Şimdi Ara

Wake on wireless lan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: afsinedremitli

fatih_h ethernet bağlantısı bende her zaman var ve modem her zaman açık ben nasıl yapabilirim.

Hicam sen iwake ve wmol uygulamalarini deneyebilirsin ikiside free

Ancak tabi bunlarin calismasi icin pc yi ayarlamaniz gerekiyor (ben wlan uygulamasini bulamadigimdan pc ayar kismina girmedim)

Bunun icin oncelikle network kartinin wake on lan ozelligini desteklemesi gerekiyor ve bios ta ayarlar yapiyorsunuz sanirim

Ayrica windows logon kismini iptal etmeniz gerekebilir (bundan tam emin diilim biraz da wake up icin kullandiginiz uygulama ile alakali olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: psykopat81

eğer dediğiniz şu ise :

1-işyerinde router var pc ye bağlı

2-pc kapalı iken,

3-ipad ile ağa giriyorum

4-ipad ile mWOL programını kullanarak pc yi açıyorum

-pc ve ipad aynı ağda ise pc yi açabiliyoruz ama,
    -pc işyerinde ve kapalı, ipad evde ve evdeki wireless ağına bağlı ise işyerindeki pc yi açmak için port açmak lazım

''wake on wireless lan app'' ne demek???
    wake on lan: LAN kablosuna modemden elektrik gitmesi ve bu yolla uyandırma
    wake on wireless lan ?? bide app si var

Hocam o dediginiz sekilde eveden de acabiliyor olmaniz lazim o kadar ileri gitmedim ip bilmeniz gerekebilir

Wake on wireless lan app deki app bu ise yarayan bi ios application anlaminda :)

Yani yapmaya calistigimiz ethernet kablosu bagli olmayan bir cihazi uyandirmak ki mumkun buna yarayan wmol gibi bir uygulama soruyorum

• arkadaşlar bir kez daha soruyorum birisi bana net program ismi ile cevap versin lütfen. Ben bilgisayarımı iphone'dan açmak istiyorum. Wireless la işim yok. Bilgisayarım her zaman ethernete bağlı ve masaüstü. Anakartım H55M-USB3 gigabyte telefonumda iphone 4. Şimdi sorum çok açık telefon ne yüklemem lazım free uygulama olarak jailbreak yok çünkü daha çıkmadı. Bilgisayara ne kurmam lazım. En basit olanını tavsiye ederseniz sevinirim. Teşekkürler
  • bu o kadar da "şu programı kur" demekle biten bir olay değil. bir kere bilgisayarın bios ayarlarında wake on lan - power on by ring - pme event wake up gibi bir ayarı açmak gerekiyor. bu bilgisayarın modem tarafından ethernet bağlantısı aracılığıyla gelen sinyali dikkate alarak açılmasını sağlıyor.

bu da yeterli değil. özellikle adsl kullanıcılarının sabit ip leri yoksa, elektrik kesilmelerinde modem ip tazeleyeceğinden dolayı internet üzerinden ulaşmak imkansız olacağı için, dyndns.org gibi bir yerden dinamik ip değişimlerini statikleştirmeye yarayan bir hesap açmaları gerekiyor. uydunette bu çok da sorun değil. çünkü uydunet elektrik kesintisi gibi durumlarda genelde ip değiştirmiyor.

bunu da halletiniz diyelim internet üzerinden gelen sinyali modemden sizin bilgisayara aktarmak için modem üzerinde port yönlendirme yapmanız lazım.

bunu yaparken modemin bilgisayarınıza atadığı lokal ip adresinin sabit kalmasını sağlamanız gerekiyor. bunun için modem ayarlarında bilgisayarınıza o an ayrılmış olan lokal ip adresini (192.168.x.x.x gibi) bilgisayarınızın mac adresiyle (00:01:3d:5f:57:65 gibi) eşleştirmeniz, bu ip adresinin her zaman bu mac adresine atanması için rezervasyon yapmanız gerekiyor.

tüm bunları yaptıktan sonra da benim gibi sadece lokalden bilgisayarı açabilip, internet üzerinden bunu başaramadığınızda, acep nerde hata yaptım diye kafayı yemeye devam etmeniz gerekiyor. bu arada ben hala iPhone'u wifi üzerinden eşleştiremiyorum. belki iki olayı da yapamamamın nedeni aynı sorun ve hala iki olayı da çözebilmiş değilim.

not: "şunu yap" diyecekler için modem airties 5452, anakart gigabytex38 dq6. bilgisayar modeme ethernetten bağlı.

