Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (525. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
53.708
Cevap
447
Favori
3.676.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 523524525526527
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doktor Bey,

Aracınızı güle güle kullanın. Bizim alacağımız araç da muhtemelen dış görünüm olarak sizinkinin aynısı olacak. Sizin araçta takılı olan lastiklerin markasını öğrenebilir miyim?

Bir de Bluetooth kiti verimli çalışıyor mu? Aradığınız kişiler sesinizi net duyabiliyor mu?

Kusura bakmayın sorguya çeker gibi oldu ama...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: M V P

quote:

Orijinalden alıntı: kürşatkürşat

Selamlar
    Ben de hala bekleyenler arasindayim ve hala tdi comfortline dsg mi yoksa highline manuel mi almam gerektigine karar veremedim dsg bence fevkalade bir sanziman ve oldukca keyifli ama diger tarafta sensor cc jant bixenon bluetooth ve birkac ozellik var
    Bu sorum daha once (golf 6 gibi) hem dsg hem highline kullanmis olan veya bu 2 secenegin kullanima etkisini iyi bilen insanlara
    Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz??

Bende highline DSG var. İstanbul'da yaşamasaydım DSG almazdım. Bu şehirde bence otomatik vites lüks değil, ihtiyaç. Diğer şehirlerde ise konfor unsuru bana göre.
    Özellik farkları nedeniyle comfort alsaydım tatmin olmayacaktım.

Eğer Comfort ile high arasında vazgeçilmez dediğiniz özellikler var sa ve bunları sonradan da taktıramayacağınızı düşünüyorsanız high derim. Ama sürüş konforu diyorsanız DSG comfort.

Tabi ihtiyaçlarınız doğrultusunda en doğru kararı siz vereceksiniz...

Şimdiden hayırlı olsun.

Su zamana kadar manuel arac kullandim otomatik de kullanabiliyorum ama arabanin kendi kendine ayarlamasi bana uymuyodu butun triptonik otomatik gruplarinda imkanim dahilindeki arabalarda :) dsg cok farkli farkindayim ama donanimi dsg ye tercih edeem sanirim
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: winston72

quote:

Orijinalden alıntı: kürşatkürşat

Selamlar
    Ben de hala bekleyenler arasindayim ve hala tdi comfortline dsg mi yoksa highline manuel mi almam gerektigine karar veremedim dsg bence fevkalade bir sanziman ve oldukca keyifli ama diger tarafta sensor cc jant bixenon bluetooth ve birkac ozellik var
    Bu sorum daha once (golf 6 gibi) hem dsg hem highline kullanmis olan veya bu 2 secenegin kullanima etkisini iyi bilen insanlara
    Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz??

Benimde golf için ısrar etmemin nedeni dsg zaten. Dsg vazgeçilmez ise sizin için ona +1 diyelim. Diğer yandan uzun yol yapıyorsanız cc olmaz ise olmazlardan. Comfort cantlar benim hoşuma gitmediği için dijon jantlar bana daha cazip geliyor.Yani imkan var ise highline alıp kafa rahat devam etmek lazım. Yok imkan kıstlı ise dsg comfort +sonradan cc takılıp devam edebilirsiniz.

Senede 2 kere falan uzun yol yapiuorum ve cc cok rahat gecmesini sagliyo yolun
    Comfort alirsam eger sensor ve cc gerekcek fiyat iyice artacak
    Arabanin donanimi arabanin motor-yol tutus gibi elzem ozelliklerden sonra gelen ilk sey benim icin bu yuzden sanirim manuel highline a kayacak gibiyim
    Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: alper029

@ doktor_o

Doktor Bey,

Aracınızı güle güle kullanın. Bizim alacağımız araç da muhtemelen dış görünüm olarak sizinkinin aynısı olacak. Sizin araçta takılı olan lastiklerin markasını öğrenebilir miyim?

