Şimdi Ara

Visco Yataklar Hakkında (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.911
Cevap
56
Favori
908.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ViscoLove yatak konusunu araştırırken bakın ne buldum.http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--14564-0-0-2-370924-.html Şimdi viscolove alırmısınız deyin gari?
  • Merhaba,

    Dün, Yataş'tan 160x200 Visco High yatağı aldım. Aslında Ural Medikal'in Visco Love Deluxe modelini almayı planlıyordum. Bu forumdan okuduğum kadarı ile her ikisi de aynı yataklar. Firmaların sunduğu müşteri katalogları, ürün bilgileri bile neredeyse aynı. Hatta ürün tanıtımda kullanılan fotoğraflar birebir aynı. Ben de durumu teyit etmek için Ural Medikalin İstanbul merkezini aradım. Oradan da teyiti alınca hemen bulunduğum bölgenin bölge bayisi ile telefonla temasa geçtim. Ancak, ben bu kadar yeteneksiz, vasıfsız, ne sattığını bilmeyen, dünyadan habersiz yaşayan bir bayi daha görmedim. İnsanlar para kazanmek için kılı kırk yararken, amcam ayağına kadar gelen müşteriyi resmen tepti. Özetle bana yataştan daha pahalı fiyat verdi ve akşama kadar bu fiyattan indirim yapabilir miyim diye yok şuna sorayım yok buna sorayım da sizin için en uygun fiyatı bulayım diye bekletti ve günün sonunda bana liste fiyatını verdi (viscolove.com'da belirtilen fiyat) ve yataşın fiyatının da bunun birbuçuk misli olduğunu söyledi (kendileri aynı zamanda yataş bölge bayi imiş). Ben de bu adama daha fazla tahammül edemedim ve yataştan beş dakikada Ural Medikal'in verdiğinden daha uyguna yatağı aldım. Aslında gider hızlıal'dan alır ve hiç kimse ile muhattap olmak zorunda kalmazdım ancak yatağa acil ihtiyacım olduğu için bu seçeneği eledim.

    Herneyse, yatak hakkındaki kullanıcı deneyimlerim şunlardır:

    1. Yatak rulo olarak gelmemiş. Gelse de farketmez aslında. Visco yatakların zaten belirli bir sıkıştırılma mukavemeti var. Eğer daha önce gördüyseniz, yatağın compressiona' dayanıklılığını göstermek için firmalar reklamlarında yatakların üzerinden iş makinelerini geçirmekteler.
    2. Yatak ilk geldiği anda kokmuyordu.
    3. Sabah ben biraz terleme ile uyandım. Eşimin hiç bir şikayeti yoktu. Sabahın köründe kalktı ve işe gitmeden önce bana kahvaltı hazırladı. Kahvaltıyı terlemeye tercih ederim.
    4. Sabah yataktan kalktığımda, yatılan kısımlardan sünger/plastik karışımı bir koku geldi.
    5. Yatak istediğim sertlikte.
    6. Henüz yatak hakkında olumsuz veya olumlu düşüncem yok. Yatağa alışma gibi bir sorunum da yok. Yattığım heryerde uyuyabilecek potansiyele sahibim. Bir iki hafta içerisinde yataktan memnun olup olmadığımı burada sizlerle paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 20 Mart 2009; 11:31:53 >




