Şimdi Ara

volvo s40 bazı sorunlar (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
15.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: helfgott

quote:

Orijinalden alıntı: maninblue

Herkese merhaba. Bu başlığı bulduğum için şanslıyım çünkü aynı sorunlar bende de var. Benim aracım 2011 s40 d2. Öncelikle orta panel gıcırdamasını fark etmedim. Sadece sağ ön kapı üstünden bozuk yollarda bir gıcırdama geliyor ama kafaya takmıyorum. Şu bir gerçek ki gıcırdama her marka araçta oluyor çok fazla değilse takmamak lazım.

Özellikle 2.vitese geçip gaza basılınca 1800devire kadarki alanda araç yalpalama yapıyor. Ben de servise sordum bunu normal dediler. Yapacak birşey yok sanırım. Diğer bir konu aracın ilk kalkışta hantal kalması. Debriyaj kavramaya başladığı anda gaza bassanız da gaz yemiyor. O yüzden debriyaj hiç kavramadan gaza iyi basmak gerekiyor. Bu da motorun gaza tepkisinin geç olmasından kaynaklı. Sanırım turbo gecikmesi denen olay bu. Bir de aracın yakışı fazla gibi. Şehir trafiğinde 2500-3000 devir arası vites değiştirdiğimde 9 litre ortalama tüketim gösteriyor. Şehir dışında sakin kullanımda 6 litre gösteriyor. Bu değerler bana yüksek geldi çünkü passat 1.9TDI şehir içinde 6.5 litre yakıyor aynı kullanım şartlarında.

Bunlar dışında aracın işçilik ve malzeme kalitesi çok iyi. Güvenlikten bahsetmeye gerek de yok zaten.

Hocam merhaba,
    motor ile ilgili bahsettiğiniz sıkıntıları ben de yaşıyorum. benim ki de 2011 s40 d2. ve ilk arabam. Kullandığım da ilk araba, 5 aydır trafikteyim, acemiyim yani. geçen hafta arkadaşa al şu arabayı kullan dedim sende de aynı sıkıntılar olacak mı titreme falan.. Sıfır titreme. yüksek devirli falan da kullanmadı. sadece tam debriyajda gaza hafifçe dokunuyor, motor bağırmadan. sonra da istediği gibi kalkış yapıyor ve 2. vites. ama genel olarak aracı daha sesli kullanıyor bana göre. Sizin ilk arabanız olduğunu sanmıyorum ama yeni aldığınız için belki aracın karakteristiğini tanıma ihtiyacı var.

Merhaba,

Acemi değilim ancak şu da var ikinci vitese taktığımda aracı yavaş yavaş hızlandırınca titreme olmuyor. Titreme sadece 2.viteste gaza yüklenince oluyor. Bu his de sanki araç biran önce hızlanmak için yerinde duramıyor gibi oluyor. Bir de zaten 2.vitese atıldığında eğer devir 1800'ün altına gelmiyorsa sorun yok. Arkadaşınızın sesli kullandığını söylüyorsunuz. Belki de arkadaşınız devirli kullandığı için titreme olmamış olabilir. Bu arada şunu da farkettim aynı motoru kullanan ford focuslarda da aynı durum söz konusu. Sanırım bu motorun bir karakteristiği bu. Bir de her hızlanmada da bu titreme olmuyor. Çünkü arkadaşımda olan aynı aracı bir tur kullandım ama bu esnada bu titreme olmadı.

