Şimdi Ara

Video Kamera Önerisi Lazım- Foto Mak. vs Video Kam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar dh halkı, sizden bir ricam olacak, öneriye ihtiyacım var çünkü.

Şimdi şöyle anlatayım, ben kısa filmler çeken biriyim, aksiyon ve korku ağırlıklı. Bunları after effects ve sony vegasda işliyorum renk olsun, efekt olsun. Asıl sorunum şu, şu anda Fuji S2950 kullanarak HD çekim yapıyorum fakat netlik konusunda beni tatmin ettğini söyleyemem zaten 400 tl lik bir makineden ne bekleniyorsa bu da o. Her neyse,

önümüzdeki yaz yeni bir kamera almak istiyorum fakat bunun video olması mı yoksa fotoğraf olması mı konusunda kararsızım. 600D'yi çok övüyorlar Canon'un. Behzat Ç. bile bununla çekiliyormuş, ne kadar doğru bilemem orasını.

Şimdi bu kamera hemen hemen 1.700, 2 bin tl arası. Bu fiyata alacağım bir video kamera mı daha keskin, canlı ve başarılı olur yoksa bu cihaz mı?

Birde video kamera da HDV mi daha iyi oluyor hafıza kartı mı?

Çünkü bana eski geliyor biraz kaset sistemi, aktarması sorunlu diye biliyorum, bu konularda beni aydınlatabilir misiniz?

Birde 1700, 2 bin tl arası, kamera, mikrofon ve gereken lens, çevirici seti söyler misiniz? Yani bu fiyata toplayacağım bir set ile canon 600D arasındaki fark ne olur. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

• Hız ve stabilite açısından hafıza kartı en günümüzde en popüler yöntem.Behzat Ç. konusunda vben canon 5D ile çekildiğini duymuştum.Kısa film çekimleri ve işleme için frame sayısı önemlidir.Alacağınız makinenin frame hızınada dikkat ederseniz güzel olur.

Alıntı:
    http://www.televizyondizisi.com/index.php/behzat-c-bir-ankara-polisiyesi-dizisi-star-tv-415411/18148/12/

Senarist Ercan Mehmet Erdem’e göre Behzat Ç.:

Üzerinde baskıyı hiçbir zaman kabullenemeyen bir karakter.Hiyerarşik düzeni kabul etmiyor.Onun için önemli olan kendi kuralları kendi kanunları.

* Emniyet Büro için Gölbaşında Gazi Üniversitesi içinde bir yer yapıldı.

* Çekimler HD ve sesli çekiliyor.

* Teknik olarak Dr. House’ın son finalinin çekildiği fotoğraf kameraları Canon 5 D kullanılıyor. Çok özel objektifler kullanılıyor.

* 3 kamera ile çekiliyor.

* Dizinin müziklerinde Pilli Bebek grubunun parçaları kullanılacak.

* Ekip, diziyi polisiye-dram olarak adlandırıyor.

Ayrıca canon DSLR (600d, 7d vs..) sistemlerinde devamlı tomatik netleme(focus) bulunmamaktadır( İstisna model varsa bilemem) . Netlersiniz çekersiniz, konu öne vea arkaya gelince tekrar netlemek zorundasınız.Eğer sesli birlens varsa (ki üstünde gelen kit lens seslidir) sesler videoya geçer. Ama manuel kullanırsanız hemdaha performanslı hemessiz olur.

Video oçekim tekniklerini tam bilmemekle beraber, ciddi kısafilm çekimleri için harici mikrofon, tripod, ek lensler, ışıklar gibi ekipmalarıda almanız gerekmektedir

En kritik eleman lens dir. Lens seçimide sizin isteklerinizle doğru orantılıdır.Geniş açı? zoom lens? prime lens? vs vs.. Hagi türde video çekmek istediğiniz ile ilgili bir seçim yapılması gerekir.Film konusunda uzman arkadaşlar sizi daha iyi aydılatacaktır.

