Şimdi Ara

vize sınavım öncesi matematik sorusu yardımı HAYDİ DH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

salı günü mat vize sınavım var aklıma takılan bir soruyu sizle paylaşmak istedim

konu teğet ve doğru denklemi bulma

x^2-2x+5 eğrisinin a-) y=x doğrusuna paralel teğetin denklemi
    b-) y=-x doğrusuna dik normalin denklemi

şimdi bunu hoca dersde çözdü

a şıkkında paralel dediği için direk eğimi x in katsayısı olarak alıp

denklemin türevini alıp 2x-2 = 1 e eşitleyip x i bulup denklemde yerine yazıp y yide buldu sonra direk

y-yo=m(x-xo) buraya kadar herşey normal arkadaşlar..

b şıkkında ise gene x in katsayısına yani bu sefer denklemin türevini -1 e eşitleyip x0 ı ve y0 ı buldu

ama bu doğru dik bir doğruydu yani m1.m2= -1 olan bir doğru burdan -1.m2=-1 den m1 i 1 bulup denklemi 1 e eşitlemesi gerekmezmiydi ? hoca denklemi -1 e eşitleyip x0 y0 ı bulup denklemde m yerine bu sefer m2 de bizim bulduğumuz 1 i yazdım yani normalin denklemide şöyle oldu

y-yo=1.(x-xo) ama bu normalin denklemiydi bunun teğet den ne farkı kaldıki ?

peki ben hocam -x/9 doğrusuna dik teğetin denklemi olsaydı dedim

o zamanda m1.m2=-1 den direk -1/9 . m2 = -1 den m2 yi 9 bulup denklemi 9 a eşitleyip bir soru çözdü. bu doğruysa üste b şıkkında niye 1 e değilde -1 e eşitleti

teğet ve normal denklemlerinin tek farkı normalden eğimin yani m in -1/m olması değilmiydi. ?

salı günü vizem var kafam çok karıştı okula gittim hocanın vizeden önce dersi yok hiç bu konuda duyarlı dh dostlarımdan yardım bekliyorum

şimdiden teşekkürler....

hakikatten garip bir durum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerembak_06 -- 5 Nisan 2009; 11:55:41 >

• o kadar bakan olmuş gerçekten matematik den iyi anlayan yokmu dostlar
  • kardeş daha profosyonel sitelere yazman lazım burda genelde mat 1 filan çözerler sorumvar.net e gönder
  • Matematik-2'mi bu? Mat-1e de benziyor Ben ikisindende 2 sene çaktıydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeVastating -- 5 Nisan 2009; 11:36:08 >
  • evet mat 2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım y=x doğrusunun eğimi her zaman için 1, y=-x doğrusunun eğimi -1 dir. Yani burdan bunların dik kesiştiğini anlayabilirsin. Onun orda dediği m1 y=x'e, m2 y=-x'e ait eğimdir. Bunlar dik kesiştiğinden m1 x m2 = -1 m1= 1 ise m2= -1 dir.
  • peki neden doğrunun denklemi y-yo=1.(x-xo) bu şekilde yaptı hoca

doğrusu y-yo=-1/1 (x-xo ) olması gerekemezmiydi

çünküt teğetin denklemi y-yo= m (x-xo ) normalin ise y-yo=-1/m (x-xo ) dir formülü

ama hoca teğetmiş gibi yazdı normalin denkleminide
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.