Şimdi Ara

Volvo'nun yakışıklı delikanlısı; C30 / C30 R Design... (122. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.517
Cevap
24
Favori
217.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merak ediyorum inşallah sahibi buradadır Ankara DSİ karşısındaki otoparkta hergün duran bi c30 var iş saatlernde metalik gri acaba burdamı sahibi :D
  • emresenol9 kullanıcısına yanıt
    hayırdır =) ne yapacaksın
  • Selam Ayrancılar-İzmir arasında gidip gelen C30.

Çok hızlı kullanıyorsun yetişemiyorum,
    Yanından geçerken bir korna çalamıyorum.. Hız limiti 110 değil o yolda 90...

Birde aracın arka aks açıklığı çok artmış.. Durda bi söliim
  • Ben hiç göremedim aldığımdan beri selam söylücek kimsem yok :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

hayırdır =) ne yapacaksın

hoşuma gidiyor görmekte duruşu inşallah bu yaza bende alıyorum hayırlısyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: caparz0

Ben hiç göremedim aldığımdan beri selam söylücek kimsem yok :(

dostum senin c30 chipli mi. nerede kaca yaptırdın. öncesi kac sonrası kac hp cıktı baktınmı. yakıt durumu nedır kactı kac lt oldu. kac km dır kullanıyorsun. neler hıssedılır oldu.
  • Megachips chiplidir. Benim bildiğim 4,5 tane c30 chiplemişti gazihan. Elemanın elindeki remaplar bitik, takılan box lar dahi 5 para etmez. Elinizdeki garret turbolarla, oem ya da muadil hava filtreleriyle hiç bişey elde edemezsiniz. Kalibrasyonu bitik dyno sunda görmek istediğinizi görürsünüz, ya da gösterir.Çok arkadaşım senelerdir denedi bu gazihanı, içlerinde motor aksamından anlayan oldu anlamayan oldu. 150p li arkadaşımınkini denedim. Ona sorsan fark var,aynı araç bende var. Birlikte deniyoruz yine tık yok, abi sen iyi vites değiştiriyosun diyo bana. Alakası yok , onun aracı ben kullanıyorum durum yine aynı. Ama adam bana değil toplasan 1 saat konuştuğu elemana güveniyor. Neden, çünkü para verdi başka yapılan araçları gördü.

Custom işler ya da yüksek hız peşindeyseniz daha fazla yıpratmadan satın c30 larınızı. 1.6d araca kule gergisi takmak 1.2 sedan aracın bagaj kapağına karbon fiber rüzgarlık takmak kadar farazi bi olgu.

Tabiki de para sizin,zevk sizin saygım sonsuz. Fakat her şeyin bi kapasitesi var.

Volvo'dan ekstra aksesuar satın alın. Üretimi durmuş aracın yıl geçtikçe parçası azalır ve yok olur. En azından sattığınız zaman aracınız orijinal ekipmanla daha dolu bi hal alır. İleriki yıllarda yolda göreceğiniz c30 lar emin olun sizin elinizden geçmiş araçlar olacak. Bari yollarda dolu pakete yakın c30 lar görelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk_acar

quote:

Orijinalden alıntı: caparz0

Ben hiç göremedim aldığımdan beri selam söylücek kimsem yok :(

dostum senin c30 chipli mi. nerede kaca yaptırdın. öncesi kac sonrası kac hp cıktı baktınmı. yakıt durumu nedır kactı kac lt oldu. kac km dır kullanıyorsun. neler hıssedılır oldu.

ECUFAST e yaptırdım yazılımı zaten içinde olduğum bir sektör oto yazılımı. Dyno pek doğru ölçüm vermez markası MAHA olmadıkça ama yinede yazılımdan önce 106 yazılımdan sonra 138hp çıktı araç. Gidişi güzelleşti birde ben DPF iptali ve KN hava filtresi taktım fakat ben bunları uçayım diye değil bastığım zaman nazlanmadan hızlansın birde yakıt tüketimi düşsün diye yaptım.

Bilmem kış aylarında sizde ne kadar yakıyor ama benim ortalamam 7.5 şuanda. Yazılımdan önce hiç yakıt ölçmediğimden dolayı ne kadar tasarruf ettim bilmiyorum :D

Bu 7.5 ortalama karmadır yani bazen düzgün kullanırım bazen yardıra yardıra giderim o şekilde :D

Bu arada arabanın beyni sol çamurluk içinde hiç yakıştıramadım Volvoya daha sağlam biryere koyabilirlerdi.

