Şimdi Ara

visual basic 6.0'da setup yaratmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slmlar, visual basic 6.0'da setup programını nasıl yaratabilirm?
    Teşekkürler.

• ARKADAŞLAR SORUM ÇOK ZOR OLMASA GEREK.
    İSTEDİĞİM PROGRAMI CD'YE AKTARIP ORDAN YÜKLEMEK AYNI OYUN YÜKLER GİBİ.
  • Visual Basic ile Setup yapmak Ah ah anılarımı canlandırdın hocam. Şimdi ayrıntılı bir biçimde sana biraz bu konuyu izah edeyim. Visual Basic 6 paketi içerisinde tools bölümünde Package & Deployentment wizard diye bir araç var. Bu aracı kullanarak birkaç basit adımda bir setup paketi hazırlayabilirsin ancak ! Hazırladığın paket muhtemelen çalışmaz. Peki nasıl luyor bu diyceksin şimdi bu setup programı setup hazırlarken bir ufak BUG yapıyor.Bu yüzden hazırladığın paket çalışmıyor. Zamanında bunu çözebilmek baya bi uğraşmıştım ben.

Hazırladığın Setup projesi ile aynı dizinde Setup.LST uzantılı bir dosya oluşturur.Setup içerisindeki dosyalar hakkında bir dosya bu dosya içerisinden aşağıdaki satırları güncellemelisin.

[Bootstrap Files]
    File1=@VB6STKIT.DLL,$(WinSysPathSysFile),,,7/15/00 12:00:00 AM,101888,6.0.84.50
    ....
    ve aşağısıda ..

[Setup1 Files]
    File1=@Company.swf,$(AppPath),,$(Shared),5/28/03 2:07:12 AM,8062,0.0.0.0

...

Koyu renkte olanlar Slash yapman gereken yerler Kolay Gelsin..

Önemli uyarı..: Bu şekilde hazırladığın installshield ler win98 in ilk versiyonları ve VB run time componentleri kurulmamış win98 altı sistemlerde sorun çıkarır haberin ola ...

• ya bende calışmadı bu Package & Deployentment neden olabilir DLL hatası veriyo. ?
  • vb de setp hazırlayacağına ortalıkta bir sürü setup programı dolaşıyor... yanlış hatırlamıyorsamwww.clickteam.com dan indirebilirsin. kolay gelsin...
  • Anlattığım konuda zaten belitmiştim arkadaşlar Bu toolla hazırlanan setuplar pek güvenilir deil Fakat arkadaş Visual basic 6 diyince en pratik yol olarak aklıma geldi onu yazdım.

@PaRaZ!T Kardeşim

quote:

ya bende calışmadı bu Package & Deployentment neden olabilir DLL hatası veriyo. ?

muhtemel anlattığım şeyi tam uygulamadın anlattığım şekilde (VB6 kitinde gelen) Setup & Deployment Wizard kullanırsan yapabilirsin. SAtırlar sadece örnek unutma kendi Setup.LST ni açıp kendi install dosyalarını düzenlemelisin ! tarihlerin yerini deiştirip Slash koyarsan çalışır biraz gayert et.yaparsın ..

Ortalıkta bir dolu setup programı dolaşıyor diyen arkadaşımda haklı ama bu programın run time dosyalarını bulup eklediği için pratik baya o yüzden başlangıç için ideal bunun dışında alternatif isterseniz.Yine Vstudio 6 ile gelen C++ installshield i var kendi scriptlerinizi oluşturacağınız güzel bire program onuda kullanabilirsiniz.Üstelik oda kurulum paketi içinde !

• Saolun arkadaşlar, bi dediklerinizi yapayım.
    Umarım önemli bir sorun çıkmaz karşıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Walla Tools'da Package& Development menusu yok.
    Procedure attribute, menu editor ve options var. options'da da Package& Development menusu yok
  • Aspci79
    ben dediklerini yaptıp bi çok kere tarihi değiştirdim ama hep aynı hata düzelen bişiyok,bide benim anlamadığım bu madem çalışmıyacak neden bu paketi bunun içine koyuyorlarki.
  • @benevolent
    quote:

Walla Tools'da Package& Development menusu yok.

