Şimdi Ara

W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
20
Favori
30.539
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam c200 estate ve c200 alltrain farkini sormustum
    aslinda:) anlatamadim pardon. audi kismina gecsem a6 avant bakarim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A.E.C kullanıcısına yanıt

yazmıştım zaten ama bir daha detaylandırayım... 

at, 4 çeker ve yerden 4 cm yüksek normal estate (sw) 2/4çeker c200lere kıyasla. normal estate araçlar amg süspansiyonla geldi ülkemize ama çok az sayıda (herhalde yöneticiler için geldi ve az km ile satıldı bayilerde).

at'de hafif offroad kapasitesi var. süspansiyonları farklı., comfort süspansiyon mevcut. bozuk dağ orman yollarında rampa inerken örneğin hızı ayarlayorsunuz ve o hızı geçmeden indiriyor. gösterde panelinde offroad modu var, kumpas, gps ve yanal/dikey eğim verileriyle. ilave olarak çamurluk ağızlarında plastik kaplamalar var, ön panjur farklı, arka bagaj altında görsel farklılıklar mevcut.

aklıma gelenler bunlar... 

• YouGotThatRight kullanıcısına yanıt
    Daha önceki mesajıma yazdığınız cevabı yeni fark ettim. Aracımı sattım. Yeni bir araç düşünüyorum. Seçeneklerim arasında all terrain de var. Yol seçmeden sürebileceğim 206 kasa araç bana cazip geliyor. Amg araç ile bazı kasis geçişlerinden soğuk terler döküyordum. Şu an için beni en çok korkutan bu versiyonun ikinci elinin ölü olması. İlanlarda 6 aydır bekleyen araçlar var.

• trexin T kullanıcısına yanıt

hocam, bu araç öyle al-sat yapılacak araç değil. 0 km alınacaksa uzun süre (en az 3-4 sene) binilmeli ki zarar ettirmesin. ben 5 bin kmde aldım geçen ağustos sonunda (araç 6 aylıktı) ve o zamanki liste fiyatından yaklaşık 600K ucuza aldım. almadan da avantı sattım 1 ayda. sw araçlar hiç talep görmüyor değil. doğru, sedanlara göre daha sınırlı bir alıcı kitlesi var ama 8 yaşındaki avanta belki 60-70 kişi mesaj attı ve en sonunda 600 km öteden biri geldi aldı gitti. lafın kısası, araç temiz ise ve fiyatlandırmayı doğru yaparsanız beklemiyor bu araçlar. o sizin dediğiniz allterrain ilanlarını ben de takip ediyorum. fiyatlandırması öyle yüksek araçlar var ki aylardır satılmıyor. onları da anlıyorum 0 almışlar çok zarar etmeden satmak istiyorlar ama o zaman şimdi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 20 Nisan 2025; 16:14:52 >
  • Herkese selamlar, 2022 w206 amg 4matic alarak aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracın üzerinde goodyear lastikler var. Nasıldır? tavsiye ettiğiniz bir lastik var mıdır? Teşekkürler.

• Forumdaşlar, inşallah yakında aranıza katılacağım; C200 4Matic All Terrain ile. Anadolu yakasında hangi yetkili servisi tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 13 Haziran 2025; 9:20:48 >
  • merakliyim_ben M kullanıcısına yanıt
    Hocam, Mengerler Davutpaşa servis nasıldır Avrupa yakasında? Mengerler’i genel olarak tavsiye etmiyorsanız; Has Otomotiv servisi veyahut Koluman servisi iyi midir?
    Teşekkürler cevabınız için şimdiden.

• sk67a S kullanıcısına yanıt

Merhaba öncelikle araciniz hayirli olsun, mbclub uye olmanizi ve oradan tavsiye almanizi öneririm. Davutpasa mengerlerle ilgili cok olumsuz yorum gormedim, ben biraz daha uzak konumdayim bu nedenle Birollar da bakim yaptiriyorum genel olarak memnunum. Bakimda ikame arac talebiniz olacaksa goturmeyi planladiginiz servisi mutlaka önceden arayip bilgi alin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayırlı olsun. Ben de yaklaşık 30 senedir wagoncuyum, şu anda da 23 model allterrain var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler iyi dilekleriniz ve bilgiler için. İkametim Anadolu yakasında Çekmeköy tarafında; işim Avrupa yakası Beşiktaş-Etiler tarafında. Etiler Mengerler’e aracı teslim edebiliyorum; vale ile Davutpaşa’da servis bakımlarını yapıp, Etiler’de teslim ediyorlar, ücretsiz olarak, aldığım bilgiye göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 17 Haziran 2025; 19:52:14 >
    Teşekkür ederim. Ailece hep bizden sonraki araç sahibinin isteklerine göre araç alıyorduk (2. elde satış vs.). Bu sefer kendi ihtiyaçlarımıza göre araba alalım, dedik. Hayırlısı inşallah.

genel olarak deneyimleriniz nasıl araçtan memnun musunuz özellikle tatillerde farklı rotalar seçerken w206 ile epey tedirgin oluyor insan altı çok alçak ancak GLC gibi suv a nazaran C al terrain sanki daha mantıklı gibi geliyor ama yorumlayabilir misiniz.

