Şimdi Ara

VOLKSWAGEN BORA :) NASIL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
70.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: civcivx
    Dostum bence hata yapıyorsun. Şu anda bile Jetta ve Golf'lerde 1.6 102 HP'lik 8V motorlar var. 16V sistemi FSI motorlarda var, doğal olarak fiyatları da yüksek. 8V motor yeni Seat Leon'da da kullanılıyor. Senin arabanın gücü kaç HP? Eğer 100-102 ise senin araban da 8V'dir haberin olsun. 16V atmosferik 1.6 motorlar 115-120 HP civarı güç çıkartıyor şu anki teknoloji ile.

İddaya girelim dicem... Hani "alırım anahtarınııııı" derler ya

Benim araba 105HP.. 3 yıldır kullandığım arabayı bırakın da bileyim yani.. şimdi saat geç oldu... yarın ara bir VW bayisini sor onlara OK

• Bak sana DOD sayfasından aynı benim Bora 'nın özelliklerinde bir de satılık araç buldum... Ama benim KM daha 23000 de

Aşağıda sübab sayısını görebilirsin

ARAÇ BİLGİLERİ Dosya no: 063400541
    Marka VOLKSWAGEN BORA 1.6 COMFORTLINE
    Model Yılı 2003
    KM. 74341 Km
    Renk GÜMÜŞ
    KDV'li Satış Bedeli 23.000,00 YTL
    Garanti -
    Kredi Seçenekleri Peşinat Kredi Tutarı Vade Taksit Tutarı Toplam Borç Ödeme Planı
    5.750,00 17.250,00 60 448,00 26.835,46 Görüntüle
    Araçla İlgili Diğer Seçenekler
    * Yukarıdaki ödeme planı örnek olup, bağlayıcı nitelik taşımaz.
    * Bu ödeme planı ancak vdf'nin kredi başvurusunu onaylamasıyla geçerlilik kazanır.

AÇIKLAMALAR
    Resim [ 1 ][ 2 ][ 3 ]

TEKNİK BİLGİLER
    Aktarma ÖNDEN ÇEKİŞ Max. Hız (km/s) 192
    Motor Hacmi (cc) 1.6 Yakıt Tük. (Şİ) (lt/100km) 9,4
    Silindir Adedi 4 Yakıt Tük. (ŞD) (lt/100km) 5,6
    Supap Adedi 16 Yakıt Deposu(lt) 55
    Maximum Güç (HP/dd) 105/5700 Bagaj Hacmi (lt) 455
    Maximum Tork (NM/dd) 148/4500 Yakıt Türü Kurşunsuz
    0-100 Km. hızlanma (sn.) 11,6 Şanzıman Manuel
    Lastik Ebadı 205

• arkadaş haklı vw bir süre boyunca 16v 105 hp lik motorlarını getirmişti golf ve bora için..

o tarihlerdeki bir otomobil derginiz varsa açın bakın

Orjinalden alıntı: atiyba
    arkadaş haklı vw bir süre boyunca 16v 105 hp lik motorlarını getirmişti golf ve bora için..

o tarihlerdeki bir otomobil derginiz varsa açın bakın

Nihayet bilen biri çıktı yaw, tebrikler arkadaşım Bu forumda bilinmeyen baya bişey varmış demek ki

Hem bende 8 valve araba alacak göz var mı

• Golf ve Bora 2002 modellerden itibaren 16v motor ile üretilmeye başlandı.

Arabam.com'da da zaten test verisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcun87 -- 6 Nisan 2006; 21:57:00 >

Orjinalden alıntı: Orcun87

Ayrıca 8 valf olmasının ne gibi eksi yönleri var. Yani kayda değer bir eksiklik yaratıyor mu performans açısından.

8V ve 16V arasında performans farkı kesinlikle yok. ama 8V olanlar her 8V motor gibi torkunu çok daha düşük devirlerde vererek daha rahat bir kullanım sunuyor. yakıt olarakta aralarında pek bir fark yok...

