Şimdi Ara

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN' (180. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.282
Cevap
57
Favori
1.061.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: natbolad

@K.Kahriman
    hocam bilgileri uğraşıp koymussun çok teşekkür ederim. motor gerçekten az yalıyor, iyi hızlanıyor.
    tek sorunu bana göre eğimli rampalara devirsiz girildiğinde bazen bayılması, o da 2500 3000 devir arası kullanılarak çözülebiliyor.
    koyduğun eski 1.4 dyno verilerini stokladım, tekrar sağol

o olay bendede oluyor ama alıştım sayılır artık 120 girip 110 çıkıyorum bayırlarda motora fazla yakıt göndermiyorum.

ama uzun soluklu rampalarda 5. vites sabit 120 çıkmaya çalışıyorum (bursa - yalova yolu dürdane rampası)

eğer önümde biri olursa 4. vites sabit 100 ile çıkmaya çalışıyorum

4. viteste bayırı kapatıp 130-135 çıkabildiği zamanlarda oluyor.

ibizanın verileri bizim motora tamamen uyuyor. ufak düzeltme yapıp tekrar yükleyeyim.

VW POLO V KULÜBÜ 'BÜYÜKSÜN'

• VW 1.4 MPI Motorun Tarihçesi (1995-201x) ve Dyno Testi

Bizim 1.4 motorların zaman çizelgesinde sadece beygir arttırımı var gözüküyor.

Bundan öncesi için vw poloda benzinlide maksimum 1.3 litre motor üretilmiş yani efsanemizin geçmişi Temmuz 1995 e dayanıyor.

faz 1 1994-1999
    1.4 MPFI 1390 4/8 44 (60)/4700 116/2800–3200 AEX/APQ/ANX /AKV (07.1995–12.1999)
    (bizim motor burada doğmuş)

faz 2 1999-2001
    1.4 1390 4/8 40 (54) / 4700 116 / 2800–3200 AKP (10.1999–09.2001) (büyük ihtimal 2000 yılı için emisyon kısıtlaması yapıldı motorda )
    1.4 1390 4/8 44 (60) / 4700 116 / 2800–3200 AKK / ANW / AUD (10.1999–09.2001) (1995 te üretilen motorla aynı)
    1.4 1390 4/16 55 (75) / 5000 126 / 3800 AHW / APE / AUA (10.1999–09.2001) (bizim motorun rayına oturduğu yıl pek az değişikle 2011 e kadar geliyor)

2001 - 2012
    1.4 AUA / BBY / BKY I4 DOHC 16V MPFI 1390 cc 75 PS (55 kW; 74 hp) @5000 rpm 126 NM@3800 rpm (2001–2007) 172KM

1.4 BUD I4 DOHC 16V MPFI 1390 cc 80 PS (59 kW; 79 hp) @5000 rpm 132 NM @3800 rpm (2007–2009) 175KM

1.4 1,390 cc I4 85 PS (63 kW; 84 hp) @5000 132 NM @3800 11.9s 177 km/h 5-spd manual, 139 g/km (bizim motor)

bizim motorun dyno testi burada

1.4 lerin babası kalkışta acımıyor

her sefer yazdığım gibi bu motor yıllarca geliştirilmiş tork ve beygir konusunda turbolu bir araç gibi çalışan bir motordur. 5000 devirde 85 beygir veriyor . 2000 ve 3800 devir arası 110 - 132 tork veriyor.

diğer 1.4 motorlar ise ortalama 5800 - 6000 devirde anca 77-94 beygir ve 4000 devirde 115-124 tork verebiliyor.

--------------------------

Ayrıntılı Teknik Özellikler

1.4 R4 55kW (07.1995–12.1999)

identification
    parts code prefix: 030, ID codes: ABD, AEX

engine displacement & engine configuration
    1,390 cubic centimetres (84.8 cu in) inline-four engine (R4/I4); bore x stroke: 76.5 by 75.6 millimetres (3.01 in × 2.98 in), stroke ratio: 1.01:1 - 'square engine', 347.5 cc per cylinder, compression ratio: 10.5:1

cylinder block & crankcase
    grey cast iron; five main bearings, die-forged steel crankshaft

cylinder head & valvetrain
    cast aluminium alloy; two valves per cylinder, 8 valves total, low-friction roller finger cam followers, timing belt-driven single overhead camshaft (SOHC)

fuel system
    electronic fuel injection

DIN-rated motive power & torque output
    55 kilowatts (75 PS; 74 bhp) @ 4,800-5,000 rpm; 124 newton metres (91 ft·lbf) @ 2,750 rpm