• Wake on lan yada wake on wan arkadasların da dedıgı gıbı wıreless uzerınden calısabılen bır teknolojı degıl. Yalnız arkadaslara bır uyarıda bulunmak ıstıyorum. Her router da sadece port yonlendırmek yeterlı bır cozum degıl. Ornegın benım kullandıgım modem wag320n ve bu modem bu ozellıgı desteklemıyormus. Sanırım desteklemesı ıcın uygun ıp adresıne port yonlendırmesının yanısıra multıcast ozellıgınınde aktıf olması gerekıyor ama tam emın degılım. Bu konudakı uzman arkadasların goruslerını almakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugurlu84

Wake on lan yada wake on wan arkadasların da dedıgı gıbı wıreless uzerınden calısabılen bır teknolojı degıl. Yalnız arkadaslara bır uyarıda bulunmak ıstıyorum. Her router da sadece port yonlendırmek yeterlı bır cozum degıl. Ornegın benım kullandıgım modem wag320n ve bu modem bu ozellıgı desteklemıyormus. Sanırım desteklemesı ıcın uygun ıp adresıne port yonlendırmesının yanısıra multıcast ozellıgınınde aktıf olması gerekıyor ama tam emın degılım. Bu konudakı uzman arkadasların goruslerını almakta fayda var.

Wake on lan dan diil wake on wlan dan bahsediyoruz (kismen yeni birsey windows7 ile desteklenmeye baslamis tabi ki uygun donanimla)
  • Dell'in bir modelinde var bu destek:http://support.dell.com/support/edocs/systems/late4310/tr/sm/Bios.htm.

Bu arada ben WOL sorunumu çözdüm. Özellikle Airties modem kullanıp çözemeyen varsa yardım etmeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Dell'in bir modelinde var bu destek:http://support.dell.com/support/edocs/systems/late4310/tr/sm/Bios.htm.

Bu arada ben WOL sorunumu çözdüm. Özellikle Airties modem kullanıp çözemeyen varsa yardım etmeye çalışırım.

Walla evde bi tane inspiron n5110 var ne yaptiysam ev networku uzerinden bile acamadim bios da oyle bi ayar da yoktu (gerci desktop un biosunda da yok ama o acildi kablolu)

Neyse en son yaptigim

İpad le 3g uzerinden. Eski emektar bir desktop var onu aciyorum. (Bunun icin modem de de ayar yapmaniz gekiyor)
    Splashtop ile once desktopa baglaniyorum.
    Desktoptan fusionwol isimli bedava bi uygulama ile laptop u wireless uyandiriyorum (uyku dan daha kapali bi moddaysa olmadi sanirim ben laptopun guc ayarlari ile alakali). Bana yetiyor sahsen uyku modu
    Uyandirdiktan sonra splashtop ile laptopa baglaniyorum

Evet biraz uzun ve mesakkatli oldu ama en azindan ihtiyac durumunda baglanmayi basardim :)

Ancak yukarda belirttigim gibi windows7 li dell laptop da beceremedim uyandirma isini

• Dell Inspiron n5110 wireless-bluetooth ile ilgili benim de ilginc bir sorunum var :(

20 gun once Vatan Bilgisayardan aldığım Dell Inspiron n5110 (i5 - 4Gb Ram) sürekli donuyordu. FN + F2 kombinasyonu ile Bluetooth ve Wireless 'i devreden çıkartınca düzelir dediler. Devreye sokunca 10 dk. sonra tekrar kilitleniyor.... Vatan bilgisayar 1 defa ilgilendi,o da makineyi formatladı ve bana geri verdi sadece (5 günlükken), sonra DELL servisine yönlendirdi. Dell 'den eve gelip anakart ve hard disk 'i değiştirdiler. Sorun halloldu dediler. Aynı akşam tekrarladı. Şimdi de DEĞİŞİM önerdiler, ama 4 ile 6 hafta sürermiş :( Arızalı kilitlenen DELL Inspiron n5110 'umla kaldım 4-6 hafta başbaşa...
    İyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: barishak

Dell Inspiron n5110 wireless-bluetooth ile ilgili benim de ilginc bir sorunum var :(

20 gun once Vatan Bilgisayardan aldığım Dell Inspiron n5110 (i5 - 4Gb Ram) sürekli donuyordu. FN + F2 kombinasyonu ile Bluetooth ve Wireless 'i devreden çıkartınca düzelir dediler. Devreye sokunca 10 dk. sonra tekrar kilitleniyor.... Vatan bilgisayar 1 defa ilgilendi,o da makineyi formatladı ve bana geri verdi sadece (5 günlükken), sonra DELL servisine yönlendirdi. Dell 'den eve gelip anakart ve hard disk 'i değiştirdiler. Sorun halloldu dediler. Aynı akşam tekrarladı. Şimdi de DEĞİŞİM önerdiler, ama 4 ile 6 hafta sürermiş :( Arızalı kilitlenen DELL Inspiron n5110 'umla kaldım 4-6 hafta başbaşa...
    İyi akşamlar

Bence para iadesi isteyin veya degisim cihazi gelince makineyi iade edin hos wireless iz da izdirap ama en azindan kablolu fln isinizi gorur

Bende vatan dan aldim i3 lu modeli belirttiginiz gibi bi sorun yasamadim (bluetooth kullanmadim gerci hic) ancak dedigim gibi alet hic bi sekilde local network den bile uyandiramadim (kablolu denemedim gerci)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.