Şimdi Ara

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
1
Favori
46.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • win 7 cıktıgında neyapcan peki?atlıyacanmı yoksa vista devammı?bak nediyorum microsoft yine xp nin ömrünü uzatmış (elleri mahkum xp kolay kolay ölmez) titreyip özümüze xp ye dönelim
  • @seylem

Windows 7 ultimate 64 bit tr geçeceğim direk.Win 7 çok güzel.Buna inanabilirsin.Vistaya o zaman güle güle dicez.Dicez de donanımları da değiştirmemiz gerekecek özellikle ekran kartında dx11 ve full hd izleme,oyun oynama.Bu yüzden Windows Seven'ı bekliyorum.Yaklaşık 1 yılı hatta daha az zaman kaldı.Tabi bir gecikme olmazsa.

Xp güzel bir işletim sistemi ama devir Vista 64 bit devri.Eğerki iyi donanımların da var ise.Bunu kendim bizzat öneriyorum.Tabi böyle olupta abuk sabuk sorunlarla karşılaşanlar var.Bende karşılaştım ama biraz sabır lazım.Tabi şans da gerek.Bende hepsi olunca herşey daha güzel oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 19 Ocak 2009; 23:53:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

Dicez de donanımları da değiştirmemiz gerekecek özellikle ekran kartında dx11 ve full hd izleme,oyun oynama.

Valla hic ugrasıpta bosuna masraf etmem.su gercegi görmemiz gerek;donanınm üreticileri ve microsoft bizi soyuyor.bune ya?dx10-10.1-11...zaten simdiden windows8 hazırlıgı baslamıs buda su demek oluyor dx12 geliyor.sorarım kac tane dx10.-10.1 oyun oynadık?gecen gün forumda gezerken WD nin tüm yüksek cözünürlüklü videoları (hd-bluray vb)oynatan bir playeri cıkmıs fiyatı 99 dolar...bunun yanına birde 106 lcd alırım,oyun konusuna gelince ps3 ün fiyatları baya düstü birtanede ondan kaparım bakarım keyfime.Ne buya?her sene kart degistir,vay ısındı,driver sorun oldu,ram yetmedi ,kıl oldu tüy oldu.hiiiiç uğraşmam abi.yani bir yere kadar yaaa.bukadar yolunmaz insan.Nvidia,ati,intel yeteri kadar zengin ettik.

• @penryn

bu bilgiler için çok teşekkürler

ready boost deneyen ve faydasını gören var mı
  • herkese merhabalar,

bir sorum olacaktı , bu başlat menüsündeki son kullanılan öğeler yerine sağ tıkladığımzda sil seçeneği çıkıyordu şimdi ise sağ tıklayınca başka seçenekler çıkıyor(sil seçeneği yok)..

Bu neden kaynaklanıyor??

Ben çözüm olarak son kullanılan öğeler bölümünü kapattım ama o sil seçeneğinin yok olmasına bir anlam veremdim..umarım birisi çözümü biliyordur..

şimdiden yarım için teşekkürler..
  • @drummer_burak

Son kullanılan öğeler in değil.Orada bulunan öğenin üstüne gelip sağ klik yapacaksınız.Son kullanılan öğeler üstüne geldinz mi elbette daha farklı şeyler çıkar.

Eğerki öğeye geldiğinizde de çıkmıyorsa bir ss koyarsanız sevinirim.Bir bakalım o zaman duruma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Penryn

@drummer_burak

Son kullanılan öğeler in değil.Orada bulunan öğenin üstüne gelip sağ klik yapacaksınız.Son kullanılan öğeler üstüne geldinz mi elbette daha farklı şeyler çıkar.

Eğerki öğeye geldiğinizde de çıkmıyorsa bir ss koyarsanız sevinirim.Bir bakalım o zaman duruma.

ama vistayı ilk yüklediğimde öyle bir seçenek vardı hatta ben size microsoftun kendi sitesindede buna ait bilgiyi referans gösterebilirim..ben kullanıyordum o seçeneği sonra kayboldu:Sondan yardım istedim zaten..sizde nasıl bu durum?
  • @drummer_burak

Son kullanılan öğeler de sil gözükmez.Ama öğelere sağ klik yaparsanız görünür.

Bunlarda ss ler.

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü

Vista’yı Nasıl Kullanmalı,Özellikleri,Kullanım Tavsiyeleri,Sorunları ve Çözümü

• ilk ss de çıkan son kullanılan öğeler listesini temizle seçeneği bende gitmişti demek istediğim size oydu benim şimdi tuneUP utilities programı düzeltti sorunumu ilginiz için teşekkür ederim..
  • Arkadaşlar Benim Ciddi Bir Sorunum Var...

Masaüstü Bilgisayar, Orjinal Vista 32 Bit Home Premium Yüklü Olarak Geldi...