Orjinalden alıntı: onur@
    8V ve 16V arasında performans farkı kesinlikle yok. ama 8V olanlar her 8V motor gibi torkunu çok daha düşük devirlerde vererek daha rahat bir kullanım sunuyor. yakıt olarakta aralarında pek bir fark yok...

Yorumuna bakılırsa her ikisini de kullanıp test etmişsin ? Bütün gün Bora 'nın 16 valve motoru olduğunu ispat etmek için uğraştım... Şimdi bir de 16 valve olanın daha performanslı olduğunu ispat etmem gerekecek sanırım
  • BENDE 99 8SUPAP VARDI.ŞEHİR DIŞI 8 ŞEHİR İÇİ 12 LT YAKİODU.HIZLANMA VE SON SÜRAT İYİ.TABİİKİ 16V OLAN ÇOK AZDAHA PERFORMANSLI AMA ZATEN BUNU SAKİN BİR SÜRÜCÜNÜN KULLANIM ESNASINDA FARKETMESİ BİLE ZOR.. İŞÇİLİK VE KONFOR SÜPER AMA KESİNLİKLE VW SORUNSUZ Bİ ARABADIR SIKINTI ÇEKMEM DEME.PARÇALAR ÇOK PAHALI..
    akıllı ol beni hiç söyletme. . .
    MERT İÇGÖREN
  • vw 16v 105 hp motorlardan düşük devirlerde çok hantal oldukları için vazgeçti. 8v motorlar şimdi 102 hp olarak lanse ediliyorlar ama o yıllarda (2000-2001) SR kodlu bu motorlar 99 hp idi. Düşük devirleri 16v motorlara göre daha iyidir ve daha iyi toplar, ama 4000 d/d'den itibaren 16v ler daha yüksek performans gösterir.
    Şehir içi kullanımı için düşünülüyorsa 8v tercih edilmelidir, zaten 16v 105 hp. motorlar daha üstün olsalardı vw bunlardan vazgeçmezdi.
    Bu arada tüketim önemliyse kesinlikle dizel, arada km.de 10 ykr. oynar.
    Ayrıca bakımı pahalı lafıda bir şehir efsanesidir.

quote:

Ayrıca 8 valf olmasının ne gibi eksi yönleri var. Yani kayda değer bir eksiklik yaratıyor mu performans açısından.

• vw 16v 105 hp motorlardan düşük devirlerde çok hantal oldukları için vazgeçti. 8v motorlar şimdi 102 hp olarak lanse ediliyorlar ama o yıllarda (2000-2001) SR kodlu bu motorlar 99 hp idi. Düşük devirleri 16v motorlara göre daha iyidir ve daha iyi toplar, ama 4000 d/d'den itibaren 16v ler daha yüksek performans gösterir.
    Şehir içi kullanımı için düşünülüyorsa 8v tercih edilmelidir, zaten 16v 105 hp. motorlar daha üstün olsalardı vw bunlardan vazgeçmezdi.
    Bu arada tüketim önemliyse kesinlikle dizel, arada km.de 10 ykr. oynar.
    Ayrıca bakımı pahalı lafıda bir şehir efsanesidir.

quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: piaasa krlı

BENDE 99 8SUPAP VARDI.ŞEHİR DIŞI 8 ŞEHİR İÇİ 12 LT YAKİODU.HIZLANMA VE SON SÜRAT İYİ.TABİİKİ 16V OLAN ÇOK AZDAHA PERFORMANSLI AMA ZATEN BUNU SAKİN BİR SÜRÜCÜNÜN KULLANIM ESNASINDA FARKETMESİ BİLE ZOR.. İŞÇİLİK VE KONFOR SÜPER AMA KESİNLİKLE VW SORUNSUZ Bİ ARABADIR SIKINTI ÇEKMEM DEME.PARÇALAR ÇOK PAHALI..

