Şimdi Ara

VW JETTA 1.4 TSI vs. HONDA CIVIC 1.6 PREMIUM (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
11.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • wolkswageni olan ozellıkle jettası olan arkadaslar araclarını dıger muadıl araclara nazaran pahalı aldıkları ıcın dıger markalardan daha kalıteli oldukları kanısına varmışlar ama ona bakarsanız jetta yeni i30 danda pahalı ama malzeme kalıtsei yeni i30 un yarısı kadar yok ustelık i30 jettadan daha ucuz bır arac.
  • Otomatik versiyon için karşılaştırmada civic her türlü üstündür ki yıllardır sorunsuz satış yapıyor ama almanlar bunda bi türlü dikiş tutturamadı :) dsg ile çile çeken sayısı damlayken göle döndü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: winchester0607

Arkadaşlar eklemek istediğim bir kaç birşey daha var onlarıda eklemek istiyorum artı olarak.

8-Arabalarda 6. vites çok büyük bir avantajdır;hem yakıt tüketimini düşürür hemde devri düşürdüğü için motor sesini azaltır
    9-Jettanın iç hacmi ve bagaj hacmi daha fazladır
    10-bazı arkadaşlar 1.4 TSI motora iyi değil,yeni,kötü felan demişler.Eğer araştırırsanız 1.4 TSI motor üst üste 1.1-1.4 hacimleri arasında en iyi motor seçilmiştir.

Tekrar belirtmek istiyorum arkadaşlar kesinlike benim aracım Jetta olduğu için bu yorumları yapmadım.Bildiğim ve test ettiğim için bu yorumları yapıyorum.Jettayı almadan önce birçok arabayı inceledim.(Civic,focus,fluence,astra,jetta,corrolla)
    Amacım sizi 2 araç hakkında daha ayrıntılı bilgilendirmektir.Asla civici kötülemek değil.
    Teşekkürler...

10 tane konu sıralamışsın ve Allah'tan yanlı yorum yazmamışsın, birde yanlı yazsan 10-0 Jetta alacaktı demekki.

Hoş bu seferde 8.5-1.5 Jetta kazanmış.

Tarafsızı böyleyse Allah VW cilerin yanlı tutumda olanını bize denk getirmesin.

Gerçekler galiba canını sıktı güzel kardeşim bunları kafadan uydurmuyorum ben 2 aracıda test ettim biliyorum.Tarafsız olmak illa bi civici iyilemek bi jettayı iyilemek değil ayrıca doğruları konusmaktır.Sen nasıl algılamak istersen algıla bu forumda aynı tip konudan nerden baksan 10 tane konu vardır.Civic sahipleri civicleri,jetta sahipleri jettayı överler.Ama ben civici alcak ve son anda vazgeçmiş biri olarak yazdım.Neyse benim düşüncelerim bu kim katılır kim katılmaz beni ilgilendirmez.Fakat bu 7-8 maddeme yalan diyebilcek biri var ise o zaman tekrar konusalım.

• Fakir ve apaçi isen Honda Civic alırsın, elit ve elegant isen VW Jetta alırsın. Bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurvt -- 12 Ağustos 2013; 19:42:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurvt

Fakir ve apaçi isen Honda Civic alırsın, elit ve elegant isen VW Jetta alırsın. Bu kadar basit.

Konu sahibi arkadaş araç alımı için ayırmış olduğu 45 bin TL bütçe ile Civic alırsa fakir, Jetta alırsa elit (ki o da zengin anlamında herhalde) oluyor demek.

Para, (hem de aynı miktar para) nelere kadir yahu!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Fakir ve apaçi isen Honda Civic alırsın, elit ve elegant isen VW Jetta alırsın. Bu kadar basit.

Konu sahibi arkadaş araç alımı için ayırmış olduğu 45 bin TL bütçe ile Civic alırsa fakir, Jetta alırsa elit (ki o da zengin anlamında herhalde) oluyor demek.

Ooo o da birşey mi...aynı adam civic alınca hem kel hemde fodul olurken, jetta alınca kıvanç tatlıtuğ oluyor...böyle bir fark var arada...

anlamadığın işlere burnunu sokma paşam, böylece seni rencide etmiş olmam..ok? ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yılın tespiti..
  • alikum kullanıcısına yanıt
    Ya ne anlamıcam bilmeden konuşma. iki arabayı da yıllarca kullandım, Jetta'ya bok atanlar genelde parası yetmeyen ve trendline (0 donanım, boş) almak istemeyenler ki bence mantıklı, parası 1.4 comfortline almaya yetmeyen bu yüzden sırf donanımlı diye diğer C sınıfı ucuz araçlara parayı yatıran cahil apaçi kesim. halbuki bilmiyor ki yapacağı dandik modifiyeler (replika jant, neon lamba, amortisör kestirme, ve daha nice araç üzerindeki bilimum rezil güncellemeler vs.) yüzünden cebinden çıkacak toplam para 55-60 milyara varacak.

google'da aratınca honda civic modifiye diye 458.000 sonuç, jetta'yı aratınca 158.000 sonuç. bu bile ülkedeki modifiye meraklısı barzoların araç tercihleri hakkında tek başına bilgi verebilir.
  • quote:

quote:

Dikkat ettiysen sana cevap vermiyorum.

