Şimdi Ara

wan ile man arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar meraba yine gıcık bir hoca ödevi yüzünden bu güzel sitede 650kb lik yer tutuyor ama umarım sorun olmaz arkadaşlar şimdi MAN ile WAN arasındaki farklar nelerdir birincisi bu ikincisi ise tam anlamıyla MAN nedir hangi tür larda kullanılır bu sorumu cevaplayan arkadaşların hepsine tek tek teşekkür ederim 10a(a) sınıfın daki öğrencilerin hatrına hepsi kalacak ( ben dahil)

• Ağlar büyüklüklerine göre LAN (Local Area Network), WAN (Wide Area Network ) ve
    MAN (Metropolitan Area Network) olmak üzere üçe ayrılırlar;

Birbirine yakın yerlerde konumlandırılmıs ve kablolar ile fiziksel olarak birbirlerine
    bağlanmıs yapıdaki networkler LAN olarak adlandırılırlar. Örneğin bir binada bulunan bütün
    bilgisayarların birbirlerine bağlanmasıyla olusan yapı bir Local Area Network’tür.

iki yada daha fazla LAN’ ın birbirlerine telefon hatları, kiralık hatlar yada benzer
    yollardan birbirlerine bağlanmasıyla olusan yapı ise Wide Area Network olarak adlandırılır.
    Burada bilgisayarların fiziksel olarak birbirlerine yakın olmalarına gerek olmadığı gibi çok
    uzakta olabilirler.

MAN ise, kavram olarak açıklaması zor olmakla birlikte, örneğin bir sehir yada bir
    bölgenin iki ayrı LAN ile birlesmesi gibi düsünülebilir.

Örnek vermek gerekirse birden fazla subesi bulunan bir bankanın kullanabileceği bir
    yapı diyebiliriz.... kardeşim ben bu kadarını biliyorum
    @mustafa690

• arkadaşım gerçekten emeğine sağlık ancak hoca (gıcık hoca) 2.dönemin 2.sınavının notunu bu ödeve bağlı olarak verecek bunu için not aldık ama yeterli deyil yane sınav notu olacak MAN hakkında bilgi lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa690

arkadaşım gerçekten emeğine sağlık ancak hoca (gıcık hoca) 2.dönemin 2.sınavının notunu bu ödeve bağlı olarak verecek bunu için not aldık ama yeterli deyil yane sınav notu olacak MAN hakkında bilgi lazım

Kardeşim o zaman kurcalayım bir kitaplarımı yazarım sana
  • arakadaşlar ödev bugün ve sınıf olarak çakmayı düşüyüyoz yardım edecek bi insan arıyom son dakkalarımızı yaşıyoz lütfen yardımcı olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.