Bilgisayar Başlangıç İşlemlerini Bir Türlü Durdurmuyordu, Yani Sürekli İşlem Yapıyordu... Bazen İşlem Yapmayı Kesip Normal Çalıştığı Zamanlar Oluyordu, Lakin 10-15 dk. Boşta Bekleyince Kendiliğinden İşlem Yapmaya Başlıyordu, Mouse a Dokununca ,İşlem Yapmayı Kesiyordu, Bu Yüzden Geceleri Torrent İçin Bilgisayarı Açık Bırakamaz Oldum...

1 Ay Önce Vista 64 Bit Ultimate Yükledim, Durum Yine Aynı, Bilgisayar Çoğu Zaman Başlangıçtan Sonra İşlem Yapmayı Hüç Kesmiyor, Ya Da Anlamsız Zamanlarda İşlem Yapmaya Başlıyor, ve Hiç Ara Vermiyor...

Q9400, HD 4870 X2, 4 GB Ram Var, Sorun Nedir ? Acil Yardımlarınızı Bekliyorum...
  • @forever

Sorunun cevabı aslında bu yazıyı okusan mevcut ama herkes işin kolayına kaçıyor.Biraz araştırmacı ve okur-yazar olsanız buraya post bile atmaz kimse.

Sizden ricam yazımı okuyun emin olun sorununuza yanıt bulacaksınız.Bu tüm Vista kullanıcıları için geçerlidir.Biraz araştırmacı olalım lütfen.

Yoksa Seven'ı bile kullanamazsınız.Benden söylemesi.
  • öncelikle çok teşekkürler fakat şu en yukarıdaki çevir özelligini nasıl çalıstırıyoruz

Bknz: Windows Çevir ve Windows 3B Çevir
  • @0 ®h Negatif

Windows Çevir ve Windows 3B Çevir

Windows Vista, pencereleri yönetmek için tümüyle yeni iki özellik sağlar: Windows Çevir ve Windows 3B Çevir. Çevir özelliği, genel bir simge ve dosya adı yerine her pencerenin canlı küçük resmini sağlayarak, açık pencereleri (Alt+Tab tuşlarını kullanarak) çevirmenize olanak verir. Canlı küçük resimler, özellikle de aynı türde birden çok açık pencere varsa, istediğiniz pencereyi hızlı bir şekilde belirlemenizi kolaylaştırır. 3B Çevir özelliğiyle, açık pencereler arasında gezinmek ve çalışmak istediğiniz pencereyi hızlı bir şekilde bulup seçmek için farenizdeki kaydırma tekerleğini kullanabilirsiniz.

Yazımda belirttiğim gibi alt+tab yapıp karşınıza çıkan küçük resimler ile sayfalar arasında gezinebilir,sayfaları değiştirebilirsiniz.Şuan tatildeyim acele böle yazdım ss koyamadım ama yazımda ss var ufakta olsa.

Saygılar.

• arkadaşlar vistada denetim masamda sorun var denetim masasını açıyorum ama içindeki hiç bir öğeyi açamıyorum.ekranda sağa tıkladığımda özellikleri açmıyo daha doğrusu flash gibi açılıp kapanıyo..ne yapmalıyım lütfen yardım edin
  • merhaba arkadaşlar bir sorum var casper masaüstü bilgisayarım 32 bit vista home basic kurulu olarak geldi. herkes 32 bitte 4gb ram göremediğini söylüyordu ancak bende 4gb olarak görüyordu şimdi ultimate 64 bit kullanıyorum ama 3325 olarak görüyor rami bunu düzeltebilir miyim?
  • Hocam çok süper bi yazı olmuş eline sağlık :)
  • arkaşlar benim de 4 gb ram im var vista x64 kullanıyorum.Ram kullanımı %45 lerde dolaşıyor hep en az %38 oluyo normalmi değilse nasıl düşürebilirim yardım edin!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ercn7

arkaşlar benim de 4 gb ram im var vista x64 kullanıyorum.Ram kullanımı %45 lerde dolaşıyor hep en az %38 oluyo normalmi değilse nasıl düşürebilirim yardım edin!

Hocam boştamı kullanıyo bu kadar Ramdisk diye bi program olması lazım sen onu bi çalıştır bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

quote:

Orjinalden alıntı: ercn7

arkaşlar benim de 4 gb ram im var vista x64 kullanıyorum.Ram kullanımı %45 lerde dolaşıyor hep en az %38 oluyo normalmi değilse nasıl düşürebilirim yardım edin!

Hocam boştamı kullanıyo bu kadar Ramdisk diye bi program olması lazım sen onu bi çalıştır bence.

boşta değil firefox 2 msn aimp2 vs. işte bunlar birde Ramdisk i bulamadım ve nasıl kullanılıyor pm den atarsan ii olur
  • tesekkurler paylasım ıcın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.