Şimdi Ara

vistada mikrofon ayarları resimli anlatım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
153.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: perenalp

Bende de Acer AS5920-3A1G16MI var. vista yüklü sesle alakalı her şey yerli yerinde ancak msnde görüntülü konuşma yaparken mikrofon ve ses butonları yukarı çıkmıyor ne ses gidiyor ne de geliyor. tüm kontrolleri yaptım ses ve görüntülü kurulumunda gayet çalışıyor. ses kaydedicisinde de çalışıyor vistanın kendin de çalışıyor. msnde SADECE sesli konuşma yaparsam o da çalışıyor, ancak görüntülü konuşma yapacağım zaman ses ne geliyor ne gidiyor yandaki butonlar da en aşağıya çekili oluyor ve yerinden oynamıyor. ama kurulm yapınca kontrollerde hepsi tamam gözüküyor.. çıldırmak üzereyim lütfen yardım eder misiniz? driverları artık gün gün indirip günceller oldum realtekten.. ayrıca realtek'in hiç kontrol paneli yok xpde böyle bi sorunla karşılaştıımda ordan düzeltebiliyordum orda bir yere tıklayarak ikisini de devrey sokuyordu sanırım neden böyle bir sorun yaşıyorum acaba acele yardımcı olur musnuz? yinelemekte fayda görüyorum herşey ama herşey yerli yerinde sesle alakalı sürücler güncel ses kurulumunda msnde mikrofon ses çalışıyor kayıt aygıtlarında çalışıyor hatta msnde sesli konuşmada da çalışıyor ses ve mikrofon ama görüntülü yaparsam ses butonları aşağıda ve ne ses gelio en gidior.
    hızlı yazdım ondan birçok yazım ve anlatım bozukluğu yapmış olabilirim özür dilerim şimdiden..
    şimdiden sağolun.. :(

selam kardeş yoğunluk nedeniyle ancak cvp yazma fırsatı buluyorum kusuruma bakma. gelelim problemine vistanın ses kaydedici çalışıyor, sadece sesli konuşmada ses gidiyorsa çalışmayan bişey yok demektir. burda ki problemi anlamak için öncelikle sesli görüntü konuşma yapmanın mantıgını anlamalıyız. msnde sesli ve görüntülü konuşmada ses imleclerinin tıklanabilir hale gelmesi için görüntünün karsı tarafa gitmesi yani karsı pcden kabul edilmiş ve bağlanılmış olması gerekir. görüntü bağlanıp ses hala gitm,iyorsa bağlantı hızından kaynaklandıgını düşünüyorum. Farklı bölgelerdeki kişilerle tekrar sesli görüntülü konuşma başlatmanı ve biraz sabrederek tamamen bağlandıgından emin olmalısın. sesli konuşma yaparken pc de dowload yapmaman sadece msni çalıştırman daha yararlı olur. ayrıca msne ses ve görüntü ayarlarınıda tekrar dan yapmanı öneririm.
    realtekde kontrol paneli yok çünkü kendisini vistaya adapte etmektedir. yukarda gördüğün gibi vista ses ayarlarında kendisini görebiliyoruz. senin problemin driverdan değil çünkü diğer sartların hepsinde mikrofon çalışıyor. sadece uygun driverin kurulu oldugundan emin ol ve driveri dokunmamamnı öneririm ve önerdiğim seyleri yapmanı tavsiye ederim.

gelişmeleri bildirisen yardımcı olmaya calışırım kolay gelsin.

• herşeyi yaptım internet hızımdam olmadığına eminim odtü'den bağlanıyorum. söylediğiniz herşeyi yaptım karşı tarafla görüşme esnasında oluyor zaten bu problem.. yanlız şöyle bi çözüm buldum: ses driver'ını tamamen silersem microsoft kendi buluyor ve yüklüyor (Birim 90 şeklinde) ancak o zaman kontrol bende oluyor ve görüntlü konuşma esnasında ses de gidiyor. ancak bu durumda da kullandığım başka programlarda aksilikler çıkıyor (Low-Rate Voip gibi..)
    çareyi msnde görüntülü konuşma yapacağım zaman ses driver'ını kaldırmakta; başka şeyler yapacağım zaman tekrar kurmakta buldum.. şimdilik bulduğum çözüm bu.. bu sorunu yaşayan arkadaşlara duyurulur. ama yine de eğer birisi geçici değil de kalıcı bir çözüm eklerse çok sevinirim..
    Yardımınız için çok sağolun.. herkese iyi çalışmalar.. forumu takip edeceğim..
  • üstad bilgi için saol buarada wallpaper'ın çok hoşuma gitti bana pm'den yada bir linkten atambilirmisin??
  • emeğine sağlık kardeş oldukça işime yaradı ancak kurcalarken yanlışlıkla mikrofonu devre dışı bırak dedim ve ordan kayboldu tekrar geri getirip ayar yapamıorum. aygıt yöneticisinde de devre dışı olarak görülmüyor. bu konuda da yardımcı olursan sevinirim. teşekkürler.
  • @sanalexpress hocam açıklamaların için çok teşekkürler..Hocam ben hoparlör simgesine sağ tıklatıp kayıt aygıtları / mikrofon /yapılandır dediğimde resimdeki panel çıkıyor, ses sürücüsünde mi sorun var acaba, sizin eklediğiniz fotolardaki gibi Mikrofon Özellikleri paneli çıkmıyor,acaba sürücüde mi sorun var Aygıt yöneticiden kaldırıp tekrar yükledim ama değişen bişey olmadı..Ne yapmam lazım acaba

Bide duvar kağıdınızı bende çok beğendimmm nette de aradım ama bulamadım aynısını, rica etsem Pm'den göndermeniz mümkünmü..İlginize teşekkürler

vistada mikrofon ayarları resimli anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumcu25 -- 30 Mart 2008; 13:01:33 >

• arkadaslar uzun zmandır fırsatım olmadısorunlarınıza yardım edemedim. sondan başa doğru cvplamaya calışıcam.

quote:

Orjinalden alıntı: forumcu25
    @sanalexpress hocam açıklamaların için çok teşekkürler..Hocam ben hoparlör simgesine sağ tıklatıp kayıt aygıtları / mikrofon /yapılandır dediğimde resimdeki panel çıkıyor, ses sürücüsünde mi sorun var acaba, sizin eklediğiniz fotolardaki gibi Mikrofon Özellikleri paneli çıkmıyor,acaba sürücüde mi sorun var Aygıt yöneticiden kaldırıp tekrar yükledim ama değişen bişey olmadı..Ne yapmam lazım acaba

Bide duvar kağıdınızı bende çok beğendimmm nette de aradım ama bulamadım aynısını, rica etsem Pm'den göndermeniz mümkünmü..İlginize teşekkürler

arkadasım mikrofon ayarlarına geldiğin zaman yapılandıra tıklamayacaksın. mikrofon üzerinde sağ tuş özelliklere girmen gerekiyor, yada resimde de görülüyor hemen sağında özellikler var ona tıkla. yukardaki menüyü görüceksin. kolay gelsin sanada.

quote:

Orjinalden alıntı: caspian16
    emeğine sağlık kardeş oldukça işime yaradı ancak kurcalarken yanlışlıkla mikrofonu devre dışı bırak dedim ve ordan kayboldu tekrar geri getirip ayar yapamıorum. aygıt yöneticisinde de devre dışı olarak görülmüyor. bu konuda da yardımcı olursan sevinirim. teşekkürler.

devre dışı bırak dediğinde kaybolmaması gerekiyor sadece gri bir renk alması gerekiyor. eğer kaybolduysa pc yi yeniden başlat tekrar bak eger yine gelmediyse driverini yeniden kur mutlaka gelkecektir. kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: DARTH O.Z. Tarih 5 Mart 2008; 8:24:35
    üstad bilgi için saol buarada wallpaper'ın çok hoşuma gitti bana pm'den yada bir linkten atambilirmisin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalexpress -- 30 Mart 2008; 14:01:23 >

• Sizdeki Mikrofon Özellikleri panelinde ''özel'' başlığı var ama bende bu başlık yok..Arkadaşımın vistasıyla karşılaştırdık onda da var bende yok:) Neyse sorun yaşamıyorum şimdilik..Duvar kağıdı içinde teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumcu25 -- 30 Mart 2008; 15:54:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumcu25

Sizdeki Mikrofon Özellikleri panelinde ''özel'' başlığı var ama bende bu başlık yok..Arkadaşımın vistasıyla karşılaştırdık onda da var bende yok:) Neyse sorun yaşamıyorum şimdilik..Duvar kağıdı içinde teşekkürler

"özel" kısmının olmaması ilginç. Sanırım ses cipi yongaları farklı yada drivelerimiz farklı. internetten uygun güncel driveri bulursan belki o menü gelebilir.

Hayırlı Forumlar
  • teşekkür ederim...
  • çok sağol kardeş, inşaallah bir çok kişiye faydası olur.

bide masaüstüdeki simgeleri ekranın soluna nasıl yerleştirebildin öyle? nasıl şeffaf yaptın? ben yapamadım, onuda anlatsan çok süper olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: amo

çok sağol kardeş, inşaallah bir çok kişiye faydası olur.

bide masaüstüdeki simgeleri ekranın soluna nasıl yerleştirebildin öyle? nasıl şeffaf yaptın? ben yapamadım, onuda anlatsan çok süper olurdu

kardeş objectdock diye bir programla yapılıyor gerekli ayarlar var onlarıda yapınca sefaf oluyor kolay gelsin.
  • Mrb. Konu ile ilgili değil ama arkadaşım jackları ön tarafa taktığımda bi tek sağ taraftan ses geliyor arkaya taktığım zaman sorun yok format attıktan sonra böyle birşeyle karşılaştım neden oluyor bi bilgin varmı
  • a4 tech pk 635m microfonlu webcam aldım. Vista ultimate kullanıyorum. WEbcam sorunsuz çalışıyor fakat microfonum denetim masasından ses ayghıtlarında çalışıyor gözüküyor fakat ses barında tek hareket yok. yani çalışmıyor. Acaba ne yapmam gerekir? kaç gündür araştırıyorum bulamıyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • arkadaş ne kadar teşekkür etsem azdır çalışıyor mikrofon sağol...
  • Arkadaşlar!!!...
    Bir sorunla karşılaştım acil çözüm aramaktayım:
    Bilgisayarımın sağ alt köşesindeki Ses ikonuna tıklayıp; kayıt aygıtlarını seçtiğim an, ekranım donuyor, kilitleniyor..elle kapatmak zorunda kalıyorum laptopumu. Kaç kere böyle oldu.Mikrofonda ya da ses kartında artık neyde bilemiyorum bir problem var. Ne yapmalıyım? Mikrofınumu kaldırıp yeniden mi yüklemeliyim. Onu da nerden nasıl yapıcam? Çünkü cihaz listesinde mikrofonu görmüyorum.

Not: Herhangi bir kayıt yapma durumunda/kameramı açtığımda/msn de sesli-görüntülü konuşmaya kalktıımda hep aynı problem oluşmakta.

Yrdım ederseniz çok sevineceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğunun parisi -- 29 Kasım 2008; 17:43:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: doğunun parisi

Arkadaşlar!!!...
    Bir sorunla karşılaştım acil çözüm aramaktayım:
    Bilgisayarımın sağ alt köşesindeki Ses ikonuna tıklayıp; kayıt aygıtlarını seçtiğim an, ekranım donuyor, kilitleniyor..elle kapatmak zorunda kalıyorum laptopumu. Kaç kere böyle oldu.Mikrofonda ya da ses kartında artık neyde bilemiyorum bir problem var. Ne yapmalıyım? Mikrofınumu kaldırıp yeniden mi yüklemeliyim. Onu da nerden nasıl yapıcam? Çünkü cihaz listesinde mikrofonu görmüyorum.

Not: Herhangi bir kayıt yapma durumunda/kameramı açtığımda/msn de sesli-görüntülü konuşmaya kalktıımda hep aynı problem oluşmakta.

Yrdım ederseniz çok sevineceğim.

bilgisayarının donanım özelliklerini yazarmısın? ayrıca işletim sistemin nedir?

• Toshiba A210 19D Laptop> AMD Turion 64 Core 2 Duo 2.10 GHz, olup 2 GB ram.
    Ses sistemi Realtek tir. İşletim sistemi Vista.

Bu soruna çözüm ararken şunu keşfettik:

Bilgisayarda 2 tane ses input girişi var, ki biri ekranın üst kısmındaki kendi gömülü kamerasının hemen yanında; diğeri de ön tarafta/touchpad in alt tarafında, (ki girişi mevcut).
    Ancak ön taraftaki girişe mikrofonumu kendim takarak ses girişini sağladığımda donma problemi olmazken, harici mikrofon olmadan ses alması durumunda aynı sorun tekrarlamakta.

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doğunun parisi -- 4 Aralık 2008; 13:02:21 >
  • Mrb Kardeşim bi geçmişi okudugum zaman baya kişinin derdine derman olmuşsun umarım artık sıra bendedir:) sorunuma geçiyorum kardeş

Ben Daha önce xp home editiıon kullanıcı idim şu an vista home premium yükledim anakartımın markası ASUS P5VD-MX SoundMax driver kullanıyor Normalde Anakart Cdsinde vardı soundmax in driveri ama xp içindi kolay olmadı internetten buldum yükledim tamam ses sorunum halloldu kamera içinde çok sorun yaşadım onunda buldum internetten driver fakat tek sorunum hala mikrofon ses yok almıyor sesimi heryerden baktım yok Senin gösterdigin Özel sekmesi yok eskiden soundmax de cp de kullanırken herşey rahattı kendim yapabiliodum bütün ayarlarını ana bi kaç foto koyuyorum umarım bana yardım edersin kardesşş

Burdada göründügü gibi Soundmax de böle görünüo eskiden soundmax de o front panel falan görünüodu şidi yok ama bi şüphem var acaba eski drivermi yükledim asusun sitesine baktımm ordada bulamadım gerçi

Vista Home Premium 32-BİT
    1,50 DDR2 RAm
    80Gb Samsung HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heartagram_10ur -- 14 Aralık 2008; 13:59:15 >

• 1 yıllık konu ama ne yapalım vista.ya yeni bulaştım. Konuyu açan arkadaşın söylediklerini aynen yaptım.Bu güzel paylaşım için de teşekkürler.Ancak örnek koyulan resimdeki menü bende çıkmıyor. Hoparlör-özellikler-düzeylere tıkladığımda bende sadece hoparlörler kısmı çıkıyor.Açıklamadaki alt taraftaki mikrofonla ilgili ifadeler yok. Bir de mikrofonun özelliklerine tıkladığımda yine düzeylerde sadece yine en üstteki mikrofon kısmı var.Onun altındaki ayarlar bende yok. Vistaysa vista. Realtekse realtek. Neden farklı anlamadım. Kulaklık/mikrofon kasanın ön paneline takılı. 2 gündür çözemedim.Pek anladığım bir şey de değildir. Bugün servis geldi, uğraştı, yapamadı.Buna bir cd ile yazılım eklemek lazım dedi gitti. Biraz uzun oldu ama farzedinki dertleşiyoruz.Belki benim gibi aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar da olmuştur diye anlattım.Ama maalesef şu an için bende çözüm yok. Saygılar.

• sevgili dostum
    Konu 1 yıllık ama derman olmaya devam edecez inşallah bunun için burdayız.
    senin sorunun tk bişey başka bişeyle ugrasma direk anakartının marka modeline gör kendi sitesinden vista driverlerini bul ve kur. vistanın endi buldugu driverler genelde sendeki gibi belirti verir bende de ilk zamanlar o menüler yoktu.
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.