Şöyle baktımda Ufuk hiçbir soruna cevap vermemişim :D

Aracın alt devirleri güzelleşti turbo biraz daha erken devreye giriyor pedala tepkisi arttı. Top Speed de değişen birşey yok lakin top speed vites dişli oranlarıyla da alakalı bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caparz0 -- 11 Aralık 2013; 9:43:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Megachips chiplidir. Benim bildiğim 4,5 tane c30 chiplemişti gazihan. Elemanın elindeki remaplar bitik, takılan box lar dahi 5 para etmez. Elinizdeki garret turbolarla, oem ya da muadil hava filtreleriyle hiç bişey elde edemezsiniz. Kalibrasyonu bitik dyno sunda görmek istediğinizi görürsünüz, ya da gösterir.Çok arkadaşım senelerdir denedi bu gazihanı, içlerinde motor aksamından anlayan oldu anlamayan oldu. 150p li arkadaşımınkini denedim. Ona sorsan fark var,aynı araç bende var. Birlikte deniyoruz yine tık yok, abi sen iyi vites değiştiriyosun diyo bana. Alakası yok , onun aracı ben kullanıyorum durum yine aynı. Ama adam bana değil toplasan 1 saat konuştuğu elemana güveniyor. Neden, çünkü para verdi başka yapılan araçları gördü.

Custom işler ya da yüksek hız peşindeyseniz daha fazla yıpratmadan satın c30 larınızı. 1.6d araca kule gergisi takmak 1.2 sedan aracın bagaj kapağına karbon fiber rüzgarlık takmak kadar farazi bi olgu.

Tabiki de para sizin,zevk sizin saygım sonsuz. Fakat her şeyin bi kapasitesi var.

Volvo'dan ekstra aksesuar satın alın. Üretimi durmuş aracın yıl geçtikçe parçası azalır ve yok olur. En azından sattığınız zaman aracınız orijinal ekipmanla daha dolu bi hal alır. İleriki yıllarda yolda göreceğiniz c30 lar emin olun sizin elinizden geçmiş araçlar olacak. Bari yollarda dolu pakete yakın c30 lar görelim.

Merhaba ,

Ekstra aksesuardan kastınız nedir?

Mesela ben R spoiler sordum 1700 lira dediler , R arka tampon sordum 2000 lira dediler hadi dedim bunları alamıyoruz bare alüminyum orta konsol kaplaması alayım dedim 1200 lira dedi adamlar. Bunu yapan Volan volvo.

Adam almayacağıma o kadar emindiki zaten=)

Açıkcası ben bu kadar parayı vermem ,verirsem içim rahat etmez. Dediğim gibi chip hız için değil daha rahat hızlanma ve yakıt tasarrufu için yapıldı. Daha önce kullandığım Seat Cordoba aracımda da vardı , Peugeot 307 aracımda da vardı. Hondaya hondata yaptıracaktım sattım =)

Siz ne düşünürsünüz bilmem fakat bence yazılım gerekli. En azından bana gerekli :D

Ha bu arada el freninin arkasında ufak bir parça var o benim araçta yok düşmüş heralde onu sordum 190 lira dediler. Kapat kapat telefonu lanet olsun dedim adama mecbur =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caparz0 -- 11 Aralık 2013; 9:57:05 >

• Arkadaşlar önemli bir bilgi...

1 senedir yetkili servise gitmediyseniz,

Servise Volvo 2.0 programı ücretsiz yüklüyorlar birde güzel bir kupa veriyorlar. Ayrıca bütün işçilik ve yedek parça (aksesuar hariç kauçuk paspası 135 TL ye vereceklerdi son anda kampanya dışında olduğunu söylediler) 1000 TL lik bakımı 600 tl ye yapıyorlar. Bir nevi servise geri kazandırma politakası.

Ben bu sabah gittim, aracım en son 3 sene önce servise girdiği için program yüklediler (hissedilecek birşey yok saece yeni Kernel'e geçiyorlar. XP > Win 7 gibi birşey. Sadece modüllerin haberleşmesinde oluşmuş güvenlik açıklarını ve ''PARAZİT'' leri temizliyormuş..

İçimde kalıyordu kaç senedir özel servise gittiğim için yazılım atamıyrolar (atıpta liftte çok araç kaldığı için) şimdi güzel oldu..