Şu an benim kullandığım 16v olan motor şehiriçi 10 LT, şehirdışı 7 LT ye yakın yakar.. Örn. ben her yaz Antalya 'ya giderim, hem de klimayı hiç kapatmadan, full doldurduğum depo ile (55 LT), 700 Km yol sonunda yedek ışığı yanmaz

Performans için şunu söyleyebilirim... ben genelde 3000 devir civarında kullanan biriyim ve bu devirdeki ivmelenmesi çok iyidir... Bora 'nın boş ağırlığının 1215 Kg olduğunu gözönüne aldığınızda, böyle bir ağırlık için 105 HP motorun fazlasıyla işini yaptığını söyleyebiliriz... Özellikle 2. ve 3. vites ivmelenmeleri çok tatminkardır... Ama 1. vites ile geri vites oranları bu ağırlıktaki kasa için başarılı değildir maalesef.. Motorun 4000-5000 devirdeki agresif sesi ise motor sesine dikkat edenler için oldukça keyif vericidir...

Bir arkadaşım uzun süre 8 valve Golf kullanmıştı... Onun yorumuna göre 16 valve olanların ivmelenmesinde ciddi bir performans artışı var... Ben hiç 8 valve olanı kullanmadım, o nedenle sadece arkadaşımın yorumunu aktarabiliyorum...

• Baq boranın şanzımanını beğenmiyorum arabaya çok yaktırıyor zaten bir civic gibi motor şanzıman dans eder gibi çalışmıyor

Orjinalden alıntı: kkvan

Az yakan araba düşünüyorsan Bora'dan hemen vazgeç.

dedem bana arabayı verecekti vazgeçeyim bari Japon'a devam

Dedemde var bora çok güzel şahene araba ama biraz ağır yani nasıl diyeyim ben ara hızlanmaları seven ama uzun uzun çok hızlı gitmeyi sevemeyen biri olarak bana pek yaramaz yani biraz kullandım ama bendeki corolla kadar atak gelmedi sanki.

Ama lastikler kalın araba ağır, oturaklı tank gibi , ciddi bi görünümü var ve çok hoşuma gidiyo o ayrı bi konu ama daha çok orta yaş sınıfına hitap eden bi araba nedersiniz

Yanlış yorumlar yaparak sizleri yanıltmak istemem ama benim görüşlerim bu

Yani uzun lafın kısası , benzin konusunda seni üzebilir kanaatindeyim.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orjinalden alıntı: jeandan Type-R

Baq boranın şanzımanını beğenmiyorum arabaya çok yaktırıyor zaten bir civic gibi motor şanzıman dans eder gibi çalışmıyor

karıştırma şimdi Honda 'yı burada... Honda ile VW farklı hedef kitleleri olan firmalar.. Bir Bora 'nın konforu ve malzeme kalitesi de Civic de yoktur... Kaldır sedanın bagaj kapağını, adamlar orayı bilr kapatmamışlar, olduğu gibi sac görünür kaynaklarıyla beraber...dediğim gibi hedefler farklı..

Civic yakıt tasarrufunu yeni kasa VTEC motorda yakaladı... yoksa 2001 model öncesi Civic sahipleri benzin için hala servet harcıyorlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
    daha çok orta yaş sınıfına hitap eden bi araba nedersiniz

Budur

Kesinlikle genç işi değildir... kaliteli, konforlu, ağırbaşlı, yere sağlam basan, güvenli bir otomobil isteyen, muhtemelen evli biriyseniz Bora sizin için daha ideal olacaktır..

daha cok uzun yillar kullanabilecegin,kendini dökmeyen,sürüs zevkinden ve konforundan mahrum olmadan eskimeyetecegin kalitede bir otomobil

