Şimdi Ara

***VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC UPGRADE ALDIM*** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
12.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üzerine kurduu windowsun orjinal olup olmadığınada bakmıyormu yani öle anladım sanki ilk yazıdan ???
  • yüksek ihtimal bakmıyor
    ama bendeki orijinal olduğu için kesin de bi şi söleyemiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: baRbozoNe

Arkadaşlar 32bit alınca orda kitapçıktaki order sitesinden 64 bit i sipariş ediyorsunuz..12 YTL ye evinize gönderiyorlar..yalnız dikkat etmeniz gereken bir nokta var oda türkçe 32 bit alıpta 64 bit i ingilizce(türkçesi çıkmazsa) isterseniz lisansınızı kullanamıyorsunuz...yani ingilizce 32bit kurmak zorundasınız(64bit büyük ihtimalle türkçe olarak çıkmayacakmış ms destek hattındaki arkadaş öyle söledi.)

yaw ben anlamadım 64bit olan'ı 32bit'in üstünemi kurcaz? full değil upgrademi olcak?
  • 32 bit xp KOPYA KORSAN VERSIYON un uzerıne 118 ytl ye vısta alıyoruz ve vısta orjınal oluyor oylemı ?
  • MADEM ÖYLE BEN DE BENİM MACERAMI ANLATAYIM :

1- Akademik upgrade dvdsi (110ytl bimeks) ile bilgisayarı boot ettim.
    2- Harddiski bi güzel formatladım.
    3- Lisans girmeden Home Premium Kurdum.
    4- Kurulan Vista açıken Akademik Upgrade Dvd'sini koydum ve bu kez lisans girerek upgrade seçeneğini seçip upgrade ettim.(yani home premium üzerine home premium upgrade ettim)
    5- Home Premium Vista Açıldı ve aşağıdaki resimde görülen bölümden "Change Product Key" ile Kutudaki Box Lisansımı yazdım ve BİNGO ! Artık lisanslı bir vistam var...

***VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC UPGRADE ALDIM***

• quote:

Orjinalden alıntı: tritone

quote:

Orjinalden alıntı: andan44

Direk vista upgrade yüklerken ürün anahtarını girdikten sonra ugrade mi yoksa temiz format mı istemesi biraz tuhaf geldi.vista upgrade cd sinin temiz format seçeneği vermeyeceği microsoft söylüyor.Eğer varsa buna upgrade demenin anlamı yok ve bu yüklemenin oem veya kutuludan bir farkı yok.Ve de bu farklar yoksa aynı işe 2-3 kat fazla para vermenin anlamı nedir?Saçmalıklardan seçmeler.

fark şu
    normal oem ve retail versiyonda xp veya 2000 yüklü olmasa
    veya hd boş olsa da temiz format atabiliyorsun
    ama upgrade versiyonda mutlaka hdde daha önceden xp veya 2000 olmak zorunda

Tritone şunu öğrenmek istiyorum.Upgrade vista ile kesinlikle temiz kurulum yapılıyor değil mi?Bence önemli olan bu.Eğer upgrade ile temiz format atılabiliyorsa oem almama gerek kalmayacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: iski

MADEM ÖYLE BEN DE BENİM MACERAMI ANLATAYIM :

4- Kurulan Vista açıken Akademik Upgrade Dvd'sini koydum ve bu kez lisans girerek upgrade seçeneğini seçip upgrade ettim.(yani home premium üzerine home premium upgrade ettim)
    5- Home Premium Vista Açıldı ve aşağıdaki resimde görülen bölümden "Change Product Key" ile Kutudaki Box Lisansımı yazdım ve BİNGO ! Artık lisanslı bir vistam var...

***VISTA HOME PREMIUM ACADEMIC UPGRADE ALDIM***

İSKİ senin vistayı üzerine kurduğun xp lisanslımıydı?Benim merak ettiğim bu

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tritone

quote:

Direk vista upgrade yüklerken ürün anahtarını girdikten sonra ugrade mi yoksa temiz format mı istemesi biraz tuhaf geldi.vista upgrade cd sinin temiz format seçeneği vermeyeceği microsoft söylüyor.Eğer varsa buna upgrade demenin anlamı yok ve bu yüklemenin oem veya kutuludan bir farkı yok.Ve de bu farklar yoksa aynı işe 2-3 kat fazla para vermenin anlamı nedir?Saçmalıklardan seçmeler.

fark şu
    normal oem ve retail versiyonda xp veya 2000 yüklü olmasa
    veya hd boş olsa da temiz format atabiliyorsun
    ama upgrade versiyonda mutlaka hdde daha önceden xp veya 2000 olmak zorunda

