Şimdi Ara

Vu+ Solo2 (Kullanıcı Listesi ve Tüm Konular) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
10
Favori
49.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @xcoder01, eğer apartmandaki lnb sistemi MDU2 ya da MDU4 se hazır kanalları attıysanız bulmayabilir.

Tavsiyem:

- şu linkteki dosyayı etc/tuxbox klasörü içine FTP ile atın (oradakini yer değiştireceksiniz yani.)
    - Cihazı yeniden başlatın.
    - Tuner ayarlarına gelerek Digiturk uydunuzu önce normal 7E olarak ayarlayın ve uydu taraması yapın, eğer
    kanal bulmazsa 7E MDU2 yapın ve tarama yapın tekrar, gene bulmazsa 7E MDU4 olarak seçerek arama yapın.
    - Eğer buna rağmen bulmazsa, LNB seçeneklerini kontrol edin, apartmansa genelde 7E uydusu LNB3'de oluyor.

http://s3.dosya.tc/server/uHdTRU/85do_u-45bat_-7w3_universal_mdu2_mdu4.zip.html

• @eozen81

Ağzına sağlık.
    Cihaz henüz gelmedi ama topiği takipteyim

Bu yazılanlar bana yabancı gelsede ilerde gerekli olacak sanırım.

++++

Sorularım:

1- Solo2, HDMI den yayında var ise Dolby D sesi Bitstream aktarıyormu?
    2- Solo2 Sürekli olarak Elektriğe takılımı kalacak (DT) gibi?
    3- TV izlemediğimiz zaman hangi mod ta bırakıyoruz? Standby damı yoksa tamamen OFF konumdamı yada arkadaki power danmı kapatılmalı?
    4- Ev ağı için Sabit "IP" atanabiliyormu?
    5- DLNA uyumlumu?
    6- Harmony Remote ile uyumlumu? Ne olarak ekliyoruz?

Şimdilik aklıma gelen sorular bu kadar. Cihaz geldiğinde daha çok olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 10 Mart 2013; 15:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Sorularım:

1- Solo2, HDMI den yayında var ise Dolby D sesi Bitstream aktarıyormu?
    2- Solo2 Sürekli olarak Elektriğe takılımı kalacak (DT) gibi?
    3- TV izlemediğimiz zaman hangi mod ta bırakıyoruz? Standby damı yoksa tamamen OFF konumdamı yada arkadaki power danmı kapatılmalı?
    4- Ev ağı için Sabit "IP" atanabiliyormu?
    5- DLNA uyumlumu?
    6- Harmony Remote ile uyumlumu? Ne olarak ekliyoruz?

Şimdilik aklıma gelen sorular bu kadar. Cihaz geldiğinde daha çok olacaktır

Selamlar, rica ederim görevimiz bildiklerimizi paylaşmak , sorulara geçelim:

1) Evet bitstream de sorun yok, çoğu imajda kapalı geliyor ama bu, dolayısıla senin benim gibi amfi kullanların aktif hale getirmesi gerekiyor. Bunu da Menu/Kurulum/Sistem/Ses-Görüntü Ayarı/Dolby Digital downmix kısmını HAYIR seçerek yapıyorsun.
    2) Elektriğe takılı durmak zorunda değil, sen arkasındaki Power tuşunu kapatırsan cihaz kapalı durur, ama benim gibi kayıt yapıyorsan tabii ki cihaz stand by da durmalı. Cihazı kapatırsan bile açılma süresi 50 saniye civarı..
    3) Ben 2. maddede belirttiğim gibi stand by'da bırakıyorum ama istersen Menü/Kapatma kısmından KAPAT seçeneği ile cihazı kapatabilirsin veya arkasındaki Power tuşundan kapatabilirsin, ikisi de aynı işi görüyor.
    4) Ağ üzerinden paylaştığın klasörleri sorunsuz paylaşıyorsun, DLNA ile ilgili ek ayarlar da mevcut eklenti olarak. Blackhole imajda DLNA "UPnP Client" olarak geçiyor.
    5) Harmony'de Satellite olarak Vu olarak aratıp ekleyeceksin, ama ben Harmony kullanmıyorum orjinal kumandaya göre yavaş kalıyor (en azından benim Harmony 520'de öyle )

• @eozen81

Teşekkürler açıklamalar için.
    Kumandadan On/off tuşu sanırım Standby a alıyor.
    Ben de kayıt öncelikli olduğundan solo2 siparişi geçtim. Dolayısı ile bende de Standby da kalacak anlaşılan.

