Benim bilgisayarimdan, son kullanicilarin sistemlerine girip nasil duzenlemeler yapabilirim?
Tesekurler.
Forumda uzak masaüstü bağlantısının anlatımı yapılmıştı. Önceki sayfaları bir araştırın isterseniz. Mainframe'lerde yönetmenim derken mesleğiniz sistem yöneticisi falan mı
sistem tarafini detayli olarak bilmem ben network cuyum..soyle bir cozum olabilir en basidinden baglanmak istedigin terminallerin oldugu yerde server kullanılıyorsa server e vpn ile baglandıktan sonra yine baglandigin server uzerinden terminallere remote deskop yaparak erisebilirsin..bu sadece bir secenek...
baska bir secenek ise yine baglanmak istedigin terminal bilgisayarlarin oldugu yere bir vpn cihazi koyup configrasyonunu yapmandır..tabi buda bir secenek...
erismek istedigin yerde server kullanılıyorsa isin kolay..vpn ile ordaki local network e dahil olup istedigin terminala remote deskop yapabilirsin..tabi bu isin en saglıklı ve guvenli yolu kesinlikle basic duzeyde olsa bile bir cihaz kullanmandir..
ayrıca yapmak istedigin olayin abidik gubudik bir cok yolu var onlardan hic bahsetmeyecegim...
detayli olrak bilgi istemisin fakat elimizde ne var ne yok bahsetmemissin..verdigin bilgiler dogrultusunda daha fazla bisi solenemez...sen daha detayli ne yapmak istedigini ayrıntılı olrak anlatirsan daha iyi olur..
Selamlar
Ben uzak masa baglantisi icin biraz basit ve detayli bilgi rica ediyorum.
Biraz basit ve detaylı bilgi derken? İstemiş olduğunu olay basit zaten. Ama neye göre basit ! Vpn bağlantısı yapmak istediğiniz yerde ne kullanılıyor. Firewall varmı varsa eğer ne tür yada ne marka firewall? Direk adsl ilemi bağlanıyor internete yoksa başka bağlantı türlerimi kullanılıyor. Vpn ile bağlantı kurmanız için işletim sistemi server versiyon olmak zorunda yada vpn desteği ola firewall kullanılmalı.