Şimdi Ara

VW TSİ de en uygun YAĞ seçimi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
646
Cevap
9
Favori
254.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankara sınırları içerisinde veya internette,

VW 504.00 standartlarını karşılayan Shell motor yağlarından, yukarıdaki üçlüden birini satın alabileceğim bir yer bilen var mı?
    Shell Helix Ultra Extra almak istiyorum 1.4tsi octaviam için
    yetkili servis periyodik bakımda 502.00 karşılayan 10 40 shell ultra koyuyormuş(gittim sordum bu cevabı verdiler)
    Gerçi baktım shell helix ultra da 5w40 var 10w40 yok..
    Yine de aracım için skoda nın tavsiyesi olan 504.00 karşılayan 5w30 lardan koymak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 4 Kasım 2010; 20:37:08 >
  • @cnsuff

Etraflıca incelemedim ama aradığımız tüm yağlar bu sitede var galiba.Ancak ilk defa duyuyorum bu siteyi,güvenilir mi değil mi bilmiyorum.

5 litrelik yağın kargosu ne tutar Ankara'ya o da ayrı mesele.Ayrıca AV-L ,Ultra extra'dan 20 tl daha pahalı,biri 5 biri 4 litre.

http://www.turkoilmarket.com/index.php?do=catalog/showbrand&b=3&p=10

Bunlar da serviste satılan ve koyulan castroller.

http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Pro-SLX-Professional-Powerflow-LLIII-1-Litre,PR-67.html (resimde vw amblemi gözüküyor ama resim başka sitelerden kopyalanmış gibi)

http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Pro-SLX-Professional-Powerfull-LLIII-209-Litre,PR-264.html (bu arkadaş bu varili bulabiliyorsa demek ki castrol türkiye tarafından ithalatı yapılıyor,yani yetkili servislere mahkum olmaya gerek yok.Litresi yaklaşık 30 liraya geliyor. )

Adres olarak Beylikdüzü verilmiş.O taraflarda işi olan bir forumdaşımız bir ara uğrayıp firmayla ilgili ve yukarıdaki castrollerle ilgili bilgi alsa fena olmaz aslında.(Örnek olarak firmanın sabit tel. hattı yok iletişim bilgilerinde)

Cnsuff sizin için Ankara'dan almak daha hesaplıya gelebilir.Ya da servisten Castrol alın, siteyle sadece 4 lira fark var litrelik LL3'te.

Son olarak Shell Türkiye Gen. Merkez telefonu: 212 376 00 00'ı arayarak hangi istasyonda extra bulabileceginizi öğrenebilirsiniz.

Aldığınızda nereden ,kaça aldığınız ,izlenimlerrinizi yazarsanız foruma faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: c.devarne
    ..

@gokturk010,

Muradovskiy gerekli açıklamayı yapmış zaten.Benim yukarıda Castrol edge ile ilgil yazdıklarımı sadece bir kişi söylemiyor,yabancı forumların hemen hepsinde konuşuluyor.Ayrıca bize pimpirikli deyip ,daha sonra da 4 litresi 80 tl olan yerli EDGE yerine,niye serviste 4 litresi 160 lira olan LL3 alıyorsunuz veya öneriyorsunuz onu anlamadım .

http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1304/Castrol-Edge-5W30-4Lt

Benim bildiğim edge 504 sağlamadı bulamadım. Ama eğer üzerinde 504 yazan edge varsa onun yetersiz olduğunu düşünmem. Siz 504 isteyen motora 504 sağlamayan yag koymalı düşünmüşsünüz. Ben onu anlamadığım için 504 sağlıyor sanarak yanıtladım. Kusura bakmayın. Gördüğüm castrol yaglarda 503 gördüm sanırım bauhausta ama 504 göremedim. Dolayısı ile servisin yolunu tuttum. İlk başta servisteki danışman da bimiyordu. Servise aracı görütdüğümdeki danıiman ise biliyordu mesela.

• quote:

@cnsuff

Etraflıca incelemedim ama aradığımız tüm yağlar bu sitede var galiba.Ancak ilk defa duyuyorum bu siteyi,güvenilir mi değil mi bilmiyorum.

