Şimdi Ara

VW TİGUAN VS HYUNDAİ İX35 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
7.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevaplar şaka gibi. Para ile ilgili sıkıntı yoksa Tiguan'la ix35 kıyaslanır mı, Paran yoksa ix35 hatta sportage varken ix35 konuşulur mu yapmayın..tiguan bu kıyaslamanın bir tarafı olamaz o bambaşka bir araç..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

ix35 her yönüyle tiguandan üstün.yakında sıvı sistem lpg de takılmaya başlanacak en geç yaza takılabilir olacak.
    ...

Alt komşumuz 1.6 GDI ix35'e geçen hafta aracı aldığı bayiiden garantiyi bozmayan LPG kiti taktırdı.

Dediğiniz sistem daha mı farklı acaba?

evet sıvı sistem gaz olarak değilde aynı benzin mazot gibi sıvı olarak püskürtüyor enjektörlere.

http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/tm.htm

ben prins yada brc nin çıkarmasını bekliyorum.diğer firmalara pek itimat etmiyorum.onlarda çıkarsın montajlar başayıp 50-60 bin km sonra yorumlara göre :)

Linki inceledim,çok hoşuma gitti sistem :)

E ve F segment araçlara da daha uygun bir sistem sanırım,kalite ve performans anlamında.

(''O parayı veren yakıtı mı düşünür''cüler için not:E66 7 serisi,w220 S serisi,E60 5 serisi gibi alınabilitesi yüksek araçlardan bahsediyorum.)

• 10 litreden aşağı tüketim göremeyen Tiguancı arkadaşı tekrar ehliyet sınavına sokmak lazım

VW TİGUAN VS HYUNDAİ İX35

Bu arada belirteyim 4 arkadaşımda ix35 var. hepsi araçlarından çok memnun. ix35 güzel bir araç ve benim de vakti zamanında çok aklımı çelmişti.
    Ancak, Tiguan'ın belki de ix35'e karşı en önemli özelliği ve avantajı ile kötülemek çok cahilce olmuş Neticese TSi gibi turbo beslemeli motorlar
    atmosferik motorlara oranla az birazdaha daha ekonomiktir. (TSi 122bg / GDI 135bg için)

Benim 7.5 litre yaktığım birebir aynı rotada arkadaşlarım ix35 ile 9 litre yakıyor. Üstelik ben motorum rodaj süresinde olduğu için BMT (start&stop ve frenden
    enerji kazanımı) kullanmıyorum

Onun dışında donanımı seven biriyseniz ix35 güzel seçim. Ancak malzeme kalitesi ve daha rijit bir şasi isteyen biriyseniz Tiguan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 12 Kasım 2012; 23:49:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: racerant

10 litreden aşağı tüketim göremeyen Tiguancı arkadaşı tekrar ehliyet sınavına sokmak lazım

VW TİGUAN VS HYUNDAİ İX35

Bu arada belirteyim 4 arkadaşımda ix35 var. hepsi araçlarından çok memnun. ix35 güzel bir araç ve benim de vakti zamanında çok aklımı çelmişti.
    Ancak, Tiguan'ın belki de ix35'e karşı en önemli özelliği ve avantajı ile kötülemek çok cahilce olmuş Neticese TSi gibi turbo beslemeli motorlar
    atmosferik motorlara oranla az birazdaha daha ekonomiktir. (TSi 122bg / GDI 135bg için)

Benim 7.5 litre yaktığım birebir aynı rotada arkadaşlarım ix35 ile 9 litre yakıyor. Üstelik ben motorum rodaj süresinde olduğu için BMT (start&stop ve frenden
    enerji kazanımı) kullanmıyorum

Onun dışında donanımı seven biriyseniz ix35 güzel seçim. Ancak malzeme kalitesi ve daha rijit bir şasi isteyen biriyseniz Tiguan.