• Forumdaşlar, C200 All-Terrain (AT) aracı bu hafta teslim aldım. Deneyimlerimi paylaşacağım.

Eski araçta ön camda kayıt yapan kamerayı dikiz aynasının yanına konuşlandırdım (aşağıdaki foto); kısa bir kablo ile güneşliğe velcro bantlarla sabitlediğim powerbank’e bağladım. Benzerini AT araçta yapmaya çalışacağım. Birden fazla powerbank var; dönüşümlü kullanıyorum. Kamerayı aracın elektrik sistemine bağlamayı tercih etmiyorum; bağımsız olması tercihim.

Araçta 12Volt klasik çakmaklık soketi var mı?

W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Haziran 2025; 15:16:20 >

Ben kamerayı direk çakmaklığa taktım. Çakmaklık ön yolcu ayak basma yerinde, sol tarafta...enteresan bir yer seçmiç mb çakmaklık koymak için...

Teşekkürler bilgi için.

Premium Paket ile geldi araç. Keşke Premium Plus olsaydı; arka tarafta klima paneli olurdu (4 bölge klima), ön koltuklarda soğutma olurdu, arka koltuklarda ısıtma olurdu; galiba head-up display de olurdu. Ama Premium Pakette bunlar yok.

2023 model 2. el C200 AT vardı sarı sitede Premium Plus paket olarak. Fakat 2023 modelerlerde Connect Me çalışmıyor zannedersem; uzaktan bağlantı olayı.

Bu arada Mercedes Store’da C43 Estate var; Premium Plus paket, 2 litre, 421 PS, 8,8 mio tl fiyat. Acaba o C43 Estate araç da AT gibi yerden 40mm yükseltilmiş midir; yoksa C200 sedan yüksekliğinde midir yerden?

Bir miktar parayı kenarda tutmam gerekiyor. Yoksa çılgınlık yapıp girişmiştim C43 Estate araca. 2 tane AT fiyatına.

Oysa AT Almanya’dan geliş fiyatı 2 mio tl; C43 Estate geliş fiyatı 3 mio tl. Vergiler sağolsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Haziran 2025; 15:26:14 >

• admbyrm A kullanıcısına yanıt
    Araçtan memnunum bir şey dışında, o da günde sıkışık trafikta yüzlerce kez açılıp kapanan ve bu işi yaparken de acayip ses çıkaran arka kamera haricinde.

Ben a4 avanttan geçtim, donanımı fena değil premium paket var benim araçta. Sedanlara kıyasla yerden 4 cm daha yüksek o nedenle alçak kaldırımlara bile kolaylıkla çıkıyor. Süspansiyon rft 18 lastiklere nazaran güzel. Yakıt tüketimi şehir içinde yüksek, özellikle 20 kmh altı hızlarda 12-13 litreleri rahatlıkla görüyor. Ancak ağırlığı, gücü ve 4 çeker olduğunu düşünürsek çok da anormal değil bu değerler.

Benim araç da premium paket, digital light 360 kamera ve keyles go konfor paketi var.. plus olsa süper olurdu ama brn aracı 2. El 5 bin kmde aldım, seçme şansım pek yoktu o zaman (0 kmye kıyasla epey hesaplı aldım).
    C43 benim de favorim ama arada 4 milyon oynuyor, tr şartlarında aşırı pahalıya geliyor maalesef. Onlar amg oldukları için 1.5 estate ler ve sedanlar gibi yere yakınlar. O nedenle tr yol şartlarına çok uygun değilller maalesef.
    Bu arada ağustos 24 öncesi üretimlerde me açık değil, 3 bin avro civarı (araç donanımına göre değişiyor) paraya dışarıda garanti bozmadan açılabiliyor ama bana gereksiz geldiği için uğraşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 21 Haziran 2025; 15:54:20 >
    Hocam, ben de öyle tahmin ettim; siz de teyit ettiniz. C43 Estate spor bir araç, AMG spor donanım; AT gibi yerden 40mm yükseltilmiş olması spor sürüşü ile uyumlu olmazdı.

Keşke AT modelin C43 versiyonu olsa. AMG olmasın. Fakat C43 olsun, All-Terrain olsun.

1998 yılında Golf Mk IV satın aldım; ön taraf asfaltı süpürecek gibi asfalta yakındı; çukurdu-tümsekti sürekli ön taraf yere vuruyordu. Bir sonraki aracı satın almaya gittiğimde yanıma metre aldım; showroom’da yere eğildim, aracın yerden yükseliğini ölçüyorum. Satış yetkilisi koşarak geldi “Ne yapıyorsunuz beyefendi?! Katalogdan size yüksekliği söyleyebilirdim!!” dedi. Ben de cevapladım; “emin olmam lazım”.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 21 Haziran 2025; 17:36:6 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.