5D mark gibi bir cihazla bahsettiğiniz kameralardan çok daha iyi görüntü elde edersiniz(Tam profesyonel).Tabi kulandığınız lenslerle de alakalı.Kaliteli lenslerin yaklaşık 1000-15000 liradan başlayp 25 milyara kadar çıtığını hatırlatmakta fayda var.Bulenslerin bir çoğu hem 600D de hem 5Dmark II ye uyar.Ama pratiklik diyorsanız normal bir video kamera almanız daha mantıklı.Aslındakitik soru ne kadar kalite? değişik makinelerle değişik video örnekleri koyuyorum.

600D
    http://www.vimeo.com/19793031

5dmark II (Yanına aldıklrı ekipmanlara dikkat.videonun altında kullandıkları lensleri vermişler 3 adet lens var. fiyatları nette bulunabilir)
    http://www.vimeo.com/19731783

Saygılar.

• hocam şimdi istediğim keskinlik ve netlik.

Ben 600D alsam, 50mm f 1.8 lens beni tatmin eder mi? Bir adette 200 tlilk mikrofon.

Görüntü net olması ve canlı olması önemli. Amatörüm daha.

Yoksa buna bu kadar verecegine git şunu şunu mu al dersin :) bütcem 2000 TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unreminical

hocam şimdi istediğim keskinlik ve netlik.

Ben 600D alsam, 50mm f 1.8 lens beni tatmin eder mi? Bir adette 200 tlilk mikrofon.

50mm f1.8 tam bir fiyat performans lensi.Foto daki keskinliğine ve bokeh etkisine bayılıyorum.

http://www.fotokritik.com/fotograflar/ekipman.php?tip=objektif&id=56

linkten örnek fotolara bakabilirsiniz.Video için dezavantajı zoom özelliğinin olmaması diyebiliriz belki.

http://www.youtube.com/watch?v=NfY5HpHCwFE

bu linkdende video örneğine bakabilirsiniz.

Bende başlayalı 3-4 ay oldu DSLR kameraya.Bana sorsanız başlangıç için haydi haydi yeter.Sonuçta iş temelde lenslerde bitiyor.İlerde dah iyi bir body alabilirsiniz, aynı lenslerle kullanırsınız.

2000TL lik bütçeye video için verecek yeterli bilgim yok.Sizi yanıltmıyım.Başlangıç aşamasında 600D, 50mm f1.8 ve mikrofon beni yeterince tatmin ederdi diyim.

Özünde videoyu rgulayacak ve çekecek sizsiniz ve bakış açınızı kullanarak çok güzel filmler çıkartabilirisiniz.Youube ve vimeo gibi sitelerde çok örnekleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: secretsoul1978

quote:

Orijinalden alıntı: Unreminical

hocam şimdi istediğim keskinlik ve netlik.

50mm f1.8 tam bir fiyat performans lensi.Foto daki keskinliğine ve bokeh etkisine bayılıyorum.

http://www.fotokritik.com/fotograflar/ekipman.php?tip=objektif&id=56

linkten örnek fotolara bakabilirsiniz.Video için dezavantajı zoom özelliğinin olmaması diyebiliriz belki.

http://www.youtube.com/watch?v=NfY5HpHCwFE

bu linkdende video örneğine bakabilirsiniz.

Bende başlayalı 3-4 ay oldu DSLR kameraya.Bana sorsanız başlangıç için haydi haydi yeter.Sonuçta iş temelde lenslerde bitiyor.İlerde dah iyi bir body alabilirsiniz, aynı lenslerle kullanırsınız.

2000TL lik bütçeye video için verecek yeterli bilgim yok.Sizi yanıltmıyım.Başlangıç aşamasında 600D, 50mm f1.8 ve mikrofon beni yeterince tatmin ederdi diyim.

Özünde videoyu rgulayacak ve çekecek sizsiniz ve bakış açınızı kullanarak çok güzel filmler çıkartabilirisiniz.Youube ve vimeo gibi sitelerde çok örnekleri var.

beni hayli hayli tatmin eder o zaman :) tercihim zaten bu yöndeydi. birde class 10 16 gb hafıza kartı alacaağım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: orhun93

class olayı bnce pek etkili değil o kadar para vereceğine 2-3 tane kart al öyle yaptım ben sony var bende 24mbps kayıt yapıyor saniyede 3 mb civarı alet rahat rahat yazıyor class 2 ye ' bile ki class 4 bol bol var piyasada okuma hızlarıda yüksek zaten öneririm ..