• cuma sabahı ankara dan manisaya yolculuk var. bir kaç şeyi netleştirmek istiyorum.
    * yağ seviyesini gösteren çubuğu çekip çıkaramadım. sağa sola döndürüp öyle çıkarayım dedim o da olmadı. çubuk elimde kalır diye de fazla zorlayamadım. bütün güç ile çekip çıkarmaktan başka yol yok sanırım değil mi?
    * araçta iç ortamı motor suyu ile ısıtan ve sürekli, yaz kış çalışan bir sistem mi var? Ve klima da sadece soğutma amaçlı mıdır? iç ortamı ısıtmak için ön cam buğu çözücüden başka çalıştırılabilecek bir şey yok sanırım onun da ayarı klima fanı düğmesi ile ayarlanıyor muydu?
  • quote:

cuma sabahı ankara dan manisaya yolculuk var. bir kaç şeyi netleştirmek istiyorum.
    * yağ seviyesini gösteren çubuğu çekip çıkaramadım. sağa sola döndürüp öyle çıkarayım dedim o da olmadı. çubuk elimde kalır diye de fazla zorlayamadım. bütün güç ile çekip çıkarmaktan başka yol yok sanırım değil mi?
    * araçta iç ortamı motor suyu ile ısıtan ve sürekli, yaz kış çalışan bir sistem mi var? Ve klima da sadece soğutma amaçlı mıdır? iç ortamı ısıtmak için ön cam buğu çözücüden başka çalıştırılabilecek bir şey yok sanırım onun da ayarı klima fanı düğmesi ile ayarlanıyor muydu?

Selamlar.

Yağ çubuğunu bilmiyorum.
    Isıtmaya gelince; motor belirli bir sıcaklığa gelmeden klimayı 30 derece olarak ta açsanız hava üflemez.
    Motor ısıssı biraz yükselince (yaklaşık 2km falan yol yapınca) klima sizin ayarladığınız seviyede çalışmaya başlıyor.

• büyük ihtimalle kırılan yağ çubuğu tutamağını japonla yapıştırmış olabilirler,buda işlemde yağ çubuk borusuna ,çubuğu sabitlemiştir.çekip çıkarınca muhtemelen çubuk kırılacak,o yüzden yeni yağ çubuğunu aldıktan sonra bu işlemi yaparsanız daha garanti olacaktır.
  • merhaha benimde 2012 s40 d2 premıum aracımda sürücü koltuğundan seyehat halindeyken çıt çıt eden bir ses var.3-5 gündür farkındayım daha öncesinde yoktu.araç henüz 3.000 km olmadı.kafama takılıyor sürekli müziğin sesini açmadığımda baya bi rahatsız ediyor.kontrol ettim emniyet kemerinden yada orta konsoldan gelmiyor ama koltuktan geliyormuş gibi hissediyorum sizce ne olabilir.
  • koltuk mekanizmasından gelen bir ses bu yetkili servis garanti kapsamından bu sorunu halledebilir...
  • Arkadasın 2008 1.6 d s40 aracı var.sag stoğu yanmıyor ve bu yüzden elektrikciye gitmiş ama yapamamışlar servise gitmiş led ampule 573 lira para istemişler.bunun bı çözümü yokmudur acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

Arkadasın 2008 1.6 d s40 aracı var.sag stoğu yanmıyor ve bu yüzden elektrikciye gitmiş ama yapamamışlar servise gitmiş led ampule 573 lira para istemişler.bunun bı çözümü yokmudur acaba

Tek çözüm ostim.yada İstanbul cikmacilari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Arkadasın 2008 1.6 d s40 aracı var.sag stoğu yanmıyor ve bu yüzden elektrikciye gitmiş ama yapamamışlar servise gitmiş led ampule 573 lira para istemişler.bunun bı çözümü yokmudur acaba

Çıkmaci derken bu ampul set halindemi satiliyor
  • quote:

quote:

Onlarda en az 300-350 felandir isterler

Vay anasini yaw ne arabaymis ampulü bile 600 lira

Stobuda 1500 lira felandir
  • quote:

quote:

quote:

Onlarda en az 300-350 felandir isterler

Vay anasini yaw ne arabaymis ampulü bile 600 lira

Stobuda 1500 lira felandir

Yok zannetmiyorum.eğer söküp icini değiştirme imkanınız olursa kırık bir stop dahi işinizi görebilir.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-es-40-2008-sol-arka-stop-45383827/detay
    İlanda ki gibi 200 Tl civarındadır.
    S40 nasıl yazdiginada dikkat edin ;)

• eywallah

sağ stop lazım bize ama

bu yüzden uyarmı bilmem
  • Elektrikçi yapamadıysa ampül kaynaklı olmayabilir. 500 küsur TL adece ampül fiyatımıymış? Yoksa komple arka stop mu? Zira bir ampülün 500 civarı etmesi bana imkansız geliyor.