5 litrelik yağın kargosu ne tutar Ankara'ya o da ayrı mesele.Ayrıca AV-L ,Ultra extra'dan 20 tl daha pahalı,biri 5 biri 4 litre.

http://www.turkoilmarket.com/index.php?do=catalog/showbrand&b=3&p=10

Bunlar da serviste satılan ve koyulan castroller.

http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Pro-SLX-Professional-Powerflow-LLIII-1-Litre,PR-67.html (resimde vw amblemi gözüküyor ama resim başka sitelerden kopyalanmış gibi)

http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Pro-SLX-Professional-Powerfull-LLIII-209-Litre,PR-264.html (bu arkadaş bu varili bulabiliyorsa demek ki castrol türkiye tarafından ithalatı yapılıyor,yani yetkili servislere mahkum olmaya gerek yok.Litresi yaklaşık 30 liraya geliyor. )

Adres olarak Beylikdüzü verilmiş.O taraflarda işi olan bir forumdaşımız bir ara uğrayıp firmayla ilgili ve yukarıdaki castrollerle ilgili bilgi alsa fena olmaz aslında.(Örnek olarak firmanın sabit tel. hattı yok iletişim bilgilerinde)

Cnsuff sizin için Ankara'dan almak daha hesaplıya gelebilir.Ya da servisten Castrol alın, siteyle sadece 4 lira fark var litrelik LL3'te.

Son olarak Shell Türkiye Gen. Merkez telefonu: 212 376 00 00'ı arayarak hangi istasyonda extra bulabileceginizi öğrenebilirsiniz.

Aldığınızda nereden ,kaça aldığınız ,izlenimlerrinizi yazarsanız foruma faydalı olur.

Detaylı yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Bir araştırayım, muhakkak aldığımda buraya da yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 5 Kasım 2010; 1:28:25 >

• quote:

VW TSİ  de en uygun YAĞ seçimi

Sevgili c.devarne

Bu fiziksel özelliklere bakılırsa parlama noktası en yüksek olan VX in daha iyi bir yağ gibi geliyor bana..

Bizim arabalarda bilhassa motor sıcaklığınında fazla olmasından dolayı eksiltmeleri yazın daha çok yapıyor.

Ben bir bakayım shell istasyonlarına VX varmı kaça? ne malı diye

Araştırman için teşekkürler...

• Bu yagın üstüne yag tanımam piyasada.i20 dizelde kullanıyorum hiç bir şekilde eksilme yoktur.
    Mobil 1 ESP Formula 5W-30
    SAE Sınıfı 5W-30
    Viskozite, cSt, (ASTM D445)
    @ 40°C 72.8
    @ 100°C 12.1
    Viskozite İndeksi 164
    Sülfatlanmış Kül, % Ağırlık, (ASTM D874) 0.6
    HTHS Viskozite, mPa•s @ 150°C, (ASTM D4683) 3.58
    Akma Noktası, °C, (ASTM D97) -45
    Parlama Noktası, °C, (ASTM D92) 254

Yoğunluk @ 15,6°C, g/ml, (ASTM D4052) 0.850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hyavuz -- 5 Kasım 2010; 14:11:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyavuz

Bu yagın üstüne yag tanımam piyasada.i20 dizelde kullanıyorum hiç bir şekilde eksilme yoktur.
    Mobil 1 ESP Formula 5W-30
    SAE Sınıfı 5W-30
    Viskozite, cSt, (ASTM D445)
    @ 40°C 72.8
    @ 100°C 12.1
    Viskozite İndeksi 164
    Sülfatlanmış Kül, % Ağırlık, (ASTM D874) 0.6
    HTHS Viskozite, mPa•s @ 150°C, (ASTM D4683) 3.58
    Akma Noktası, °C, (ASTM D97) -45
    Parlama Noktası, °C, (ASTM D92) 254

Yoğunluk @ 15,6°C, g/ml, (ASTM D4052) 0.850

Bu yağı kullandım 7000 km sonra 700 ml eksiltti. Hatta şunu diyebilirim şu ana kadar en çok eksilten yağdı. ilk fabrikada ne yağ koyuyorlarsa eksiltme hiç olmadı. Sonraki 15000 km Castrol magnetec (o zamanlar 0w-30 koyuyorlardı) 300 ml eksiltti ki bu mutlu ediciydi. Sonrakinde 5w-30 Mobil ESP koydurdum 7000 km sonra 700 ml eksiltti. Üstünü Castrol ilave ettirdim. 45000 km de ise yine catstrol longlife ııı 5w-30 açık koydurdum 4000 km de neredeyse 400 ml eksiltti. Sanıyorum Shell deniyeceğim bundan sonra...

