Şimdi Ara

Vista açılışı neden 5 dk olur?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vozer

    Evde 3 bilgisayarlık ufak bir ağı olan bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki Vista home premium ağ üzerinde XP'nin tırnağı bile olamaz. Normal şartlarda pek şikayetim yok fakat ağ üzerinden dosya transferinde dosyalardan biri bitmeden 2. dosyayı da göndermeye ya da almaya çalışırşanız ne demek istediğimi anlayacaksınız. XP ile aynı anda 3 - 4 dosya transferi yapabiliyordum fakat vista'da transfer başladıktan sonra karşı bilgisayardan 2. bir dosyayı kopyalayabilmek için dosyaya sağ tıkladığınızda bile kopyala menüsünün gelmesi bazen dakikalar sürüyor.

    Yine bazen dosyanın kopyalanma işlemi tamamlandığı halde (kalan boyut 0 gösteriyor) transferi durumu göstergesi anlamsız bir şekilde saniyelerce boş boş duruyor ekranda. Hatta kendi bilgisayarımdaki sabit disklerdenbirinden diğerine eş zamanlı onlarca dosya transferi yaptığımda (kes - yapıştır) bile nadiren de olsa bazen gösterge kırmızı oluyor ve işlemi yarım bırakıyor fakat yeniden dene dediğimde bu sefer silme işini tamamlayabiliyor.

    şuan vista'da eşzamanlı işlerle ilgili bir sorun olduğu kanaatine vardım. Durum hem masaüstü hem de laptop'da aynı. Ayrıca dosya transferlerinde dosya boyutu değil dosya sayısını baz alıyor. Örneğin bir klasörde 2 dosya olsun bunlardan biri 1 gb diğeri 10 kb boyutunda olsun. Bu klasörü kes - yapıştır yaptığınızda önce 10 kb olanı kopyalarsa bir bakıyorsunuz gösterge tam ortaya gelmiş. İşlemin yarısı bitti gibi algılıyor. Halbuki Vista kopyalama esnasında kopyalanacak dosyaların toplam boyutunu gösteriyor size, yani rahatlıkla gösterge boyut üzerinden hesaplanabilir.

    bu bahsettiğiniz sorunların SP1 ile giderildiğini göreceksiniz

    vista'ya SP1'i kurmadan önce kopylama işlemindeki uyuzluğundan gına gelmişti, neredeyse XP'ye dönüyordum. ama SP1'i kurduktan sonra normale döndüğünü görünce vazgeçtim

    vista'ya devam




  • Vista 32/64-Bit Home Premium bizim gibi ev kullanıcıları için en ideal işletim sistemi. Ultimate falan sırf korsancılık yüzünden bu kadar yaygın.

    XP'de başta çıkınca yadırganmıştı. Vista'da yadırgandı. Ancak göreceksiniz ki SP'ler ile Vista bir nebze Windows 7 gelene kadar oturacak. Güçlü sistemi olanlar XP'yi bırakıp Vista'ya geçmezse hata ederler. Bu arada harbi güçlü sistem istiyor Vista bilginiz olsun
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.