Basit şekilde video yada mp3 player yapabilirmiyiz arkadaşlar ?
Hazır media player bileşenleri oluyor, onları kullanabilirsin. Ben Borland C++ Builder 5 kullanırken vardı mesela...
biraz daha açabilirsen sevinirim.
Hazır bileşen, yani component. Mesela C#'ta grafik arayüzlü bir uygulama yazarken hazır buton bileşenini kullanıyorsun. Bu butonun bazı metotları var, sen bunları kullanarak iş mantığını programa döküyorsun. Mesela butona basıldığında bazı hesapların yapılmasını programlıyorsun.
Media Bileşeni de bunun gibi birşey. Mesela ben bir alarm uygulaması yapmıştım kendim için. Nasıl programıma buton ekliyorsam aynen o şekilde bir tane de media bileşeni eklemiştim, sürükle-bırak mantığıyla. Daha sonra bu media bileşenine bir mehter marşını wav formatına çevirip göstermiştim (çünkü benim kullandığım bileşen mp3 çalamıyordu). Son olarak bu bileşenin bir methodunu kullanarak mehter marşının program içinde belirli saatlerde çalmasını sağlamıştım.
peki bu componentler C# dışında başka dillerde varmı?
media bileşeni olarak bahsettiklerin
Ben C++ Builder'da kullanmıştım. Olabilir, neden olmasın? Bütün dillerde vardır benzer şeyler. Ancak her zaman bedava olmayabiliyor böyle şeyler. Mesela geçenlerde Java'da ücretsiz bir tarih seçme (date chooser) bileşeni bulana kadar göbeğim çatladı.