Visual Studio 6 ve Bazı visual BAsic 6 kurulum paketleri içerisinde Package & Deployment Wizard tool olarak gelir.Eğer bu tool sisteminizde yoksa bir iki nedeni olabilir.
    ilki Visual Basic 'i yüklerken bu toolu kurmamış olabilirsiniz.
    ikincisi Visual basic paketinizde bu tool olmayabilir çünkü genelde satın alınmıyor ve orjinal olmayan paketler kullanılıyor.
    VB6 kullanıyorsanız bunu tekil olarak deilde Visual Studio 6 olarak bulup yüklemenizi önerebilirim..Şİmdi dikkatimi çekti..
    quote:

Tools'da
    -> Tools dan kastım Start menü Visual Basic -> Tools Programın içerisinde ekli olmayabilir.

@serpantin
    ben dediklerini yaptıp bi çok kere tarihi değiştirdim ama hep aynı hata düzelen bişiyok,bide benim anlamadığım bu madem çalışmıyacak neden bu paketi bunun içine koyuyorlarki

Yukarıda izah ettiğim gibi bütün install satırlarını tek tek editlediğinizde kurulum tamamlanır. Yalnız Setup 'ı depency olarak deilde standart setup package olarak yapacağız. Çalışmama meselesine gelince bu sorun sadece VB6 dana meydana geliyor.VB 5 içerisindeki setup toolunda sorun yok mesela Tamamen bir bug mutlaka bunun için hazırlanmış bir patch ve destek paketi var ama genel kullanım yasal yoldan olmadığı için! en azından öğrenme babında millete faydası olur die yazdım bende..

• selamlar bn proje ödevini proje dersinden slmıştım hoca setap istemişti google dan arattırmıştım internetten indirmiş olduğum bir setap programını projemle birleştirdim gayet güzel oldu...
  • Alternatif Setup oluşturma yöntemleri

http://www.clickteam.com/webftp/files/5/5/icpinst.exe ->Yukarda arkadaşımızın verdiği adresin tam yolu..Güzel baya

Http://www.Installshield.com -> 10 sürümü Visual .Net'e entegre edilebiliyor.Çok ayrıntılı kurulum paketleri hazırlanabilir..

http://www.liaokai.com/softw_en/uninstal.htm -> Ghost İnstaller, Setup Factory vs....

Birde aklıma gelen wise installshield var. Aratırsanız downloadını bulursunuz.

• bende bizzat kullandığım ve başarılı sonuç aldığım innosetup'ı öneririm.
    Ancak kullandığınız tüm ocx ve dll'leri de setupa eklemyi unutmayın...
  • Visual Basic 6 Service Pack 6 yı kurduğunuz zaman probleminiz çözülecektir Package & Deployment Wizard için..
  • hocam Zaten ben yukarıda belirttim Patch kullanılarak giderilebildiğini ,

quote:

Tamamen bir bug mutlaka bunun için hazırlanmış bir patch ve destek paketi var ama genel kullanım yasal yoldan olmadığı için! en azından öğrenme babında millete faydası olur die yazdım bende..

Ama genelde yasal kullanılmadığı için bu yolu anlatayım dedim kolaylık bakımından :)

Ama diğer InstallShieldler Kullanıldığında Ocx,DLL lerin eklenmesi problem oluyor genelde yeni kullanıcılar için

VB6 Run time paketi ve Kurulum dosyalarını kendisi eklediği için bu yolu seçtim anlatmak için Umarım birilerinin işine yaramıştır.

• BULAMIYORUM DİYEN YOK DİYEN ARKADAŞLAR ADD-İNS DE ADD İN MANAGER GİRİN ORDA PACKAGE....İKİ TIKLAYIN SONRA ADD İNSTE ÇIKACAK KOLAY GELSİN BİDE ARKADAŞINDA DEDİĞİ GİBİ SERVİCE PACK YÜKLEYİN SAÇMALAYABİLİR :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.