Şimdi Ara

volvo S40 LT (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
9.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: irem_cafe

arkadaşlar ankara dan çeşmeye uzun yol yaptım toplam km 1450 km yaktığım lpg 240 ytl sizce nasıl 110-120 km hızla ?

km de 16-17 ykr yakıyorsun,daha ne istiyorsun dostum

Başlığı da değiştirebilirsin artık
  • sağlık ve mutluluk istiyorum dostum?
    quote:

Orjinalden alıntı: raifkokten

quote:

Orjinalden alıntı: irem_cafe

arkadaşlar ankara dan çeşmeye uzun yol yaptım toplam km 1450 km yaktığım lpg 240 ytl sizce nasıl 110-120 km hızla ?

km de 16-17 ykr yakıyorsun,daha ne istiyorsun dostum

Başlığı da değiştirebilirsin artık

• arkadaslar nasip olursa yakında bende aranıza katılacam. 2001 model s40 almayı düşünüyorum, kullanan arkadaslara birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim...

1- yol sesi içeriye alırmı(önceki aracım japon du malumunuz yol sesi problemi takıntı olmuştu)
    2- volvolar konforlu araçlardır diye söylenir süspansiyonları nasıldır? ve buna bağlı olarak yol tutuş ve özellikle frenler nasıldır güven veriyormu€?
    3- aracın kronik sorunu varmıdır
    4- ve son olarak parca bulmak gibi gıcık sorunu varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: drvanilya
    arkadaslar nasip olursa yakında bende aranıza katılacam. 2001 model s40 almayı düşünüyorum, kullanan arkadaslara birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim...

1- yol sesi içeriye alırmı(önceki aracım japon du malumunuz yol sesi problemi takıntı olmuştu)
    2- volvolar konforlu araçlardır diye söylenir süspansiyonları nasıldır? ve buna bağlı olarak yol tutuş ve özellikle frenler nasıldır güven veriyormu€?
    3- aracın kronik sorunu varmıdır
    4- ve son olarak parca bulmak gibi gıcık sorunu varmı

1. Japonlarla kıyaslanmayacak kadar sessizdir. Ben Japon araçlarının arka koltuğunda bile gürültüden oturamıyorum.
    2. Süspansiyonları orta serttir. Frenaj iyi. Özellikle yüksek hızlarda dengeli durur.
    3. Bildiğim kadarıyla yok.
    4. VW parçalarını ne kadar sıklıkla buluyorsanız Volvoyu da yaşadığınız kente bağlı olarak o sıklıkla bulursunuz.

• teşekkür ederim
    nasipse yakında yeni imzam ile aranızda olacam.
  • Kısa ve Öz bir şey söyleleyim;
    1 ay volvo aracına binen kişi,kesinlikle volvocu olur.. geçen yıl 2001 model volvo s40 ım olmuştu,çok modifiyeli idi,(ben sade severim) 2 ay bindikten sonra sattım..2008 yılında sıfır Mitsibıshi Lancer aldım,tiptronik çok güzel bir araçtı.Fakat volvodan sonra lancere binemedim.4 ay sonrada onu satıp;şimdi bindiğim 2004 model s40 aracımı aldım.özellikle clasik kasa seçtim,zira yeni kasa hatta sıfır alabilirdim,ama benim bir önceki kasaya özel bir hayranlığım var..
    Şu an volvo ya biniyorum ve binmek gerçekten çok keyifli..
  • Arkadaslar son noktayıda ben koyıyım. 2004 S 40 classıc ım var ılk sahıbıyım 50 bınde benzınlı kuullnıorm ,,
    aracım 3 aydır yazlıktaydı babamda bugun gerı geldı bu zmnda audı voswagen honda kullandım ,,
    Volvo ya bugun bınınce bole bı yol tutusu bole bı surus keyfı aldımkı anlatamam sankı,Bu paraların arabası deıl bunlar baska bısı
  • 2000 model 2000cc otm. s40 kullanıyorum. 2007 de BRC taktırmıştım. 45 ya da 50 lt lik silindir tank var. max 40lt aldığı yakıtla 390-400km yol yapıyorum.
    - bazı arkadaşlar lpg tanklarını tam kapasite dolduramadıklarından yakınıyorlar. ama yakıt gaz olduğu için ve farklı koşullarda genleşme yapabildiği için tanklarda böyle bir güvenlik önlemi bulunduğunu biliyoruz. tam dolu olduğunda geri kalan boş kısım gazın genleşme tölaransı için tank içinde rezerve ediliyor.
    - yetkili serviste aracın eksoz aksamının ne derecede değiştirilebileceğini sordum. motordan çıkıştan itibaren eksoz susturucusuna kadar olan sistemin(içinde katalitik konvertör dahil) ömürlük olduğunu, yıllardır s40 larda böyle bir değişimi hiç yapmadıklarını söylediler. bu parçanın değişiminin sadece aracın altının dolayısıyla katalitik konvertörün ve boruların zarar görmesinden dolayı yapıldığını söylediler.
    -s40 almayı düşünenler için tavsiyem 2000 motor ve turbo modelleri düşünmeleri yönünde olacak. çünkü araç oldukça ağır. ilk kalkış ve ivmelenmede 1.6 ve 1.8 zayıf kalır diye düşünüyorum. bazen bana 2.0 bile az geliyor. ama emin olun 1.6, 1.8 ya da 2.0 motor hacmi ne olursa olsun sürüş sırasındaki rahatlık ve arabanın sizde uyandırdığı güven diğer arabalardan çok farklı.

• selamlar.
    1998 model 2.0 motor düz vites atiker marka lpgli volvo s40 aracım var.
    bakımları yeni yapıldı,gaz ayarı yeni yapıldı .
    depoyu fullediğimde 37-38 lt gaz alıyor ve karma kullanımda 250de kırmızı yanıyor ,300-310 km gidiyor.bu değer normalimidir ?yani yaklaşık 12 lt yakıyor..

bide gaz ayarı yaparken bilgisayara bağladı ve otomatik ayarladı daha sonra basınç ayarlarına girip ayarları biraz değiştirdi.(biraz kıstığını söyledi).bu iş böyle kafadan yapılınca ne kadar sağlıklı olur kafama takıldı ...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.