sadece vw değil, neredeyse tüm markalar aşırı beslemeli motorları piyasa sürerken, bu motorların nasıl bir hazin sonu olduğunu anlayamadım! Bu kadar sorunlu bir teknolojiye milyarlarca dolar yatırım yapılması da ilginç. Galiba Alman mühendislerin kafası bizim kadar çalışmıyor! Marka imajlarını hiçe sayarak geleceklerini bu motorlara bağlıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del
AŞIRI BESLEMELİ MOTORLARIN HAZİN SONU....
TABİ Kİ DAHA ÖNCE DE 1,6 - 1,4 MOTORLARDAN BU GÜCÜ ELDE EDİYORLARDI.
AMA STABİL OLMAMASINDAKİ SORUN MOTOR BLOĞUNUN BUNA DAYANMAMASIYDI... 100000 KM BİLE GÖREMİYORLARDI.
VW SORUNU ÇÖZDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ; AMA "FİZİK KURALLARI" BUNUN BÖYLE OLMAYACAĞINI SÖYLÜYOR...
SÜRTÜNMEYİ ORTADAN KALDIRIRLARSA 1,0 MOTORDAN BİLE 200 HP GÜÇ ELDE EDEBİLİRSİNİZ....
DAHA ÇOK DUYACAĞIZ BUNDAN SONRA 170 LİK 1,4 MOTOR DEĞİŞİMLERİNİ...
Aynen katılıyorum. Ama millete anlatamazssın arkadaşım. 1.6 FSİ 16V motor hepsinden iyi bence.
Dostlarım,
Herhalde ki VOLKSWAGEN çok değişik bir şekilde çalışan TSI motorlarında gelenekselden tamamen farklı teknolojiler kullanmaktadır. Bilhassa motor blokunda kullandığı çelik için 100-50-25 yıl önceki üretim teknolojisini kullanmamaktadır. Örnek, FSI motorlarda bir alüminyum alaşımından mamül blok kullanılırken esas prensibi olan yüksek basınçlar altında çalışan TSI motorlar için formülü gizli, üretimi sürekli kontrol edilen ve hassasiyet aralıkları çok dar tutulan DÖKME DEMİR ("Grauguss", Grau = Gri [Demir], Guss = Dökme) kullanılmaktadır.
Ayrıca TSI motorda ÇELİK krank mili, FSI motorda da DÖKME DEMİR krank mili kullanılmaktadır. Ayrıca biyel kolu ve pistonu birleştiren mafsal pimi de daha büyüktür. Tüm bunlar önceki FSI motordan % 50'ye yakın daha fazla ateşleme basıncı altında çalışan TSI motorun küçük hacimden çok daha fazla gücü dayanıklı ve devamlı bir şekilde elde etmesi içindir.
Taner
/>
quote:
Du hast einen Motorblock aus Alu(nicht Alu pur, aber egal) und der TSI einen aus Grauguss, allein schon deswegen kannst du deine Idee schnell mal wieder vergessen.
quote:
Der Basismotor ist der FSI-Motor aus dem Golf V in den Leistungsvarianten 1,4 l mit 66 kW sowie 1,6 l mit 85 kW. Zur Verbesserung der Gesamtakustik des TSI-Motors kommt eine Stahl-Kurbelwelle zum Einsatz, die im Vergleich zur Guss-Kurbelwelle aus dem FSI-Motor mit 1,4 l/66 kW steifer ausgeführt ist. Für die Anpassung auf 120 bar Zünddrucks wurde der Kolbenbolzendurchmesser auf 19 mm vergrößert. Bei anderen Motoren dieser Baureihe mit FSI-Technik ist im Vergleich ein Durchmesser von 17 mm ausreichend (Zünddruck = 85 bar).
ZATEN BU İYİLEŞTİRMELERİ YAPARAK 1,4 TSI MOTORDAN 170 HP GÜÇ ELDE ETME İŞİNE CESARET BULMUŞLAR,
BEN SADECE 170 HP ARAÇLARI MOTOR ÖMRÜNÜN SIKINTILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM ZATEN,
YOKSA TANER BEY SİZİN KULLANDIĞINIZ 122 HP VE DİĞER 140'LIKLARDA SORUN ÇIKACAĞINI ZANNETMİYORUM.
ZATEN FİRMANIN UZUN VADELİ PLANINA BAKARSANIZ 170'LİKTEN KURTULDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ,
170 HP ÖNCELİKLE YAZILIM İLE 140 HP'YE İNDİRİLDİ, SONRA SUPERCHARGER ÇIKARILDI 122 HP YAPILDI (PASSAT ADINA "LEKE GELMEMESİ" İÇİN BU GARANTİLİ MOTOR SEÇİLDİ) VE UZUN VADEDE 170 HP ARTIK YOK 160 HP'LİK TEK MOTOR VAR....
burdaki tartışma nereye giderse gitsin ucuz yollu performanslı araçlar yaygınlaşıyor. bu iyi bir yön. Fiatın yeni bravosundada benzer motorlar var acaba aynı mı teknolojimi kullanılıyor bilmiyorum ama bu da yaygınlaşmanın bir göstergesi.
fakat turbo basınçlı motorlar her ne kadar vw teknolojisi olsada ve 10binlerce km sorunsuzca devircek olsada, atmosferik basınçla çalışan ya da benzeri teknolojideki motorların çıkarmayacağı masrafları ileri vadede 2 sene olan garanti kapsamını çoktan geçmişken çıkarıcaklardır. Saabın ve volvo nun araçlarında olduğu gibi. Böyle bir durumda normal karşılanabilir bence.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme