benim poliçem bu yanlız şöyle bir olay var garantiyi vw satmıyor ALLİANZ SATIYOR
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
Devlet devlet olsa adam gibi yaptırım uygular bunlara göz açtırmaz. En ufak hatada el ayak öperler.
Kanun maddelerimizde sıkıntı var
Ülkemizde maalesef adam kazıklama okadar kolayki
Bu ülkede saglık bakanlıgından açıklanan zararlı yan etkileri olan bir ilac dahi tv de reklamı yapılıp halen satılıyorsa sizin yazdıklarınız ne ki ?
devletin zaten zorunlu tuttuğu bir garanti süresi var, o sürede de her zaman arkanızda... bu + garanti olaylarıyla devletin bir ilgisi yok...
6 yıl 3 yıl 10 yıl garanti veren firmalarda da bu böyledir, ilk 2 yıl çok katı olur ama sonraki yıllarda çark edebilirler... sözleşmelerinde mutlaka yazar diye umuyorum 6 yıl garanti 2+4 ya da 3+3 şeklinde uygulanır diye...
+ garanti müşteri ile satıcı arasında özel bir sözleşme, maddeleri daha özel...
mesela siz faturalı bir otomobil aldınız ama firma garantisi yok dese bile en az 2 yıl garantili olmak zorundadır. 2 yıldan sonrasına devlet bakmaz, özel sözleşmenin maddelerine aykırı bir durum olursa da yine devletin mahkemeleri bakar ama o sözleşmenin maddeleri iyi okunup anlaşılmalıdır
quote:
Orijinalden alıntı: aanil
Hondanin 6 yil garantisinde motor , sanziman oldugunu biliyorum ama detaylarindan emin degilim.
şöyle bir madde var hondada
6. "6 Yıl / 150.000 km Garanti" uygulaması için gerekli şartIar nelerdir?
6 yıl ya da 150.000 km dahilinde aracın tüm mekanik; elektronik; boya-kaporta bakım ve onarımlarını & aksesuar, ekipman montaj işlemlerini yetkili bir serviste yaptırmak Garanti uygulamasından faydalanmak için şarttır.
quote:
Orijinalden alıntı: cihanair
benim poliçem bu yanlız şöyle bir olay var garantiyi vw satmıyor ALLİANZ SATIYOR
cep telefonu, laptop sigortaları gibi abi... üretici ile alakası yok pek, sigorta şirketi hileli maddelerle poliçe satıyor hepsi bu...
cep kask, tekno kask denen firmanın şikayetlerini okudum da... arabadan çalınsa sigorta dışı, 5 yaşında çocuk bilgisayara su dökse sigorta dışı, merdivenden düşürseniz sigorta dışı.....vs
quote:
Orijinalden alıntı: ilyus
quote:
Orijinalden alıntı: xprtg
quote:
Orijinalden alıntı: Coşkun
Doğuş Otomotiv ile müşterileri arasına girmek istemem ama 6 ay içinde VW'in tüm rezilliklerini görmen isabet oldu Cihan. En azından çok çok daha tatsız yaşayabilirdin. Gerçi sonu yine pek hayırlı olmadı da, canınıza birşey olmadı, cebinizden çıkan olmadı.
Her ne kadar konu sahibi pek hazzetmediğim bir forum üyesi olsa da cevap yazmadan duramadım. Bırakın uzatılmış garantiyi, standart garantide bile üretici firma bir yolunu bulup ortaya çıkan arızayı, allem edip kallem edip kullanıcı hatasına bağlamaya çalışır. Bu yazdıklarım otomobil değil satın alınan her şey için geçerli. Bu sebeple uzatılmış garantiye, hatta garantiye karşıyım. Ne de olsa üretici firma bir kulp bulup, ortaya çıkan arızanın kullanıcı hatası sonucu olduğunu söyler.
d s g şanzımanınız varsa bunlari biraz zor söylersiniz
ben aldıgımda full life garanti almadim ( 10 yıl konut kredisi çekmişim 300 bin tl kredi borcum var kendime bile hayat sigortasi yapmamişlim ) arabayami yapacam
sonra yazılanlari okudukca kafam karişti kendimi tesseli ettim 18 ayda uzatirim diye
sonra süpriz oldu araci sattim
D S G severim ciddi sorunlari oldugunua hala inanmiyorum
vw dsg arizasi yüzünden kimseyi ortada birakacagini sanmiyorum
dedigim gibi bir dayanagim yok sadece sanmiyorum
şimdi param olsa 60 bin liralik dsg li scirocco alirim . hiç korkmadan neyseki param yok
Yalnız dikkat ederseniz ben genel olarak gerek garantiye gerekse +garantiye, hem de her üründe karşı olduğumu söyledim. De se ge şanzıman ya da farklı bir şanzımandan bahsetmedim. Konu sahibinden hazzetmediğimi söyledim sadece . Konu sahibinin hayranı olduğu VAG grubundan hazzetmediğim söylemedim ( Ama gerçek bu. Bu gruptan hazzetmiyorum )...
quote:
quote:
Hondanin 6 yil garantisinde motor , sanziman oldugunu biliyorum ama detaylarindan emin degilim.
6 yıl ya da 150.000 km dahilinde aracın tüm mekanik; elektronik; boya-kaporta bakım ve onarımlarını & aksesuar, ekipman montaj işlemlerini yetkili bir serviste yaptırmak Garanti uygulamasından faydalanmak için şarttır.
Bu her marka icin gercerli.
quote:
Orijinalden alıntı: nicknick
Kişisel husumetlerle forum zaman enerji kaybetti kaybediyor. Ben arkadaşı her ne kadar bir çok tartışmada haklı bulmasam da bu konudan ötürü tebrik ediyorum.
Diyelim benim gibi vw grubu bir araç alma arifesinde üyeler var, bu durumda bizlerin bu frumda yer alan bazı bilgilerin doğruluğunu teyit etme ihtiyacımız var. forumda daha önce de konusu geçtiği üzere, +2 esktra garantiyi bir kenara bırakalım ilk 2 senelik zaruri garanti kapsamında dahi dsg vb. kronik sorunlardan ötürü kullanıcı hatası adı altında servis faturası ödemek zorunda kalmış araç sahibi var mıdır, yoksa bunlar gerçek dışı mıdır? birileri çıkıp olumlu olumsuz teyit ederse bundan şu anki vw araç sahipleri zarar görmez çünkü yarın kontağı çevirdiğiniz de siz de büyük bir sorunla karşılaşabilir ve objektif değerlendirmek sorunda kalabilirsiniz meseleleri.
ben elimden geldiğince foruma yararlı şeyler yazmaya önem gösteriyorum
ben sadece vw gurubuyla bire bir ilgiliyim onun için ağırlık bu konular ve yaşadığım olaylardır
benim aracımın kavramasında problem vardı hiç sorun olmadı garantiden parça geldi değişemedi ama olsun geldi
quote:
quote:
quote:
vw de araban kaza yapınca illa bizde yaptırcan diye bir şart yok
quote:
quote:
quote:
quote:
Sanayide yaptirmana izin var yani ?
şöyle bir zorunluluk var vwde diyelim kaza yaptın araç pert oldu
aracın geri kalan garantisi için mutlaka hasarın serviste yapılması lazım ama sadece pert araçta diğer sorun olmuyor
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Sanayide yaptirmana izin var yani ?
babamın araç polo ile kaza yaptım sanayide yaptırdım parçaları doğuştan geldi ama sanayide yapıldı eniştem yaptı
yengemin polo aynı şekilde
Ya hepsi ayni yola cikiyor.
mercedes şubat 2012 itibariyle dışarı parça vermiyor
kazalı araç sahibi yanlız alabiliyor yada vekalet verip aldırıyor
quote:
Cihan o kasko poliçenin maddeleri değil mi? Garanti kapsamları kullanım kılavuzunda yazar diye biliyorum. Zaten orada 1000 küsür lira bir tutar görünüyor, kasko bedeli olması daha mantıklı geldi bana. Ayrıca doğal afette karşılamaması da rezalet bir durum. O zaman arabayı açık araziye bırakalım aman başına birşey gelmesin diye..
bizim insanımız
araba alırken sözleşme yapmaz, sigorta yaptırırken poliçe okumaz, kapora verir , verdiğine dair yazılı bir belge almaz. bu en eğitimlisinde de böyle, en eğitimsiinde de. mantık da hep aynı, koskoca firma bizi mi dolandıracak?
mağdur olduktan sonra da aynı edebiyat. kanunlar yetersiz, adalet şöyle, yok dolandırıcılar cezalandırılmıyor, şöyle böyle. adaletin elinde zaman makinası mı var sihirli küre mi var, sen bir kanıt sunamazsan adalet nasıl işlesin?