Volkswagen Polo Mk3

1.4 R4 16v 55-74kW (10.1999 - ....

identification
    parts code prefix: 036

engine displacement & engine configuration
    1,390 cubic centimetres (84.8 cu in) inline-four engine (R4/I4); bore x stroke: 76.5 by 75.6 millimetres (3.01 in × 2.98 in), stroke ratio: 1.01:1 - 'square engine', 347.5 cc per cylinder, compression ratio: 10.5:1

cylinder block & crankcase
    cast aluminium alloy; five main bearings, die-forged steel crankshaft

cylinder head & valvetrain
    cast aluminium alloy; four valves per cylinder, 16 valves total, double overhead camshaft (DOHC)

fuel system
    multi-point electronic indirect fuel injection with four intake manifold-sited fuel injectors

DIN-rated motive power & torque outputs, ID codes
    55 kilowatts (75 PS; 74 bhp) @ 5,000 rpm; 128 newton metres (94 ft·lbf) @ 3,300 rpm — AHW, AXP, AKQ, APE, AUA, BCA, BBY, BKY
    59 kilowatts (80 PS; 79 bhp) @ 5,000 rpm; 132 newton metres (97 ft·lbf) @ 3,800 rpm — BUD, CGGA
    63 kilowatts (86 PS; 84 bhp) @ 5,000 rpm; 132 newton metres (97 ft·lbf) @ 3,800 rpm — BXW, CGGB

74 kilowatts (101 PS; 99 bhp) @ 6,000 rpm; 126 newton metres (93 ft·lbf) @ 4,400 rpm — AFH, AFK, AUB, BBZ (discontinued)
    (çok devir çevirip 100 beygir verebiliyor ama maksimum torku 4400 devirde veriyor , günümüzde 100 beygirlik 1.4 motorların hepsi bu tarz , yakıt tüketimi bu yüzden fabrika verisini yakalayamıyor)

Volkswagen Polo,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 1 Ekim 2011; 3:56:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

arkadaslar bu gun moralım cok bozuldu...

nısanlımı cuma pazarına goturdum.malum eve uzak,alış veriş falan yuk olmasın ıstedım.
    neyse

ara sokaga gırdım.tabıkı tıklım tıkıs olmus her yer.
    onumde bır kapalı kasa kamyon vardı.onun arkasında da bır bısıkletlı amca.
    kamyonun yanından gecerken sag yan kısımdan bır surtunme sesı geldı.....

hemen durdum, elfrenını cekıp arabadan ındım.arkada trafık felc ama umrumda degıl...

sagtarafa baktım bısıkletlı amca ben gecerken arabanın ortasına dalmıs.....

o an nasıl sınırlendım bılemezsınız...

adamın ustune yurudum..kardesım kormusun ben gecıyorum neden hala uzerıme gelıyorsun dıye...şaka gibi ama adamın bir gözü gerçekten de kördü.bırden sakınlestım.
    kapı sag onden arkaya kadar lastık ızı olmustu.parmagımla bır ıkı surtunce cıktı.boyaya zarar vermemıs yanı...ama sag arka kapının alt köşesinde ufak bır gocuk oldu.bakrbakmaz bellı olmuyor ama canımı cok sıktı.gıttım sanayıye gosterdım.usta ,gocuk eger kapının ortalarında bır yerde olsa vakumla duzeltırdık dedı ama kosede olunca ıc kısımdan cekıclememız lazım dedı.cekıclenırse puruzsuz olamıyacagını dusundum.
    buna pek sıcak bakmadım.nazarlıgımız olsun dedım gectım.belkı ılerıde yaptırırım.

arkadaslar ama dıkkat edın.sız dogru durust olsanız da cevrenızde cok dıkkatsız,serserı mayın gıbı dolasan ınsan var.
    arac daha 600 km de oldugundan ıcım cız ettı.
    Allah daha buyuklerınden korusun,canımıza gelmesın....

muratpaşa caminin yanındaki cuma pazarından bahsediyorsan,dediğin amca sürekli oralarda gezer bisiklette

• quote:

Orijinalden alıntı: ccc_07

quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

arkadaslar bu gun moralım cok bozuldu...

