Şimdi Ara

Viessman Vitopend 100-W (Arızalandı yardım!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Viessman marka kombimde ilginç bir sorun var. Kombiyi çalıştırıyorum sıcak su kapalı konumdayken petekleri ısıtan sistem normal çalışıyor ancak sıcak su düğmesini açtığım anda petekleri ısıtmayı kesiyor sadece sıcaksu aktif oluyor. Bunun yanıda kombinin altındaki su çıkışı bir anda el değmeyecek kadar ısınıyor kombi duruyor. Ancak hata moduna geçmiyor. Düğmesini kapatıp sıcak su düğmesini sıfıra alıp tekrar açtığımda petekler yine normaal ısınıyor ancak ne zaman sıcak su düğmesini açarsam kaloriferi kesiyor ve sıcak suyu kaynatıyor(açık musluk olmamasına rağmen) sonra duruyor. Kombinin garantisi doldu ancak yeni sayılır yılda sadece bir ay kullanılıyor ve 3 yıllık kombi.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



  • Evdeki sıcak su musluklarından biri açık kalmadıysa veya sıcak su tesisatından sızıntı/kaçak da yoksa, ya NTC sıcak su sensörü ya da büyük ihtimalle elektronik kartta sorun olabilir...Reset tuşu veya kombiyi kapayıp açma sorunu gidermiyorsa servise göstermekten başka yol görünmüyor.
  • Resetleme, filitre temizliği, kaçak kontrolü yaptım. Sorun devam etti. Başka bir forumda arkadaşın biri 3 yollu vana motoru arızalıdır dedi ama böyle bir şey olabilir mi? Yoksa elektronik kartta arıza olma ihtimalimi daha ağır basıyor.
    Kombi memlekette ve çok çok az kullanıldı sürekli yatıyor. Bütün kış boyunca bir 15 tatilde birde bayramlarda çalışıyor. Kullanılmaması arızayı tetikler mi ve kullanılmadığı zamanlarda ekstra bir önlem almak gerekir mi?
  • Memlekette elektrik kesintileri veya voltaj oynamaları oluyorsa, elektronik kart arızası olma ihtimali yüksek. 3 yollu vana motoru arızası da ihtimal dahilinde...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odanedemek

    Viessman marka kombimde ilginç bir sorun var. Kombiyi çalıştırıyorum sıcak su kapalı konumdayken petekleri ısıtan sistem normal çalışıyor ancak sıcak su düğmesini açtığım anda petekleri ısıtmayı kesiyor sadece sıcaksu aktif oluyor. Bunun yanıda kombinin altındaki su çıkışı bir anda el değmeyecek kadar ısınıyor kombi duruyor. Ancak hata moduna geçmiyor. Düğmesini kapatıp sıcak su düğmesini sıfıra alıp tekrar açtığımda petekler yine normaal ısınıyor ancak ne zaman sıcak su düğmesini açarsam kaloriferi kesiyor ve sıcak suyu kaynatıyor(açık musluk olmamasına rağmen) sonra duruyor. Kombinin garantisi doldu ancak yeni sayılır yılda sadece bir ay kullanılıyor ve 3 yıllık kombi.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Merhaba aynı arızayı bızım kombıdede mevcut arızanın ne oldugunu buldunuzmu acaba ?




  • Yazın tatilde memlekete gittiğimde baktıracağım. Henüz baktırmadım. Siz daha önce baktırırsanız ve sorunu buraya yazarsanız sevinirim.
  • sıcak suyu açtığınızda kullanım sıcak suyu çıkış hattında basınç düşüyor ve bu hatta basınç düşüklüğünü okuyan bir parça olması lazım, eski mekanik şofbenlerde bu işi diyafram yapardı, bu diyafram gaz valfine bağlıydı, ne kadar çok açarsanız suyu o kadar çok gaz beslemesi yapardı. Kombilerde ise türlü türlü basınç algılayıcısı var, sanırım sizin kombide bu parça arızalı. Yahut bu parçadan okuma alan kartta okuma yanlış yorumlanıyor.

    Sıcak su çıkışının, su akışı olmasa bile el değmeyecek kadar ısınması normal değil, su akmadığı halde buranın bu denli ısınması boiler'in (kullanım sıcak su kazanı) çok ısındığını gösterir.Yukarıdaki paragrafta saydığım 2 olası hata var benim aklıma gelen.. Ne kadar kısa zamanda yaptırısanız o kadar erken rahat edersiniz; kolaylıklar
  • bugun servıs geldı mıknatıslı bı fıltre varmıs sorun ondaymıs sımdı temızleyıp cozume ulasıldı tekrarlarsa degıstırılmesı gerek dedıler umarım sızınde sorun aynıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.