Birde iki gündür TF de de okuyorum cihazı; Blackhole kullanıyorsun anladığım ama bir de VTi varmış.
    görüntü kalitesi daha iyimiş felan ama ben henüz ikisinin de ne olduğunu anlamadım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 10 Mart 2013; 16:47:01 >
  • Üstad, VTi ve Blackhole imaj grupları, Android biliyorsan farklı ROM gibi düşün.

Her ROM'un kendine has avantajları (ve kimine göre dezavantajları var), işte bunları
    insanlar deneye deneye kendilerine en uygun olanı imajı seçip onda kalıyorlar. Blackhole
    ve VTI en çok tercih edilen imajlar olduğu için ikisini en çok duymuşsundur. Bunun dışında da
    Open PLI, ViX, PB-Powerboard gibi daha bir kaç tane daha imaj grupları mevcut.
  • @eozen81

Sağolasın.
    Sen neden Blackhol kullanıyorsun peki?

Bu arada cihaz 10 gün sonra gelecekmiş ama ben imzayı güncelledim
  • Şu an VTI kullanıyorum, Blackhole'de mevcut. Her ikisinin de istediğim ayarlarını yaptıktan ve eklentileri yükledikten sonra yedeğini alıyorum. Canım istediğinde imaj değiştirmek 1 dakika sürüyor ne de olsa

Blackhole'ün şu avantajı var, ağ üzerinden film izlerken TÜrkçe karakter sorunuzu çözdük orada, VTI'de henüz çözemedim, deniyorum
  • @eozen81

OK açıklamalar için tsk.

Cizhaz gelsiğinde epey yoracağım seni galiba
  • @Ahmet,

hallederiz, dert değil eminim sen bir süre sonra bize anlatır hale gelirsin
  • Merhaba, bir fıkra anlatayım:
    Temel lokantaya girip, yemek ısmarlamış, su içecek, bakmış bardak ters konmuş. Garsonu çağırıp, basmış fırçayı: Bak bu bardağın ağzı yok, dibi de delik! Çabuk değiştir.
    Solo2 ile ilk buluşmamda benzer şeyler yaşamıştım. Ben de epey pratik bilgim olduğunu sanıyordum. Fakat işin alışma öğrenme-evresinde epey telaş oluyor. Bu cihaz emsallerine göre fiyat avantajı ile öne çıkmakta sair özellikleri de cabası. Görüntü kalitesi çok iyi olabiliyor. Tekni veya kati görmedim. Merak da etmiyorum. Fiyatları uçuk olan o makineler yerine 250tl bir atlanta hdbox da çok iyi görüntü vermekte. Fakat, başka şey arama. E2 cihazların ortak özelliği, tak-çalıştır yok. Sen nasıl ayarlarsan öyle davranıyor. Yani, solo2 iyi bir makine ve daha da iyi olacağı aşikar...
  • slm vu solo2 hafta sonu elime geçecek arkadslar burda anlatılan çok şey bana henüz yabancı ben sizden ilk kurulum için bilgi istiyorum deteylı olursa sevinirimörneğin türksat etalsat ve hotborg yuydularım var bunların ayarları cccam girme ve ağ ayarları vede ip tv adres girme yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuafortamer

slm vu solo2 hafta sonu elime geçecek arkadslar burda anlatılan çok şey bana henüz yabancı ben sizden ilk kurulum için bilgi istiyorum deteylı olursa sevinirimörneğin türksat etalsat ve hotborg yuydularım var bunların ayarları cccam girme ve ağ ayarları vede ip tv adres girme yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler

Yurtdışındanmı aldınız?
    TR stoklarında yok denildi. Ön sipariş aldılar benden.
  • sayın @BJK@ eski drmbox500hd kullanmış biri olarak solo2 den memnunmusunuz diğer odadaki tv için server ve ıp tv için 500hd ve solo2 arasında kaldım

yormlarınızı bekliyorum

@eozen81 sizede ayrıca teşekkürlerimi sunarım bıkmadan usanmadan sıkılmadan of puf yapmadan bizlere yardımcı olduğun için

saygılar
  • vu-duo2 almak istiyorum bu cihazdada keşke ön sipariş yapsalar.uygun fiyatlı yine.

bekliyelim bakalim ne olacak fiyatı bu kadar bekledik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: balkir1907

sayın @BJK@ eski drmbox500hd kullanmış biri olarak solo2 den memnunmusunuz diğer odadaki tv için server ve ıp tv için 500hd ve solo2 arasında kaldım

yormlarınızı bekliyorum

@eozen81 sizede ayrıca teşekkürlerimi sunarım bıkmadan usanmadan sıkılmadan of puf yapmadan bizlere yardımcı olduğun için

saygılar

valla sd görüntüsü dm500HD den sonra beni tatmin etmedi açıkçası tek şikayetim bu solo2 den.bazı kanallarda alt yazılar pır pırlanıyor
    cihazın yeni olması ve bunların ilerde düzeleceğini umut ediyorum en azından:)
    tabi görüntü işi görecelidir,benim beğendiğimi bir başkası beğenmeyebilir.Değişken bir husus.
    benim cihazı değiştirme sebebim dm500HD nin 64Mb lık kısıtlı flash hafızası oldu.çünkü OE2.0 imageler oldukça yüksek boyutlara ulaşmıştı.
    usb girişinin olmamasıdır.Gerçi usb sonradan taktırılıyor.Garanti kapsamı dışında kalıyor ama cihaz.bunların dışında dm500HD bir şikayetim yoktu.

solo2 ninde 256MB flash'ı ve 1Gb ram i ve 1300Mhz işlemcisine tav oldum açıkçası,uygun fiyatta olunca:)

sonuç olarak SD görüntü dışında solo2 den memnunum.

son olarak şunu söylicem bu işte cep telefonu gibi yani 4x4 lük bir cihaz yok.illa birşeyler eksik bırakılıyor.ne demek istediğimi anlamışsınızdır

• quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Üstad, VTi ve Blackhole imaj grupları, Android biliyorsan farklı ROM gibi düşün.

Her ROM'un kendine has avantajları (ve kimine göre dezavantajları var), işte bunları
    insanlar deneye deneye kendilerine en uygun olanı imajı seçip onda kalıyorlar. Blackhole
    ve VTI en çok tercih edilen imajlar olduğu için ikisini en çok duymuşsundur. Bunun dışında da
    Open PLI, ViX, PB-Powerboard gibi daha bir kaç tane daha imaj grupları mevcut.

bak işte bu konuda haklısın arkadaşım . arkadaş kendine alınca benim de test etme şansım oldu linux bilgim olduğundan kerneline kadar inebildik olayın lakin bazı imajlarda cihaz üzerindeki eproma düzgün algılatmada problemler var misal bu senin yolladığın resimlerde gibi.ortaki tonlamalar imajı yapılandıranların eproma ton color skalasını düzgün girmedikleri için oluşmakta ve kalibrasyon testi de tam yapılmamış ama linux olması büyük bir artı eğer c diline ve kernel yapısına hakimiyet varsa içine apche server bile entegre edebilir web sitesini yayına sokabilirsiniz . geçen kurcalarken buldu arkadaş . mantıklı geldi :)

bu yönde çok iyi misal .ama dediğim gibi imaj hazırlamaya başlamayı bile düşündükte o zaman işimiz bırakmak gerekecek :D

neyse imalarda görüntüler oluşan sorunlar olayın kodlaması ile alakalı kişiye göre değişmekte .
    @ @BJK@
    diğer arkadaş sd yayınlarda yazıların pır pırlanmasından bahsetmiş bunun çözümü vardı . bir sd yayın izlemeyecen iki imaj ekletnsinde smooth (derken windowsdaki clear type gibi) özelliği olacak 3 linux tabanlı cihaz kullanmayacan .java platformuna bakcan ki resim kalitede açık ara önde şimdilik tabiki :D . bunun sebebide yukarda . yazdım fabrika ayarlarında iken cihaz aynı markanın iki farklı modelinde farklı tonlarda görüntü veriyor.. resim kalite olarak.

zaten sd yayında şuan için kablo net iyi çünkü eğer samsung tv varsa elinizde smooth etkisi bulunuyor otomatik olarak kırıklanmalar ortadan kalkmakta birde yağmurda görüntü gitmiyor.