Bir de Bluetooth kiti verimli çalışıyor mu? Aradığınız kişiler sesinizi net duyabiliyor mu?

eyvallah iyi dilekleriniz için , benim araç 1.6 tdi highline dsg pasifik mavi lastikler michelin primacy hp 17 inch ,bluetooth kiti telefonu hemen algılıyor ve ses kalitesi çok iyi aradığım kişiler sesin iyi olduğunu söylüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: doktor_o

quote:

Orijinalden alıntı: alper029

@ doktor_o

Doktor Bey,

eyvallah iyi dilekleriniz için , benim araç 1.6 tdi highline dsg pasifik mavi lastikler michelin primacy hp 17 inch ,bluetooth kiti telefonu hemen algılıyor ve ses kalitesi çok iyi aradığım kişiler sesin iyi olduğunu söylüyor

Ben sizin golfünüz beyaz zannetmiştim. Motor, şanzıman ve renk hariç aynısı olacak diyelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper029 -- 10 Ocak 2013; 0:27:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Vallah bende ilk defa duydum ve sasirdim vw nasil yapar bunu anlamiyorum ,baska lastik mi yok kardesim

Maliyet düşürme politikası olmasın

ya bu maliyet düşürmeler genele yayılmazmı anlamıyorum hocam, şimdi bu triangle lastikle araçları gelenlerden vw daha çok mu kar edecek yada etse etse ne kadar eder anlamak mümkün değil
    şurda 2-3 marka var tak birini yolla daha önce jettaları hankookla göndermişlerdi bazı forumlarda olay olmuştu olur mu öyle şey diye gine hankook u birileri bilir triangle ne ya

http://www.lastikturk.com/205_60_16_Triangle_TR918_lastik_7988.html
    http://www.lastikturk.com/205_60_16_Michelin_Energy%20Saver%20GRNX_lastik_8549.html
    260-130= 130*4=520 tl hocam az mı binlerle çarparsak...
    bu basit bir olay değil eğer gerçekse yazıklar olsun

Arkadaşım çok güzel bir matematik hesabı yapmışsın ama o lastik şirketleri dediğin fiyatta VW ye lastik satamıyorlar.
    Michelin gibi şirketler marka bedelini son kullanıcı lastik almak isterse çok fena ödetiyorlar. Yoksa VW gibi diğer dünya devlerinede Michelin de olsan o fiyata lastiğini satamazsın.
    Bazı markalar çok fazla isim yapmış haldeler gayet normal olarak kullanıcı o lastikleri görmek istiyor. Sonuçta VW belirlenen lastik kalite parametrelerine uyan tüm lastikleri alıp kullanır.
    Lastik konusunda bence çok takma mühim olan aracında fabrika kusurları çıkmasın, en kötü ihtimal lastiğe fark verir değiştirirsin.Keşke benim golf 4 dede lastik kötü olsaydıda o motor ve kalitesiz parça problemlerini yaşamasaydım.
    Kasasız,belasız güle güle kullanmanı dilerim, hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedd_26

quote:

Orijinalden alıntı: onur1971

quote:

Orijinalden alıntı: _accord_

Once cruise control isini hallediyim dedim park sensoru kolay is bence. Park sensorunu servislerin istedigi (cobra marka icin) 500tl cok fazla bence. Ben olsam biraz daha bekler uzerine 250 300 koyar orjinal ops destekli sensoru disarda taktiririm

Ops destekli sensorun sonradan takilabilme durumu var mi? Konuyu biraz acarmisin dostum...

Var bugün ender elk ile yazıştım sensörlerin yarın geleceğini ay sonuna doğruda kodlama işleminin netleşceğini yazmışlar ayrıca ilerleyen günlerde katlanan aynalar ve renkli bilgi ekranı da uygulanabileklerini eklemişler maille

Gelismelelerle ilgili guzel haberler bekliyoruz. Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onurxp

quote:

Orijinalden alıntı: deeper_inside

quote:

Orijinalden alıntı: Cngmtj

quote:

Orijinalden alıntı: deeper_inside

hadi gene iyisiniz arkadaşlar 1.6 TDI 105'lik motorlara chip gelmiş 148 hp, 307 nm. olmuş....

Gelmis derken neresi yapiyor hocam?