Bilgilerinize arakdaşlar (Kupa güzel termos gibi olanlardan en son arabaya bineceken veriyorlar. Birde güzel yıkamışlar sorma gitsin. Ulan servis %40 indirimli halin bile pahalı ama belki birgün düzeleceksin)

• Ecufast diyosak durum değişir, yaptıkları projeleri severim. Nedense c30 kullanıcıları genelde mc ye yaptırdığından tipik olaylardan sandım. Dpf yanlısı değilim, adm katkılı bi araçta dpf gibi bi iptal Volvo anlayışına ters düşüncesindeyim (çevre kirliliği) Hava filtresi taktırmak zaten chipli araçların olmazsa olmazı. Ben de 4-5 ay k&n kullandım. İtg yi çok tavsiye etmişlerdi, fırsat bulamadım denemeye. Sonra oem filtrelerle devam etmiştim.

Aksesuardan kastım sizin bahsettiğiniz şeyler. Fakat konuştuğunuz bayi fazla fiyat vermiş düşüncesindeyim. Şayet telefonda konuştuğunuz kişi el freni komple değişim anlamış olabilir, zira kapağın fiyatı 25 tl mi ne.

En son sorduğumda r komple body kit (facelift öncesi) 3.500 tl. Cat back egzoz 600 tl. Konsol ve kapı kaplaması tam hatırlamıyorum fakat 600 tl civarıydı. Gözlük tutacağı 120 tl idi.

Fiyat konusunda sıkıntı yaşıyosanız çıkmacıları dolaşın, telefon ile araştırın. Reklam olmaması için söyleyemem fakat Ankara ve İstanbulda bazı parçalar mevcut.

@wwwengin

Volvo tr yetkili servislerde gerçekten bişeyin peşinde. En son aracı satmadan önce götürdüğümde size verilen kadar olmasa da hediye ıslak mendil verdiler iki paket. servisten ayrıldıktan 2 saat sonra telefonla arandım. Birşey unuttuğumu sandım meğerse anketmiş, 3 dakika falan konuştuk. Müşteri memnuniyeti olayına el atmak istiyorlar belliki.

1000tl lik periyodiği hangi km için söylediler. Rutinleri 450-750 idi en son. Yüksek km li bi bakıma mı girdiniz ?

• quote:

@wwwengin

Volvo tr yetkili servislerde gerçekten bişeyin peşinde. En son aracı satmadan önce götürdüğümde size verilen kadar olmasa da hediye ıslak mendil verdiler iki paket. servisten ayrıldıktan 2 saat sonra telefonla arandım. Birşey unuttuğumu sandım meğerse anketmiş, 3 dakika falan konuştuk. Müşteri memnuniyeti olayına el atmak istiyorlar belliki.

1000tl lik periyodiği hangi km için söylediler. Rutinleri 450-750 idi en son. Yüksek km li bi bakıma mı girdiniz ?

180.000 lik sıradan bir bakım. Hiç birşey değişmiyor.

4 buji
    filtreler (yakıt dahil)
    4litre yağ :)

680 TL lik bakımdan farkı buji ve yakıt filtresi.

20.000 KM de bir gidiliyor bakıma 1.6 benzinliler için.

Çok gitmek istiyordum sırf yeni veriyon program yüklensin diye. Şükür bedavaya hallettik.

Ankarada çıkmacıları dolaşmak istiyorum bende. S40 2011> ön panjur almak (büyük volvo logo lu) kauçuk paspas 250 tL serviste. birde bulursam arka spoiler almak.

• wwwengin kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel 2007 manuel araca yazılım atarlarmı ne yazılımı olur ki bu. ben bi eksiklik hissetmedim hiç. sorun vs de.
  • ufuk_acar kullanıcısına yanıt
    Bu yazılım o HP arttıran yazılımlardan değil.. Bir bakıma işletim sistemi değişimi..

Aracın içinde bulunan 6-7 farklı kontrol kutusu arasındaki haberleşmeyi değiştiriyorlar. Daha iyisiymiş..

Fark edebilceğiniz hiçbirşey olmayacak dediler.

Galiba araçlar içine bir nevi ajan yazıyorlar. Bütün hata kayıtlarını başka birşekilde kayıt altına alacaklarmış. Bu yüzden bugünden itibaren aracınız daha farklı bir şekilde arıza kaydı tutmaya başlayacak dedi.