Film çekerken class4 kesinlikle olmaz.Sony modeliniz nedir bilmiyorum ama arkadaş DSLR ile kısa film çekmekten bahsediyor siz class4 öneriyorsunuz.DSLR da 720p film çekiyorum saniyede 3,9 megabyte veri oluşuyor. 58 saniyelik videomun tuttuğu alan 221 MB. Makina Canon 1100D. Arkadaşın alacağı sanırım full HD yani 1080p kayıt yapabiliyor.Dediğiniz kart formatı ile buffer da düşünürsek en fazla 15-20 saniye sonra kayıt yapamaz hale gelir sanırım.
  • Çoğunlukla video çekeceksen vede çektiğinde genelde çekimlerin 5-6 dakikadan fazla olacaksa D-SLR tavsiye etmem.Netleme işinden çekime ve ortama göre lens seçme işinden bıkkınlık gelir.Masrafıda cabası.

Belirttiğin bütçe sınırları içindeki panasonic ve canon üst düzey video kameralar işini fazla fazla görür.Fotoğraf konusundada senifazlasıyla tatmin eder çünkü bunların bazı modellerinde full manuel ayarlarla ve yüksek mp lerde foto çekimide mümkündür.

Birde çekeceğin videolar eş dost yada gezip gördüğün yerlerin anılarından oluşacaksa baştan söyleyim D-SLR ile video çekmek biraz komik oluyor ve insanlar garip tepkiler veriyor.Utanıp sıkılıyorsun bunları yaşayınca. (dizilerin falan çekilmesi farklı iş tam anlamıyla profesyonel setler hazırlanıp kuruluyor tabi haliyle o atmosferde insanlara garip gelmiyor ama sokakta bir başına insan koca D-SLR yi göz hizasında tutup sağa sola dönerek uzunca bir süre video çekince heleki birde vizör den bakıyorsa insanlara cidden garip ve komik geliyor bir süre sonra size bile.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Set ortamı olacak zaten. Kısa Filmler için.
  • Amatör olarakmı yarı prof. yada profesyonel olarakmı bu işi yapacaksınız bilmem.Ancak dediğim gibi foto makinesi foto için video kamera video içindir.İşin temel bu diğerleri ara çözümdür ve sıradan tüketici için elverişlidir.

Seçtiğiniz modele göre D-SlR lerde video düzenleme-edit işlemleri çekim formatı nedeni ile kolaylaşabilir yada zorlaşabilir.Ayrıca çekime göre lens tedarik etmen gerekecek masraf kapısı amatör yada yarı amatör olarak bu işi yapacaksan dediğim tarz kaliteli ve ekipman monte edilebilen bir video kamera alıp kaliteli mikrofon gibi d slr lenslerine göre çok daha ucuza ekipman işini halledip lense harcayacağın masraf ve emeği çektiğin konuya harcamak odaklamak bence çok daha mantıklı tabiiki son karar ve düşünce yinede senin.
  • İKİNCİ EL DİJİTAL ve PROFESYONEL FOTOĞRAF MAKİNELERİ ALINIR SATILIR..ÜRÜN SATMAK İÇİN BU SAYFADAKİ TUM YAZILARI OKUYUNUZ.
    Ürün satmak için lütfen polorium@hotmail.com adresine HEMEN ŞİMDİ mail atınız. Mailinizde ürünününüzün marka ve modelini, talep ettiğiniz makul fiyatı, ürün resimlerini ve diğer Önemli detayları MAIL atınız. Profesyonel makinası olupta ucuz ve uygun fiyata acil nakit satmak isteyenler lütfen mail atsın. Bu maiali lütfen eklemeyiniz sadece mail atınız.
    Objektifli profesyonel makinanızın veya küçük kompakt el makinaları satacaksanız ayrıntıları mail atınız.

Ticaret yaptığımız için UCUZ VE EKONOMİK fiyata satacaklar mail atsın yüksek fiyatlarda uçanlar ve ucuz uygun fiyata satmayacaklarla çalışmıyoruz.
    Profesyonel makinalarda OBJEKTİF dahil satış yapan kullanıcılar tercihimizdir. Body olarakta teklif sunabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.