< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
hocam anladığım kadarıyla sizin için en önemlisi gidiş, cls350den sonra hele en önemli faktör olmuş. S60 özellikle iç tasarım kalitesi olarak a4ün çok üzerinde bence. daha klasik ve erkeksi, a4 demode kaldı artık o ekranıyla falan. ancak 265hp quattro + dsg performans söz konusu olunca S60 dan ilerye çıkar. S60ı elemenizin tek sebebi performans ise anlarım, onun dışında geriye kalan konularda bence a4den daha başarılı. edit: bu arada mart ayı gibi ben de S60 düşünüyorum inşallah bakalım elimizdekini satabilirsek. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 19 Şubat 2024; 10:32:31 > |
|
|
Ben haldex başarısız demedim zaten, basitçe part-time 4 çeker ve sürekli 4 çeker kontrol-aktarma farkından bahsettim. 5.nesil haldexlerin efektif olarak aşağı kalır yanı zaten olamaz.. amaç iş görmekse haldex'de benzer şekilde iş görecektir (ısınma sorunu harici). asıl fark aktarma akıcılığı ve kayma tahmin edilebilirliğinde oluyor. sonuçta biri kavrama sıkışma temelli -clucth based- elektronik kontrollü Awd, diğeri tam mekanik 4wd aktarma sistemler. birde lambo-bugatti gibi araçlar ortadan motorlu bunlar temel olarak arkadan çekiş temelli araçlar, yani haldex kullanmaları gayet doğal. orta-arka motor haldex ile ön motor haldex tamamen farklı konseptler. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Şubat 2024; 11:45:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Evet çünkü 40:60 merkez ve arka spor diferansiyelli torsene göre, çok daha ön ağırlıklı, viraj girişinde önden çekiş gibi davranıp ancak kayıplar kaymalar başladığında arkaya güç aktaran, açı düzelince tekrar öne gücü veren, kayma başlayınca tekrar arkaya veren, o esnada gücü elektronik olarak dağıtmaya çalışan, yani ön aks bazlı, akıcılık olarak pek tabii sorunlu sistemler. sen daimi ve özellikle arka odaklı 4 çekerle başlayınca otomobil viraja daha ilk baştan tam aktarma giriyor.. yani tüm bir viraj karakteristiği daimi aktarma üzerine şekillenip devam ediyor, bu da çok daha üstün bir tahmin edilebilirlik ve akıcılık getiriyor sürüşe. Sen şu anda beceri anlatıyorsun hala =) yani yokuş çıktım, şaşırdılar, karda heryere gidiyorum falan gibi ben bunlara birşey demedim ki. arazi de yaparsın herşey yaparsın.. zaten torsen tipi veya viskoz kavrama Subaru manuellerdeki sistemin karda çıktım çektim avantajı yok.. haldexler daha akıllı ve gelişmiş artık.. fakat daimi aktarmanın avantajı elektronikler kapatılabilirse "kısmen diyelim" ralli otomobili gibi davranabilmeleri, o kadar, keyif işi yani. ayrıca haldex'ten ben bahsettiğimi de hatırlamıyorum, quattro ultra'dan bahsettim ben haldex değil o sistem, benzer denebilir de.. o da haldex gibi ön çekiş bazlı yapıldı çünkü emisyonlar kurtarmıyor. Audi'de bunu açık açık söyledi artık yılda binlerce satılan araçlarda sürekli 40:60 4 çeker kullanamıyoruz emisyonlar kurtarmıyor diyorlar.. taviz verdiklerini kendileri de söylüyor ama filo emisyonları kurtarmıyor. yani bu yüzden gerçek 4 çekerleri sadece S ve Rs gibi az satan araçlara ayırdılar.. ingilizce varsa burada ilk tanıtıldığında sistemin yarattığı tartışma ve yorumlar mevcut Audi's High-Tech New Quattro Is About To Piss Off Its Biggest Fans https://jalopnik.com/audis-high-tech-new-quattro-is-about-to-piss-off-its-bi-1760502139 |
|
güncel kasa a4 45 tfsi allroad modellerde ultra denilen haldex mevcut o zaman. peki, 40 tdi ve 45 tfsi allroadlar arasında fark var mı? ya da allroad olmayan guatrrolar da mı aynı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 19 Şubat 2024; 13:26:15 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Şubat 2024; 14:12:59 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Şubat 2024; 18:8:18 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Dostum farklı frekanslarda gidiyoruz sorun orada.. Anlattıklarımı bildiğini biliyorum, benim bahsettiğim şey 4 çekerin başarısı, efektifliği veya stabilitesi değil. "tutumdan bashediyorum". haldexler'ler de eskisi gibi değil gayet akıcı özellikle zemin buzlu ve kaygan ise ama direksiyon açısı çok önemli.. ani ve keskin hareketlerde Ecu güç komutu veriyor arkaya, fakat yumuşadığın an önden çekiş gibi oluyor araç. torsen böyle değil, hep bir flow var, mekanik pürüzsüz güç akışı var ve bu hissiyat her tür zeminde yolda devam ediyor. haldexler ayrıca kuru zeminlerde veya tutunabilen ıslakta hala Gkn tarzı bir kilitlenebilen veya çoklu kavrama ile sağ sola tutunan aksa güç aktarabilen bir arka düzenek istiyorlar yoksa imkanı yok torsen'in akcılığını ve 4 çeker hissini alamıyorsun.. arka aksa akan gücü hissedemiyorsun. Golf 7R böyleydi, A3 2.0 tdi böyle idi. birde arkadaki sınırlı kaydırmalı spor diferansiyel merkez olan açık bile olsa virajlarda dinamizme müthiş etkili orada yanlışın var. torsen elektroniklerle iş yapıyor demişsin, oda doğru değil.. orjinal 80'ler Ur quattro'lar, 90 model S2'ler, Audi 100 quattrolar hepsi açık diferansiyel ve elektronik destekten yoksunlar ama efsanedir hem yol tutuşları hemde aktarma başarıları. elektroniğin desteği iş bitiriciliktedir.. yokuşta açık diferansiyelin dağınık güç aktarımını toparlar boş tekerleğe fren yaparak.. çıkamayacağın yeri çıkarsın. ek: A4'un quattro ultrası haldex değil ama haldexe oldukça benzer, part-time bir sistem. çok fazla 40:60 torsen'den geçen var, işi bilenler asla onun yerini tutmadığını söylüyorlar.. ama muhtemelen karda buzda yokuşları daha iyi çıkar. |
|
Muazzam bir otomobil.. son geleneksel italyan spor sedanı. güle güle kullanın. |
|
|
Hayırlı uğurlu olsun , güle güle kullanınız. Şöyle küçük bir inceleme içerisinde mini bir 0/200 hızlanma videolu olsa tadından yenmez... |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Şubat 2024; 9:7:35 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|