Şimdi Ara

Visual Studio'da Sayfa Dolduğu Zaman Alt Satıra Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
14.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu olay nasıl yapılıyor arkadaşlar? Yazılan satır çok uzun olup ekranın dışına taşınca otomatik olarak bir alt satıra atıyor (aynı satır numarasında). Nasıl yaparız, ayrıca SQL için de biliyorsanız sevinirim.
    Teşekkürler

• Alt satirdan devam mi etmek istiyorsun, diger label a mi yazsin tam olarak anlamadim istegini. c# kullaniyorsan soyle bisey yapabilirsin.

Ilk 50 karakteri 1. label'a, kalanlari 2. label'a yazdirmak istiyorsun diyelim.

Yazilan satirin length'ini alirsin. ifle kontrol edersin

if(x.ToString().Length >50)

{
    label1.text=x.ToString().Substring(0,49);
    label2.text=x.tostring().Substring(49, x.length-1);
    }

else
    {
    label1.text=x;
    }

substring ile kesersin istedigin yeri alirsin yazinin. if dongusu ilede kontrol edersin 50den buyukse 50ye kadarini ilk label'a kalani 2. label'a yazar. degilse hepsini ilk label'a.

Artik ne kullaniyorsan ona gore degistirirsin.

vb. kullaniyorsan substring yerine mid kullanacaksin yazi sekli biraz daha farkli sadece netden bakarak bulursun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Alt satirdan devam mi etmek istiyorsun, diger label a mi yazsin tam olarak anlamadim istegini. c# kullaniyorsan soyle bisey yapabilirsin.

Ilk 50 karakteri 1. label'a, kalanlari 2. label'a yazdirmak istiyorsun diyelim.

Yazilan satirin length'ini alirsin. ifle kontrol edersin

if(x.ToString().Length >50)

{
    label1.text=x.ToString().Substring(0,49);
    label2.text=x.tostring().Substring(49, x.length-1);
    }

else
    {
    label1.text=x;
    }

substring ile kesersin istedigin yeri alirsin yazinin. if dongusu ilede kontrol edersin 50den buyukse 50ye kadarini ilk label'a kalani 2. label'a yazar. degilse hepsini ilk label'a.

Artik ne kullaniyorsan ona gore degistirirsin.

vb. kullaniyorsan substring yerine mid kullanacaksin yazi sekli biraz daha farkli sadece netden bakarak bulursun..

Yanlış anlamışsın kardeş, kodlama bölümünde satır satır yazıyorsun ya, harf sayfanın sonuna gelince bir alt satırdan devam ediyor, hani nasıl word'de yazı yazarken sayfanın sonuna gelince bir alt satıra atar ya aynen o şekilde. Ancak satır numarası değişmiyor, bir alt satırı üst satırın devamı olarak gösteriyor yani tamamen görsel bir şey, bunun nasıl yapılabildiğini merak ediyorum.

• Yukaridaki menuden EDIT-Advanced- Word Wrap buna basarsan satir enter'a basmadikca asagiya inmez yandan devam eder.

Tekrar basarsan satir sayfasonuna gelince otomatik asagiya atar.

Insallah bundan bahsediyorsun (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcore -- 13 Haziran 2011; 1:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

Yukaridaki menuden EDIT-Advanced- Word Wrap buna basarsan satir enter'a basmadikca asagiya inmez yandan devam eder.

Sanırım bu, teşekkür ederim. Kendi bilgisayarıma geçince yazarım, yanılmıyorsam SQL'de de bu şekilde.
    Teşekkürler tekrar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mvc

Yukaridaki menuden EDIT-Advanced- Word Wrap buna basarsan satir enter'a basmadikca asagiya inmez yandan devam eder.

dostum sağolasın bende arıyordum burda buldum..
    peki sol tarafta sayıları çıkartıyorduk onu nerden yapabiliriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.