"Paran varsa Japon, yoksa alman."

Kendi imzan ile bu işten ne kadar anlamadığını tescillemişsin zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurvt -- 13 Ağustos 2013; 11:04:28 >

• ozgurvt O kullanıcısına yanıt
    devam devam, fenomen olma yolundasın
  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    5 vitesli arabanla hayırlı sürüşler dilerim. 120-130 km'de araban uçak motoru gibi bağıracağından en azından egzoz deldirmene gerek kalmadı canım kardeşim.

Güle güle kullan. Yalnız dikkat et çok gaza abanma overdrive filan yok arabanda benzin 5 tl bir de, fakir kalmayasın sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurvt -- 13 Ağustos 2013; 12:31:59 >
  • Forumun kötüye gittiğini görmek istemiyordum ama malesef forum kan kaybediyor.Gerçekten çok yazık...

• Dostum sen zaten sakin kullanıyorum demişsin ondan dolayı sana Civic derim ama arada basmak istedin devri yükseltirsin işini görür ve lpg de yanında avantajın olur. TSI motorda çok iyi sorunsuzluğu sıkıntı en önemlisi Turbo ve lpg uyumsuzluğu. Bu nedenle Civic derim. Ha bana kalsa 30_35 bin civarında dizel linea veya mitsubishi Lancer, Subaru legacy, Skoda, saat... Gibi modellere yönelirim. 10 binde cebimde kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

Donanımlardan ve sorunsuzluktan dolayı civic derim...

en güzel yorum budur vw sahibi bir beyefendi bunu söyleyebiliyorsa konu kapanır hayırlı olsun...
  • quote:

quote:

quote:

Dikkat ettiysen sana cevap vermiyorum.

"Paran varsa Japon, yoksa alman."

Kendi imzan ile bu işten ne kadar anlamadığını tescillemişsin zaten.

Arkadaşım merhaba,

Profilinde yazdığına göre foruma 7 Haziran 2011 tarihinde üye olmuşsun.

Forumdaki ilk paylaşımların da Sega oyun kasedi ilgili olmuş yine 7 Haziran 2011 tarihinde:

http://forum.donanimhaber.com/m_49716413/f_//tm.htm

Ve aradan 2 küsur yıl geçmiş ve forumda otomobillerle ilgili tek paylaşımın bu konuya dün yazdığın birkaç mesaj olmuş.

VW JETTA 1.4 TSI vs. HONDA CIVIC 1.6 PREMIUM

Ve bu paylaşımlarından da bu işin erbabı olduğun açık ve net olarak anlaşılmakta.

Ve tesadüfe bak ki ben de alttaki test sürüşünü 9 Haziran 2011 tarihinde yapmışım.

Yani senin foruma üye olduğun tarihten 2 gün sonra.

quote:

Haluk Test Sürüşü 20. VW Jetta 1.6 TDI Comfortline DSG

Aracı birkaç hafta önce test ettim.

Forumun açık ara en popüler aracı olan Jettayla ilgili forumdaşlarımın beklentisini bildiğimden detaylara dikkat etmeye çalıştım.

Daha 39 km'deydi test aracı ve galiba ilk test sürücüsü bendim. :)

Göstergelerdeki jelatinler duruyordu.

Onları da ben söktüm. :)

Gelelim araçla ilgili tespitlerime.

Önce olumlu olanlar:

1. Aracın motoru gayet yeterli. Koltuğa sizi yapıştırmasada hiç fena değildi. (Hız sabitleme olmadığı için çok sevdiğim "hız sabitleme ile hızlanma testini" yapamadım.)

Bu test aracın motor performansını vermede ve motor şanzıman uyumunu göstermede benim için o kadar önemli ki cc özelliği olmayan araç testlerimde önemli birşeyler eksik kalmış gibi hissediyorum.

2. Aracın yalıtımı da fena değil. Peugeot 3008, Fiat Bravo ayarında geldi bana. Golf, yeni C4 ve C-max biraz daha başarılı gibi Jettadan.

3. DSG için vites geçişleri ve kullanım konforu adına olumsuz birşey söylemek sözkonusu değil. Polo dizel DSG de konmayan hillholder Jetta DSG de standart.