şase burulma direnci nedir tiguanın

• ben ix35 alın derim.tasarım olarak tiguandan daha güzel (göreceli)motor olarak o kasayı rahat kaldırıyor.sonuçta suv alıyorsunuz coupe bi araç almıyosunuz.performansıda orta derecede.donanımıda güzel malzeme kalitesi olarak.sürekli malzemesine dokunacaksınız arabanın ben orasını bilmem malzeme kalitesi 2-3 tık önde diye almak saçma arabanın içindeo h ne güzel malzeme iykide bunumu almışım diceksiniz.böle diyecekseniz düşünmeden alın.birde tiguan bana bir suv gibi gelmiyor.boyut olarak golfle aynı nerdeyse.çok küçük.sadece altı yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

ben ix35 alın derim.tasarım olarak tiguandan daha güzel (göreceli)motor olarak o kasayı rahat kaldırıyor.sonuçta suv alıyorsunuz coupe bi araç almıyosunuz.performansıda orta derecede.donanımıda güzel malzeme kalitesi olarak.sürekli malzemesine dokunacaksınız arabanın ben orasını bilmem malzeme kalitesi 2-3 tık önde diye almak saçma arabanın içindeo h ne güzel malzeme iykide bunumu almışım diceksiniz.böle diyecekseniz düşünmeden alın.birde tiguan bana bir suv gibi gelmiyor.boyut olarak golfle aynı nerdeyse.çok küçük.sadece altı yüksek.

Ebat konusunda yanlış bilgi vermişsiniz ....

Tiguan 2 cm daha uzundur ve 2.5 cm daha yüksektir. Enleri arasında ise 1 cm fark var.

Ayrıca malzeme kalitesi kimileri için önemli bir kriter olabilir. Zira forumda her gün açılan onlarca konu var bununla ilgili.
    Genel olarak marka bağımsız söylüyorum, kol dayama, sert plastikten yapılma ön konsol, kapı döşemeleri ve tavan direklerinden
    gerek çukurlarda gerekse soğuk sıcak değişimlerinde can sıkıcı sesler gelebiliyor. Bu sesleri çekemeyen biriyseniz malzeme kalitesi önemlidir.
    Yol,motor sesi yalıtımı ve süspansiyon sesine hiç girmiyorum zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 13 Kasım 2012; 10:19:51 >

• tsi 160 hp 4x4 alabilirseniz Tiguan derim. Araçtan acayip keyif alacağınıza eminim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

quote:

ix35 her yönüyle tiguandan üstün.yakında sıvı sistem lpg de takılmaya başlanacak en geç yaza takılabilir olacak.
    ...

Alt komşumuz 1.6 GDI ix35'e geçen hafta aracı aldığı bayiiden garantiyi bozmayan LPG kiti taktırdı.

Dediğiniz sistem daha mı farklı acaba?

evet sıvı sistem gaz olarak değilde aynı benzin mazot gibi sıvı olarak püskürtüyor enjektörlere.

http://forum.donanimhaber.com/m_64046496/tm.htm

ben prins yada brc nin çıkarmasını bekliyorum.diğer firmalara pek itimat etmiyorum.onlarda çıkarsın montajlar başayıp 50-60 bin km sonra yorumlara göre :)

quote:

Orijinalden alıntı: Exalteddivx

Bir kere bu iki modeli kıyaslamadan önce Volkswagen vs Hyundai yapalım sonuçlara bakalım araç kalitelerine ve kullanılan malzemelere bakalım ondan sonra elimizi vicdanımıza koyup iki aracı kıyaslayalım bence, bir kere Tiguan Passat ile birlikte Almanyada Wolfsburg'da aynı platformda üretiliyor diğer Wolkswagen modelleri ya farklı ülkelerde ya da farklı şehirlerde üretiliyor, İx35 ile Tiguan arasında ki en büyük fark malzeme kalitesidir ki bu da iki aracıda kullanan aklı selim kişilerce çeiştli platformlarda ix35'in Tiguan'in gerisinde kaldığı belirtilmiştir, burada önemli olsun bu araçları alırken donanımlara göre değil aracın teknik verilerine ve malzeme kalitelerine bakılmalıdır çünkü her aracın donanımlısı zaten 3 aşağı 5 yukarı aynıdır, donanım zenginliği kalitenin önüne çıkmamalı bence. Bu yüzden Volkswagen hep bir adım öndedir.

bu şuna benziyor.çok sağlam telefon yapiyorsun ama internete giremiyorsun .ben şahsen dandik olsun wifi olsun tarafatarıyım.yani araç alırken f/p sine bakarım.doğrudur malzeme işçilik kalitesi iyidir.tartışılabilinir.lakin ben yolda giderken malzeme kalitesinin benim sürüş keyfime konforuma katkısı yok.15 yıl kullanmayı ben planlamıyorum max 5 yıl. kaliteli tiguan 30 dandik ix35 de 25 etsin 5 yıl sonra ben razıyım .araç yok 3 ay sonra diyen bir firmadan aslada araç almam. para ver birde sıra bekle birde zam gelirse yansıtsınlar.şahsen bu tür bir uygulama bile benim nazarımda o aracı almamam için yeterli sebep. toplamda daha iyi olsa bile.