bu ülke de adalet mekanizması işlemiyorsa bunun ikincil sebebi vatandaşlar, birincisi de abuk sabuk konularla dolu eğitim müfredatında bu konuda insanları bilinçlendirecek tek bir ders olmaması.
quote:
nasıl aynı yola honda kabul etmiyor vw ediyor ama aynı yol değil bence
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: ilyus
quote:
quote:
Doğuş Otomotiv ile müşterileri arasına girmek istemem ama 6 ay içinde VW'in tüm rezilliklerini görmen isabet oldu Cihan. En azından çok çok daha tatsız yaşayabilirdin. Gerçi sonu yine pek hayırlı olmadı da, canınıza birşey olmadı, cebinizden çıkan olmadı.
Her ne kadar konu sahibi pek hazzetmediğim bir forum üyesi olsa da cevap yazmadan duramadım. Bırakın uzatılmış garantiyi, standart garantide bile üretici firma bir yolunu bulup ortaya çıkan arızayı, allem edip kallem edip kullanıcı hatasına bağlamaya çalışır. Bu yazdıklarım otomobil değil satın alınan her şey için geçerli. Bu sebeple uzatılmış garantiye, hatta garantiye karşıyım. Ne de olsa üretici firma bir kulp bulup, ortaya çıkan arızanın kullanıcı hatası sonucu olduğunu söyler.
d s g şanzımanınız varsa bunlari biraz zor söylersiniz
ben aldıgımda full life garanti almadim ( 10 yıl konut kredisi çekmişim 300 bin tl kredi borcum var kendime bile hayat sigortasi yapmamişlim ) arabayami yapacam
sonra yazılanlari okudukca kafam karişti kendimi tesseli ettim 18 ayda uzatirim diye
sonra süpriz oldu araci sattim
D S G severim ciddi sorunlari oldugunua hala inanmiyorum
vw dsg arizasi yüzünden kimseyi ortada birakacagini sanmiyorum
dedigim gibi bir dayanagim yok sadece sanmiyorum
şimdi param olsa 60 bin liralik dsg li scirocco alirim . hiç korkmadan neyseki param yok
Yalnız dikkat ederseniz ben genel olarak gerek garantiye gerekse +garantiye, hem de her üründe karşı olduğumu söyledim. De se ge şanzıman ya da farklı bir şanzımandan bahsetmedim. Konu sahibinden hazzetmediğimi söyledim sadece . Konu sahibinin hayranı olduğu VAG grubundan hazzetmediğim söylemedim ( Ama gerçek bu. Bu gruptan hazzetmiyorum )...
eyvallah anliyorum
ben sadece bir espiri yapayim dedim DSG nin fiyati yönünden hergün burda tartişiyor yok patladi yok patlayacak sanki saatli bomba insan ne yapar patlarsa patlar garantim var öleyim mi konforlu ON numara şanzıman der geçer neysem VW eyidir eyidir dün ispartakulede komşumda TSI şeker beyazi golf gördüm(tsi yazısıda kırmızı ) (unutmadan bak parantez acarak yaziyorum bi golf daha gördüm jant kapagi birebir çelik jant görünümüde kapak alta asıl janti sakliyor üzerinde gümüş giri renkte kapak var isterseniz degiştirin çok süper göründü görüme ) begendim yeniden aklimi çeldi sayin VW yine
quote:
quote:
nasıl aynı yola honda kabul etmiyor vw ediyor ama aynı yol değil bence
Ayni seyi hondada yapabiliyor bilmiyorum durumu ama ayni yol. Parcalari aldiktan sonra sanayide takilsa ne fark eder. Tamam vw 'nin garanti daha iyi.
quote:
quote:
Cihan o kasko poliçenin maddeleri değil mi? Garanti kapsamları kullanım kılavuzunda yazar diye biliyorum. Zaten orada 1000 küsür lira bir tutar görünüyor, kasko bedeli olması daha mantıklı geldi bana. Ayrıca doğal afette karşılamaması da rezalet bir durum. O zaman arabayı açık araziye bırakalım aman başına birşey gelmesin diye..
yok abi full life denen artı 2 sene garantiyi ALLİANZ yapıyor ben vw alturda yaptırdım
aracın 2 sene artı garantisi
18 aya kadar yapılıyor yani istersen bayiden çıkmadan istersen 18.aya kadar araç trafiğe çıkışından itibaren yapabiliyorsun