Superchips'in sayfasında çıkıyor, road test olarak 0-60 mph hızlanmasını da 8,9 sn gibi bisey vermiş, fabrika verisinin 11'lerde olması lazım 2 sn. gelişim mukemmel...test tarihi ocak13 olarak verilmiş daha cok yeni ama koklu firma olduğu için sorun olacagını sanmam. Türkiye'deki distributorlerde map'leri modemle ingiltereden aldığına göre istediğiniz bayide yaptırabilirsiniz gibi anladım ben, tabi adamlarla konuşmakta fayda var...

peki bunu yaptırdığımızda motorda sorun olma ihtimali nedir? motor garanti kapsamından çıkar gibi geliyor bana.. ayrıca OBD2 kablosu alıp bunların mapping'lerini kendimizde yapabiliriz sanırım, tabi modifiye mapping dosyasını bi şekilde bulmak lazım.

bence bu tip işlemler serviste yapılınca daha iyi oluyor vw nin abt yazılımı yapılabilir ama biraz pahalıydı yanlış hatırlamıyorsam

serviste baya pahalıya patlayabilir. Bu tarz chipleri alıp takmak daha mantıklı. 2009 yılında Citroen C4 110HP dizel varken araştırmıştım. Racechip.de diye bi alman sitesi var. Burada en son golf 7 motorlarınıda eklemişler. chiplerin fiyatı 300Euro'dan başlıyor. Bu sitenin ziyaretçi sayısı cok ciddi bi rakam. ve dolayısıyla sanırım müşteri sayısıda yüksektir yani iş yapan bir site.

1.4 140HP --> 179 HP

1,4 122HP --> 155 HP

1,2 105HP --> 136 HP gibi maksimum HP değerleri var.

Bu siteyle ilgili tecrübesi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurxp -- 10 Ocak 2013; 4:20:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarmega

Hayal kuruyorum işte... 53'e bitermi diye...

Tanıdık yoksa bu fiyat hayal bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -EKSELANS-

quote:

Orijinalden alıntı: rumenis

quote:

Orijinalden alıntı: cliff_26

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeTaK

quote:

Midline plus ve diğer donanım paketleri arasında sadece donanım ve teker çaplarında farklılık var.şunu net söyleyebilirim ki teker çapı büyüdükçe aracın yol tutuşu daha iyi olur koltuklara gelince sizi rahatsız etmez ama spor koltukların konforunu vermez!fonksiyonel direksiyonun yaptığı hiç bir şeyi (cruse control hariç) koldan destek almanız mümkün değil bütün işlerinizi parmakla yapmak zorundasınız!
    Donanımı sonradan ekletmek yerine dolu araç almak daha düşük maliyetlidir bu yüzden comfort U bekleyip az farkla daha dolu bir araç sahibi olabilirdiniz

cevabınız için teşekkürler haklısınız dolu araç almak daha düşük maliyetli ancak bütçeyi o kadar zorlayamam birde şuan kullandığım araç clio3. Clio'dan sonra herhangi bir pişmanlık yaşayacağımı zannetmiyorum yalnız en azından koldan ses ayarı yapılabilseymiş iyi olurmuş, benim boş cliomda bile var

1.2 midlineda silecek kolundan değiştirebiliyorsunuz şarkıları radyoyu vs.

Nasıl yapılıyor? Ben ilk defa duyuyorum. Hocam bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim... Daha orasını burasını çok kurcalamadım :)

Bu arada ben de aracıma kavuştum. Alanlara ve alacaklara hayırlısı olsun...

İzmir' den Eskişehir' e yakıt ortalamam 495 km.' de 6,6 lt. Yüksek gelebilir, Ort hızım 95 km/h yani biraz bastım. Ort hıza 30dk. lık mola da dahil...

Aracı aldım, depoyu fulledim ( 215 küsür TL ). Onun dışında 600 km' de, 495 şehir dışı, 105 km İzmir içi 186 TL' lik benzin yaktım. Eski hesap ve en doğru yöntemle.. Eskişehir' e geldim fulledim. 186 TL :)

Yav bir de SD card okuyucusunu göremedim :). Midline da S donanım olarak görünüyor ama..