Hocam dediklerinizin bir kısmına katılmakla beraber bazı kısımlarına katılmıyorum, araç için sıra beklemek kur farkları konusunda kesinlikle haklısınız buna tüm vw kullananlar katılır zaten ancak malzeme kalitesinin yolda giderken sürüş keyfime konforuma katkısı yok düşüncesi bence yanlış olmuş, o malzeme kalitesi siz yolda giderken asıl konforu ve sürüş zevkini verendir zaten, aracın ses almaması , virajlarda tümseklerde yumuşakça aşması, uzun yolda kaliteli koltukların yormaması, kaliteli malzemeden dolayı fren mesafesi güvenliği, iç mekanda aracı sürerken dokunduğunuz her malzemenin kalitesini hissettiğinizde yüzünüzde oluşan gülümseme vs eğer bunlar araç sürüşünüzü daha zevkli ve konforlu hale getirmede önemli değilse ne önemliki o zaman, motoru olan ve giden içinde kalite olmayan parçaları kalitesiz orasından burasından ses gelen tedirgin eden herhangi bir araçta o zaman size göre konforu ve sürüş zevkini etkilemez. Ben dediğim gibi burada amacım hyundaidir vw dir onu kötüle bunu göğe çıkart olayı değil sadece katıldığım ve katılmadığım yönleri belirtmek. Sonuçta her araç o veya bu sebeplerden kendi kullanıcısını etkiler , her markanın farklı bir cazip yapısı vardır, istekleriniz doğrultusunda cebinizin elverdiği güçte buluştuğunuzda markayı seçmiş oluyorsunuz.

• Tartışılmaz yaşanır TİGUAN
  • ix 35 > Sportage > Tiguan >Mokka > Qashqai
  • suv alma niyetim oldu geçenlerde ama cesaret edemedim acıkcası..incelediğim 3 model oldu

1- hyundai ix35 1.6: daha heybetli daha bir jeep havası var diğerlerine göre..beni düşündüren tek şey 1.6 benzinli olması ve yakıt sıkıntısı cekebileceğim olmasıydı.bir de gövdenin altında siyah plastiklerin oranı fazla gibi geldi. konsol plastiği söylendiği gibi pek de kaliteli değil..

2- tiguan 1.4 tsi: wv kibiri showroomlarda o kadar yaygınlaşmış ki kendi kendimizi ağırladık showroomlarda..1.6 yerine kesinlikle 1.4 tsi tercihim olur..hem vergi hem de tasarruf sağlayacağını düşünüyorum..yalnız tiguan bagajı o kadar küçük ki bagaj yetersizliğinden dolayı toyota yarisimi satmıştım..

3- nissan qq 1.5 dci: kesinlikle alınır bir hali var, zaten en cok satan suv markası..diğer dizel suvlar 100bin lira civarında, nissanın çok satma sebebi de bu zaten..yalnız içime sinmeyen iç donanımı..çok basit..insan 65000 lira para verdiği için beklentisi de yüksek oluyor..yalnız mantığım dizel oldugu için bile tercih edilebilir diyor..yalnız şuda var piyasada o kadar çok qq var ki insan görmekten de bıktı artık..

sonuç olarak hiçbirini almadım çünkü içime sinmedi, en önemlisi bu. IX35 İÇİN YAKIT TASARRUFU SAĞALAYACAK BİR ETKEN PEYDA OLURSA KESİNLİKLE ALABİLİRİM. GARANTİLİ SIVILI LPG FELAN GİBİ

not: 3 aracıda kullanmadım..

• fati32,

Tiguan ve İX35 arasında yakıt konusunda fark olmaz emin olun.

Ayrıca ikisininde vergisi aynı 1.4-1.6 ayrımı olan bir vergi sistemi mevcut değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fati32

2- tiguan 1.4 tsi: wv kibiri showroomlarda o kadar yaygınlaşmış ki kendi kendimizi ağırladık showroomlarda..1.6 yerine kesinlikle 1.4 tsi tercihim olur..hem vergi hem de tasarruf sağlayacağını düşünüyorum..yalnız tiguan bagajı o kadar küçük ki bagaj yetersizliğinden dolayı toyota yarisimi satmıştım..