nısanlımı cuma pazarına goturdum.malum eve uzak,alış veriş falan yuk olmasın ıstedım.
    neyse

ara sokaga gırdım.tabıkı tıklım tıkıs olmus her yer.
    onumde bır kapalı kasa kamyon vardı.onun arkasında da bır bısıkletlı amca.
    kamyonun yanından gecerken sag yan kısımdan bır surtunme sesı geldı.....

hemen durdum, elfrenını cekıp arabadan ındım.arkada trafık felc ama umrumda degıl...

sagtarafa baktım bısıkletlı amca ben gecerken arabanın ortasına dalmıs.....

o an nasıl sınırlendım bılemezsınız...

adamın ustune yurudum..kardesım kormusun ben gecıyorum neden hala uzerıme gelıyorsun dıye...şaka gibi ama adamın bir gözü gerçekten de kördü.bırden sakınlestım.
    kapı sag onden arkaya kadar lastık ızı olmustu.parmagımla bır ıkı surtunce cıktı.boyaya zarar vermemıs yanı...ama sag arka kapının alt köşesinde ufak bır gocuk oldu.bakrbakmaz bellı olmuyor ama canımı cok sıktı.gıttım sanayıye gosterdım.usta ,gocuk eger kapının ortalarında bır yerde olsa vakumla duzeltırdık dedı ama kosede olunca ıc kısımdan cekıclememız lazım dedı.cekıclenırse puruzsuz olamıyacagını dusundum.
    buna pek sıcak bakmadım.nazarlıgımız olsun dedım gectım.belkı ılerıde yaptırırım.

arkadaslar ama dıkkat edın.sız dogru durust olsanız da cevrenızde cok dıkkatsız,serserı mayın gıbı dolasan ınsan var.
    arac daha 600 km de oldugundan ıcım cız ettı.
    Allah daha buyuklerınden korusun,canımıza gelmesın....

muratpaşa caminin yanındaki cuma pazarından bahsediyorsan,dediğin amca sürekli oralarda gezer bisiklette

aynen oyle.

• arkadaşlar yoksunuz ortada
  • İyi pazarlar herkese. Boya ile ilgili kesinlikle sıkıntı var araçta. 3 gün duran kuş pisliği iz bıraktı ve geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

İyi pazarlar herkese. Boya ile ilgili kesinlikle sıkıntı var araçta. 3 gün duran kuş pisliği iz bıraktı ve geçmiyor.

3 gun de cok uzun sure.normal gecmemesı.kullanım kıtapcıgında uzun sure boyayla temas ettırmeyın dıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Büyük İskender

İyi pazarlar herkese. Boya ile ilgili kesinlikle sıkıntı var araçta. 3 gün duran kuş pisliği iz bıraktı ve geçmiyor.

kaynar sıcak su ve oto şampuanı ile yumuşak süngerle üzerinde dairesel hareketle bastıra bastıra yıkarsan o bıraktığı kuş pisliğinin gölgeli izi kayboluyor. Kuş pisliği asidik ve yağlı. çok zor çıktığı gibi boyanında a..na koyuyo maalesef.
  • arkadaslar nasipse bende 2012 model vw polo alıorum...çarşamba günü plaka ve evrak işleri bitince teslim edicekler...yalnız tavsiyelerinize ihtiyacımın olduğu bi konu var.. vdf den 21.500 tl kredi ile alıcam 12.500 nakit vericem...dosya masrafı 600 tl alıolar 0.99 dan işlem görücem..yalnız bu şekilde 22.100 edior ve 48 aydan aylık ödemesi 607 tl...fakat öğrendimki aylık 500 tl civarı faizden 100 tl anaparadan çekiolar ortlama...ben ihtiyaç kredisi çekmiştim 48 ay 16000 tl için aylık 442 tl...aylık 190 tl faiz 250 ana paradan çekiolar...yani ben bu vdf kredisini 1 sene sonra kapatıcak olsam anapardan çok çekim olmadıgı için 1 sene içinde sadece faizine para ödemiş olucam... ana para ödemesi faizden yüksek ihtiyaç kredisi almak dahamı mantıklı yardımınıza ihtiyacım var yarın karar vermiş olmam gerekio???
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakkos

arkadaslar nasipse bende 2012 model vw polo alıorum...çarşamba günü plaka ve evrak işleri bitince teslim edicekler...yalnız tavsiyelerinize ihtiyacımın olduğu bi konu var.. vdf den 21.500 tl kredi ile alıcam 12.500 nakit vericem...dosya masrafı 600 tl alıolar 0.99 dan işlem görücem..yalnız bu şekilde 22.100 edior ve 48 aydan aylık ödemesi 607 tl...fakat öğrendimki aylık 500 tl civarı faizden 100 tl anaparadan çekiolar ortlama...ben ihtiyaç kredisi çekmiştim 48 ay 16000 tl için aylık 442 tl...aylık 190 tl faiz 250 ana paradan çekiolar...yani ben bu vdf kredisini 1 sene sonra kapatıcak olsam anapardan çok çekim olmadıgı için 1 sene içinde sadece faizine para ödemiş olucam... ana para ödemesi faizden yüksek ihtiyaç kredisi almak dahamı mantıklı yardımınıza ihtiyacım var yarın karar vermiş olmam gerekio???

bence vdf den kredi almayın. eğer böyle olursa bütün faizi hemen ödemiş olacaksınız . daha düzenli bir faiz ödemesi için bütün bankalarla görüşün.

biz aralık ayında araç alırken 0.78 faizden ve ana parası faizden çok olarak şekilde ing banktan çekerek aldık.

bütün bankaların internet sitelerine girip ödeme şemanıza bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 2 Ekim 2011; 19:41:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

arkadaslar nasipse bende 2012 model vw polo alıorum...çarşamba günü plaka ve evrak işleri bitince teslim edicekler...yalnız tavsiyelerinize ihtiyacımın olduğu bi konu var.. vdf den 21.500 tl kredi ile alıcam 12.500 nakit vericem...dosya masrafı 600 tl alıolar 0.99 dan işlem görücem..yalnız bu şekilde 22.100 edior ve 48 aydan aylık ödemesi 607 tl...fakat öğrendimki aylık 500 tl civarı faizden 100 tl anaparadan çekiolar ortlama...ben ihtiyaç kredisi çekmiştim 48 ay 16000 tl için aylık 442 tl...aylık 190 tl faiz 250 ana paradan çekiolar...yani ben bu vdf kredisini 1 sene sonra kapatıcak olsam anapardan çok çekim olmadıgı için 1 sene içinde sadece faizine para ödemiş olucam... ana para ödemesi faizden yüksek ihtiyaç kredisi almak dahamı mantıklı yardımınıza ihtiyacım var yarın karar vermiş olmam gerekio???

bence vdf den kredi almayın. eğer böyle olursa bütün faizi hemen ödemiş olacaksınız . daha düzenli bir faiz ödemesi için bütün bankalarla görüşün.

biz aralık ayında araç alırken 0.78 faizden ve ana parası faizden çok olarak şekilde ing banktan çekerek aldık.

peki taşıt kredisimi yoksa ihtiyaç kredisimi çekmiştiniz??ben bankaya gittiğimde taşıt kredisi mi çekmek istiorum yoksa ihtiyaç kredisi çekmek istiorummu diyicem o amaçla soruorum?

• quote:

quote:

quote:

peki taşıt kredisimi yoksa ihtiyaç kredisimi çekmiştiniz??ben bankaya gittiğimde taşıt kredisi mi çekmek istiorum yoksa ihtiyaç kredisi çekmek istiorummu diyicem o amaçla soruorum?

ihtiyaç kredisi olarak almıştık. banka görevlisiyle hangisi uygun olur diye konuşarak alın. ve tüm bankalara bakmaya çalışın.

• bilgiler için tskr ederim...yarın vw satış temsilcisini arayıp ödeme planını sorucam aylık nekadar ana para nekadar faiz ödediğimi sorucam... aynı zamanda dolaşabildiğim kadar banka dolasıcam ama netten bütün bankalara baktım 1.25 faiz oranından düşük ihtiyaç kredisi yok gibi...iki tercih arasında baya zorlanıcam gibi duruo... ya 0.99 dan taksitlerdeki faiz ödemesi ana paradan daha yüksek olan vdf den alıcam taksidim 610 civarı olucak... yada 1.25 faiz oranıyla ana para ödemesi daha yüksek olan ama aylık ödüycem taksit 650 ile 700 arasına cıkırıcam...zor bi karar...birincisinde kapatma durumum olursa daha yüksek para ödüycem ama düşük taksitlerim olmus olucak..diğerinde daha yüksek taksitlerim olucak ama kapatmak istersem daha az miktara peşin para ile kapatabilio olucam ve arabamda üstüne ipotekli olmamıs olucak...püff....vdf ile kredi alıp ödeme planı elinde mevcut olan arkadas varsa ve bilgi verirse cok memnun olurum... aylık taksitin nekadarı ana para nekadarı faiz bilgilendirirse benm için karar vermemde çok yardımcı olucak...ilginiz için tskr ederim...