4. Eski Jettaları dizayn olarak sevemedim bir türlü. Yenileri daha çok beğendim. .

5. İçi ve bagajı çok geniş. Bu konuda da her türlü övgüye değer.

6. D sınıfı 1.6 Avensiste bile alınamayan açık renk iç mekan aracın içini çok ferahlatıyor. (Kirlenmesi kaçınılmaz olacaktır ama.)

Olumsuz yönler:

1. Fiyatını yazmama gerek yok. Bu süreçte aracın fiyatına 2, yok yok 3 kez daha zam geldi :)

2. DSG'nin garanti bittikten sonraki çıkabilecek masraf maliyetleri düşündürücü.

3. İç mekan plastik kalitesi. Kapıların ve de göğüsün alt kısımlarındaki plastik kalitesi bekleneceği gibi düşük kalitede

Aracın yakıt tüketimi efendi bir kullanımla 21 km'lik - dur kalk olmayan - test güzergahı sonunda 6.0 litre oldu. Benzer şartlarda benim Bravo da böyle yakardı. Yeni nesil bir araç için daha iyi olabilirdi ama araç daha çok yeniydi yazdığım gibi.

Sonuç: Sedan kasalı araçları pratik bulmayan biri olarak Jetta yerine Golf'ü tercih ederdim :)

Aynı motora sahip ama düz vitesli olanı.

5 vitesli dizel Golf, bacanağın dizel Polodaki şanzıman oranlarına sahipse eğer tam alınacak araç olmuş demektir.

Onu da birkaç ay önce test ettim ama foto falan çekmediğimden detaylarını çok hatırlamıyorum.

Ama yalıtımı Jettadan biraz daha iyi.

Gördüğün gibi aracın olumlu yönlerini de olumsuz yönlerini de gerekçeleriyle belirterek paylaşımda bulunmuşum.

Bu da test sürüşü izlenimini paylaştığım konu (sayfanın ortalarında):

http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_11/tm.htm

(Merak ediyorsan Civic ile ilgili görüşlerimi de yine aynı konuda bulabilirsin.)

Aynı sınıf ve benzer özelliklerdeki 2 araca aynı parayı vererek birinde fakir diğerinde ise elit olma konusundaki vecizene katılamıyorum, kusura bakma.

Bir de "yazdığını neden eleştirdiğimi" anlamadan ve bunun üstüne daha imzamı düzgün okumaktan acizken tüm bunları yazıyorsun ya bana uzak, Allah'a yakın olmanı en samimi duygularımla niyaz ederim.

Hadi kal sağlıcakla.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

Bu kim la yeni mi bu
  • @haluk23

Süspansiyonları nasıldı beğendin mi darbe sönümleyişini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Bu kim la yeni mi bu

Yeni ama haluk abi sayesinde hızlı öğreniyor:))))

@haluk23 bu nasıl bir kaderdir yahu...9 haziranda sen jetta o sega:))))

• quote:

Orijinalden alıntı: The Dubliner

Arkadaşlar
    45.000 tl hazır param var. Acil de araba almam lazım. Ama acayip de kararsızım. Tercihi ikiye indirdim.

VW Jetta 1.4 TSI Trendline (Çelik jant hediyesi var)
    Honda Civic 1,6 Premium

Honda da donanim çok güzel ancak motoru ve tabi yakıtı dolayısıyla endişeliyim. 1,4 TSI ile honda motoru arasında çok yakış farkı olur mu.
    VW nin 6 ileri şanzımanı çok şey farkettirir mi

Lütfen yardım.

Bence Hondanın Değil Jettanın motorundan korkun.DSG sorunlarıyla boğuşan arkadaşlarım var...2 yıl boyunca Hondamın motoruna anahtar vurulmadı.Sadece yağ ve filtre değişimi yapıldı.Performanstada aman aman fark olacağını sanmıyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Bu kim la yeni mi bu

Yeni ama haluk abi sayesinde hızlı öğreniyor:))))

@haluk23 bu nasıl bir kaderdir yahu...9 haziranda sen jetta o sega:))))

ya kardeşim siz 2011 de jetta'ya binerken (ki o da test sürüşü başka türlü binemezsin zaten) çalıştığım şirket altımda audi a6 vermişti. arabayı 10 km test edince arabanın tüm özelliklerini çözdüğünü mü sanıyorsun?

bir de lütfen imzanıza araba yazma gibi apaçilikler yapmayın. bu sözüm bu forumdaki herkese.

sega mevzusu tamamen çocukluğumdaki anılarım ile ilgili arayışımdan ötürü attığım mesajdır. amele amele çıkarımlarda bulunmayın.

hadi öptüm hepinizi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.