Arkadaşlar geçen hafta üzücü bir olay yaşadım bilgisayarım vınn modemim dolayısıyla içindeki data hattım çalındı :( şu anda data hattımı tekrar çıkarttım fakat bilirsinizki vınn modemler oldukça pahalı.. Benim merak ettiğim konu BU DATA HATTIMI NORMAL BİR TELEFONA VEYA PDA'YA TAKARAK TELEFONUM ÜZERİNDEN İNTERNETE GİREBİLİRMİYİM?? Yardım ederseniz çok sevinirim...
Evet girilebiliyor. VINN sadece bir modem yani bir aracı. Mesela Compaq netbookların bazı modellerinde sim kart girişi yer almakta. Oraya kartı takarak VINN bağlamış gibi nete bağlanabiliyorsunuz. Fakat VINN'ı ben de piyasadan aldım çok da pahalı değil. Ben 100TL ye almıştım mesela...
Tabi bağlanabilirsin. 4GB internet paketi alıp istediğin cihazda kullanabilirsin bunu.
fakat yapamadım nasıl yapıcam dediğiniz paket var bende??
Daha simdi Turkcell'le telefondaydim. Artik Winn hatlarinin telefonlarda kullanilmasina izin vermiyorlarmis. Sadece iPad de kullanilabilimiyormus. Tam mantigini anlayamadim ama biraz daha arastiracagim.
quote:
Orijinalden alıntı: wurtz
Evet girilebiliyor. VINN sadece bir modem yani bir aracı. Mesela Compaq netbookların bazı modellerinde sim kart girişi yer almakta. Oraya kartı takarak VINN bağlamış gibi nete bağlanabiliyorsunuz. Fakat VINN'ı ben de piyasadan aldım çok da pahalı değil. Ben 100TL ye almıştım mesela...
100 TL uygun mu sizce ? Bence pahalı.
Ayrıca APN ayarlarını yaptıktan sonra telefonda kullanılabiliyor. Sadece konuşmaya kapalı. Hotspot modunda laptop veya bilgisayarınızdan da bağlabilirsiniz. (Telefon'u bilgisayara bağlayarak.)
APN ayarları isim Turkcell 3G, APN mgb şeklinde ayar yaparsanız bağlanılabiliyor. İsim Turkcell Internet, APN internet şeklinde de yapabilirsiniz.