Şimdi Ara

wan ışığı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternet bağlantımla alakalı bir sorunum var. Senelerdir zyxel prestige600 markalı modemi kullanıyorum. Ethernet girişi yok. Dolayısıyla yalnızca USB yoluyla internete bağlanıyorum. Yeni bir modem aldım. tp-link wr841nd (wireless n router) markalı modemi kurmaya çalıştım. Önce cd ile denedim olmadı. Modemdeki WAN ışığı yanmadı. Bir türlü net bağlantısını yapamıyor. ağ kablosu takılı değil mesajı alıyorum devamlı. Kabloları kontrol ettim sorun yok. Diğer usb bağlantılı modem gayet normal çalışıyor. cd olmadan explorer ile modeme girip kurmayı denedim yine aynı. Diğer modem ışıkları sorunsuz ama WAN ışığı yanmıyor. yani modeme internet girişi gözükmüyor. Daha önce de işyerindeki modemi denemek için taktım ethernet girişiyle aynı sorunu yaşadım. Yardım ederseniz çok sevinirim zira artık evde nete giremiyorum.

• ethernet kablosunda yada ethernet kartın sorunlu başka kabloyla dene..
  • Başka kabloyla da denedim. Modemle gelen sıfır kabloyla da denedim. Aynı sorun diğer bilgisayarda da oluyor. Önceden bir kere bozulup tamirciye götürdüğüm zaman orada internete ethernet ile girmişti. Ama evde olmuyor. Bir de ethernet kartında sorun olsa bile pc den modemin içine girebiliyor muyum?
  • modem bozulmuş benim de daha 3 gün önce başıma geldi ben airties rt206 kullanıyordum adsl ve ınternet ışıkları yanmıyor du başka modam getirdim internet ve adsl yandı modemi garantiye gönderdim eğer garantisi varsa gönder yoksa yenisini almak zorundasın
  • Zannetmiyorum hocam. başka bir problem var. Başka modemde de denedim. Usb ile bağlanıyor, modem ethernet girişiyle almıyor. Bu modemi de daha yeni aldım ve ilk denemem. Bu da aynı sorunu verdi.
  • bence senin ethernet kartın yanmış dostum daha önce teknik bir merkeze götürdügünde ethernet girişinden girdigini fakat çalışmadıgını söylemişşin bu olaydan sonra yanmıs olabilir kartın modem usb ile çalışıyorsa başka ethernet kabloyla da denediysen ve çalışmadıysa tek seçenek kalıyo. tahminen sana 20-30 tl ye patlar yeni bir ethernet kartı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.