Şimdi Ara

Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği araçlar TÜLOMSAŞ'ın yerli vagonlarıyla taşınacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herşey para ve daha fazla para için. Daha önemli birşey olmadına inanılan yıllardayız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Su anki bmc türk diye biliyorum ?
    Hatta eskiden açılımı british motor company iken su an Bornova motor company
    Geçen YouTube de izledim sanki
    o artık katarlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: orientem

Türkiye'nin üreten bir ülke olması için lojistik önemli. Güzel adımlar bunlar. Demiryollarına daha fazla yatırım yapılır umarım.
    Hocam ab demiryollari icin hibe verdi ama yillardirbyapilmadi . artik yapilsin diye kim bilir kac para aldi birileride ulkede demiryolu abye baglanacsk helesukur . bu olaylar demiryolu meselesi degil yillardir ab nin verdigi hibeler nereye gitti bunu arastirmak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki ne yapsak memnun olursunuz, ülkede silah üretirsin" savaş olmasın" derler,nüklüer santral kurmak istersin "radyasyon var çevreye büyük felaket" derler,"yabancı sermaye gelmiyor " derler yanbancı sermaye yatırım yapınca çevreci kesilirler ama Avrupa'da bunlar olunca "ne ileri medeniyet teknoloji ne kadar ileride yabancıların gözdesi Avrupa" derler, ww grubu bu fabrikaya Romanya yada Bulgaristan'a kurma kararı alsa bu yorumu yapanlar bak ülkede güven ortamı yok bir araba fabrikası bile kurulmuyor derdiniz ...

• Böyle mi avutuyorsunuz kendinizi ? Yerli, milli arabayı yapamıyoruz ama yabancı marka araçları taşıyan vagonlar yerli ve milli, oleey.
    Sana birşey söyleyeyim yiğenim, o vagonlar da aslına bakarsan yerli değil. Ne kullanılan sac malzeme yerli, ne sacları işleyen lazer, abkant, kaynak ya da plazma cnc cihazlar yerli, ne de o cihazların yazılımları yerli. Tamamen yabancı kaynaklarla, yabancı hammaddelerle fakat sadece Türk iş gücüyle üretilen ürünler onlar.
    Siyasi bir görüşe sahip olmak her vatandaşın tabii hakkıdır. Ancak bu görüşü fanatizme dönüştürerek holiganlık ve riyakarlık seviyesinde propagandasını yapmak bizi ortadoğu bataklığından çıkarmaz, aksine daha da derinlerine iter. Eleştirel düşünce yapısına sahip olamadığımız, kendi fikirlerimizi tabulaştırarak onlara tapındığımız sürece asla ama asla yerli ve milli hiçbir üretimimiz olamayacak. Çünkü bir yerlerde sözde yerli vagonları alkışlayan şakşakçılar her zaman olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 25 Eylül 2019; 19:40:4 >

• Sevindiğimiz şeye bak be

• Volkswagen türkiye ye neden girdi euro düşmeyecek ülkede aksine artacak, buda ucuz iş gücü demek. Milleti afrika gibi sömürecekler:)

• Yazdığım yorumda bir tane yerli ve milli cümlesi geçmiş mi ? Ben olaya siyasi bir çıkar yada siyasi bir kelime dahi kullanmadım kullanmamda ? Olaylar " devletimin " menfaatine mi ona bakarım ? Kimse kimseyi avutmuyor vagon olayıda, fabrika olayıda davletimize katıkı sağlayacak istihdama ve çeşitli ekonomik açılardan ülkeye katkı sağlayacak ben burda devletimin menfaatine olup/olmayacağına bakarım.Ve hiç bir ülke ne kadar biz üretiyoruz desede yani milli ve yerli üretim desede her üretti üründe dışarayı bağlı, Şuan ABD ve Çin arasında çekişmeye bakalım Apple Amerikan firması yazılım herşey Apple tarafın tasarlanıyor ama Amerika'da üretilmiyor; Kore'den ekran alınıyor Çin'de işlemci üretiliyor sonuçta bir şekilde bir yerlere bağımlılık var %100 kendi ülkesinde üretmiyor ve dışardan alıyor ama bunu Trumpa sorsan amerikan da üretiliyor der, haksızmıyız ! Bir diğer konu ise tamamı yerli değil diye bişeyler yapmıyacakmıyız, herşeyi aynı anda üretemezsiniz ekonomide marjinal fayda teorisi var x ülkesi a malını daha ucuza üretiyorsa ben aynı maliyetle üretemiyorsam dışardan alırım marjinal faydası daha fazla olduğu için.Nitekim ülke olarak bir takım ürünleri üretmeye 'çalışıyoruz' iyi yada kötü bunları yaparken dışardan alıyormuyuz evet , dünya düzeni bu şekilde global bir ekonomiye sahipseniz ticaret yaparsınız ve satın alırsınız.Bir diğer konu siyasiler her ürüne yerli ve milli demeleri adı üstünde siyaset burda uzun uzun siyaset bu var şu var dememe gerek yok her ' hükümet ' yaptı icratı farklı yöntemlerle öne çıkarmak ister 🤷

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bgood -- 25 Eylül 2019; 22:42:44 >

• Benim anlamadığım Fabrikayı izmire kurup dev gemilerle avrupaya nakil etmek var iken neden demiryolu neden manisa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bgood

Yazdığım yorumda bir tane yerli ve milli cümlesi geçmiş mi ? Ben olaya siyasi bir çıkar yada siyasi bir kelime dahi kullanmadım kullanmamda ? Olaylar " devletimin " menfaatine mi ona bakarım ? Kimse kimseyi avutmuyor vagon olayıda, fabrika olayıda davletimize katıkı sağlayacak istihdama ve çeşitli ekonomik açılardan ülkeye katkı sağlayacak ben burda devletimin menfaatine olup/olmayacağına bakarım.Ve hiç bir ülke ne kadar biz üretiyoruz desede yani milli ve yerli üretim desede her üretti üründe dışarayı bağlı, Şuan ABD ve Çin arasında çekişmeye bakalım Apple Amerikan firması yazılım herşey Apple tarafın tasarlanıyor ama Amerika'da üretilmiyor; Kore'den ekran alınıyor Çin'de işlemci üretiliyor sonuçta bir şekilde bir yerlere bağımlılık var %100 kendi ülkesinde üretmiyor ve dışardan alıyor ama bunu Trumpa sorsan amerikan da üretiliyor der, haksızmıyız ! Bir diğer konu ise tamamı yerli değil diye bişeyler yapmıyacakmıyız, herşeyi aynı anda üretemezsiniz ekonomide marjinal fayda teorisi var x ülkesi a malını daha ucuza üretiyorsa ben aynı maliyetle üretemiyorsam dışardan alırım marjinal faydası daha fazla olduğu için.Nitekim ülke olarak bir takım ürünleri üretmeye 'çalışıyoruz' iyi yada kötü bunları yaparken dışardan alıyormuyuz evet , dünya düzeni bu şekilde global bir ekonomiye sahipseniz ticaret yaparsınız ve satın alırsınız.Bir diğer konu siyasiler her ürüne yerli ve milli demeleri adı üstünde siyaset burda uzun uzun siyaset bu var şu var dememe gerek yok her ' hükümet ' yaptı icratı farklı yöntemlerle öne çıkarmak ister 🤷
    Yazdığınızı okumadım, muhattabım siz değilsiniz. Mesajımı editöre ithafen yazdım, siz neden üstünüze alındınız hiçbir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

Benim anlamadığım Fabrikayı izmire kurup dev gemilerle avrupaya nakil etmek var iken neden demiryolu neden manisa ?
    Devletin teşvik ve hibeleri 2.Bölgeler için çıkıyor. İzmir 1. bölge olduğu için bu desteklerden faydalanılamıyor. 2.Bölge olarak en yakın sanayi ili de Manisa olduğu için yatırımlar orada oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starrk35 -- 26 Eylül 2019; 0:31:50 >
  • baştaki insanlar ara hizmet insanı olunca elin kanadalısı adamlar bizim için taş taşımakta çok iyi diye dalga geçer, bizimkilerde almanın arabasını yerli katarla taşıyoruz diye övünürler.
  • Ne kadar salak salak yorumlar bunlar yaa

• Meraktan uyuyamıyorduk, acaba araçlar nasıl taşınacak diye.

• Üniversitelerin çevrelerine bu kadar Cafe açarsan Olacağı buydu işte diplomalı cahil yetişmiş hepsi.

• orada binlerce isci calisacak araba firmasi fabrikasindan tutta ürünleri yükleyenler ve pazara götürenler de dahil binlerce insan is bulacak yani ne olsun

• yani dolar yuro fırladıkça bizide sömürecekler, çünkü adamları 1parası bizde 7para yapıyor beyin bedava bende yabancı olsam Türkiye'de fabrika kurardım.

• Haberler iyi plakaliklar %100 yerli ccc

• Staj yaptığım Türk demir çelik fabrikasında formen Tülomsaşın lokomotif satışlarında aşırı yavaş ve umursamaz olduğu gerekçesiyle yabancı çek firmasıyla anlaştıklarını söylemişti. Bazen devlet iştirakleri rekabetçi olma gereksinimi duymuyor maaşları garanti olduğu için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC6108B0A -- 27 Eylül 2019; 16:19:12 >
  • en azından vagonlar yerli diyorsun :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.