  • Hocam meraktan ölücem yataktan memnunmusun?
  • İSTİKBALİN VİSCO YATAGI HAKKINDA GORUSU OLAN VARMI
    KULLANAN VARMI
  • Sevimsiz olacak ama şu şikayeti okurmusunuz?http://www.sikayetvar.com/svf-sikayet-full--154-0-0-2-353930-.html
  • Yatak hakkında bir fikrim yok ama eşimin boyun fıtığı başlangıcı
    nedeniyle 6 ay önce 2 adet ortopedik visco yastık aldık..
    sabahları boyun,omuz ağrısı ile uyanma sorunumuz artık kalmadı..
  • idaşın mattis ortapedik dogal lateksini tavsiye ederim . Biraz pahalı ama deger dogrusu..
  • ARKADASLAR ISTIKBALL KULLANAN YADA FIKIR SAHIBI OLAN VARMI
  • Visco yataktan ilk çıktığı zaman almıştım, o zaman ki araştırmalarım sonucunda bunu en doğru yapan firmanın Yataş olduğu bilgisine ulaşmıştım dolayısıylada Yataş aldım ve çok memnunum, tüm bel ağrılarım geçti, artık başka yatakta yatamıyorum. O zaman İstikbali incelediğimde tüm Visco yatakları normal yatak gibiydi halbuki bildiğim kadarıyla doğrusu 10 cm visco tabakanın altına sünger gelmesiyle yapılanlar, biraz ince gözüküyor ama yattığınızda tüm vücüt ağırlığı dağılıyor. Sonuç olarak ben aldığım zaman İstikbalde bu tarz yapılmış bir yatak yoktu, şimdi belki vardır araştırmanızı tavsiye ederim onun dışında İstikbal de güvenilir ve ihracatı yüksek olan bir marka.
  • Yaklasik 6 yildir Tempur kullanicisi olarak forumda ki butun yazilari okudum ve bir arkadasin bahsettigi gibi cok fazla bilgi kirliligi oldugunu gordum. Diger yataklar hakkinda bir bilgim yok ama kendi yatagim Tempur icin tecrubelerimi aktarabilirim. Bu yatagin en onemli ozelligi hammaddesi. Diger yataklar da kendileri icin visko ozellikli olduklarini hatta ayni malzemeden yaptiklarini soyluyorlar ama bunun gercekle hic bir alakasi olacagina inanmiyorum. Cunku i) Tempur yataklarinda kullanilan hammadenin adi Nasa nin kendi ihtiyaclari icin icat ettigi Tempur hammaddesidir, tabiiki ozelliklerinden biri de visko olmasidir ama sadece bir ozelligidir bu. ii) Bu hammadde bildigim kadariyla dunyanin en onemli 5 ticaret sırrından biridir. iii) Su anda Amerikan visko yatak pazarinin ki oda maksimum %15 civaridir, yaklasik %85 Tempur'a aittir. iv) dunyada ki nasa sertifikali tek yatakdir. cok bir reklam yapmis gibi oldum ama madem ki yasamtimizin yaklasik 25 yilini yatak uzerinde geciriyoruz, almadan once iice arastirmak lazim. Bence zaten Turkiye deki visko yataklarla karsilastirilmamasi gereken bir marka tek dezavantaji fiyati ama tum dunyada fiyatlari 3 assagi 5 yukari ayni. Ama en azindan 2-3 yilda bir degistirdigimiz cep telefonlarini ve verdigimiz o kadar parayi dusunursek, bu yatak icin yapilacak yatirim yani sagligimiza yaptigimiz yatirim ki yanlis hatirlamiyorsam 10 yillik garanti veriyorlar o kadar da abartilacak seviyelerde diil.




  • ARKADASLAR BUGUN ISTIKBAL SHOW ROOMUNA GITTIM
    NORMAL BIR VISCOLEX YATAKA YAPMISLAR ALTINDA SARI BIR SUNGER VAR FAKAT KAC CM VISCO VAR BELLI DEGIL HIC BIR YERDE YAZMIYOR SATANDA BILMIYOR
    BUNDAN AYRI BIRDE YAYLI SISTEM UZERINE BIR VISCO YAPMISLAR VE AYNI SEKILDE LATEX YATAK VAR YAY UZERINE BILGISI OLAN VARMI ARKADASLAR 6500 İLA 750 ARASI FIAT BICTILER 160/200 E
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arkin11

    ARKADASLAR BUGUN ISTIKBAL SHOW ROOMUNA GITTIM
    NORMAL BIR VISCOLEX YATAKA YAPMISLAR ALTINDA SARI BIR SUNGER VAR FAKAT KAC CM VISCO VAR BELLI DEGIL HIC BIR YERDE YAZMIYOR SATANDA BILMIYOR
    BUNDAN AYRI BIRDE YAYLI SISTEM UZERINE BIR VISCO YAPMISLAR VE AYNI SEKILDE LATEX YATAK VAR YAY UZERINE BILGISI OLAN VARMI ARKADASLAR 6500 İLA 750 ARASI FIAT BICTILER 160/200 E