Tritone şunu öğrenmek istiyorum.Upgrade vista ile kesinlikle temiz kurulum yapılıyor değil mi?Bence önemli olan bu.Eğer upgrade ile temiz format atılabiliyorsa oem almama gerek kalmayacak.

evet temiz kurulup yapılabiliyor
    ve oemden de 100ytl daha ucuza geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 15 Şubat 2007; 20:22:45 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cdexos

quote:

MADEM ÖYLE BEN DE BENİM MACERAMI ANLATAYIM :

zaten iski dediği gibi yapmışsa ve olmuşsa xpye de gerek kalmıyor

@iski
    peki üstüne tekrar kurarken windows temiz mi kuriim yoksa üzerine upgrade mi yapiiim die sordu mu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 15 Şubat 2007; 20:35:21 >

• Yani kısaca artık son durum ıcın Sadece VISTA HOME PREMIUM UPGRADE alarak orj vista sahibi olabiliyormuyuz ? Ve buVISTA HOME PREMIUM UPGRADE kurmak icin bilgisayarda daha önce kurulu bir wındows olmasına gerek kalmıyomu ?

Ve son bir soru:Bu VISTA HOME PREMIUM UPGRADE cd si sistemimizi degistirdigmizde cd-key tekrar gecerli olcakmı ?
  • Ve son bir soru daha ben diyelimki İNG Microsoft Vista Home Premium Academic Upgrade DVD aldım.Bu aldıgımı daha sonra herhangi bir program veya yama cıktıgında türkceye cevirebilirmiyim? Eger boyle olursa bende ing alıp daha sonra 64 bite yukseltebilegim.
  • Ben netten vistayı çektim. Önemli olan serial nede olsa. Serial oldumu gerisi çok kolay. Bu çektiğim dvd den direk olarak boot edip home premium kuruyorum. Windows a geldiğimde aktive ediyorum
  • Arkadaşlar merhaba...
    Bu Academic upgrade konusu çok ilgi görüyor. Bu sayfadaki bütün yazılar 15 şubat'ta yazılmış.

Bir kaç forum üyesi bu konu için Microsoft'u aramış.
    Onlar da Academic upgrade DVD'sinin boot özeliğinin olmadığını söylemişler.

Yukarıda "iski" arkadaşımız
    Akademik upgrade dvdsi (110ytl bimeks) ile bilgisayarı boot ettim." demiş.

iski kardeş, emin misin? Vista academic upgrade ile boot yaptın mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cdexos

dostum ben xp üstüne filan kurmadım !
    takıldığınız nokta bu işte.

xp yok ! vista yok ! hiçbişi yok.
    sıfırdan harddiske format atıyor ve yüklüyor...

Akademik upgrade yazsa bile sıfırdan "clean install" yapabiliyorsunuz...

aklınızda varsa sorun, yazın cevaplayayım
  • sevgili arkadaşlar,

"Vista akademik upgrade" ile sıfırdan "clean install" yaptım. üstüne de upgrade yaptım. üstüne de aktive ettim.
    şimdilik kusursuz olarak vista home premium sahibiyim.
  • @iski

akademik upgrade Türkçe mi acaba senin ki ?
    Ayrıca şu an microsoft bişi demiyor ama mesela bundan 3-4 ay sonra sorun olabilir mi?

Cevapların için şimdiden teşekkürler

edit: Birde vistada performans nasıl sisteminde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonsuzz -- 15 Şubat 2007; 22:33:57 >
  • bızmı yanlıs soru soruyoruz anlamıyorum vısta up cd sı ıle yasal olmasada sıfırdan kuruluyor vısta bunu anladık sanırım ama sordugumuz su KORSAN 1 XP PROFESYONELIN UZERINE VISTA HOME PRE KURULURMU ...
  • quote:

sevgili arkadaşlar,

"Vista akademik upgrade" ile sıfırdan "clean install" yaptım. üstüne de upgrade yaptım. üstüne de aktive ettim.
    şimdilik kusursuz olarak vista home premium sahibiyim.

ya anlamadıım bişi var madem sıfırdan clean install yaptın nie bidaha upgrade yaptınki?ztn ilk yaptıın clean installda vista kurulmuş olmuyormu?
  • Dostum Bendeki lisanslı xp Professional ben kurabılırmıyım home premıum academic upgrade ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: @uiKSilveR

Ve son bir soru daha ben diyelimki İNG Microsoft Vista Home Premium Academic Upgrade DVD aldım.Bu aldıgımı daha sonra herhangi bir program veya yama cıktıgında türkceye cevirebilirmiyim? Eger boyle olursa bende ing alıp daha sonra 64 bite yukseltebilegim.

türkçeye çeviremezsin
    64bitte hiç türkçe çıkmayacağı microsoft tarafından söyleniyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.