Bildirim
Vw transporter janti buyutursek yakit tuketimi artarmi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
eğer sadece çapı büyütürsen tüketim artmaz. eğer taban genişliğini arttırırsan tüketim artar. lastiği büyütmek aynı zamanda performansı da arttırır. -
teorik olarak çok çok küçük bir miktar artar.pratik olarakta artar fakat yol bilgisayarı bile fark etmez. -
Ticari aracın jantını neden büyütmek istiyorsunuz? -
quote:
Orijinalden alıntı: e125527
Ticari aracın jantını neden büyütmek istiyorsunuz?
ben büyütmeyeceğim arkadaşim bi apaçilik yapip büyütecek iddalaştım birazda artar diye artmaz diye bilmişlik yaptı -
Büyük lastik olunca teker tek turda daha fazla mesafe alır. Beleşe, hiç yoktan enerji elde edemeyeceğine göre bunun karşılığında küçük bir miktar tüketim artışı olur diye düşünüyorum. -
kimmiş o arkadaş hele gelsin 5 dakka bi çayımızı içsin -
Araç daha da ağırlaşıcak, tüketimi yaklaşık 0,5-1 lt civarında artıcak, motor biraz daha yorulucak bu doğrultuda, konfor azalıcak, çukurları vs. daha fazla hissediceksin.
Fren mesafesi kısalıcak ve azda olsa yol tutuşu artıcak.... Olay açık ve net sen ne istiyorsun? -
quote:
Orijinalden alıntı: anlhcylmz
Arkasaslar arkadasimda 2011 vw transporter var fabrika cikis 15 inc jant var vw marka 17 inc jant taktirmak istiyor sizce 17 inc jant takarsa yakit tuketimi artar mi?
kusura bakmayın ama araçtan bihabersiniz transporter da en küçük jant 2.0 102 ps lik motorlarda olan 205/65/ 16 janttır beygir gücünü arttırdıkca jantıda büyütüyorlar 180 ps 235/55/17 -
quote:
Orijinalden alıntı: sinoplu2009
quote:
Arkasaslar arkadasimda 2011 vw transporter var fabrika cikis 15 inc jant var vw marka 17 inc jant taktirmak istiyor sizce 17 inc jant takarsa yakit tuketimi artar mi?
kusura bakmayın ama araçtan bihabersiniz transporter da en küçük jant 2.0 102 ps lik motorlarda olan 205/65/ 16 janttır beygir gücünü arttırdıkca jantıda büyütüyorlar 180 ps 235/55/17
Dostum bu açık aramaya çalışmalarin sebebi nedir? arkadaşımın aracı olduğunu izah ettim 15 yada 16 ne farkeder ? sonuç itibariyle soru aynı değilmi yada senmi anlayamiyorsun? 16 lık janti söküp 18 lik takarsan yakıt tüketimi artarmı açık ve net sende 2011 transporter sahibisin cevabını bilyiorsan yanıtla bilmiyorsan yorum yapma boşuna!
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: sinoplu2009
quote:
kusura bakmayın ama araçtan bihabersiniz transporter da en küçük jant 2.0 102 ps lik motorlarda olan 205/65/ 16 janttır beygir gücünü arttırdıkca jantıda büyütüyorlar 180 ps 235/55/17
Dostum bu açık aramaya çalışmalarin sebebi nedir? arkadaşımın aracı olduğunu izah ettim 15 yada 16 ne farkeder ? sonuç itibariyle soru aynı değilmi yada senmi anlayamiyorsun? 16 lık janti söküp 18 lik takarsan yakıt tüketimi artarmı açık ve net sende 2011 transporter sahibisin cevabını bilyiorsan yanıtla bilmiyorsan yorum yapma boşuna!
biraz çarpık anlattın arkadaşın 17 mi 18 mi jant takmayı düşünüyor bence çok gereksiz sonuçta ticari araç
-
nesi ticari araç binmek için almışlar modifiye etmek istiyor işte, ticari araç diye orjinalliği hiç bozamayacaklar mı yani?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X