@eozen81

arkadaşım cihazın her haltına vakıf oldukta şu yağmurlu biraz şiddetli havalarda cihazın görüntü rezilleştirmesini bir türlü halledemedik .

teşekkür ederim.
    bu arada senin xml dosyana biraz daha ekleme yapsakta lakin cihaz o evde kanal bulmadı bu digitürk kilit mi koyuyor ne lnb ye bende sinirden çanağı söktüm yeni çanakla lnb aldık ohhhh be dedik yaw . neyse cihaz genel olarak işlevselik olarak iyi ki apache server olayı süper ver çoskuyu. fakat java platformuna göre biraz sıkıntılar var oda işte sanırım imaj mod olayı kararlı oalamıyor .

not bir sorum da var arada bir de ping yiyor cihaz gecen bizim birader fark etmiş :D.

sadece paylaşmak istedim teşekkürler cihaza bulaştırdığın için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcoder01 -- 13 Mart 2013; 21:29:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

quote:

Orijinalden alıntı: balkir1907

sayın @BJK@ eski drmbox500hd kullanmış biri olarak solo2 den memnunmusunuz diğer odadaki tv için server ve ıp tv için 500hd ve solo2 arasında kaldım

yormlarınızı bekliyorum

saygılar

valla sd görüntüsü dm500HD den sonra beni tatmin etmedi açıkçası tek şikayetim bu solo2 den.bazı kanallarda alt yazılar pır pırlanıyor
    cihazın yeni olması ve bunların ilerde düzeleceğini umut ediyorum en azından:)
    tabi görüntü işi görecelidir,benim beğendiğimi bir başkası beğenmeyebilir.Değişken bir husus.
    benim cihazı değiştirme sebebim dm500HD nin 64Mb lık kısıtlı flash hafızası oldu.çünkü OE2.0 imageler oldukça yüksek boyutlara ulaşmıştı.
    usb girişinin olmamasıdır.Gerçi usb sonradan taktırılıyor.Garanti kapsamı dışında kalıyor ama cihaz.bunların dışında dm500HD bir şikayetim yoktu.

solo2 ninde 256MB flash'ı ve 1Gb ram i ve 1300Mhz işlemcisine tav oldum açıkçası,uygun fiyatta olunca:)

son olarak şunu söylicem bu işte cep telefonu gibi yani 4x4 lük bir cihaz yok.illa birşeyler eksik bırakılıyor.ne demek istediğimi anlamışsınızdır

sayın @bjk@ verdiğiniz cevap için teşekkürler benim imajla falan fazla işim olmaz götürürüm karaköye yükletirim nevnigma iptv ve serverimi birdaha dokunmam senede bir

giderim serverimi tazelerim. paramı öder çayımı içer çıkarım yani 64mb flaşh benim için bir önemi yok

saygılar

• @xcoder01,

ping olayı için Sistem / Ağ ayarlarında DNS 'yi değiştirip denediniz mi?

8.8.8.8
    8.8.4.4
  • quote:

Orijinalden alıntı: @BJK@

arkadaşım bak orda haklısın sd yayınlarda sadece solo2 değil tüm bu tarz açık yazılmışlarda sorun var ki dm500hd de var ama onda tonlamalar daha 3. gün önce elime geldim kurcaladım tv ye göre renk tonları fabrika ayarlarında değişiyor bunun da sebebini yukarda dedim .

sd de en iyisi gelen sinyali tv ye çözdükmek uyduda işlenmiş ve yeniden kodlayıp göndermek yerine
  • @eozen81

favori dns imdir o :D ama millet biraz yüklense cihaz hacklenecek yani .:D birde bu tarz sıkıntılar var o pingler hani olruda bir yerden denk gelir eeee cardsharing olursa katlanacan . acemiliğimiz attık ya cihaz üzerinde şimdi imaj oluşturmayı planlıyoruz da
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.