Şimdi Ara

vsync ve ekran kartı hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar vsync hakkında sizden bir konuda bilgi almak istiyorum.şimdi oyun oynarken vsync kapalıyken fps bazen 400-500'e kadar çıkıyor.ekran kartının sıcaklığı da bu durumda max 64 dereceye çıkıyor.benim merak ettiğim nokta ise vsync'yi açttıktan sonra fps 61-62 civarında sabitleniyor ve ekran kartı max 53 derece oluyor.görüntüye bakınca fps bu kadar düşük kalmasına rağmen ilk durumdan daha farklı bir durum oluşmuyor ve ben de böyle kullanıyorum.yani görüntüde bozulma olmadığı sürece vsync açmak daha kullanışlı ve faydalı diyebilir miyiz?

• sabitliyor ama güzel tarafı ekrandaki yırtılmaları önlüyor ben dielimki VSYNC açık FPS 60 50 45 ise mutlaka açık bırakıyorum.

hatta daha altına düşer ise yani oyun full ayarlarda fps 30 ve 25 arası ise oyunu high a çekip VSYNC yi tekrar açıyorum

çünkü o yırtılmalar gözüme çok batıyor sinir oluyorum. sende dene yani rahatsız olursan aç.

oyunu rahat oynattığı sürece hiç problem yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stalker83

sabitliyor ama güzel tarafı ekrandaki yırtılmaları önlüyor ben dielimki VSYNC açık FPS 60 50 45 ise mutlaka açık bırakıyorum.

hatta daha altına düşer ise yani oyun full ayarlarda fps 30 ve 25 arası ise oyunu high a çekip VSYNC yi tekrar açıyorum

çünkü o yırtılmalar gözüme çok batıyor sinir oluyorum. sende dene yani rahatsız olursan aç.

oyunu rahat oynattığı sürece hiç problem yok bence.

söylediklerine aynen katılıyorum.ek olarak benim dikkatimi çeken bir diğer nokta ise ekran kartı sıcaklığında bu kadar fark yaratması.bence görüntüde rahatsız edici fps düşüklüğü olmadığı sürece hem ekran kartı için hem de görüntüde ki yırtılmaları önlediğinden dolayı oyundan alınan zevk açısından bakıldığında vsync açmak daha mantıklı

• bende ilk zamanlar vsync açmanın mantıklı olduğunu düşünüyordum fakat vsync açınca input lag problemi oluşuyor.. bf3 multide bariz ortada olan bir sorun bu.. mouse ve klavye geç tepki veriyor vsync açıkken... bu y üzden artık vsynci hiç bir oyunda açmıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.