Şimdi Ara

virüslerin yazılım amaçları??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu virüslerin yazılım amaçları farklıdır değilmi. mesela bir trojan ın yazılım amacı sadece şifre çalmak içinmidir.(proagent vs.) yoksa sistemi bozmak gibide amaçları warmıdır..?

benim merak ettiğim pcmize bulaşan her trojan-proagent vs. virüsler şifre çalmak amaçlımıdır:=???

• up
  • kişiden kişiye değişir dosya paylaşmak içinde kullanılır trojen.
    şifre çalmak sadece trojenle değil yanında key loger vb. bi sürü programla birlikte
  • sadece şifre değil bazıları pc ye hasar vermek dosyalarının çalışmasını engellemek içinde olabiliyor
  • bu keylogger ların amaçlarıda mı farklı oluyor.. ??

birde proagent demi keylogger dır??
  • Virüs; direkt sistemini hedef alır, amacı sistemini kullanılmaz hale getirmektir, dosyalarını bozabilir ya da silebilir, önlem alınmazsa hdd inde kalıcı hasarlar (bad sector) oluşturup, anakart ına dahi zarar verebilir.

Trojen; Truva atıdır. Bu yolla birileri bilgisayarına girip aklına eseni yapabilir (verilerini çalmak,silmek virüs yerleştirmek vs..)

Keylogger; Klavyenle yazdığın herşeyi kaydeder ve gönderir daha çok şifrelerini ele geçirmek için kullanılır.

Spyware; Casus yazılımdır, bağlantını kulanarak seni biyerlere yönlendirmeye çalışır sisteminden bilgi gönderir.

Adware ; O da spyware e benzer reklam içeriklidir daha az zararlı olmakla beraber reklam kokan faaliyetlerde bulunur :)

Ben bu şekilde tanımlıyorum eksik ya da yanlışım varsa af ola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P€N€MY -- 11 Mayıs 2007; 21:07:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmet1990

bu keylogger ların amaçlarıda mı farklı oluyor.. ??

birde proagent demi keylogger dır??

Keylooger, Sadece Klavye Kayıtlarını Alır.
    Trojan, Pc'yi Ele Gerçirmek İçin Yada Kontrol Etmek İçin Yazılmış Kötü Amaçlı Yazılımdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en önemli amacı antivirüs yazılımı üreten şirketlere para kazandırmaktır. virüs olmazsa antivirüste olmaz.
  • arkadaşlar PROAGENT. trojanmidir. keylogger mı?

tarama yaptıgımda trojan-spy-win32.proagent.21 diye birşey buldu. bu trojanmi keyloggermı??
  • quote:

arkadaşlar PROAGENT. trojanmidir. keylogger mı?

tarama yaptıgımda trojan-spy-win32.proagent.21 diye birşey buldu. bu trojanmi keyloggermı??

Biraz araştırdım, içnde keylogger barındıran trojen yani her ikiside.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erkan7307

quote:

arkadaşlar PROAGENT. trojanmidir. keylogger mı?

Biraz araştırdım, içnde keylogger barındıran trojen yani her ikiside.

teşekkür ederimmm.. desene benim pc dede keylogger war..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.