• quote:

Orijinalden alıntı: gokturk010

Benim bildiğim edge 504 sağlamadı bulamadım. Ama eğer üzerinde 504 yazan edge varsa onun yetersiz olduğunu düşünmem. Siz 504 isteyen motora 504 sağlamayan yag koymalı düşünmüşsünüz. Ben onu anlamadığım için 504 sağlıyor sanarak yanıtladım. Kusura bakmayın. Gördüğüm castrol yaglarda 503 gördüm sanırım bauhausta ama 504 göremedim. Dolayısı ile servisin yolunu tuttum. İlk başta servisteki danışman da bimiyordu. Servise aracı görütdüğümdeki danıiman ise biliyordu mesela.

Sayın gokturk010,

Mesajınız için teşekkür ederim.

Sayın Muradovskiy,

Shell genel merkezi aradığımda, İstanbul Shell yağları ana dağıtıcısı numarasını vermişlerdi.Daha arayamadım ama hangi istasyonda hangi yağı bulabileceğimizi onlardan öğrenebilirmişiz.Sizin av-l'yi ve extra'yı bulduğunuz yerde muhtemelen vx de vardır.Bulamazsanız benim gibi boşu boşuna dolaşmayın.

Tel:0216 420 83 30 (Sevda Hanım)

Selamlar...

• quote:

Sayın Muradovskiy,
    Shell genel merkezi aradığımda, İstanbul Shell yağları ana dağıtıcısı numarasını vermişlerdi.Daha arayamadım ama hangi istasyonda hangi yağı bulabileceğimizi onlardan öğrenebilirmişiz.Sizin av-l'yi ve extra'yı bulduğunuz yerde muhtemelen vx de vardır.Bulamazsanız benim gibi boşu boşuna dolaşmayın.
    Tel:0216 420 83 30 (Sevda Hanım)
    Selamlar...

Ben bu gün 2 shell istasyonuna baktım.
    AV-L var ama VX bulamadım.
    Sevda hanımı ararım önümüzdeki hafta..
    Bu arada shell in ana dağıtıcısı benim iş yerime çok yakınmış..
  • Ben bu gün shell in dağıtıcısını aradım
    shell helix ultra vx için.
    Koli şeklinde satıyorlarmış
    Bir kolide 3 bidon varmış
    Fiyatı bidon başına 100 TL + KDV.
    Buradan iki kişi daha çıkarsa alabiliriz ortak. VX yağı Türk malıymış..
    Ben bir shell istasyonu var. Orada bütün shell yağları bol miktarda bulunuyor. Bir orayada bakacağım bu hafta.

Arkadaşlar bu arada daha evvel yaşadığım bir tecrübeyi paylaşmak istiyorum.
    TSI motorlu araçlarda arabanızı 10-15 km kullandıktan ve bir kaç kez motorunuzu yüksek devirde çalıştırdıktan sonra yağ seviyesini ölçün. Aracınızı 1-2 km yol kat edip kontağı kapatıp 5 dakika sonra seviye ölçümü yaparsanız yağ seviyesi düşük çıkıyor. Turbodan yağ dönmüyor herhalde. Servistede yağ konulduktan sonra aracı bir miktar çalıştırıyorlar sonra vites boş durumdayken 4000 devire bir kaç kez çıkartıp yağ ölçme prosedürünü uyguluyorlar. Bu prosedürü daha evvel bu konu da açıklamıştım.
    Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 8 Kasım 2010; 16:27:39 >

• Yag seviyesi araç iyice dinlenmişken araca binmeden önce ölçülür. 4000 devir felan hikaye. Bunlar Mars'tan gelmiş motorlar mı? Tüm düna standardı aracı düz zeminde parkedin, en az 15 dakika bekleyin sonra ölçün şeklindedir.

Turbo araçlar piyasaya çıkalı 50 sene felan oldu sanırsam.
  • Sayın Gökturk,

Her ne kadar sizin söylediğiniz de mantıklı olsa da bizim araçların kitapçığında özellikle motorun işletim sıcaklığında olması gerektiği yazıyor..Sayın Muradovskiy bu sıcaklığa ulaşmak için 1-2 dk. çalıştırmanın yeterli olmadığını vurgulamak ve yanlış yağ ölçümünü önlemek için açıklamalar yapmış.Muhtemelen servisiteki 4000 d/d'nin amacı da bu sıcaklığa çabuk ulaşmak içindir.