1,4 ile 1,6 arasında Vergi farklılığı yok
    0-1300
    1301-1600
    1601-1800
    1801-2000 ....... Şeklinde gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

fati32,

Ayrıca ikisininde vergisi aynı 1.4-1.6 ayrımı olan bir vergi sistemi mevcut değil...
    1301-1599 diye biliyordum, kusura bakmayın

bu arada bu kanı tecrübeden ziyade forumda yazılan yazılar üzerine oluştu..wv 1.4 tsi motoru 1.6 ya göre daha verimli ve tasarruflu diye..1.4 tsi hiç kullanmadım ama 1.6 benzinli zamanında kullanmıştım, bayaca üzmüştü bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fati32 -- 14 Kasım 2012; 11:49:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fati32

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

fati32,

1301-1599 diye biliyordum, kusura bakmayın

bu arada bu kanı tecrübeden ziyade forumda yazılan yazılar üzerine oluştu..wv 1.4 tsi motoru 1.6 ya göre daha verimli ve tasarruflu diye..1.4 tsi hiç kullanmadım ama 1.6 benzinli zamanında kullanmıştım, bayaca üzmüştü bizi.

Tahminimce sizin kullandığınız 1.6 motor atmosferik motorlardandı.

İX35'de kullanılan motor sistemi direk enjeksiyonludur yani daha teknolojik bir motordur ve yakıt tüketimi çok ciddi mitarlarda değildir.

Ancak unutulmamalı bunlar benzinli motor TSİ'da olsa GDİ'da vb.'de olsa basarsan dinlemez yakar bu yüzden sonradan üzülmemek için bu bilinçte olmak gerekir diye düşünüyorum.

Halihazırda Tiguan alma ihitmali olan biri olarak 2 aracıda pas geçip SPO alırdım....

2 araçtan iyi demiyorum ama 2 araçtanda kötü değil tam ortada bir araç iç mekan İX35'e göre daha tatmin edici bence dış tasarım Tiguan'e göre ciddi manada iyi bunun yanında donanım ve fiyat olarakta oldukça iyi...

• Deneyimlere saygım sonsuz...
    Ancak konuyu açan arkadaşa şiddetle tavsiyem her iki seçenek ile test sürüşü yapması
  • quote:

ben gittim spo aldım görüntü olarak ve sürüş dinamikleri sponun daha iyi.birde içine 25 kişi girebiliyor :)
    ix35 biraz daha konforlu daha yumuşak süspansiyonu var.

malesef bu sınıfta yakıt dediniz varsa gidip qq alın sonradan pişman olursunuz ..samsundan erbaaya .8.6 lt ortalama ile geldim .yoğun sağanak vardı.2.5 saat boyunca hiç yağmur kesilmedi silecekler bile yetişemedi. yazın kima açarsınız çok yakar kışın yağmur yağar kar olur yani bu araçlar 8 ltden aşağı düşmez ortalama emin olun.

fiyatı epey yükseldiği için asx mantıksız şuan ama lpg uyumlu oda.

Kore arabasiyla cok kaliteli alman arabasini kiyaslamak bence dogru degil. Kore ve cin arabalarini kiyaslayin. Gelly veya chery bence bu hyundaidan daha iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutpafuli

quote:

ben gittim spo aldım görüntü olarak ve sürüş dinamikleri sponun daha iyi.birde içine 25 kişi girebiliyor :)
    ix35 biraz daha konforlu daha yumuşak süspansiyonu var.

malesef bu sınıfta yakıt dediniz varsa gidip qq alın sonradan pişman olursunuz ..samsundan erbaaya .8.6 lt ortalama ile geldim .yoğun sağanak vardı.2.5 saat boyunca hiç yağmur kesilmedi silecekler bile yetişemedi. yazın kima açarsınız çok yakar kışın yağmur yağar kar olur yani bu araçlar 8 ltden aşağı düşmez ortalama emin olun.

fiyatı epey yükseldiği için asx mantıksız şuan ama lpg uyumlu oda.

Kore arabasiyla cok kaliteli alman arabasini kiyaslamak bence dogru degil. Kore ve cin arabalarini kiyaslayin. Gelly veya chery bence bu hyundaidan daha iyidir.

O kadar da değil... Gayet kıyaslanabilir araçlar... Tamamen tercih meselesi

• İX35
  • Konuyu açan yok!!!

Çok kaliteli alman arabası!!! ile Kore arabasını karşılaştırmayalım. sonra çarpılırsınız...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.