SD kart yuvası radyo ekranının solunda dikey şekilde.
    Radyo vs. değiştirmek için silecek kolundaki trip düğmesine basılı tutun ön ekranda çıkan bilgilere göre yukarı aşağı değiştirerek radyo yu secebilirsiniz.

trip düğmesini basılı tutup ön ekranda çıkan bilgilere göre silecek kolunu yukarı - aşağı hareket ettirsemde ses veya radyo değişmiyor.Ben mi beceremiyorum , birşeyleri eksik veya hatalı mı yapıyorum , bunun için bi ayar mı gerekiyor.
    silecek kolundan ses veya radyo konrolünü deneyen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

trip düğmesine basılı tutunca ekran değişiyor değil mi? işte değişince silecek kolunu yukarı aşağı indirip kaldırma! basılı tutup bıraktığın yerin üst kısmı ve alt kısmı aşağı yukarı ilerlemeye yarıyor. tekrar dene istersen.
    Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Midline plus ve diğer donanım paketleri arasında sadece donanım ve teker çaplarında farklılık var.şunu net söyleyebilirim ki teker çapı büyüdükçe aracın yol tutuşu daha iyi olur koltuklara gelince sizi rahatsız etmez ama spor koltukların konforunu vermez!fonksiyonel direksiyonun yaptığı hiç bir şeyi (cruse control hariç) koldan destek almanız mümkün değil bütün işlerinizi parmakla yapmak zorundasınız!
    Donanımı sonradan ekletmek yerine dolu araç almak daha düşük maliyetlidir bu yüzden comfort U bekleyip az farkla daha dolu bir araç sahibi olabilirdiniz

cevabınız için teşekkürler haklısınız dolu araç almak daha düşük maliyetli ancak bütçeyi o kadar zorlayamam birde şuan kullandığım araç clio3. Clio'dan sonra herhangi bir pişmanlık yaşayacağımı zannetmiyorum yalnız en azından koldan ses ayarı yapılabilseymiş iyi olurmuş, benim boş cliomda bile var

Nasıl yapılıyor? Ben ilk defa duyuyorum. Hocam bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim... Daha orasını burasını çok kurcalamadım :)

İzmir' den Eskişehir' e yakıt ortalamam 495 km.' de 6,6 lt. Yüksek gelebilir, Ort hızım 95 km/h yani biraz bastım. Ort hıza 30dk. lık mola da dahil...

Aracı aldım, depoyu fulledim ( 215 küsür TL ). Onun dışında 600 km' de, 495 şehir dışı, 105 km İzmir içi 186 TL' lik benzin yaktım. Eski hesap ve en doğru yöntemle.. Eskişehir' e geldim fulledim. 186 TL :)

Yav bir de SD card okuyucusunu göremedim :). Midline da S donanım olarak görünüyor ama..

Radyo vs. değiştirmek için silecek kolundaki trip düğmesine basılı tutun ön ekranda çıkan bilgilere göre yukarı aşağı değiştirerek radyo yu secebilirsiniz.

trip düğmesini basılı tutup ön ekranda çıkan bilgilere göre silecek kolunu yukarı - aşağı hareket ettirsemde ses veya radyo değişmiyor.Ben mi beceremiyorum , birşeyleri eksik veya hatalı mı yapıyorum , bunun için bi ayar mı gerekiyor.
    silecek kolundan ses veya radyo konrolünü deneyen arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Basılı tutunca 3 adet seçenek sunuyor olması lazım,

Sürüş bilgileri,
    Ses,
    Sanırım bir de konfor tüketicileri miydi ne,

Sesin üzerinde kalırsan radyo kanalları çıkıyor. Ben sadece radyo kanallarını değiştirebildim... Ses arttırma yok sanırım. SD kart daha hiç takmadığım için onda ne yapabiliyoruz bilmiyorum...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onur1971

quote:

Orijinalden alıntı: _accord_

Once cruise control isini hallediyim dedim park sensoru kolay is bence. Park sensorunu servislerin istedigi (cobra marka icin) 500tl cok fazla bence. Ben olsam biraz daha bekler uzerine 250 300 koyar orjinal ops destekli sensoru disarda taktiririm

Ops destekli sensorun sonradan takilabilme durumu var mi? Konuyu biraz acarmisin dostum...

