Şimdi Ara

VPN Servislerinin Kapatılması İçin BTK Harekete Geçti İddiası !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülke nereye gidiyor arkadaşlar ? Böyle bir şey olursa ne gibi önlemler alabiliriz ?

Önce DNS'ler şimdi VPN'ler mi ? İyice karanlık çağa doğru adım adım...

"T24'ün haberine göre, BTK tarafından operatörlere gönderilen talimat ile 5651 sayılı kanunun 6. maddesinin 1. fıkrasının ç bendi çerçevesinde VPN servislerinin kapatılması istendi.

Habere göre kapatılması istenen servisler arasında, Tor Project, VPN Master, Hotspot Shield VPN, Psiphon, Zenmate VPN, TunnelBear, Zero VPN, VyprVPN, Private Internet Access VPN, Espress VPN, IPVanish VPN var.

İnternet kullanıcıları erişim engelleme kararlarını VPN servisleri ile aşabiliyorlar. bugün Sabah saatlerinden itibaren internette yaşanan yavaşlama sonrasında açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım da, "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından bu tip tedbirler alabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner" demişti."

http://www.milliyet.com.tr/vpn-servisleri-kapaniyor-mu--gundem-2339732/
    http://www.mynet.com/teknoloji/vpn-servisleri-kapaniyor-mu-2711454-1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 5 Kasım 2016; 14:20:46 >

• Tek önlemi Devlet alır , terör propogandası yapan tüm siteler Türkiye'den erişime kapatılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 5 Kasım 2016; 14:30:45 >
  • Kardeşim şu A.K.K kaldırın sonra neyi kapatırsanız kapatın valla bıktım 3mbs nedir ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Springheel Jack

Kardeşim şu A.K.K kaldırın sonra neyi kapatırsanız kapatın valla bıktım 3mbs nedir ya.

İnternete giremedikten sonra akkyi ne yapacaksınız?
  • Bu haber uydurma. BTK kendi sitesinde açıkladı böyle bir şey olmadığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 5 Kasım 2016; 20:33:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Bu haber uydurma. BTK kendi sitesinde açıkladı böyle bir şey olmadığını.

Kaynak?
    BTK sitesinde göremedim de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aşmanın bir yolunu buluruz elbet ancak bu yasakçı zihniyet ile afedersiniz bu ülkede gelişim namına bi b*k olmaz.İleriye gideceğimize geriye geriye gideriz sürekli.Halkın refah düzeyi sürekli düşer.Ki düşüyor da zaten her geçen gün.Görmek çok zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fBasın+Bülteni%2fBTK-Gercegi-yansitmayan-haber-04-11-2016.pdf

04.11.2016 tarihinde internet ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hiçbir
    kurum ve kuruluşa açıklama yapılmamıştır. BTK’dan açıklama yapılmış gibi bildirilen haberler gerçeği
    yansıtmamaktadır.
    İnternet ile ilgili açıklama Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın düzenlemiş olduğu Basın
    toplantısında sorulan bir soru üzerine "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere
    başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale
    döner" şeklinde kamuoyuna yapılmıştır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur

VPN'le ilgili bir açıklama / engellenme çabası göremiyorum.
    Ama hiç açıklama yok yaptıkları/yapmadıklarıyla alakalı..
    Siz açıklama yaptı yok diyorsunuz.

• İnsanların özgürlüklerini engelleyerek ülkenin güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Yazık ki buna destek de görüyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde bu erişim engelini destekleyenler var ki geçireceksin birini eline,
    kafasını modemle bir tokuşturacaksın seyyar internet sağlayıcısına çevireceksin elemanı.
  • VPN tüm kullanıcılar tarafından bilinen ve kullanılan bir yöntem olmadığı için şu an sorun teşkil etmiyor. Toplumsal olaylarda VPN kullanılması kampanyası yapılmadığı sürece devletin VPN ile ilgili bir karar vereceğini düşünmüyorum.

• Zenmate işe yaramıyor şu anda bende ...
  • Yurt dışında bir sunucu kirala,
    Sunucu üzerinden İnternete bağlan.
    Bağlantıyı AES 256 ile şifreledigin zaman hız kısıtlaması olmayan,takip edilemeyen,istediğin her siteye girebileceğin kendi kontrolünde olan bir vpn sunucun olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 5 Kasım 2016; 17:20:49 >
  • Ücretleri ne civardadır ?
  • Saati 0.007$
    7/24 açık Kalırsa aylık maksimum 5$
    Kullanmayacağın zaman kapatabilirsin.
    Ortalama bir kullanıcısı aylık 2$ harcar.
    Aylık 1000 gb kota var. Kota bittikten sonra GB başına 0.002$ dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exent4246o -- 5 Kasım 2016; 17:19:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoK

İnsanların özgürlüklerini engelleyerek ülkenin güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Yazık ki buna destek de görüyorlar.

Bence ülkenin güvenliği için değil pislikleri ortaya çıkınca yayılmasından korktukları için bu önlemleri almaya çalışıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: tatatesever

quote:

Orijinalden alıntı: YoK

İnsanların özgürlüklerini engelleyerek ülkenin güvenliği sağlanmaya çalışılıyor. Yazık ki buna destek de görüyorlar.

Bence ülkenin güvenliği için değil pislikleri ortaya çıkınca yayılmasından korktukları için bu önlemleri almaya çalışıyorlar.

Allah iftiradan saklasın , örgütleşmesinler diye tedbirler alınıyor hepsi senin rahatlığın için bir iki girme neolacak

• Açıklama yapılmış fakat konudan bahsedilmemiş, haklısınız. Zenmate hesabına giriş yapılamıyor yani haber doğru. BTK hangi konudan bahsediyor bilmiyorum ama VPN konusundan bahsediyorsa diyecek söz bulamıyorum...
  • Toru engellesinler helal.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.