• quote:

bilgiler için tskr ederim...yarın vw satış temsilcisini arayıp ödeme planını sorucam aylık nekadar ana para nekadar faiz ödediğimi sorucam... aynı zamanda dolaşabildiğim kadar banka dolasıcam ama netten bütün bankalara baktım 1.25 faiz oranından düşük ihtiyaç kredisi yok gibi...iki tercih arasında baya zorlanıcam gibi duruo... ya 0.99 dan taksitlerdeki faiz ödemesi ana paradan daha yüksek olan vdf den alıcam taksidim 610 civarı olucak... yada 1.25 faiz oranıyla ana para ödemesi daha yüksek olan ama aylık ödüycem taksit 650 ile 700 arasına cıkırıcam...zor bi karar...birincisinde kapatma durumum olursa daha yüksek para ödüycem ama düşük taksitlerim olmus olucak..diğerinde daha yüksek taksitlerim olucak ama kapatmak istersem daha az miktara peşin para ile kapatabilio olucam ve arabamda üstüne ipotekli olmamıs olucak...püff....vdf ile kredi alıp ödeme planı elinde mevcut olan arkadas varsa ve bilgi verirse cok memnun olurum... aylık taksitin nekadarı ana para nekadarı faiz bilgilendirirse benm için karar vermemde çok yardımcı olucak...ilginiz için tskr ederim...

48 ay yerine 36 ay çekebilecek durumunuz varsa öyle yapın derim. yada nakit miktarını arttırmaya çalışın. çünkü diğer türlü çok faiz ödeyeceksiniz.

taşıt kredilerine de bakın , zaman zaman daha uygun faizli oluyorlar. o yüzden sadece ihtiyaç kredisine bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 2 Ekim 2011; 22:56:14 >

• 7.500 civarında bi faiz ödüycem... nakitim 12.000 tl malesef daha fazla nakit cıkaramıorum:( bu arabayıda cok istiorum...aylık gelirim 2000 tl civarı 600 bile zaman zaman zorluycak beni...bu maaşa bu kredi ile ne önerirsiniz girmesemmi diye düşünüorum zaman zaman arada kaldım...genelde gelirin 3 te 1 ine kadar kredi ödemek makul diolar bende bu formata uyuyorum aslında...siz ne düsnürsünüz?
  • quote:

7.500 civarında bi faiz ödüycem... nakitim 12.000 tl malesef daha fazla nakit cıkaramıorum:( bu arabayıda cok istiorum...aylık gelirim 2000 tl civarı 600 bile zaman zaman zorluycak beni...bu maaşa bu kredi ile ne önerirsiniz girmesemmi diye düşünüorum zaman zaman arada kaldım...genelde gelirin 3 te 1 ine kadar kredi ödemek makul diolar bende bu formata uyuyorum aslında...siz ne düsnürsünüz?

Hangi modelini alacaksın?

Arkadaşlar bu arada tekrar yazıyorum 1.2 benzinli kullanan varsa lütfen ulaşsın bana ben de almak istiyorum ama sormak istediklerim var yardımcı olun lütfen.
  • @bakkos, kredide her zaman ilk taksitlerde faizden fazla-anaparadan az ödenir.. çünkü banka borcunu erken kapatma ihtimaline karşı senden en önce alabileceği kadar fazla faizi tahsil eder.. VDF örnek ödeme tablosuna bakarsan bunu görebilirsin:

• quote:

7.500 civarında bi faiz ödüycem... nakitim 12.000 tl malesef daha fazla nakit cıkaramıorum:( bu arabayıda cok istiorum...aylık gelirim 2000 tl civarı 600 bile zaman zaman zorluycak beni...bu maaşa bu kredi ile ne önerirsiniz girmesemmi diye düşünüorum zaman zaman arada kaldım...genelde gelirin 3 te 1 ine kadar kredi ödemek makul diolar bende bu formata uyuyorum aslında...siz ne düsnürsünüz?

aralık ayınıda bekleyebilirsiniz. kredi indirimleri vs. işinizi kolaylaştırır.

biz aracı alırken (aralık 2010) 15000 nakit - 16700 tl kredi çektik 24 ayda 2600 tl faiz ödeyeceğiz ayda 804 tl yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 3 Ekim 2011; 0:31:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34UD5759