Mayıs 2010 baskı Golf kullanım kılavuzu:s.254

Sayın Muradovskiy,

Vx konusunda hala araştırmalar yapıyorum.Açıkçası 3 shell arasında kararsız kaldım.Yeni Skoda tsi için ultra extra öneriyormuş firma.Ayrıca benim düşündüğümün aksine üçü de grup III sentetikmiş,extra grup IV değilmiş.Muhakkak aralarında fark vardır ancak bu üretim süreciyle alakalı değil anladığım kadarıyla.Sonuçta sizin belirttiğiniz parlama noktası önem kazanıyor gibi.Av-l 209 ,extra 215, vx 245 derece.

http://www.omf.com.tr/1/urun_gruplari/Urunlerimiz.html ( Burası bireysel satış yapıyormu ki koliyle satmayı öneriyorlar.Bir de hangi istasyonlarda hangi ürünlerin olduğunu söylemediler mi?İnsanlar oradan oraya dolaşmak zorunda mı?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 8 Kasım 2010; 18:18:09 >

• Ben 3 seneden beri turbo motor kullanıyorum. 50 sene evvel çıkmış olabilir.
    Servislere en az 3-4 defa gitmişimdir yağ ile ilgili.
    Bir çok kişi ile motor yağı ile ilgili görüşmüşümdür. Bu konuyu baştan okunursa hepsini yazdım.
    Motor yağının nasıl ölçüleceğini de bu konuda yazdım. Motor sıcakken kontağı kapattıktan 5 dakika sonra ölçüm yapılıyor. Bunu Almanyadan servis eğitimi için gelen kişiler söylemişler.

Sevgili c.devarne
    Ben bir dahaki bakımda VX kullanacağım. Bakıma 5000 km var.
    Vermiş olduğun telefonu aradığımda direkt Sevda hanım çıktı. Onlar ana dağıtıcı herhalde. Koli ile satıyoruz, tek tek satışımız yok dedi. Ayrıca kendisine tek tek alabileceğim bir yer biliyormusunuz diye sorduğumda cevap veremedi. Yerleri Tüvtürk ün dudullu tesislerine yakın bir yer. Benimde işime çok yakın değilmiş.
    Siz nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul Anadolu yakasında bir shell istasyonu var. Orada kesin olduğunu tahmin ediyorum. Benim evime ve işime ters bir yerde. Hafta sonuna kadar o istasyonda VX bulunup bulunmadığını öğreneceğim.

Edit : Esasında parlama noktası yüksek olan yağı kullanmayı tercih ediyoruz ama bir önceki sayfada bir kullanıcı Mobil 1 in özelliklerini verirken esp formulanın parlama noktasını 254 C olarak belirtmiş. Mobil 1 bizim motorlarda ciddi eksiltmelere neden oluyor.
    Shell e telefon açıp sormak lazım.. AV-L ile VX arasında ne fark var diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muradovskiy -- 8 Kasım 2010; 18:47:47 >

• Arkadaşlar benim araç hyundai i20 dizel.Dizel partikül filtresi olmadıgı halde verdim parayı mobil 5w-30 esp koydum arabama daha 2000km de araç şuan 12500 de ve full den gram eksilme yok.Yanlız sürüş sitilimlede alakalıdır bu durum.Sabah ilk harekette kesinlikle turbo yu korumak için 1750d/d kı kesinlikle geçmem aracım 5 dk da ısınır zaten.Bide uzun yol veya kısa fark etmez istop etmeden en az 15 sn beklerim.Dikkate almanız dilegiyle.Bunlara uyarsanız kesinlikle eksilecegini sanmam.Mobil bu işin lideridir.
  • quote:

Arkadaşlar benim araç hyundai i20 dizel.Dizel partikül filtresi olmadıgı halde verdim parayı mobil 5w-30 esp koydum arabama daha 2000km de araç şuan 12500 de ve full den gram eksilme yok.Yanlız sürüş sitilimlede alakalıdır bu durum.Sabah ilk harekette kesinlikle turbo yu korumak için 1750d/d kı kesinlikle geçmem aracım 5 dk da ısınır zaten.Bide uzun yol veya kısa fark etmez istop etmeden en az 15 sn beklerim.Dikkate almanız dilegiyle.Bunlara uyarsanız kesinlikle eksilecegini sanmam.Mobil bu işin lideridir.

bir dahaki bakıma ben de ESP koymayı düşünüyorum, her ne kadar DPFli araçlar için olsa ve Poloda DPF olmasa da bu tür olumlu yorumlar beni bu yağı kullanmaya sevkediyor.. Polo TDI için 505.01 kodunu karşılayan Castrol Edge TDI 5W40 kullanıyorum halen ama bu yağ ısrarla eksiltiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax
    Bu güne kadar ne kullandın yağ olarak ??? Benim motorda halen 5w30 edge var almanyadan gelen bir yağ...Mobil 1 esp kullandınızmı hiç ????