Led demişsin, ondan farkeder mi bilmem, ama benim s60'ın patlamayan ampülü kalmadı. 10 tl.dan fazla verdiğimi hatırlamıyorum.
  • selamlar ,fren ampülleri led ve bu ledler tek olarak yedek parça kataloğunda olmadığından servis komple stop fiyatı veriyor.yani verilen rakam led değil stop fiyatı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Elektrikçi yapamadıysa ampül kaynaklı olmayabilir. 500 küsur TL adece ampül fiyatımıymış? Yoksa komple arka stop mu? Zira bir ampülün 500 civarı etmesi bana imkansız geliyor.

Led demişsin, ondan farkeder mi bilmem, ama benim s60'ın patlamayan ampülü kalmadı. 10 tl.dan fazla verdiğimi hatırlamıyorum.

:) led tek değişim vermiyor sistem 500 tlye illaki ampul olmaz...
  • valla arkadaşa dedim stopa bi çekiç vur kaskodan değiştirt diye

oda öyle yapmış

pişmanlık duyuyorum dedi :)
  • Volvo s40 ın satışları abd de durdurmuş görünüyor. türkiyede sona ermesi yakın gibi. satılan s40 modeli 2 ye düşürülmüş yerine koydukları bir model yok. v40 ı veya v50 yi düşünüyorlar gibi. ama biri hatcback diğeri station. satışlar bu kadar artmışken satıştan kaldırmamaları iyi olurd. bu durum ikinci el s40 piyasasını da düşürecektir.
    http://www.volvocars.com/us/all-cars/volvo-s40/Pages/default.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helfgott -- 29 Mart 2012; 17:41:02 >
  • quote:

Volvo s40 ın satışları abd de durdurmuş görünüyor. türkiyede sona ermesi yakın gibi. satılan s40 modeli 2 ye düşürülmüş yerine koydukları bir model yok. v40 ı veya v50 yi düşünüyorlar gibi. ama biri hatcback diğeri sedan. satışlar bu kadar artmışken satıştan kaldırmamaları iyi olurd. bu durum ikinci el s40 piyasasını da düşürecektir.
    http://www.volvocars.com/us/all-cars/volvo-s40/Pages/default.aspx

Ben 2. elinde bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.Yeni S60 in görece 2. El performansının yuksek olması S40 ında fiyatlarının kolay kolay dusmemesini sağlayacaktır. Çünkü Volvo ya sedan formda,1.6 dizel motorla ulaşmanın hala en makul yolu.

• 2012 s40 d2 premium aracim. 1000km olmadi dün duymaya basladigim bir gicirti var. Sag önden geliyor konsol mu, kapi mi, teker mi, amortisör mü ? bilemedim. 1. ve 2. viteste özellikle bozuk satihta gaza basarken karyola gicirtisi gibi surekli sinir bozucu bir ses geliyor. Bu ses nereden geliyor olabilir ve ne yapilabilir? Yardimlarinizi rica ediyorum...Saygilarimla.
  • Merhabalar.. 2012 s40 d2 Premium benim aracım da.. 21.000 km de şu an ve ben alalı 1.000 km oldu. Benim sorunum da sunroof dan gelen tıkırtı.. kapalı da olsa açık da olsa hafif bozuk zeminde hemen başlıyor tıkırdamaya.. henüz servise filan gitmedim ama benzer sıkıntı yasayan arkadaşlar varsa çözüm bulan var mıdır sormak isterim?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.