Şimdi Ara

VirtualBOX MOUNT (Paylaşılan klasörler) MAC HOST UBUNTU QUEST yada Tersi :) ÇÖZÜLDÜ.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2smoke

    ÇÖZÜM

    Yardımcı olmak için uğraşan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sorun gözümüzün önünde duran çok basit bişeymiş, paylaşılacak klasör MAC sistem diskinde olursa bu sorun oluşuyor, yani sistem diskine ne girebiliyoruz, ne okuyup ne de yazabiliyoruz. Dolayısı ile sistem diski olmayan başka bir partition veya fiziksel bir diskte herhangi bir klasörü veya da yeni yarattığınız bir klasörü paylaşıma açtığımızda yazma yine yapamıyor ama okuma yapabiliyor, yani klasöre root olmadan erişip içindekileri okuyabiliyoruz, dolaysı ile belge olsun müzik/video olsun açıp kullanabiliyoruz.

    Yazma yapmak için MAC tarafında paylaştırdığımız klasöre "chmod -R 777 klasör ismi" işlemini yapıyoruz mac terminalinden.

    Sana başından beri bahsettiğim buydu.

    quote:

    Orijinalden alıntı: 2smoke
    Daha evel MAC tarafına bak diyen arkadaşlarımın çok yardımı oldu, aklım hep Windows quest te olduğu için onda böyle bir sorun omuyordu, yani VB den herhangi bir klasörü açıyoduk paylaşıma, windows tanda ağ sürücüsüne bağlan dedikmi iş bitiyodu. O yüzden MAC tarafında problem olabileceği aklıma gelmedi hiç. Gerçi buna problem demek ne kadar doğru veya ne kadar MAC tarafında dır bu sorun bilmiyorum. Yine VB de de olabilir bu sorunun kaynağı.

    Bu bir sorun değil. Bu UNIX'in dosya izinleri ile ilgili bir şey. Sen Ubuntu üzerinden dizin(i)e yazmak/okumak istediğinde, dosyanın izinlerinde 'root'tan başka kimsenin yazma/okuma yetkisi olmadığından yazamıyordun/okuyamıyordun. Ama(Ubuntu'da) 'root' olduğunda yazabiliyordun/okuyabiliyordun. Windows XP'de ise kişi her zaman 'root(administrator)' olduğundan, dosya izinleri gibi bir konu sözkonusu değildir. Her zaman her yere yazar(Virüsçüğe iki kere tıkla bütün sisteme yazılsın. ).

    quote:

    Orijinalden alıntı: 2smoke
    Özetliyelim, MAC tarafında paylaşıma açacağınız klasör system diskinde olmayacak. İkinci bir partition yada fiziksel diskte olucak. Bu şekilde bahsi geçen mount komutu ile direk bağlantıyı yapıp sadece okunabilir olarak kullanabiliyoruz paylaştırdığımız klasörü.

    Sistem diskinde olduğunda komutu 'root' olarak verirsin, yine sorun çözülür.
     
    sudo chmod -R 777 /nerde/bu/dosya

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
    mount -t vboxsf hfsplus /mnt/share/desktop

    Burda komutu yanlış yazmışım.
    Doğrusu:
     
    mount -t vboxsf,hfsplus /nerde/bu/dosya /nereye/bağlanacak/bu/dosya

    şeklinde olabilir(Denemedim, bir şey diyemem.).

    'hfsplus' benim yazdığım komutta dosya adı gibi gözükmüş ama aslında HFS+ dosya sistemin(e)i yazmak/okumak için gerekli bir modül(Örneğin, NTFS diskleri(e) okumak-yazmak için gerekli olan 'ntfs-3g' gibi...).


    'mount' komutu hakkında daha fazla bilgi için,
     
    man mount

    çıktısına bakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 25 Ekim 2010; 18:57:51 >




  • Çok şey yazmıştım uzun oldu sildim :)

    Konun yazdığın şeylerlen alakası yok dostum, nedenini izah etmeye çalışayım.

    İlk önce bende her standart kullanıcı gibi mac üstünde root değil kullanıcı olarak çalışıyorum. Dolayısı ile sistemi ilgilendiren bölümler hariç istediğim her yerde işlem yapabiliyorum, tıpkı linux gibi.

    Bu olay tamamen virtualbox uygulamasının dengesizliğinden oluşuyor, ne mac ile ne linux ile alakalı bir durum değil. Neden dersen VMWeare Fusion var mesela, bununla mac üzerinden istediğin yeri paylaştır konuk işlerim sistemi(Ubuntu) direk görüyor, yazıyor, çiziyor. Ne izin istiyor ne başka bişey. Çünkü ben yazılım aracılığı ile o klasörü paylaştırırken zaten sadece okunurmu olsun, kalıcımı olsun gibi parametreleri seçiyorum ve bu bağlanan klasör ona göre oluşuyor ubuntu tarafında. Terminalden mount bile etmiyoruz düşün yani direk hazır geliyor.

    Zaten sende yazdığın ile çelişiyosun, demişinki windows, iyi ama dediğim gibi konukta ister admin ol ister user bu ev sahibini bağlamaz, yani windows ta adminim diye mac in heryerinde at koşturamam, ancak mac in izin verdiği yerlere kadar gidebilirim. Yani bu olay SERVER SIDE çalışan bir olaymış gibi düşünülmeli, ben serverda neyi paylaşıma açtıysam konuklar direk görmeli, windows, linux farketmez. Senin kendi makinendeki (sanaldaki) girdiğin root şifresi benim ana makinemi niye bağlasın. Eğer sen benim paylaştıdığım bir yere girmek için izin istiyosan bunu kendinden değil benden yani MAC ten istemelisin, bu durumda böyle bir olayda VBOX tan bir dialog açılır örneğin mac için root şifresini girin der.

    Zaten olay baştan saçma, ben mac üzerinde bir klasöre ulşmaya çalışmıyorum mantıklı düşünürsek. Linux üzerinde kendi yarattığım bir klasöre girmeye çalışıyorum. Şöyleki xx diye bir klasör yaratmışım, mac masaüstünü de bu xx e bağlamışım. E daha neyin şifresini istiyosun, klasörü yaratan ben, bağlayan ben, sen hala root diyosun. Ulen root olmasak nasıl yapacaz bunları :)

    Yazdığın sistem diskinde 777 olayını daha evel denemiştim zaten, o yüzden çözümün bu olduğunu yazdım. Sistem diskinin neresinde olursan ol, klasöre istediğin izni ver, ubuntuda root olmadan giremiyosun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 25 Ekim 2010; 20:46:33 >




  • MacOSX kullanmadığımdan tam olarak deneme şansım yok. Ama ilk fırsatta daha iyi bir açıklama yazarım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.