj atmadım ayrıca bu konuda hangi yasa ile hakkımı arayabilirim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.