Bu konuda önceki sayfalarda 2 kişi eksiltme yaptığını belirtti Mobil 1 in..
  • quote:

Arkadaşlar benim araç hyundai i20 dizel.Dizel partikül filtresi olmadıgı halde verdim parayı mobil 5w-30 esp koydum arabama daha 2000km de araç şuan 12500 de ve full den gram eksilme yok.Yanlız sürüş sitilimlede alakalıdır bu durum.Sabah ilk harekette kesinlikle turbo yu korumak için 1750d/d kı kesinlikle geçmem aracım 5 dk da ısınır zaten.Bide uzun yol veya kısa fark etmez istop etmeden en az 15 sn beklerim.Dikkate almanız dilegiyle.Bunlara uyarsanız kesinlikle eksilecegini sanmam.Mobil bu işin lideridir.

Yağ markası ne olursa olsun araç kullanım şeklim hiç değişmedi. Öncelikle aracı zorlamam, bağırtmam, sert kullanmam, en az 1 depo ile kullandığım güzergah ile ilgili 700-800 km yol yaparım. Aracım 140 lık ve 6 ile DSG. D modunda kullanırım malum benzin fiyatlarından ve genelde ailemle yolculuk ettiğimden. Aracı ilk çalıştırmada mutlaka 1 dk beklerim ne olursa olsun... Motor sıcaklığı 90 dereceye gelene kadar kesinlikle aracı depara kaldırmam ve motoru stop etmeden önce mutlaka 15-45 sn arasında (duruma göre) beklerim.

Arkadaşım buna rağmen mobil 1 ESP formula 5w-30 yağında şu ana kadar en ciddi eksiltmeyi yaşadım. Ben Mobil den gerçekten umutluydum ancak şimdi bedava sahip olsam da kullanacağımı sanmam. Bizim motorların tek geçilecek yağı Castrol Edge 5w-30 w504 kodunu karşılayan. Bunu da ülkemizde bulamıyoruz (w504 kodunu karşılamayan yerli üretim mevcut) Bu yüzden bu sefer de shell kullanacağım. İzlenimlerimi burada aktarırım.

Murad abi ve c.devarne araştırmaların için kendi adıma teşekkür ederim.

• Bir şey değil Emre. Bilgi paylaşılınca değer kazanır.

Bu gün shell ile görüşmek istedim motor yağlarıyla ilgili.

Karşıma muhatap olacak birini bulamadım. Bir telefon var cevap vermiyor, diğer telefonda da 6 dakika müzik dinledikten sonra kapadım telefonu. Mobil ve Castrolde çok daha kolay birileriyle görüşülebiliyor.
  • Biraz evvel Shell den yağ ile ilgili yetkili biriyle görüştüm.
    Shell de VW lerde 50400 kodunu sağlayan tek yağ AV-L imiş.
    VX kodu AV-L nin eski kodu imiş.
    Shell Helix Ultra Extra da artık yokmuş.

Yalnız ilginç olan bir şey söyledi telefon ile konuştuğum kişi. AV-L Türk malı değilmiş. Türkiyede dolum yapılıyormuş. Türkiyede tam sentetik yağ üretimi hiç bir rafinelide yokmuş. Yurt dışından gelip Türkiyede kaplara konuluyormuş.

Bunu duyduktan sonra... Castrol ün EDGE 5W-30 Türk malı yağın 50400 kod onayı yok. Bu yağ dışarıdan geliyorsa kodunun olması lazım değil mi?
  • Sayın Muradovskiy,

Bir haftadır şehir dışındaydım mesajlarınızı yeni görebildim.Sizin de belirttiğiniz gibi shellde yetkili bir kişiye ulaşabilmek adına ben de çok çabaladım.Bir önceki sayfada belirttiğim bilgilere 8 farklı kişiyle konuştuktan sonra ulaştım.Demek ki doğru kişiyle konuşmamışım.

Evet,vx av-l'nin eski adıymış.Shell.tr deki msds güvenlik formlarında aynı yağ olduğu açıkca gözüküyor ,teknik özelliklerde farklılık olsada.(SDS no.ları aynı)

Ancak ultra extra konusunda bir yanlışlık var herhalde.Bütün Shell sitelerinde özellikle premium ürün olarak tanıtılıyor.Yani yerini dolduracak bir yağ çıkmadan eskisinin üretiminin sonlandırılması garip geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.devarne -- 14 Kasım 2010; 22:53:14 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.