Şimdi Ara

VUCUTTAKI YAG BEZESI KESILIRSE NE OLUR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
71.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ne kesmesi ya mikrop falan kapar doktora git
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Muhtemelen sorunu aşmışındır. Okuyacak olanlar için yazmak istedim. Benimde omuzunda var ve aldırmak istiyorum. Biraz araştırdım.

    Küçük boyutlu bir yağ bezesini iz kalır diye aldırmayıp, canınız sıkıldığında da delip kesip patlatmaya çalışmayın. Aksi halde delinen kapsülden deri altına kaçan yağ, zamanla cerahat haline gelir. Etrafında sıkarken oluşturduğunuz morlaşan kısımdaki hücreler iyileşmezde bu cerahatle birlikte çürürse, içeride biriken cerahat daha da büyür ve halk arasında kullanılan tabirle "ÇİBAN"a dönüşür. Bu ise yağ bezesi bu aşamadan gitmek zorunda olduğunuz doktorun yapacağı işlemler sonrasında(ki tedavi süresi de uzayacaktır) yağ bezesi olan yerdeki doku kaybı sebebiyle derin çukurlar oluşmasına sebep olur.

    Buradaki doku kaybı, gerçekten dokunun çürüyerek cerahate katılması ve yağ bezesi(ya da bu bir sivilce de olabilir) dışarıya çıkarılırken çürüyen bu dokunun da akıp gitmesi olarak düşünülebilir.

    Herkese sağlıklı günler dilerim.

    ÖNEMLİ NOT: Ben bir doktor değilim. Yazdıklarım, okuyup anladığım kadarını yorumlamamdır. Asıl tavsiyem, yağ bezeniz için birden çok doktora muayene olmanızdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engin.K

    benim ensemde küçük bir beze vardı gittim doktara bundan 4 sene evvel alırım dedi sonra geçtik ameliyathaneye yatırdılar beni sedyeye bekliyorum o arada,da bir temizlikçi vardı ameliyathanede çöpleri boşaltıyordu neyse ben bekliyorum sedyede adamın biri geldi bu arada benim üzerimde örtü var yüz üstü yatıyorum sedyede sadece ensem,de küçük bir yer açık örtüden neyse adam başladı ameliyat edecegi yeri traş etmeye traş bitti bende ne oluyor diye örtünün altından bakayım dedim birde ne göreyim az önce çöpleri boşaltan temizlkiçi benim enseyi traş edenmiş neyse sonra doktor geldi ameliyatı yaptı çıkarkende yanıma ugra dedi ben,de çıkısta odasına gittim bana demezmi masraf 50 ytl diye bende siz ne diyosunuz dedim ben sigortalıyım benden para alamazsınız dedim ama yinede içimden geldi sonra doktora 20 ytl verdim çıktım hastaneden ama beddua ederek tabii ondanmıdır bilmem doktor 1 hafta sonra öldü bir hastalıktan

    Kitabın ne zaman çıkıyor




  • Benim omuzumda vardı ayakta tedavi ile aldırdım ve tekrar nüksetmedi . Cerrahi müdahelesi basit oluyor geçmiş olsun şimdiden.
  • Yağ Bezesi (Lipom ) Tedavisi
    Lipom veya halk arasındaki söylenişi ile yağ bezesi, vücudumuzun herhangi bir bölgesinde yumuşak doku içerisinde gelişebilen etrafı bir kapsülle çevrili iyi huylu yağ birikimidir yani iyi huylu bir tümör türüdür.

    Tedavisi: Ufak kesi atılarak sadece içindeki beyaz akışkan sıvı değil komple kese ile beraber alınmalı aksi halde tekrarlar.

    Kaynak:http://www.medicalart.gen.tr/yag-bezesi/
  • Sakın kendin deneme.Yeniler çıkıyo.Git bi kontrol ve sonra ameliyatla aldır en kısa sürede.Popoymuş pipiymiş tupta utanma olmaz.Allah korusun hepten kaplar bezeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.