8 V olani seni korkutmasin,cünkü bu motoru vw 2008 de cikacak golf 6 da kullanacagini yazmisti autobild

problemli bir motor degil-105 ps 16V den neden vazgecti bende bilmiyorum

Aus Liebe zum Automobil VW
  • arkadaşlar benim de 2001 model bir boram var.
    0 km de almıştım şu anda 59 bin km de.
    önce sorunlar kısmı:
    1- servis ....randevu zor, melzeme ve işçilik pahalı... ben genelde özel servise giderim o da yağ değişimi için;
    bu güne kadar çok şükür arıza nedir görmedim( 2 istisna biri kötü benzin yüzünden kelebek sorun çıkardı ama onu temizlediler halloldu, diğeri de hararet müşiri bozulmuştu özel bir serviste 35 ytl ye değiştirdiler.)
    2- araba türkiye şartlarına göre çok alçak(kayınpeder benim boraskenin kartelini deldirdi 2 yıl önce)
    3-arka da koltuk diz mesafesi yetersiz.
    4-hızlanma yeterli değil.
    5-yedek parça pahalı
    şimdide güsell kısım:
    1-çok rahat bir araç,uzun yolda da şehiriçinde de yormaz.
    2-içten de dıştan da geçen yıllara rağmen yakışıklıdır.
    3-yağını suyunu koy arızadan korkma
    4-geçen yıllara rağmen ne döşemede ne plastik aksamda en ufak deformasyon yok. bu hakkaten gerçek benimle aynı dönem de dayım başka marka bir araç almıştı ve geçen yıl sattığında araba resmen dökülüyodu.
    5-göreceli olarak 2. elde değerini koruması

şimdilik bunlar geldi aklıma.
    bu arada eşime toyota yaris 1.4 d-4d mmt sol spesial aldık ama araç 27 nisan da gelecek..

• quote:

Orjinalden alıntı: can73
    2- araba türkiye şartlarına göre çok alçak(kayınpeder benim boraskenin kartelini deldirdi 2 yıl önce)

Evet yaw, ben bundan bahsetmeyi nasıl unuttum
    Bora 'nın altı çok alçak, gerçi dışardan bakanlar bunu şaşırıyorlar, araba sanki o kadar alçak değilmiş gibi duruyor ama altını çok rahat vurup karteri delebilirsiniz.
    Ben aldığım zaman bunu bildiğim için hemen karter muhafazası taktırmıştım. Altı değse bile direkt karter darbe almadığı için delinme riski olmuyor. Ancak çok kötü bir şekilde vurup karteri kırmanız lazım. Bu şekilde karteri delinmiş bir Bora görmüştüm serviste, Allah korusun yani, görüntü içler acısı

quote:

bu arada eşime toyota yaris 1.4 d-4d mmt sol spesial aldık ama araç 27 nisan da gelecek..

Hayırlı uğurlu olsun, iyi bir seçim

• Bakımı pahalı değil boranın 300 tl ye tüm filtrelerini ve yağlarını değiştirdik performans dersen bizde otomatik vites olanı var sr süper bir performans var hantal diyenlere aldırma dün bir arkadaşın modifiyeli honda civic ies ile kapıştık 5 kişiydik arabada honda 3 kişiydi honda düz vites 3 sefer falan denememize rağmen her seferinde biz aldık tabi öyle çok bi farkla değil yakıt konusuna gelince gaz taktırmazsan çok yakıyor bizimki şuanda tüplü değil ama tanıdkta vardı o söylüyordu :) karter konusuna gelince 4 kere vurduk altını arabanın baya sert bi şekilde birşey olmadı allahtan belki eski sahibi kormua falan yapmıştır bilemem yani her konuda çok üstün bir araba hani sonuç olarak VW yani biz ilk transporter aldık 2008 model otomobil almaya sıra gelince diğer markalara bakmıyoruz bile hemen vw olsunda ne olursa olsun :Dhttp://www.dailymotion.com/video/xbv6oi_volkswagen-neden-mi-pahaly_auto Bu video ya bir göz at vw gözüne daha çok girecek eminim

http://www.youtube.com/watch?v=8nVBzpLdzzI Brutal Acceleration

Dizel Otomatik Auris 0-100 ü Olmayan Araba

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.