Ya işte gidip bir görünmekte fayda var.. 15 liralık bir termos - kupa hediye ediyrolar.
  • quote:

Ecufast diyosak durum değişir, yaptıkları projeleri severim. Nedense c30 kullanıcıları genelde mc ye yaptırdığından tipik olaylardan sandım. Dpf yanlısı değilim, adm katkılı bi araçta dpf gibi bi iptal Volvo anlayışına ters düşüncesindeyim (çevre kirliliği) Hava filtresi taktırmak zaten chipli araçların olmazsa olmazı. Ben de 4-5 ay k&n kullandım. İtg yi çok tavsiye etmişlerdi, fırsat bulamadım denemeye. Sonra oem filtrelerle devam etmiştim.

Aksesuardan kastım sizin bahsettiğiniz şeyler. Fakat konuştuğunuz bayi fazla fiyat vermiş düşüncesindeyim. Şayet telefonda konuştuğunuz kişi el freni komple değişim anlamış olabilir, zira kapağın fiyatı 25 tl mi ne.

En son sorduğumda r komple body kit (facelift öncesi) 3.500 tl. Cat back egzoz 600 tl. Konsol ve kapı kaplaması tam hatırlamıyorum fakat 600 tl civarıydı. Gözlük tutacağı 120 tl idi.

Fiyat konusunda sıkıntı yaşıyosanız çıkmacıları dolaşın, telefon ile araştırın. Reklam olmaması için söyleyemem fakat Ankara ve İstanbulda bazı parçalar mevcut.

@wwwengin

Merhaba ,

Servisi tekrar aradım şu el freni parçası için bu sefer inatla anlatmama rağmen 160 lira dediler :D

İTG güzeldir ama BMC daha güzeldir fakat ben orjinalliği pek bozmak istemediğimden kutu içi koydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinerjikk

arkadaşlar şu aracı bir iki güne kadar alacağım bi göz atar mısınız. sizce nedir alınır mı ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-volvo-c30-1.6-diesel-e-drive-142912952/detay

Bu arabayla ilgili son durum ne oldu? Servise ya da ustaya gösterdiniz mi?
  • http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Volvo-C30-S40-V50-C70-Handbrake-Handle-Lever-Cap-/291021509684

Volvopartswebstore da bulamadım nedense, fakat bi çok sitede mevcut. Ya siteyi geçtim, samimi söylüyorum o parçadan 2 kere aldım. İki taneyi toplasanız 50 tl etmez. Volan servisindeki elemanda sıkıntı var. Müsait bi ara başka bi servisi arayın, el freni arka kapağı diyin anlarlar kronik bi sorun zaten. El freninin arkasındaki boşluğa yüzeyden yüksek birşey koyduğunuzda otomatik atıyor o kapağı. ya da araç içinde torpidoya uzanırken oraya ağırlığınızı verirseniz kırılıyor.

@wwwengin
    servis 2.0 yazılımını senelerdir yükletmediysen gözle görülür bi fark görürsün aslında. Hız göstergesinin ordaki yol bilgisayarında saat eklenir. Sinir olmuştum o olaya, silinememişti. Araçta 2 tane saat çok gereksiz gelmişti. Ama benim bildiğim klima ünitesinde iyileştirmeler olduğu yönündeydi. Bana öyle söylenmişti 3. yüklenişinde. Aracınızın benzinli oluşunu unuttum. Dediğiniz eklemelerle fiyat kısmen normal sayılır.

• Abiler arkadaşlar far yıkamayı nasıl çalıştıracağım,sol far yıkama kapağım kırılmıştı sipariş ettirdim bir türlü takamadım far yıkamayı da çalıştıramadım ard arda sıkıyorum silecekleri yıkıyorum fakat yine yıkamadı yardımcı olur musunuz?Bir de tavanda araç içi ışık düğmelerinin orada bir tane araba resmi var,yeşil olarak yanıyor sanırım etkin halde kullanım klavuzundan biraz bilgi edindim araç içi kilitle bir alakası var,asıl sorum size ben aracımı çalışır vaziyette kapılarını kapatıp aşşağı inmeye korkuyorum kapıları kitlenir diye tavandaki araba resminden huylandım araçtan inince otomatik kitlenmemesi için ne yapmam gerekiyor?Bu arada Kasımpaşa da bir tane mavi c30 var sahibi forumdan mı? Eğer burada ise tanışmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Motor Kafa -- 11 Aralık 2013; 21:40:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizellere de gerekiyor bu yazılım yani peki ücreti ne kdr ?
  • Motor kafa
    Far yikamayi calistirmak istiyorsan far ayarin 0 da degil acik konumda olmali. Sonra normal sileceklere su sikiyormussun gibi kolu 5 kere cekeceksin ve far yikama calisacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.