Var bugün ender elk ile yazıştım sensörlerin yarın geleceğini ay sonuna doğruda kodlama işleminin netleşceğini yazmışlar ayrıca ilerleyen günlerde katlanan aynalar ve renkli bilgi ekranı da uygulanabileklerini eklemişler maille

Bilsem ben de bayiide taktırmazdım sensörü :S Sağlık olsun. Çok maliyet olmazsa değiştiririm olmadı... Yaklaşık fiyat verdiler mi?

Bir de katlanan aynaları nasıl uyguluyorlar onu anlayamadım... Sonradan değiştirilebiliyor mu? Renkli bilgi ekranı dediği nedir? Hangi ekran

• Bir ara kırmızı fren kaliperi muhabbeti yapmıştık.

Hiç aracına uygulayan oldu mu ?

Orjinal bir uygulamayı nereden temin edebiliriz, fikri olan var mı ?

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Teip tusuna basili tutunca gelen 3 ekrandan secmek istediginiz gelince silecek kolunun altindaki ok tusuyla secimi onaylamaniz gerekiyor. ondan sonra radyo kanallarinda secim yapavilirsiniz. ses artirma- azaltma ozelligi yok. Cok fonksiyonlu olmayan direksiyonlar icin cok guzel bir ozellik

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Basılı tutunca 3 adet seçenek sunuyor olması lazım,

Sürüş bilgileri,
    Ses,
    Sanırım bir de konfor tüketicileri miydi ne,

Sesin üzerinde kalırsan radyo kanalları çıkıyor. Ben sadece radyo kanallarını değiştirebildim... Ses arttırma yok sanırım. SD kart daha hiç takmadığım için onda ne yapabiliyoruz bilmiyorum...

@cliff_26 , @rumenis , aeron38
    teşekkürler arkadaşlar
    silecek kolunun altndaki düğmeye basmayı unutuyordum
    çıkan 3 seçenekten biri ses olunca ben ses kontrolüde mümkün diye düşündüm
    bu arada -0,5 °C şehir için 15 km , ortalama 27 km hız ile 7.2 lt/100 km yakıt tüketimi
    sanırım havaların ısınmasıyla 6-6.5 lt ye düşer (1.2 midline manuel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -EKSELANS- -- 10 Ocak 2013; 11:39:56 >

• Bu sabah ki güzergahın sonuçları;

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 10 Ocak 2013; 11:56:21 >

Orijinalden alıntı: terapist70

Bu sabah ki güzergahın sonuçları;

5.4 cok iyi gercekten. 1.2 DSG`ydi aracin yanilmiyorsam. Merak ettigim tek kisi mi yolculuk ediyorsun?

Orijinalden alıntı: Geronimoblack

quote:

5.4 cok iyi gercekten. 1.2 DSG`ydi aracin yanilmiyorsam. Merak ettigim tek kisi mi yolculuk ediyorsun?

Sayılır. Kızımı okuluna bıraktım, sonraki 12 km E5 'te geçti, tektim..Neredeyse tamamen sol şeritte geldim bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 10 Ocak 2013; 13:16:53 >

quote:

quote:

Sayılır. Kızımı okulna bıraktım, sonraki 12 km E5 'te geçti, tektim..Neredeyse tamamen sol şeritte geldim bu arada..

DEĞERLERİNİZ ÇOK İYİ GERÇEKTEN , PEKİ TRAFİK YOĞUN OLDUĞU ZAMAN KAÇ LİTEREYE KADAR ÇIKIYOR HARCAM ?

ŞUAN ARACINIZIN TOPLAM KİLOMETRESİ VE GENEL ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİNİZ NEDİR (KARIŞIK) ?

• quote:

quote:

quote:

Sayılır. Kızımı okulna bıraktım, sonraki 12 km E5 'te geçti, tektim..Neredeyse tamamen sol şeritte geldim bu arada..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -EKSELANS- -- 10 Ocak 2013; 12:43:55 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.