    Selamlar

    Satıcı bile bilmiyorsa sorun var bence

    Viscoda kullanılan kalınlıklar 4,5,6,7,9 ve 10 cm kullanılır çoğunlukla 4 ve 5 sonra 6ve 7 cm kullanılır uygun olanı 6-7 dir bence
    Maliyet açısından tabiki farklar oluşturur Ama yinede 1000 TL yi geçmemeli. Ama şimdide şöyle bir sorun ortaya çıkmaya başladı bugünlerde Dansiteyi düşürme durumu var buna dikkat etmek lazım

    Aldığınız yerden öğrenin, kaç Dansite visco ve kaç cm kalınlıkta altaki sünger kaç Dansite ve kaç cm kalınlıkta bunları öğrenin

    mümkünse bunları yazılı olarak alın yatakta problem olursa gerekli ölçümler yaptırılır.




  • Merhaba,

    Visko yatağı kullanmaya başlayılı bir hafta oldu. Özetle çok memnunum.
    Yatak hakkındaki duşuncelerim:

    - İlk bir iki gün yataktan gelen koku gün geçtikçe azalmaya başladı. Özellikle dikkat etmezsem almıyorum kokuyu.
    - Bir iki gece terledim, sebebini bilmiyorum. Eskiden de terlerdim. Bu yataklar terletiyor diye şikayetler olduğu için bunu paylaştım.
    - Eşimin belinde problem var. Kendisi bu yatağı aldığımızdan beri gayet mutlu. Dolayısı ile ben iki kat mutluyum. Keşke daha önce alsaymışım.
    - Alışma devrem olmadı.

    Kimseye bu yataklardan gidin alın demem. Zira yatak işi kişiye çok bağlı. Kimisi pamuk yataktan haz eder, kimisi taştan kimisi süngerden.
  • pierre cardin kullanan var mı ve memnun mu?
  • SAOL AZİZ KARDES
    HAKLISIN SORMAK LAZIM
    BAKALIM ARASTIRMAYA DEVAM
  • Sevgili Dostlar; uzun araştırmalar sonucu şu sonuçlara ulaştım.

    - Aslında ideal yatak yok.
    - En iyi diye bir kavram yok.
    -Hiç biri kuş kondurmuyor.

    Bir çok arkadaşın ulaştığı sonuca ben anca şimdi ulaşabildim. Aslında en iyi yatak size iyi gelen yataktır. Forumlar ve bloglar ürünler hakkında övgü ve şikayet dolu. Öncelikle yatağı denemelisiniz. Sonra Ya Allah deyip alacaksınız. Zira ne çıkarsa bahtına. Belki çok memnun olacaksınız, belkide hiç memnun kalmayacaksınız. Bu nedenle çok pahalı yataklardan kaçının derim. Hiç değilse iç sancısı büyük olmasın. Tek istisna Tempur, paran varsa ver gitsin nasıl olsa o yatak seni memnun eder. Yada memnun kalmasan bile paranın yüzü suyu hürmetine sessiz kalırsın. Şakası bir tarafa Tempur ve Pierre Cardin dışında şikayetsiz yatağa rastlamadım. Ya terletiyorlar, ya kötü kokuyorlar, ya ortası çöküyor vs vs...

    Latexi, viscosu filan derken bir de bunların kanserojen olabileceği ortaya çıktı ki bu konuda yurt dışı siteler ayağa kalkmış durumda. Hadi biz neyse de çocuklarımız çok küçük yaşta bu maddelerle karşılaşırlarsa toplam karşılaşacakları kanserojen madde süre ve miktarı bizden fazla olacak. Bu arada hem kanserojen hem toksik olabilmeleri söz konusu. Yatak firmalarına hiç sormayın, kimse ayranım ekşi demiyor. Bir tek Tempur bazı ürünlerinde istenirse fazla miktarda sertleştirmek amaçlı Arsenik yada her neyse toksik madde miktarını fazla koyduklarını onunda güvenlik marjı içinde olduğunu söylüyor. Yani standart üretimde toksik risk yok deniliyor. Tempur dışında bunu sesli dile getirene rastlamadım.Bir arkadaş forumda çok güzel ifade etmiş, Tempurun teknolojisi son derece gizli. Diğer Viscoların nasıl imal edildikleri yada Çin'den alınıp alınmadıkları meçhul. Buda melaminli Çin malı bebek mamalarına benzemez umarım.