@bakkos, kredide her zaman ilk taksitlerde faizden fazla-anaparadan az ödenir.. çünkü banka borcunu erken kapatma ihtimaline karşı senden en önce alabileceği kadar fazla faizi tahsil eder.. VDF örnek ödeme tablosuna bakarsan bunu görebilirsin:

hocam verdiğiniz bilgi altın değerindeydi...benm aldıgım 16.000 tl lik ihtiyac kredisinde aylık 440 tl nin 190 ı faiz 250 tl si ana para idi...vdf ödeme tablosunda gördügümde hemen hemen aynı...590 tl nin 335 anapara 213 tl faiz gözüküo...pek bi fark yok gibi...erken kapatmak istesem ihtiyac kredisi ile vdf nin taşıt kredisi arasında tek fark arabanın ipotekli olması gibi gözüküo...her ikisindede ana para ödemesi faiz ödemesinden fazla...yarın vw müsteri temsilcisinede ödeme tablosunu cıkarttırıcam...bugün aradım ama tatildeydi pazar oldugu için yarın tedaylı ödeme tablosunu söylerim dedim...eğer sizin bu gönderdiğiniz tabloda oldugu gibi ana para oranı faiz oranından yüksek ise vdf den alıp geçiçem yoksa ihtiyaç kredileri 1.25 in altında diil daha fazla faiz ödemiş olucam ve kredi taksitleri 50-60 tl üzerinde artmış olucak...çok saol tekrar...

• quote:

quote:

aralık ayınıda bekleyebilirsiniz. kredi indirimleri vs. işinizi kolaylaştırır.

biz aracı alırken (aralık 2010) 15000 nakit - 16700 tl kredi çektik 24 ayda 2600 tl faiz ödeyeceğiz ayda 804 tl yapıyor.

aralığı beklediğimizde düşme ihtimali oldugu kadar düşmeyebilirde...aynı zamanda euro sürekli yükseliş gösterio...araç 30 binlerden 34 binlere dayandı şu 1 bucuk sene içinde...bu gidişle döviz düşücek gibi durmuo..nekdardır bekliorum faizler düşsün döviz kurları düşsün diye ama ne faizlerin düştüğü var nede dövizin...döviz yükselmeye devam ederse ki muhtemel duruo daha fazla beklemekte bi yandan mantıklı gelmio bilmiorum yanılıomuyum ama bu fikir kemikleşmeye başladı bende:(ayrıca 800 tl ödeme gücüm yok şuan maksimum sınırlara dayanmış durumdayım daha yukarısı benm için ciddi tehlike yaratıcak gibi..keşke 24 ayda bitirip daha az faizle araba alabilicek durumda olsam..en güzeli o şekilde almak...4 sene bitsin diye beklemek gına getirici hakikaten...18 ay dır ihtiyaç kredisi ödüorum nası bi duygu oldugunu çok iyi biliorum en iyi kredi 12 aylıktır en fazla çekiceksende 24 ay çekmekte fayda vardır ama 24 aylık taksitleri kaldırabilicek ekonomik denge yok malesef 36 ay bile riskli benm için mecbur 48 aya kaldık:(
    şimdi 18 aydır ödediğim ihtiyaç kredisi var daha 30 ödemem devam edio...yarın onu yapılandırıp 48 aya çıkarmayı ve üzerine 10.500 tl daha ihtiyaç kredisi almayı ve her iki krediyi 48 ayda tek ödeme şeklinde birleştiricem...eğer aylık taksiti 630 u falan geçerse vdf den almam daha mantıklı olucak çünkü orda 610 taksitle ve 0.99 faizle ödüycem.tek dez avantajı araba kredi bitine kadar ipotekli olucak...ana para faiz oranına bakıldığında vdf ninde ihtiyaç kredisi gibi ana para ödemesi faizden fazla makul görünüo...benm korkum 610 ödüosam bunun 500 ü faiz 100 tl si ana paradan çekiliosa eğer bu 15 ayda tamamen faize çalışmam demek...kapamak istesem anaparadan eksilme olmıyca için hem faizin tamamını hemde ana parayı ödüycem...tabloda görüldüğü gibi ana para ödemesi fena görünmü aynı ihtiyaç kredisi gibi...sizinde kafanızı şişirdim şurda vw polonun güzelliklerini konuşmak varken nelerle şişirdim kafanızı hepinize tskr ediorum eğer alırsam aracı bi aksilik olmazsa hemen özendim fotolarını koyucam bende:)

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.