    Bugün internette 20 yıl garantili visco yatak olan DORMIRE markaya ulaştım. Bir tek onlar bana eşler için her iki tarafı ayrı yatak üretebildikleri belittiler. Yani siz 120 kilo eşiniz 60 kilo ise bu yatak kime uygun alınacak? Firma hafif eşe ayrı ağır eşe ayrı malzeme ile tek yatak üretebiliyor. Ama bu firmanın 160x200 visco yatak fiyatı 1400 TL. Yani yerse :)

    Tempuru fiyatı nedeni ile (bana uygun modeli 3000 Euro) zaten kapsam dışı tuttum. Son olarak Pierre Cardin yatağı bayiye giderek ve daha sonra ithalatçıyı arayarak inceledim. Evet kısmetse yarın bir Pierre Cardin normal yatak alacağım. Çünkü ; bu firmanın Latex ve Visco yatakları varken ve ben fiyatı önemli değil demişken bana hiç birini önermeden direk Werflex malzemeli ortopedik yatağı önerdiler. Zira bel fıtıklı halim o kadar belliydiki yatakları incelemek için eğilmekte bile zorluk çekiyordum. Bunu gören bayi direk bu yatağı önerdi. Fiyat 890 TL (5 taksit) Üstelik 12 yıl garanti. Telefondaki firma yetkilisi ise beni daha çok şaşırttı. Özellikle visco yatakları anlatırken verdi teknik bilgi çok doyurucu idi. Üstelik bu markada visco yataklar öyle 7 yada 9 cm. değil. Eğer yatak 20 cm. ise tamamı yani 20cm. visco mevcut. Ama oda ne visco ne lateks önermeyip bu normal yatağı önerdi. Şüphesiz fiyatları da kallavi. (Tüm bu özellikler Tempurda da mevcut) Werflex malzemenin latex kökenli ve su bazlı olması, internette mu madde ile ilgili olumsuz bir bilgiye ulaşmamam karar vermemi etkiledi.

    Kısaca Allah mahçup etmesin, Pierre Cardin Werfleks Normal yatak almaya karar verdim. Bir mucize olmaz ise bir daha yaylı yatak ve özelliklede YATAŞ asla almayacağım. Ural Medikal ve İşbir yatak, kusura bakmasınlar tüm çabama rağmen güven duyamadım. Şikayet siteleri onlarla dolu. Bu yataktan memnun kalır isem visco yatak için 12 yıl bekleyeceğim :)) O zaman muhtemelen teknoloji değişmiş şikayetler giderilmiş, kanser mevzuu açığa çıkartılmış veya ekarte edilmiş olur.

    Sevgilerimle.

    Hakan




  • merhaba sayın hgursac@;
    sakıncası yoksa nereden aldığınızı yazabilirmisiniz?
    teşekkürler
  • Merhabalar,
    ben de bir baza ve yatak almayı düşünüyorum. İstikbal ve Bellona da baza e yatakları inceledim (160x200 ebat);
    indirimde olan sandıklı bazaların fiyatları 410-450 Tl civarı ve yine indirimli olan viscolex yatakların fiyatları da 690 TL civarı. İStikbal ve Bellonanın bu yataklarını kullanan ve bilgisi olan, tavsiye edebilecek arkadaşlar var mı. Broşüründeki açıklamalarında 10 cm viscolex ve 10 cm sert sünger kullanıldığını yazmışlar. Şimdiden teşekkürler.
  • seckinn bende aynı yatagı dusunuyorum ama brosurde bır sey yazmıyor
    oyle bır brosur bulduysan cok iyi
  • arkin11,
    bellonadan verdikleri sadece baza, yatak ile ilgili fiyatların olmadığı katologda bu şekilde bir bilgi vardı. Ama densiteden falan bahsedilmiyordu. Bu yataklar hakkında ayrıntılı bilgisi olan arkadaşlar varsa onların fikirlerini alabiliriz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.